O Android 2.2 browser είναι γρηγορότερος από το Safari
Δημοσίευση 07/07/2010 - 19:33
Στο τεστ javascript το Nexus One με το Android 2.2 ήταν δύο φορές πιο γρήγορο από ένα iPhone 4 ενώ στο V8 test ήταν μέχρι και τέσσερις φορές γρηγορότερο.
Στην τελευταία έκδοση του Android, ο browser βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό υιοθετώντας τεχνολογίες του "μεγάλου αδερφού" Chrome. Στο iOS 4 παρουσιάστηκαν και εκεί βελτιώσεις στον complier αλλά απ'ότι φαίνεται η Apple έχει ακόμα δουλειά μπροστά της.
Ο λόγος της διαφοράς δεν είναι ακόμα γνωστός. Η Apple δεν έχει κάνει γνωστή την clock speed του A4 στο iPhone 4 αλλά οποιαδήποτε τιμή κάτω του 1GHz του Nexus One αντισταθμίζεται από τον σημαντικά ταχύτερο πυρήνα γραφικών. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν 512ΜΒ μνήμης RAM.
To test αυτό έγινε με "καθαρό" Android 2.2 καθώς το Flash μειώνει σημαντικά την επίδοση της συσκευής σε βαθμό που ένα iPhone 3GS με την 3.x έκδοση να είναι πολύ πιο γρήγορο.
Follow me on twitter
Ad
Δημοσίευση 07/07/2010 - 22:24
Δημοσίευση 07/07/2010 - 22:28
Δημοσίευση 07/07/2010 - 22:32
Δημοσίευση 07/07/2010 - 22:38
Δημοσίευση 07/07/2010 - 22:49
Το κινητό είναι τόσο καλά "δεμένο" με το ίντερνετ που μου έχει λύσει τα χέρια όπου και αν βρίσκομαι.
Διαφορές στο φόρτωμα μια σελίδας, της τάξης του 1-2 δευτερολέπτων, δεν με απασχολούν σοβαρά, γιατί ουσιαστικά, δεν έχουν νόημα στην καθημερινή χρήση. Η δουλειά γίνεται το ίδιο καλά και με το να καθυστερήσει μια σελίδα να ανοίξει μερικά δευτερόλεπτα.
Δημοσίευση 07/07/2010 - 22:55
Δημοσίευση 07/07/2010 - 23:14
Δημοσίευση 07/07/2010 - 23:22
Αύριο επανέρχομαι σε 3.1.2, εκτός από τους ωραίους ομολογουμένος φακέλους που δεν συγκρίνοντε με categories, η ios4 δεν μου έχει προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από προβλήματα δυστυχώς. Όταν ωριμάσει η 4.0 το ξαναβλέπουμε.... Και ευτυχώς το j/b μου προσφέρει τα πάντα που δεν έχω τώρα.
Ως για το θέμα ταχύτητα και αν χρειάζετε, οκ whatever, δεν έχει νόημα η συζήτηση πάλι και θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα
Δημοσίευση 07/07/2010 - 23:27
σε iPhone είδα τεράστια διαφορά- ή απλά αφορά ένα ακόμα βήμα της εξέλιξης, από αυτά που και αν προσπεράσεις, δεν χάνεις κάτι ουσιαστικό.
Σιγά μην αγόραζα εναν νέο επεξεργαστή, επειδή στις μετρήσεις εργαστηρίου δείχνει κατα 20-30% γρηγοροτερος, ξεροντας πολύ καλά ότι, εφόσον δεν μου χρειάζεται ντε και καλά η μικρή αυτή αύξηση της ταχύτητας για κάποια σοβαρή δουλειά που έχω να κάνω (π.χ. αρχιτέκτονας), θα άλλαζα κάτι που δουλεύει πολύ καλά στο σύνολό του, ως έχει.
Δημοσίευση 07/07/2010 - 23:44
Αν είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς θα δούμε ότι το 70-80% των τεχνολογικών αντικειμένων που αγοράζουμε μας είναι ψιλο-άχρηστα και ουσιαστικά οι εταιρείες μας δημιουργούν συνεχώς καινούργιες ανάγκες. Δεν θα πέθαινε κανείς αν είχαμε ένα nokia 3210! Απλά μας έχουν πείσει ότι όταν είμαστε στο αεροπλάνο πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι στο iphone αντί να ξεκουραστούμε λιγο...
Καταλαβαίνεις που το πάω, το θέμα είναι ότι η ανθρώπινη φύση μας καλεί να τα έχουμε όλα, όταν παραβλέπουμε/αγνοούμε αυτόν τον κανόνα δεν θα λείψουν οι χαρακτηρισμοί όπως φαινμποισμος
Δημοσίευση 07/07/2010 - 23:47
http://www.engadget....showdown-video/
Follow me on twitter
Δημοσίευση 08/07/2010 - 00:13
Το pc μου και εμένα είναι "παλιό" (5αετίας), αλλά για αυτά που το θέλω είναι αστέρι. Αν χρειαζόταν να κάνω μετατροπές σε βίντεο, θα αγόραζα κάτι καινούργιο, γιατί όντως η ταχύτητα στον συγκεκριμένο τομέα, έχει διαφορά.
Σε κινητό τηλέφωνο όμως, βλέπω την Apple (μπορεί να ήταν και η Microsoft ή η samsung), να κάνει σωστή δουλεία και χωρίς φανφάρες να δίνει ουσιαστικό νόημα στην λειτουργία εφαρμογών καθημερινής χρήσης, μέσω κινητού, με τον καλύτερο, κατά την άποψή μου, τρόπο.
Η εξέλιξη είναι πάντα κάτι θετικό στο θέμα της τεχνολογίας. Όμως μετα από τόσα χρόνια ενασχόλησης με αυτή, θα ήθελα να έχω στα χέρια μου κάτι καλό στο σύνολό του και όχι απλά γιατί έχει καλύτερα γραφικά στο μενού ή γιατί παίζει divx και στο υπόλοιπο κομμάτι του τα κάνει όλα χειρότερα από αυτό που έχω ήδη.
Δυστηχώς ή ευτυχώς, με το iPhone, με ένα δυο "κλικ", βλέπω αυτά που θέλω να δω, εύκολα και γρήγορα.
Η πλατφόρμα είναι δοκιμασμένη και καλή. Μεταβατικά στάδια σε σχέση με το hardware και το software θα βλέπουμε πάντα.
Το αποτέλεσμα μετράει και φυσικά το πόσο εύχρηστη είναι μια συσκεύη. Σε μια μέτρηση του 100%, για το αν μια συσκευή κάνει σήμερα πολύ καλά αυτό για το οποίο παιδεύονται άλλοι να κάνουν, πιστεύω πως το iPhone θα βρίσκεται με μεγάλη διαφορά μπροστά.
Δημοσίευση 08/07/2010 - 00:19
Δημοσίευση 08/07/2010 - 00:30
Μια χαρά τα πάει με 4-5 παράθυρα ανοιχτά και δεν παρατηρώ προβλήματα στην περιήγηση.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο συμβαίνουν κολλήματα σε άλλους χρήστες. Χωρίς jailbreak είναι το κινητό και δεν το βλέπω να ζορίζεται σε κάτι.
Εννοείται πάντως πως, όπως και με το 3G τώρα, σε επόμενα λειτουργικά το 3GS προφανώς θα σέρνεται.
Αυτό θα γίνεται πάντα. Το θέμα είναι, να γίνεται καλός συνδυασμός λειτουργικού και hardware κατά την περίοδο χρήσης μια συσκευής. Ο καθένας κρίνει μόνος του πάντα.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες