Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Μείωση της χρησιμοποιούμενης μνήμης RAM στο iPhone 3G

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
23 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • GameCenter:hp_soldier_89

Δημοσίευση 11/06/2010 - 08:42

Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το topic για να λέει ο καθένας τα δικά του tips και ιδέες για μείωση της χρησιμοποιούνενης ram στo iPhone 3g αλλά και γενικότερα στα iPhone με σκοπό την ταχύτερη λειτουργία της συσκευής!!!
Αρχικά να σας πω πως έχω κατεβάσει μια εφαρμογή από το appstore που ονομάζεται statistique και σου δίνει λεπτομέρειες πάνω στη ram!!!
ΑΑΑ!!!Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή υπήρχε μια εφαρμογή που μείωνε τη χρησιμοποιούμενη μνήμη αλλά το appstore την κατέβασε !!! :( !
Μια συμβουλή που μπορώ να δώσω εγώ είναι να σβήσετε κάποιες εφαρμογές !!!!
Εγώ για παράδειγμα είχα 260 εφαρμογές και η ελεύθερη μνήμη μου ήταν 2-3 mb το πολύ και η συσκευή κόλλαγε λιγάκι, όπως και κάποιες εφαρμογές!!!Μόλις έσβησα καμμιά σαραντάρα ανέβηκε απευθείας γύρω στο 7!!!Συνεχίζω να σβήνω και βλέπουμε!!!
Μιλάμε πάντα για non-jailbreak συσκευές!!!
Κάποια στιγμή που είχα κάνει jailbreak παλιότερα είχα βάλει κάτι και η free memory μου ήταν σταθερά γύρω στο 14-30mb!!!
Απλά δεν θελω να κάνω jailbreak αυτή τη στιγμή, απλά ελπίζω να υπάρχει τρόπος να κάνω το iphone μου πιο γρήγορο για τους επόμενους 2-3 μήνες που θα το έχω !!!Μέχρι δηλαδή να πάρω το iPhone 4!!! B) :P !
υ.γ.: Μήπως γνωρίζει κάποιος αν με την iOS 4 θα λυθεί κάπως αυτό το πρόβλημα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   tfd1978

tfd1978

iPH Addict

• 637 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S

Δημοσίευση 11/06/2010 - 08:56

Εμενα ειναι jailbroken και η available memory αυτη τη στιγμη που δεν τρεχει τιποτα ειναι 163...3GS βεβαια...

Αναρτημένη εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από: tfd1978, 11/06/2010 - 08:59

#3   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 11/06/2010 - 09:24

Μιλάς πάντα για 3gs που έχει διπλάσια RAM από το 3g και με jailbreak !!! :excl: :unsure:

Τελευταία επεξεργασία από: angelo_lagoudakis, 11/06/2010 - 09:24

#4   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 11/06/2010 - 09:26

Παιδιά, το topic είναι για το iPhone 3G. Καλύτερα να μην δίνετε δεδομένα για το 3GS.

Εμένα με 3.1.2 και Jailbreak είναι στα ~50MB. Αλλα χρησιμοποιώ συνέχεια το Free Memory του sbsettings και φροντίζω οι default εφαρμογές που τρέχουν στο background να είναι πάντα κλειστές.

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 11/06/2010 - 09:29

#5   limit

limit

iPH User

• 108 μηνύματα

Δημοσίευση 11/06/2010 - 09:31

Παιδιά, το topic είναι για το iPhone 3G. Καλύτερα να μην δίνετε δεδομένα για το 3GS.

Εμένα με 3.1.2 και Jailbreak είναι στα ~50MB. Αλλα χρησιμοποιώ συνέχεια το Free Memory του sbsettings και φροντίζω οι default εφαρμογές που τρέχουν στο background να είναι πάντα κλειστές.

+1

#6   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 11/06/2010 - 10:24

+1 !Σωστός!

#7   tfd1978

tfd1978

iPH Addict

• 637 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S

Δημοσίευση 11/06/2010 - 10:49

Καλα ντε, μην βαρατε... :blink:

Εχω και το 3G εννοειτε jailbroken, και κυμαινεται στα 45-55 η ram...βεβαια εννοειτε με sbsettings και κλεινοντας οτι δεν χρειαζεται να τρεχει! :D

Τελευταία επεξεργασία από: tfd1978, 11/06/2010 - 10:51

#8   3ftw

3ftw

iPH Addict

• 604 μηνύματα

Δημοσίευση 11/06/2010 - 12:06

3g εδω και εγω γυρω στα 50 πηγαινε..ειχα κατεβασει και απο τ cydia ενα memory enhacer καπως ετσι και την πηγε στα 70 αλλα δεν ξερω κατα ποσο αληθευει οτι το συγκεκριμενο ανεβαζει την μνημη

#9   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 11/06/2010 - 13:29

Ευχαριστώ πολύ !!!
απλά αν ξέρετε κανα τρικ για non jailbreak θα με υποχρεώνατε!!!

#10   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 11/06/2010 - 19:49

Ευχαριστώ πολύ !!!
απλά αν ξέρετε κανα τρικ για non jailbreak θα με υποχρεώνατε!!!

Εφόσον μιλάς για non jailbreak κινητό, θα σου πω τα παρακάτω:

Οποιαδήποτε third party εφαρμογή, δηλαδή από AppStore, κλείνει εντελώς μόλις πατήσεις το home button και βγεις από την εφαρμογή. Οπότε δεν έχεις λόγο να φοβάσαι ότι κάποια από αυτές σου τρώει MB από τη μνήμη.

Οι μοναδικές εφαρμογές που μένουν ανοικτές και τρέχουν στο background ακόμα και αν πατήσεις το home button για να τις κλείσεις, είναι οι default: mail app, ipod app και safari app. Και είναι αυτές που τρώνε το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης.

Για να κλείσεις εντελώς αυτές τις εφαρμογές, μπορείς να τις κάνεις force quit.

Καθώς είσαι μέσα στην εφαρμογή, πατάς το Power button (Sleep/Wake button) μέχρι να σου βγάλει το slide to power off. Δεν συνεχίζεις να πατάς το power button, αλλά πατάς το home button παρατεταμένα μέχρι να σε βγάλει στο springboard.

Επίσης για τον Safari, μπορείς να κάνεις και το εξής. Πριν βγεις από την εφαρμογή, κλείνεις όλα τα ανοικτά παράθυρα και αφήνεις μόνο μια κενή σελίδα (new page και την αφήνεις κενή). Τότε ο safari κλείνει εντελώς και σταματάει να τρέχει στο background.

Επιπλέον, αν κλείσεις push notifications και βάλεις το fetch των e-mail στο manual, θα έχεις μια απειροελάχιστη βελτίωση στην κατανάλωση μνήμης.

Όσο το δυνατόν λιγότερες εφαρμογές εγκατεστημένες. Προσφέρει καλύτερο scrolling μεταξύ των σελίδων και κάπως γρηγορότερο άνοιγμα και κλείσιμο των εφαρμογών.

Αν και υπάρχει μηχανισμός, ο οποίος εξασφαλίζει ότι η μνήμη θα καθαριστεί αν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καλό είναι που και που να κάνεις reboot το κινητό. Ειδικά όταν μια εφαρμογή crashαρει συνέχεια όταν πάει να ανοίξει, χρειάζεται οπωσδήποτε επανεκκίνηση το κινητό.

#11   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 12/06/2010 - 16:54

Ευχαριστώ πάρα πολύ !!!! Όλα αυτά που είπες είναι πάρα πολύ σωστά !!!! Τα δοκίμασα ένα ένα και όλα λειτουργούν !!!+1 χωρίς σκέψη!!!

#12   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 12/06/2010 - 17:11

αααα.....Αυτά που πρότεινες δούλεψαν πολύ καλά !!!!Η ελεύθερη μνήμη έφτασε τα 18-20 mb!!Απλά σε μια εφαρμογή που έχω και ονομάζεται system μου εμφανίζεται πως ενώ το safari και το ipod app κλείνουν, τα mail, phone apps παραμένουν ανοιχτά!!!
???

#13   xrisis

xrisis

iPH Member

• 292 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 12/06/2010 - 18:14

το Phone παντα θα ειναι ανοιχτο,το γιατι νομιζω το ξερεις :)

#14   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 13/06/2010 - 00:48

Σωστός.....

#15   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

iPH Member

• 300 μηνύματα

Δημοσίευση 13/06/2010 - 15:48

update: Μετά από μία μέρα χρησιμοποίησης του iphone με βάση τις οδηγίες του mikesx η ελεύθερη μνήμη αγγίζει τα 37 mb !!!μπράβο και πάλι μπράβο !!!το reboot ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει κάνει μεγάλη διαφορά όπως και η μείωση των applications κατά 40%!!!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες