Οδηγός Cydia για νέους χρήστες
Δημοσίευση 23/10/2010 - 22:24
Ad
Δημοσίευση 23/10/2010 - 22:25
με αυτά είσαι οκ!εγώ αυτά έχω βάλει και είμαι κομπλέ!τώρα αν έχει κάποιος κάτι άλλο (που δεν νομίζω) ας το πειπαιδια εκτος απ τα repo που υπαρχουν στην αρχικη σελιδα,υπαρχουν κ αλλα ή βαζουμε μονο αυτα?
Δημοσίευση 23/10/2010 - 22:26
Δημοσίευση 23/10/2010 - 22:31
Δημοσίευση 03/11/2010 - 21:51
Δημοσίευση 03/11/2010 - 22:31
παρη ενω τα εβαζα ενα ενα με την σειρα μου εγραψε τωρα προς το τελος we apologize for the inconvenience but springboard has just crashed τι να κανω?Λόγω των πολλών απαιτήσεων που υπήρξαν από νέους χρήστες για το πως και τι θα κάνουν μέτα την εγκατάσταση του Cydia αποφάσισα να φτιάξω έναν οδηγό με τα πακέτα και τα repo που χρειάζονται έτσι ώστε να βάλετε αυτά τα οποία δεν προσφέρει η συσκευή απο μόνη της.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
1)Ανοίγουμε το Cydia.Την πρώτη φορά θα κλείσει μόνο του αφού κάνει την διαδικασία που πρέπει.Κάνουμε όλες τις ανανεώσεις που θα βγάλει.Σαν χρήστης πατάμε User.
2)Θα μας εμφανιστεί αυτή η σελίδα.
3)Πάμε τώρα στο manage.
4)Θα μας εμφανιστεί αυτή η σελίδα και εμείς θα πάμε στο sources.
5)Mετά πάμε πάνω δεξιά στο edit και μετά στο add και θα προσθέσουμε ένα ένα τα repo που θα βρείτε πιο κάτω.
Tα repo που πρέπει να βάλετε.
1)cydia.hackulo.us/
2)cydia.xsellize.com/
3)sinfuliphonerepo.com/
4)iphonedelivery.advinux.fr/cydia/
5)ftp4u.gr/iphone/apt3/
Τα πακέτα που πρέπει να εγκαταστήσετε και τι είναι το κάθε ένα από αυτά.
1)OpenSSH: SSH client μέσω του οποίου γίνεται η επικοινωνία του iPhone με τον H/Y (με την προϋπόθεση ότι οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο WiFi).
Προσοχή: Αν δεν εγκαταστήσετε το SSH ΔΕΝ θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του iPhone!
2)MobileTerminal: Ένα Terminal για το iPhone!
3)iFile:Μπορείτε μέσα από το κινητό να δείτε το root της συσκευής σας.
4)Sbsettings: http://www.iphonehel...ρήγορος-οδηγός/
5)AppSync for OS 3.1:Με αυτό μπορείτε να εγκαταστήσετε 3RD Party εφαρμογες/παιχνιδια.
6)iPhoneDelivery:Αναφορα παράδοσης
7)iKeyX SMS160 keyboard:Πληκτρολόγιο με 160 χαρακτήρες στα μηνύματα.
8)Winterboard:Για να μπορείτε να βάζετε θέματα στο κινητό σας.
9)SMSHelper:Μπορείτε να βλέπετε τους χαρακτήρες των μηνυμάτων που έχετε γράψει.
10)ΜultiFl0w+Backgrounder:Μπορείτε να έχετε multitask των εφαρμογών σας.(Υπάρχουν και άλλα,αυτά προτείνω εγώ γιατί με έχουν βολέψει)
11)ΜobileLog:Διαχείριση κλήσεων.
12)QuickLock:Μπορείτε να κλειδώνετε το κινητό σας χωρίς να πατάτε το power button.
13)Close Button Widget:Ένα toggle μέσω του οποίου βγαίνετε από την εφαρμογή που είστε χωρίς να πατάτε το home button.Προυπόθεση η οποιαδήποτε εφαρμογή να μην καλύπτει όλη την οθόνη.Δουλεύει ανοίγωντας το SBSettings και απλά πατάτε το toggle.
14)QuickLock2(Mονο για iOS 4.x.x)
Κάποια από τα παραπάνω χρειάζονται και ρυθμίσεις για να δουλέψουν.
Για οποιαδήποτε απορία δεν έχετε παρά να ρωτήσετε σε αύτο το topic.Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμος ο οδηγός.
Update:
Τωρα με την καινουργια εκδοση λογισμικου iOS 4.0/4.0.1 δουλευουν μονο τα πακετα με νουμερο:
1,2,3,4,5,6,8,12 και 13.
Ολα τα αλλα ακομα δεν ειναι συμβατα(μερικα δεν χρειαζονται πλεον) οποτε μεγαλη προσοχη στο τι βαζετε μεσα στο κινητο σας.
ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!
Δημοσίευση 03/11/2010 - 23:01
Exo ena problimataki, den mou pairnei to telefteio repo (nr. 5) ftp4u.gr/iphone/apt3/,
ti na kano???
Thanks
Δημοσίευση 03/11/2010 - 23:26
εγω μολις τα εγκατεστησα ολα λιγο πριν την τελευταια εγκατασταση κρασαρε και μου λεει να τα σβησω ολαGeia sou,
Exo ena problimataki, den mou pairnei to telefteio repo (nr. 5) ftp4u.gr/iphone/apt3/,
ti na kano???
Thanks
ξερει κανεις τιποτα να με βοηθησει?η οθονη γραφει sad iphone by geoff stearns.
ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!
Δημοσίευση 04/11/2010 - 15:02
Το sad phone είναι το safe mode. Προφανώς κάτι από όλα αυτά που έβαλες σου κρασάρει το springboard.εγω μολις τα εγκατεστησα ολα λιγο πριν την τελευταια εγκατασταση κρασαρε και μου λεει να τα σβησω ολα
ξερει κανεις τιποτα να με βοηθησει?η οθονη γραφει sad iphone by geoff stearns.
O οδηγός του Πάρη είναι παλιός και πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου κάποια πραγματάκια:
1. το repo ftp4u.gr/iphone/apt3/ δεν υπάρχει πια μην το βάλεις
2. "2)MobileTerminal: Ένα Terminal για το iPhone" Θα πρέπει να βάλεις το τελευταίο (MobileTerminal iOS4 από xSellize)
3. "5)AppSync for OS 3.1" Θα πρέπει να βάλεις αυτό που ταιριάζει με την έκδοση iOS που έχεις (π.χ AppSync for OS 4.0/4.01 ή AppSync for OS 4.1)
Δημοσίευση 04/11/2010 - 18:07
Πολυ σωστη επισημανση.Το sad phone είναι το safe mode. Προφανώς κάτι από όλα αυτά που έβαλες σου κρασάρει το springboard.
O οδηγός του Πάρη είναι παλιός και πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου κάποια πραγματάκια:
1. το repo ftp4u.gr/iphone/apt3/ δεν υπάρχει πια μην το βάλεις
2. "2)MobileTerminal: Ένα Terminal για το iPhone" Θα πρέπει να βάλεις το τελευταίο (MobileTerminal iOS4 από xSellize)
3. "5)AppSync for OS 3.1" Θα πρέπει να βάλεις αυτό που ταιριάζει με την έκδοση iOS που έχεις (π.χ AppSync for OS 4.0/4.01 ή AppSync for OS 4.1)
Εντος λιγων ημερων θα αλλαξουν/προστεθουν καποια καινουργια πραγματα στον οδηγο.
Stay tuned.
Δημοσίευση 04/11/2010 - 19:35
Δημοσίευση 05/11/2010 - 16:10
παιδες εχω χαθει λιγο... νεος σ'αυτα τα κολπα... οκ εκανα jailbreak μπηκε cydia ολα κομπλε... μετα ποια ειναι η λογικη σειρα των κινησεων που πρεπει να κανω με τα sources το installous και ολα αυτα... επισης αλλη μια ερωτηση, οταν με το καλο κατεβασω σπασμενες εφαρμογες θα πρεπει να τις συγχρονιζω μεσα απο το itunes? αυτο δε θα εχει ωσ αποτελεσμα να σβηνονται οι σπασμενες εφαρμογες μετα απο τον συγχρονισμο? Plz help διοτι εχω χαθει εντελως.... Ευχαριστω!
φιλε μου δεν χρειαζεται να χανεσαι διαβασε λιγο προσεκτικα την πρωτη σελιδα του θεματος
η σωστη σειρα παντως ειναι cydia - sources - packages ενα απο τα τελευταια ( packages ) ειναι το installous
και για να μην σβηνονται τα
περνας το appsync 4 αν εισαι στην εκδοση 4 η το αντιστοιχο της εκδοσης σουσπασμενες εφαρμογες
Δημοσίευση 18/11/2010 - 19:45
Παιδιά έκανα και εγώ JailBreak ...3GS 4.1
Θα ήθελα μόνο δυο ερωτήσεις:
...
2. Τώρα που είμαι JailBroken, sync με το iTunes κάνω κανονικά σαν να μη τρέχει τίποτα;
...
...
2) δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τον συγχρονισμο
...
Τελικά το χρειάζομαι το το appsync 4 ώστε να μπορώ να κάνω sync με το iTunes χωρίς να χαθούν οι εφαρμογές που εγκατέστησα μετά το JailBrake (απο τα sources του cydia) ή δεν υπάρχει πρόβλημα;
Δημοσίευση 18/11/2010 - 20:27
εγώ παρολο που έχω appsync για 3.1.3 κάνω πάντα πριν το manual sync, δεξί κλικ πάνω στο τηλ στο itunes και transfer purchases για σιγουριά.Σε ερώτησή μου σε "διπλανό" thread ρώτησα τα ίδια πράγματα
Τελικά το χρειάζομαι το το appsync 4 ώστε να μπορώ να κάνω sync με το iTunes χωρίς να χαθούν οι εφαρμογές που εγκατέστησα μετά το JailBrake (απο τα sources του cydia) ή δεν υπάρχει πρόβλημα;
Τελευταία επεξεργασία από: triponto12, 18/11/2010 - 20:28
Δημοσίευση 19/11/2010 - 01:22
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες