NAVIGON - Mobile Navigator
Δημοσίευση 09/11/2009 - 11:52
Ad
Δημοσίευση 09/11/2009 - 12:01
Εντυπώσεις μόλις τη δω στο δρόμο!
Δημοσίευση 09/11/2009 - 13:48
Εγώ πάντως αφού τέσταρα τις εκδόσεις 1.1 και 1.2, κατεβάζοντάς από τα γνωστά μαγαζάκια, αποφάσισα σήμερα και αγόρασα την Ευρωπαϊκή 1.3 επιβραβεύοντας τη δουλειά της navigon.
Εντυπώσεις μόλις τη δω στο δρόμο!
Αναμένουμε...
Δημοσίευση 10/11/2009 - 02:09
Αυτό που είδα στην 1.3, πρώτη φορά το συναντώ -γι' αυτό και σας ενόχλησα, άλλωστε... Τόσο με την 1.1, όσο και με την 1.2, δε συνάντησα κανένα απολύτως πρόβλημα! Η 1.3 όμως, ζητάει να κατεβάσουμε πρώτα τη βάση, το κορμό και μετά να προσθέσουμε τον χάρτη ή τους χάρτες που θέλουμε. Δεν το έχω ξανακάνει αυτό, πελάγωσα, κι επειδή δε θέλω να κατεβάσω όοολη την Ευρώπη με τα 2+ Giga, ζήτησα τη βοήθειά σας! Τόσο τρομερό ήταν πιά;
Έλεος!
Δημοσίευση 10/11/2009 - 07:56
Το έχω 2 εβδομάδες τώρα και το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές. Ας δώσω κάποια στοιχεία για τους μελλοντικούς χρήστες.
(+)
- Ταχύτατος υπολογισμός διαδρομής και επαναυπολογισμός αν κάνεις του κεφαλιού σου. Επειδή έχω χρησιμοποιήσει και dedicated μονάδα που ήταν σαφώς πιο αργή, είναι εντυπωσιακό πως η δύναμη του 3GS κάνει το πρόγραμμα να πετάει.
- Ύπαρξη αρκετών POI που σου κάνουν την ζωή εύκολη
- Ακόμα και αν δεν έχει το ακριβές νούμερο που ψάχνεις μπορείς να σύρεις την πινέζα προορισμού πάνω στον χάρτη για να τοποθετήσεις σωστά τον προορισμό σου.
- Ωραία ελληνική φωνή με σωστή προφορά
- Τρομερή απεικόνιση όταν πρέπει να αφήσεις τον αυτοκινητόδρομο ή την Αττική οδό
- Άνετη εναλλαγή από landscape σε portrait Mode
(-)
- Δεν μπορεί να κάνεις αναζήτηση ανα διεύθυνση κατευθείαν. Πρέπει πρώτα να βάλεις την πόλη και μετά την διεύθυνση. Αυτό αποτελεί πρόβλημα όταν δεν είσαι σίγουρος σε πια περιοχή είναι η διεύθυνση σου και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της εφαρμογής.
- Μην περιμένετε το GPS να κάνει θαύματα. Σε στενά δρομάκια μπορεί να χάσει το σήμα του. Πάντως είναι καλύτερο από αυτό που περίμενα.
- Κάποια μικρά λαθάκια στον χάρτη (πχ ο φάρος Ψυχικού έχει μείνει στα έργα ακόμα)
- Δεν έχει όλες τις αριθμήσεις των οδών ή καλύτερα έχει την μειοψηφία των αριθμών των οδών. Πχ ψάχνεις Λ.Καραμανλή 173 και έχει μέχρι 133
Η κατανάλωση είναι περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα ανά λεπτό πλοήγησης. Δηλαδή 20 λεπτά πλοήγηση θα σας φάνε το 20% της μπαταρίας περίπου. Δεν είναι πολύ αναλογικά αλλά η ύπαρξη φορτιστή είναι απαραίτητη στο αυτοκίνητο.
Κάποιοι γνωστοί μου έχουν πρόβλημα με το 3G που δεν έχει την υπολογιστική δύναμη για να "αναπνέει" το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις, ειδικά στον επαναυπολογισμό της διαδρομής.
Συμπερασματικά για εμένα money well spent.
Και μια παρατήρηση. Παιδιά αν το χρησιμοποιείτε αγοράστε το. Αν βλέπει η navigon ένα σημαντικό volume πωλήσεων από την Ελλάδα θα μας προσέχει περισσότερο. Θα κάνει πιο γρήγορη ανανέωση των χαρτών, των POI's κλπ κλπ
Αν όλοι το πάρετε cracked θα βλέπει η navigon μηδενικές πωλήσεις στην Ελλάδα οπότε γιατί να ασχοληθεί με το προϊόν της εδώ. Είναι εργαλείο το GPS και δεν πρέπει να το βλέπετε κοντόφθαλμα το πράγμα.
Πιστεύω ότι αυτό που λέω είναι αυτονόητο αλλά με το τσάμπα κάποιοι έχουν παρεξηγήσει λίγο τα πράγματα...
Δημοσίευση 10/11/2009 - 08:49
Βρε παιδιά!... Να ρωτήσω: Πού βάζω το χάρτη της Ελλάδας; (Τον έχω κατεβάσει, όπως και την 1.3 έκδοση). Δυστυχώς, όμως, το manual δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό -ή, εγώ είμαι μπουμπόυνας...
Ευχαριστώ
Ο χαρτης δε χρειαζεται να πειραχτει, βρισκεται ηδη μεσα στο ipa μαζι με ολο το προγραμμα, απλα το ανοιγεις με το itunes και κανεις sync
Just like underwear, passwords should be changed often...
Δημοσίευση 10/11/2009 - 08:56
Και μια παρατήρηση. Παιδιά αν το χρησιμοποιείτε αγοράστε το. Αν βλέπει η navigon ένα σημαντικό volume πωλήσεων από την Ελλάδα θα μας προσέχει περισσότερο. Θα κάνει πιο γρήγορη ανανέωση των χαρτών, των POI's κλπ κλπ
Αν όλοι το πάρετε cracked θα βλέπει η navigon μηδενικές πωλήσεις στην Ελλάδα οπότε γιατί να ασχοληθεί με το προϊόν της εδώ. Είναι εργαλείο το GPS και δεν πρέπει να το βλέπετε κοντόφθαλμα το πράγμα.
Πιστεύω ότι αυτό που λέω είναι αυτονόητο αλλά με το τσάμπα κάποιοι έχουν παρεξηγήσει λίγο τα πράγματα...
καλα οσα λες αλλα η τιμες των προγραμματων πλοηγησης δεν ειναι λογικες, δεν ειναι λογικο να αγοραζω ενα κινητο 500-600€ και να θελω αλλα 100€ για να εχω πλοηγηση, ας το βαλουν 10€ οπως οι περισσοτερες εφαρμογες που κυκλοφορουν στο appstore τοτε θα ηταν πιο λογικο να το αγορασω
Δημοσίευση 10/11/2009 - 09:19
καλα οσα λες αλλα η τιμες των προγραμματων πλοηγησης δεν ειναι λογικες, δεν ειναι λογικο να αγοραζω ενα κινητο 500-600€ και να θελω αλλα 100€ για να εχω πλοηγηση, ας το βαλουν 10€ οπως οι περισσοτερες εφαρμογες που κυκλοφορουν στο appstore τοτε θα ηταν πιο λογικο να το αγορασω
Καταρχήν δεν είναι 100 είναι 80. Επίσης πληρώνεις και τους χάρτες.
Αυτό που λες δεν νομιμοποιεί το να εγκαταστήσω πειρατικά. Ίσα ίσα αν έχει ήδη κάνεις την επένδυση για το iPhone, μην πω και για το αμάξι, τα 60-70-80€ που σου ζητάει μια τέτοια εφαρμογή δεν είναι απαγορευτικά.
Τώρα πιστεύω με τον υγιή ανταγωνισμό οι τιμές θα πέσουν. Άσε που μόλις έρθει από τα μέρη μας και το google maps navigation θα έχουμε κοσμογονία.
Πάντως με το να κατεβάσουμε πειρατικά τις GPS εφαρμογές δημιουργούμε μόνο στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.
Δημοσίευση 11/11/2009 - 10:53
....κανένα link βρε παιδια?!.....
Δημοσίευση 12/11/2009 - 14:26
Καταρχήν δεν είναι 100 είναι 80. Επίσης πληρώνεις και τους χάρτες.
Αυτό που λες δεν νομιμοποιεί το να εγκαταστήσω πειρατικά. Ίσα ίσα αν έχει ήδη κάνεις την επένδυση για το iPhone, μην πω και για το αμάξι, τα 60-70-80€ που σου ζητάει μια τέτοια εφαρμογή δεν είναι απαγορευτικά.
Τώρα πιστεύω με τον υγιή ανταγωνισμό οι τιμές θα πέσουν. Άσε που μόλις έρθει από τα μέρη μας και το google maps navigation θα έχουμε κοσμογονία.
Πάντως με το να κατεβάσουμε πειρατικά τις GPS εφαρμογές δημιουργούμε μόνο στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.
Παλι και 80€ δεν ειναι λιγα, εξακολουθουν να ειναι πολλα αν αναλογιστεις οτι ηδη εχεις δωσει 500-600€ για το κινητο, σε καμια περιπτωση δεν ειναι νομιμο να το εχεις σπασμενο αλλα απο την αλλη οπως αναφερθηκε με 100€ βρισκω συσκευη gps με χαρτες και πολυ καλυτερο δεκτη, απο τη στιγμη που δε μου προσφερει κατι καλυτερο απο τη λυση των 100€ γιατι να το αγορασω στην ιδια περιπου τιμη? Λογικη θα ηταν μια τιμη που δε θα ξεπερνα τα 15-20€ μιας και εχω ηδη αγορασει τη συσκευη. Πιστευω πως με το να χρησιμοποιουμε σπασμενες εφαρμογες, αν αυτο γινεται μαζικα καποια στιγμη θα το καταλαβουν αυτες οι εταιριες και θα μειωσουν τις τιμες τους σε λογικα επιπεδα
Δημοσίευση 12/11/2009 - 17:29
Δημοσίευση 12/11/2009 - 18:59
ρε μια απαντιση ρεεεεεερε παιδιά που βρίσκετε το navigon μέσο ssh πια διαδρομή είναι θέλω να αφαιρέσω χάρτες μπορώ να το κάνω ;
Δημοσίευση 12/11/2009 - 19:32
Δημοσίευση 12/11/2009 - 23:37
ρε παιδιά που βρίσκετε το navigon μέσο ssh πια διαδρομή είναι θέλω να αφαιρέσω χάρτες μπορώ να το κάνω ;
Καλυτερα ειναι να επεμβεισστο ipa πριν το περασεισστο κινητο σου, ειναι και πολυ πιο ευκολο
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες