Συμφωνώ απόλυτα! Το RND της κάθε εταιρείας κοστίζει περισσότερο απ' ότι φαντάζεται κανείς, ειδικά όταν έχει να κάνει και με τη φήμη της, αν κάτι δεν πάει καλά... Οπότε, τι λέει; Έλα εδώ παιχταρά Saurik (τυχαίο, δε νομίζω ή Dev-Team (τι σημαίνει Dev-Team; Μήπως Development Team από το Reasearch and Development?) και "παίξτε" λίγο με το μαραφετάκι μου, αλλά εγώ δεν φέρω καμία ευθύνη αν πειραματιζόμενοι κάτι δεν πάει καλά (προστατεύω την φήμη μου)! Βάλ'τε και όλα τα πελατάκια μου να θεωρούν ότι κάνουν κατώρθομα με το να έχουν jailbroken συσκευή, δημιουργήστε φανατικούς οπαδούς που θέλουν στο παρεάκι τους να είναι πιο μπροστά από τους άλλους με καλούδια που οι άλλες συσκευές iPhone της παρέας δεν μπορούν να κάνουν, και να εξελίξουμε το θέμα με μικρό κόστος (και σε χρήμα και σε φήμη!)...
Παίξε λίγο και με το marketing που λέει ότι έχουμε δύο στρατόπεδα, τους jailbroken και τους ΟΕΜ, δημιούργησε το λεγόμενο loyalty στο προϊόν μας, δώσε προσδοκίες ότι κάτι που είναι "περιορισμένο" θα απελευθερωθεί (οι κανόνες δημιουργούνται για να καταργούνται, και ποιός είναι αυτός που δεν χαίρεται ότι κάτι παράνομο τον κάνει να περνάει στην "άλλη όχθη" και τον εξιτάρει λίγο), άρα και οι περιορισμοί που έχω ήδη βάλει και με δεσμεύουν τα διάφορα συμβόλαια με εταιρείες όπως η AT&T, χωρίς να έχω κανένα νομικό και οικονομικό κόστος, και έχεις έναν μύθο!
Αυτό επεδίωξε να κάνει η EFF, να καταργήσει τους μύθους! Όλα στην επιφάνεια για την διαφάνεια!
Εγώ το έχω jailbroken το κινητό μου, και θα έχω όλα τα iPhones jailbroken! Και πλέον είμαι πιστός στο προϊόν αυτό, όχι γιατί επέλεξα στρατόπεδο, απλά γιατί η Apple είναι πολλά έτη φωτός μπροστά σε marketing, promo, διαχείριση των εκάστοτε θεμάτων, τεχνολογία σε hardware και software, και γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το Image Making της εταιρείας και των προϊόντων της!
Πολύ σωστά αυτά που λες!! Θα συμφωνήσω μαζί σου και εγώ.