Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 8 ψήφοι

iPhoneHellas Cafe for all members

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5076 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#301   united_iFone

united_iFone

Newbie

• 628 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:21

να σου πω την αληθεια δεν λεει και πολλα η θρησκεια... sorry κιολας χωρις να θελω να θιξω κανεναν ειναι η γνωμη μου...

οταν εγω για παραδειγμα απο τα 16,17 μου ακουω και σκανδαλα, ροζ τηλεφωνα, Βατοπεδι και ολα τα σχετικα γιατι να παω να εξομολογηθω? που ξερω αν μπορει να με βιντεοσκοπουνε ή να με ηχογραφουνε και μετα να γελανε μαζι μου. Γιατι να πρεπει να υποστω τους τυπολατρες που ειναι καθε απογευμα ειναι παροντεσ στον εσπερινο και μολισ βγουνε λενε "ειδες τον ταδε τι εβαλε σημερα? τσ τσ..." και διαφορα τετοια

Στο γυμνασιο ειχαμε μια καθηγητρια που μας ελεγε οτι ειναι φυσικο να μην θελουμε να πιστευουμε καπου επειδη σαν μικροι νιωθουμε πως μπορουμε να κανουμε τα παντα. Καποια στιγμη ομως που θα τα βρουμε πολυ δυσκολα και η κατασταση θα ειναι περαν των δυναμεων μας τοτε θα παρακαλεσουμε τον Θεο να μας βοηθησει.. Επειδη εχουμε την αναγκη να στηριχτουμε καπου και οχι επειδη ξερουμε οτι υπαρχει.

Προσωπικα δεν ξερω αν υπαρχει η οχι, αλλα δεν με κανει να θελω να παω στην εκκλησια να ακουσω την λειτουργια και τα σχετικα. Γιατι για να βαφτισεις το παιδι σου πρεπει να εχει κανει χριστιανικο γαμο? γιατι να δωσεις 100 και 200 ευρω η δεν ξερω και γω ποσα για μια τελετη του γαμου μισης ωρας, και πολυ λεω. Κοινωνικοι λειτουργοι ειναι, δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι με επιδοματα!

Η μονη εκκλησια που παω εδω και χρονια ειναι στον Αγιο Ιωαννη στην Θεσσαλονικη στο κεντρο όπου και βαφτιστηκα!

Το τραβηξα πολυ ε?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#302   macmaniac82

macmaniac82

iPH Contributor

• 1.164 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:24

Παντως εδω μεσα πολλοι νηστευουν 40 μερες+ απο το jailbreak...

#303   filippoz

filippoz

iPH Member

• 216 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:28

δεν ξερω εγω παντως ειμαι κατα για παρα πολλους λογους ... που ουτε καν λεγονται απο το forum... ενα λεω οποιοι θελουν ας δουν μονο κατι μα μονο κατι και μετα ελατε να συζητησουμε ας κανετε μονο αυτο το πραγμα κατεβαστε καιι δειτε την ταινια agora και μετα αφου δειτε προσεκτικα και συγρατησετε γεγονοτα και ονοματα ανοιξτε το wiki κατα προτιμηση το αγγλικο ... και μονο το wiki που ειναι εγκυρη πηγη και οχι κατι μ@λακιες συγνωμη για την εκφραση ελληνικα site που ουτε καν ξερουν τι λενε... απλα καντε αυτο εγω πιστευω οτι ειναι ολη η αληθεια για το χριστιαννισμο...

#304   DINFUN

DINFUN

-

• 16.182 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:28

οταν εγω για παραδειγμα απο τα 16,17 μου ακουω και σκανδαλα, ροζ τηλεφωνα, Βατοπεδι και ολα τα σχετικα γιατι να παω να εξομολογηθω? που ξερω αν μπορει να με βιντεοσκοπουνε ή να με ηχογραφουνε και μετα να γελανε μαζι μου. Γιατι να πρεπει να υποστω τους τυπολατρες που ειναι καθε απογευμα ειναι παροντεσ στον εσπερινο και μολισ βγουνε λενε "ειδες τον ταδε τι εβαλε σημερα? τσ τσ..." και διαφορα τετοια

Στο γυμνασιο ειχαμε μια καθηγητρια που μας ελεγε οτι ειναι φυσικο να μην θελουμε να πιστευουμε καπου επειδη σαν μικροι νιωθουμε πως μπορουμε να κανουμε τα παντα. Καποια στιγμη ομως που θα τα βρουμε πολυ δυσκολα και η κατασταση θα ειναι περαν των δυναμεων μας τοτε θα παρακαλεσουμε τον Θεο να μας βοηθησει.. Επειδη εχουμε την αναγκη να στηριχτουμε καπου και οχι επειδη ξερουμε οτι υπαρχει.

Προσωπικα δεν ξερω αν υπαρχει η οχι, αλλα δεν με κανει να θελω να παω στην εκκλησια να ακουσω την λειτουργια και τα σχετικα. Γιατι για να βαφτισεις το παιδι σου πρεπει να εχει κανει χριστιανικο γαμο? γιατι να δωσεις 100 και 200 ευρω η δεν ξερω και γω ποσα για μια τελετη του γαμου μισης ωρας, και πολυ λεω. Κοινωνικοι λειτουργοι ειναι, δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι με επιδοματα!

Η μονη εκκλησια που παω εδω και χρονια ειναι στον Αγιο Ιωαννη στην Θεσσαλονικη στο κεντρο όπου και βαφτιστηκα!

Το τραβηξα πολυ ε?

μου αρεσει το θεμα που ανοιξατε... για πες μου λοιπον στον Αγιο Ιωαννη ... αληθεια γιατι πας.. ;

αυτα που σου υπογραμμισα απο τα λεγομενα σου δεν συμβαδιζουν.. :)

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 01/04/2010 - 22:30

#305   filippoz

filippoz

iPH Member

• 216 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:37

Παντως εδω μεσα πολλοι νηστευουν 40 μερες+ απο το jailbreak...

χαχαχαχ σκεψου και αυτους με tethered πανω απο τρεις μηνες...

#306   macmaniac82

macmaniac82

iPH Contributor

• 1.164 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:42

μαλλον πιστευει τελικα και ο steve jobs και θα θελει να μας περασει με τον τροπο του το μνμ της αναστασης...κρυπτοχριστιανος....επιστροφη στο θεμα μας...!

Τελευταία επεξεργασία από: macmaniac82, 01/04/2010 - 22:44

#307   united_iFone

united_iFone

Newbie

• 628 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:44

μου αρεσει το θεμα που ανοιξατε... για πες μου λοιπον στον Αγιο Ιωαννη ... αληθεια γιατι πας.. ;

αυτα που σου υπογραμμισα απο τα λεγομενα σου δεν συμβαδιζουν.. :)

το θεμα που εθιξα ειναι γιατι πρεπει να εχεις κανει χριστιανικο γαμο για να βαφτισεις το παιδι σου, οχι γιατι να το βαφτιζεις γενικοτερα!

Δεν ειπα οτι δεν πιστευω γενικοτερα, απλως δεν εχει γινει κατι που να με κανει να 'δεθω' τοσο πολυ. Οσο για το γιατι πηγαινω ειναι επειδη ειμαι ταγμενος στον Αγιο Ιωαννη και εφοσον βαφτιστηκα εκει το θεωρω σωστο να επισκεπτομαι αυτη την εκκλησια. Ειναι κατι το ιδιαιτερο οπως και να χει.

ξερω πως αντιφασκω καπως αλλα απλως ετσι αισθανομαι.

#308   macmaniac82

macmaniac82

iPH Contributor

• 1.164 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 22:50

εγω πιστευω πως ο θεος βρισκει τροπο και μας μιλαει..!εμεις δεν τον ακουμε..σε καποιους εχει παψει να μιλαει..μπορει να μην ειναι ο θεος να ειναι η συνειδηση μας να χρησιμοποιει τη συνειδηση μας :) ..
ποσες φορες πριν κανεις κατι 'κακο' μεσα σου ειπες οχι δεν ειναι σωστο θα τον/την/τους βλαψω/κοροιδεψω/εκμεταλευτω..κτλ...και τελικα το εκανες..εκεινος σου μιλησε σου εδειξε το δρομο..εσυ ομως εκανες την επιλογη..θα μου πειτε ειναι θεμα απο αρχες..που εχουμε παρει ηθικη..περιβαλλον που μεγαλωσαμε..και πολλα αλλα..η αιτια που μπορει να σκεφτομαστε εκεινη τη στιγμη..

Τελευταία επεξεργασία από: macmaniac82, 01/04/2010 - 22:58

#309   DINFUN

DINFUN

-

• 16.182 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:13

ειναι σιγουρο πως αυτος που ακολουθησε την θρησκεια δεν βγηκε χαμενος.. ο,τι κανεις το κανεις για σενα.. και για κανεναν αλλο.. καποτε ειχα βρεθει σε πολυ δθσκολη θεση.. ευτυχως οχι σε θεμα υγειας.. και εκει ειχα πει τοτε ολα σε μενα.. δεν υπαρχει Θεος να βλεπει.. πιο κατω απο εκει που ημουν δεν γινοταν τοσο επαγγελματικα οσο και συναισθηματικα... κοιτωντας τωρα την ζωη προς τα πισω ( βλεπεις 40 πλεον).. βλεπεις μια αλληλουχια γεγονοτων.. που εαν ελλειπε κατι δεν θα ημουν εδω που ειμαι.. ριξτε μια ματια πισω.. και θα δειτε.. σημαδια..

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 01/04/2010 - 23:14

#310   ProSONIC

ProSONIC

iPH Addict

• 775 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:15

εγω ρε παιδια πιστευω ...αλλα ετσι οπως το κρινω εγω σωστο και ας μην ειναι...εκανα παρεα και με παιδια απο αλλες θρησκιες και ακουγα μερικα πραγματα...αλλα υπαρχουν πολλοι φανατικοι χριστιανοι...εμας ο παππας μας στα μνημοσινα τι λεει:ψιλα μην μου δινεται τρυπανε οι τσεπες μου...ενα αλλο πηγανε καποιοι α εξομοογηθουνε και μετα τα κουτσομπολευε στο χωριο...τι να τον πεις
υπαρχουν και καλοι παππαδες δε λεω..
αλλα οταν τους βλεπω με εκεινα τα χρυσα το καπελο εεινο το χρυσο μια κοιλια ναααα...με το συμπαθιο ..τι να πω...τα αμαξια που τα βαζουμε...
ολοι πατησανε σε κατι ιερο για να πλουτισουν και για να σε κρινουν ...

Τελευταία επεξεργασία από: ProSONIC, 01/04/2010 - 23:21

#311   DINFUN

DINFUN

-

• 16.182 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:22

εγω ρε παιδια πιστευω ...αλλα ετσι οπως το κρινω εγω σωστο και ας μην ειναι...εκανα παρεα και με παιδια απο αλλες θρησκιες και ακουγα μερικα πραγματα...αλλα υπαρχουν πολλοι φανατικοι χρισιανοι...εμας ο παππας μας στα μνημοσινα τι λεει:ψιλα μην μου δινεται τρυπανε οι τσεπες μου...ενα αλλο πηγανε καποιοι α εξομοογηθουνε και μετα τα κουτσομπολευε στο χωριο...τι να τον πεις
υπαρχουν και καλοι παππαδες δε λεω..
αλλα οταν τους βλεπω με εκεινα τα χρυσα το καπελο εεινο το χρυσο μια κοιλια ναααα...με το συμπαθιο ..τι να πω...τα αμαξια που τα βαζουμε...
ολοι πατησανε σε κατι ιερο για να πλουτισουν και για να σε κρινουν ...

Χρηστο εχεις δικιο σε αυτο που λες.. οι παπαδες ειναι εκπροσωποι.. της εκκλησιας δεν εκπροσωπουν την θρησκεια.. προπερσι ο κουνιαδος μου ηρθε στην Λαμια με εναν αρχημανδριτη απο το Αγιο Ορος.. και ηθελε να παμε ολοι μαζι για καφε.. εγω δυσανασχετισα.. και του λεω παμε και σε κανενα μισαωρο θα φυγω γιατι εχω δουλεια.. πηγαμε για καφε στις 7 μμ και φυγαμε 1 00 πμ.. δεν καταλαβαμε πως περασε η ωρα με την συζητηση.. δεν μιλησε καθολου για θρησκια εκκλησια.. και ολα αυτα.. ηταν αριστος χειριστης της γλωσσας.. και πολυ καλος ακροατης.. :)

#312   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9.340 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:24

Δεν μπαινω στο τρυπακι να πω γιατι κανεις να μην πιστευει γιατι ειναι επιλογη του και το σεβομαι...εγω πιστευω στο Θεο και τον λατρευω και προσπαθω να τον τιμω...σε οποιον δεν πιστευει θα του πω ενα πραγμα ας ζητησει και θα λαβει(αλλα οχι απο την πρωτη στιγμη που ζητησει και δεν γινει να τα παρατησει)..

#313   Paris1986

Paris1986

iPH Community Leader

• 12.745 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:33

εκκλησια και παπαδες στην ελλαδα ειναι επιοικως απαραδεκτοι κατα την πλειοψηφια τους...υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις αλλα δυστυχως ειναι λιγες αυτες...η θρησκεια ειναι αλλο θεμα το οποιο ειναι τεραστιο...θα συμφωνησω με τα λεγομενα του βασιλη...

#314   macmaniac82

macmaniac82

iPH Contributor

• 1.164 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:34

ερχεται ομως και αυτη η επιστημη και μπαινει μεσα..και σου λεει οτι ο ανθρωπος χρησιμοποιει ελαχιστες απο τις δυνατοτητες του εγκεφαλου του,και αμα βαλεις κατι στοχο και το θες πολυ,ο εγκεφαλος σου θα λειτουργει σε αλλες συχνοτητες και θα μπορεις να επηρεαζεις τον γυρω κοσμο σου να τον φερεις στα μετρα σου να πετυχεις τον στοχο σου..ειναι πολλα δεν βγαζεις ακρη..παντως το οτι υπηρξε ο Χριστος και πατησε στο εδαφος!..δεν το αμφισβητω με τπτ..απλα σε ολα τα αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος..μεταξυ επιστημης..και προσωπικης πιστης..σκεφτομαι ωρες ωρες μηπως η επιστημη ειναι προπαγαναδα για να μας βαλουν καλουπια πως 1+1 =2...και να ειμαστε ελεγχομενοι απομακρυσμενοι απο την αληθεια?

Τελευταία επεξεργασία από: macmaniac82, 01/04/2010 - 23:36

#315   united_iFone

united_iFone

Newbie

• 628 μηνύματα

Δημοσίευση 01/04/2010 - 23:34

Εμενα αυτο που δεν μου αρεσει και ισως να με εχει κανει να μην πιστευω τοσο ειναι το γεγονος οτι ειναι εκπροσωποι της εκκλησιας, και οταν βλεπεις καποιους να κυκλοφορουνε με αμαξαρες με φιμε κ ολας τζαμια και τα σχετικα δεν σου δημιουργειται ενα αισθημα κοροιδιας? που καταφερνουνε και βρισκουνε τοσα χρηματα?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 12

0 μέλη, 12 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες