Εχει πλάκα που μόλις κάποιος γράψει υπέρ του iPhone είναι φανμποϊ, φανατικός, "τα παίρνει" και άλλα πολλά ενώ όλοι αντίστοιχα οι επικριτές είναι οι απελευθερωτές, επαναστάτες, "ξέρω τη πραγματική αλήθεια" κλπ κλπ.
Γιατί είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να καταλαβει κανείς ότι η apple ξοδεύει πολλά εκκατομύρια σε έρευνα για ένα αποτέλεσμα που οι υπόλοιποι βρίσκουν έτοιμο και το αντιγράφουν (άρα στο πουλάνε και φθηνότερα).
Η καινοτομία κοστίζει, δεν είναι νόμος της apple είναι ο τρόπος που κινείται η αγορά. Το νέο προϊον έχει να αντιμετωπίσει -πολύ λογικά- και βρεφικά προβλήματα (πχ. multitasking, bluetooth κτλ) αλλά αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι σοβαρό και χρήσιμο θα μείνει στην επιφάνεια και ο καταναλωτής θα το προτιμήσει. Νομίζω ότι τα νούμερα πωλήσεων και το πρωτοφανές -για κινήτο τηλέφωνο- hype γύρω από το iPhone μιλάει από μόνο του.
Επειδή όμως το θέμα του τόπικ είναι το συγκριτικό, θα πω δυο λόγια γι' αυτό που είδα στο βίντεο:
Τα wm7 είναι -επιτέλους- μια σοβαρή εναλλακτική στο ios (ναι, θεωρώ ότι το android είναι σα το Linux, πολύ ντόρος τριγύρω του αλλά στη πράξη δε θα περπατήσει ποτέ λόγω της εγγενούς "οpen-source χαμαλέωντα" καταγωγής του). Τα wm7 έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες που μένει να τις δούμε στη καθημερινότητα αν έχουν ουσία ή είναι φρου φρου. Επίσης μένει να δούμε τον όγκο του λογισμικού που θα υποστηρίξει τη όποια προσπάθεια.
Γενικά είναι ΚΑΛΟ να υπάρχει ανταγωνισμός στο χώρο αλλά στη παρούσα φάση όποιος αντιλαμβάνεται το τι μπορεί να κάνει μ' ένα iPhone σε σχέση με τα υπόλοιπα "κινητά" σίγουρα έχει κάνει ήδη την επιλογή του.
Υ.Γ.
Το σήμα στο 4αρι μου στέκεται μια χαρά σε αντίθεση με το blackberry της γυναίκας μου και τα android των φίλων.
Τελευταία επεξεργασία από: mfotakis, 23/09/2010 - 14:47