Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Τα πάντα για τη μπαταρία του iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
17 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/03/2010 - 21:12

Αναρτημένη εικόνα

Συζητήσεις επί συζητήσεων και ερωτήσεις επί ερωτήσεων για το θέμα της μπαταρίας, τις αντοχές τις και λύσεις για βελτίωσή της. Πάμε να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για να απλοποιήσουμε λίγο την κατάσταση.

Πόσο κρατάει;

Πρώτα από όλα, μην περιμένετε απόδοση μπαταρίας παρόμοια με αυτή που είχατε σε προηγούμενες συσκευές αν αυτές δεν ήταν smartphones. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει κανένα standard και κανένας οδηγός για το πόσο πρέπει να κρατάει η μπαταρία. Τα πάντα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνετε στη συσκευή, τι υπηρεσίες έχετε ενεργοποιημένες, τις ρυθμίσεις σας και υπό προϋποθέσεις το αν έχετε κάνει ή όχι jailbreak.

Ποιές είναι οι ρυθμίσεις που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της μπαταρίας;

Location Services: Μπορείτε να τα κλείσετε αν δεν τα χρησιμοποιείτε αλλά έχετε υπόψη σας ότι έτσι δεν θα λειτουργεί το GPS ενώ δε θα μπορείτε να εκμεταλλευθείτε κάποιες υπηρεσίες που προσφέρουν ορισμένες εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τοποθεσίας μπορούν να σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Φωτεινότητα: Η φωτεινότητα της οθόνης είναι κάτι το οποίο επίσης μπορεί να επηρεάσει την απόδοση. Προσωπικά συστήνω να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ρύθμιση και να τοποθετήσετε τη φωτεινότητα κάπου στο 1/3 ή 1/4 της συνολικής ώστε η οθόνη να είναι ευανάγνωστη μέσα σε σπίτι αλλά και σε εξωτερικό χώρο με αρκετό ήλιο.

Σήμα: Όταν η συσκευή βρίσκεται σε περιοχή με κακό ή καθόλου σήμα καταναλώνει αρκετή μπαταρία. Αν είστε σε κάποιο σημείο που ξέρετε ότι δεν έχει σήμα βάλτε τη συσκευή σε Airplane mode για να αποφύγετε γρήγορο άδειασμά της.

3G: Όταν είστε συνδεδεμένοι σε 3G δίκτυο η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη. Αν δεν έχετε ενεργοποιημένο κάποιο πακέτο δεδομένων απενεργοποιήστε το 3G δίκτυο από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Push Notifications: Οι ειδοποιήσεις είναι ακόμα μια υπηρεσία που καταναλώνει μπαταρία. Προφανώς και η κατανάλωση είναι μικρότερη όταν δε λαμβάνετε ειδοποιήσεις αλλά αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή όπως το Messi ή το Ping που στέλνουν γραπτά μηνύματα μέσω PN και συνομιλείτε με κάποιον τότε σίγουρα η μπαταρία θα πέσει γρηγορότερα.

Emails: Σαφώς και υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση όταν έχετε πολλούς λογαριασμούς email περασμένους στη συσκευή και κάποιοι από αυτούς κάνουν Fetch για νέα emails ανά 15 λεπτά ενώ κάποιοι άλλοι (π.χ. Exchange) λαμβάνουν emails με Push. Αν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε το χρονικό διάστημα ελέγχου για νέα emails.

Εφαρμογές: Υπάρχουν επίσης κάποιες εφαρμογές οι οποίες όταν λειτουργούν από τη φύση τους είναι πολύ πιο ενεργοβόρες από τις υπόλοιπες. Τέτοιες είναι όλες αυτές που κάνουν radio, audio ή video streaming, τα παιχνίδια, και IM clients που σας κρατάνε online αφού χρησιμοποιούν push notifications.

Jailbreak και μπαταρία

Το Jailbreak από μόνο του δεν επηρεάζει την απόδοση της μπαταρίας. Αυτά που μπορεί να αρχίσετε να περνάτε μετά από αυτό είναι που μπορεί να μειώσουν την απόδοσή της. Στο Cydia, εκτός από εφαρμογές που λειτουργούν όπως και οι εφαρμογές του AppStore (processes όπως π.χ. το iFile) υπάρχουν και αυτές που “κάθονται” πάνω στο Springboard και ονομάζονται Mobile Substrates και αυτές που μπορεί να τρέχουν πάντα στο παρασκήνιο και λέγονται deamons. Τα mobile substrates γενικά δεν είναι πολύ απαιτητικά. Αλλά όσο περισσότερα περνάτε στη συσκευή τόσο περισσότερο ανεβαίνει η κατανάλωση έστω και λίγο. Τέτοια mobile substrates είναι το infiniboard, το infinidock, το SBSettings, κλπ. Η άλλη κατηγορία, αν και πιο σπάνια, είναι πιο επικίνδυνη για τη μπαταρία. Τα deamons μπορούν να επιβιώσουν και από restart της συσκευής και καταναλώνουν πάρα πολλή ενέργεια. Ένα τέτοιο είναι το Insomnia που αναλαμβάνει να κρατήσει τη συσκευή σας συνδεδεμένη σε κάποιο WiFi δίκτυο ακόμα και αν αυτή μπει σε Stand by.

Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι τα θέματα που περνάτε μέσω του Winterboard μπορεί επίσης να έχουν επίπτωση στην κατανάλωση της μπαταρίας. Αν ένα θέμα είναι βαρύ και απαιτεί περισσότερη ram για να λειτουργήσει αυτό συνεπάγεται ότι θα απαιτεί και περισσότερη ενέργεια.

Μεγάλη κατανάλωση και πώς να την αντιμετωπίσετε

Όπως και να έχετε στημένη τη συσκευή σας και ό,τι και αν έχετε περασμένο πάνω υπάρχουν περιπτώσεις που η κατανάλωση της μπαταρίας είναι αδικαιολόγητη. Αν για παράδειγμα το βράδυ με τη συσκευή σε stand by χάνετε πάνω από 10-15% στο 8ωρο κάτι δεν πάει καλά. Αν αυτή η κατανάλωση δε, αρχίσει να φτάνει τα όρια του 20-30% τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Ο έλεγχος της πτώσης του ποσοστού της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι από τους καλύτερους τρόπους για να διαπιστώσετε αν κάτι δεν πάει καλά.

Μια τέτοια μεγάλη κατανάλωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Πάμε να τους δούμε και τι μπορείτε να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε.

1. Η πρώτη κίνηση είναι μια επανεκκίνηση της συσκευής. Είναι πιθανό, μια εφαρμογή να έχει κρασάρει στο παρασκήνιο και ενώ δεν τη λειτουργείτε αυτή να καταναλώνει μπαταρία. Αν πρόκειται και για εφαρμογή που τραβάει δεδομένα από το διαδίκτυο, η κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη.

2. Το δεύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι ένα καλιμπράρισμα της μπαταρίας. Αν έχετε παρατηρήσει ότι όλη τη μέρα η μπαταρία πάει καλά και απότομα μέσα σε 5 λεπτά για παράδειγμα χάσει ένα 10% δοκιμάστε να την αφήσετε να αδειάσει μέχρι περίπου το 5% και μετά φορτίστε τη μέσω usb.

3. Αν η συσκευή σας είναι jailbroken και παρατηρήσετε απότομη πτώση της μπαταρίας δοκιμάστε πρώτα από όλα να κάνετε απεγκατάσταση τις τελευταίες εφαρμογές που περάσατε ή κάποιο θέμα που μπορεί να έχετε απεγκαταστήσει.

4. Αν παρατηρήσετε πτώση της μπαταρίας της τάξης του 25-30% κατά τη διάρκεια της νύχτας και έχετε κάνει JB ελέγξτε μήπως έχει κολλήσει κάποιο Worm η συσκευή σας το οποίο μπορεί να έχει περάσει κάποιο deamon που τραβάει ενέργεια. Περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ.

5. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε διορθώσει την κατάσταση τότε πρέπει να κάνετε ένα Restore τη συσκευή σας και μετά να δηλώσετε Set up as new για να στηθεί από την αρχή. Αν επαναφέρετε το backup υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επαναφέρετε το πρόβλημα.

6. Τέλος, αν ούτε το Restore με το Set up as new δεν διορθώσει την κατάσταση τότε πάτε τη συσκευή σας στο service γιατί σίγουρα θα πρόκειται για hardware πρόβλημα.

Κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις

Προσωπικά δε συμβουλεύω ποτέ την απενεργοποίηση κάποιων υπηρεσιών της συσκευής προς όφελος της μπαταρίας. Αν απενεργοποιήσετε τα Push Notifications ή τα Location Services θα χάσετε πολλά από τα πλεονεκτήματα του iPhone.

Οι πολλοί προχωρημένοι χρήστες που έχουν κάνει και jailbreak μπορούν να πειραματιστούν με τη διαγραφή άχρηστων deamons από τη συσκευή. Δεν αναφέρω τίποτα περισσότερο εδώ γιατί αφενός είναι κάτι που θέλει πολλή προσοχή και αφετέρου θα καλυφθεί σε μελλοντικό οδηγό.

πηγη: CarpeNoctum.gr

Τελευταία επεξεργασία από: AlexK, 26/03/2010 - 14:27
Διόρθωση Πηγής


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 25/03/2010 - 22:28

πηγή www.carpenoctum.gr

#3   djhancks

djhancks

    iPH User

  • 117 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/03/2010 - 22:49

Ωραιος ο φιλος! Πολυ χρησιμο post, προτεινω να γινει pinned :)

#4   AlexK

AlexK

    iPH Contributor

  • 1.440 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • GameCenter:Alexkdef

Δημοσίευση 25/03/2010 - 23:11

Ωραιος ο φιλος! Πολυ χρησιμο post, προτεινω να γινει pinned :)


παιδια δεν υπάρχει λόγος να γίνουν όλα αυτά pinned :D ούτως ή άλλως εδώ σε αυτήν την ενότητα υπάρχουν μόνο τέτοια χρήσιμα tips και τίποτα περιττό. Φροντίστε απλά να έχετε έναν σωστό Τίτλο στο θέμα σας ώστε να μπορεί εύκολα να βρεθεί από τα υπόλοιπα μέλη !! ;)

#5   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/03/2010 - 23:14

θα γεμισουμε ενα topic με pineed εχει δικιο ο Αλεξης ... ετσι κι αλλιως το topic ειναι pinned απο μονο του.. :)

#6   AlexK

AlexK

    iPH Contributor

  • 1.440 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • GameCenter:Alexkdef

Δημοσίευση 26/03/2010 - 03:46

θα γεμισουμε ενα topic με pineed εχει δικιο ο Αλεξης ... ετσι κι αλλιως το topic ειναι pinned απο μονο του.. :)


σωστός ! ;)

#7   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 26/03/2010 - 11:34

πηγή www.carpenoctum.gr


http://carpenoctum.g...iphone-battery/

Εξακολουθω να λεω, οτι ειδικα αν προκειται για ξερο copy paste, πρεπει να αναφερετε ως πηγη το απευθειας λινκ στο αρχικο κειμενο.
Στοιχειωδη πραγματα ειναι αυτα, που πρεπει να γνωριζει καποιος...

Αυτος που εκατσε και το εγραψε, αφιερωσε χρονο και κοπο και πρεπει να γινεται αμεση αναφορα στη δουλεια του, απο τη στιγμη που χρησιμοποιειται εδω αυτουσια.

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 26/03/2010 - 11:39


#8   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/03/2010 - 11:54

Έχεις δίκιο .. Νομίζω αναφέρεται παραπάνω το blg από τον φίλο chresto.. Εάν θέλεις να υπάρχει το ακριβές .. Link ας το προσθέσει ο Αλεξης..
Οτιδήποτε είναι χρήσιμο και ελεύθερο.. Θελουμε να υπάρχει και στο iphonehellas..

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 26/03/2010 - 11:55


#9   AlexK

AlexK

    iPH Contributor

  • 1.440 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • GameCenter:Alexkdef

Δημοσίευση 26/03/2010 - 14:28

Έχεις δίκιο .. Νομίζω αναφέρεται παραπάνω το blg από τον φίλο chresto.. Εάν θέλεις να υπάρχει το ακριβές .. Link ας το προσθέσει ο Αλεξης..
Οτιδήποτε είναι χρήσιμο και ελεύθερο.. Θελουμε να υπάρχει και στο iphonehellas..



Source Link Fixed ;)

#10   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/03/2010 - 14:31

thanks my friend.. :)

#11   maxuris

maxuris

    iPH newbie

  • 34 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/12/2010 - 11:20

Πολυ χρησιμες πληροφοριες :)

#12   gleon

gleon

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/02/2011 - 20:51

Γεια σας παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Εχω ένα iPhone 3GS και η μπαταρία έχει αρχίσει να χάνει τη διάρκειά της με αποτέλεσμα να το φορτίζω 2 φορές την ημέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να αλλάξω την μπαταρία και αν γίνεται επί τόπου.
Και μια τάξη μεγέθους στο κόστος θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

#13   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/02/2011 - 20:58

δες εδω για να παρεις μια ιδεα...

http://www.iphonerep...iPhone-3Gs.html

αν και μπορεις να απευθυνθεις στον idoctor ο οποιος εχει καταστημα στην αθηνα...

#14   BAUHAUS

BAUHAUS

    iPH Addict

  • 822 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:BAUHAUSCK

Δημοσίευση 22/02/2011 - 20:59

Γεια σας παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Εχω ένα iPhone 3GS και η μπαταρία έχει αρχίσει να χάνει τη διάρκειά της με αποτέλεσμα να το φορτίζω 2 φορές την ημέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να αλλάξω την μπαταρία και αν γίνεται επί τόπου.
Και μια τάξη μεγέθους στο κόστος θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

Υπάρχουν κάτι παιδία στο forum που κανουν αφτές τις δουλιές. Περίμενε και θα σου στειλω τα ονοματα σε ΠΜ. ;)

Τελευταία επεξεργασία από: BAUHAUS, 22/02/2011 - 21:03


#15   merkon

merkon

    iPH Enthousiast

  • 523 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • GameCenter:Merkon5

Δημοσίευση 22/02/2011 - 21:21

αν μπορεις φιλε μου,σου ειναι ευκολο να μας πεις με περιπου ποση χρηση την ημερα αναγκαζεσαι να φορτιζεις το κινητο 2 φορες;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες