Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

[Οδηγός] What I Backup When Restoring My iPhone

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
24 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Somnius

Somnius

iPH Addict

• 630 μηνύματα
  • Twitter:@SomniusX
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2 +3G
  • GameCenter:SomniusX

Δημοσίευση 26/07/2010 - 23:04

Αναρτημένη εικόνα

Πολλοί από εμάς έχουμε πλέον Jailbroken το iPhone μας, ειδικά αν έρχεστε από την εποχή του 1ου iPhone που πλέον ονομάζεται «2G» που για να παίξει με τα Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπρεπε να είναι με Jailbreak για να παίξει το Unlock στον πάροχο. Αααα, παλιές καλές εποχές, τώρα όλοι το παίζουν μούρη «εγώ δεν κάνω Jailbreak γιατί μου αρέσει καθαρό», αλλά θέλουν, μόνο που έχουν τρομάξει με τις πολλές αλλαγές και προγράμματα (βλέπε threads σε γνωστό site που γεμίζουν 50 σελίδες με τις ίδιες ερωτήσεις), και απλά δεν κάνουν το βήμα. Δεν τους παρεξηγώ, τι να κάνουμε άλλοι παίρνουν ρίσκα άλλοι όχι..
Τώρα πίσω στο θέμα μας..Κάθε μεγάλη αλλαγή σε Firmware που κάνει η «μαμά» Apple μας φέρνει αρκετές φορές σε πολύ δύσκολη θέση. Να δώσω ένα παράδειγμα η μετάβαση από την 3.x σε 4.x του νέου πλέον λειτουργικού με όνομα «iOS» και όχι «iPhoneOS» γιατί τρέχει και σε άλλες συσκευές (βλέπε iPad, iPod Touch), αυτή λοιπόν η μετάβαση μπορεί να είναι επίπονη. Όλοι λένε καλό θα ήταν να διαλέξεις μετά το Restore να το setάρεις ως νέα συσκευή κλπ κλπ. Οι περισσότεροι όμως ξεχνούν να κάνουν Sync, όχι backup μόνο αλλά και Sync ναι υπάρχουν και αυτοί, κι έτσι όταν φτάσουν στο Restore δεν έχουν επιλέξει να τραβήξουν σε κάποιο τοπικό πρόγραμμα τις επαφές τους (βλέπε Address Book σε Win/Mac) ή το Ημερολόγιό τους (βλέπε MS Outlook σε Win ή iCal σε Mac). Τώρα θα μου πεις αυτά είναι οκ, τα σώζουμε. Εντάξει θα πω κι εγώ «μπράβο» σας.. Τα SMS ? Άλλες ρυθμίσεις που έχετε κάνει στην συσκευή ? Αυτά άντε γειά ?
Εδώ λοιπόν έρχονται μερικά βήματα που όμως χρειάζονται λίγη περισσότερη γνώση πάνω στην αγαπημένη μας απαιτητική συσκευή.. θέλουμε οπωσδήποτε να είναι Jailbroken με το Cydia περασμένο (κατά προτίμηση όχι το Rock) και εγκατεστημένο το πακέτο OpenSSH και ότι ζητήσει με αυτό ως εξαρτήσεις. Εδώ λοιπόν θα χρειαστεί λίγο χέρι η υπόθεση, και όταν λέμε χέρι μιλάμε για Shell Commands σε περιβάλλον SSH Terminal. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε μερικό, αλλά συγκεκριμένο, περιεχόμενο από το iPhone, όπως τα SMS, και να τα περάσετε στο φρέσκο-set-αρισμένο σας Firmware εκεί που ήταν πριν αλλάζοντας μόνο μερικά permissions. Ας περάσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για να έχουμε τα πάντα ασφαλή και σίγουρα στο νέο μας τηλέφωνο.
1. Sync με το iTunes.
Έτσι θα σωθούν όλα τα προγράμματα/εφαρμογές από το AppStore και τα Stock σε επίπεδο πληροφοριών τους, σημειώσεις, game saves, logins κλπ. Εάν, δεν πρόκειται να επανέρθετε όμως από backup και πάτε για φρέσκο-set-αρισμένο iPhone τότε απλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Βέβαια καλό θα είναι να έχετε ένα backup τέτοιου είδους στην άκρη και μετά (μόνο σε Mac) με το πρόγραμμα «iPhone Backup Extractor» να εξάγετε μερικές ή όλες (με λίγο κόπο) τις πληροφορίες που χρειάζεστε!.
2. Αντιγράψτε στον Υπολογιστή σας Φωτογραφίες/Βίντεο χρησιμοποιώντας σύνδεση USB.
Εάν κάτι σας συνέβει και δεν μπορείτε να προσπελάσετε τις φωτογραφίες σας από το iPhone, όπως έχει συμβεί σε πολλούς, ακόμα και μέσω του USB, μπορείτε να πλοηγηθείτε στον φάκελο /private/var/mobile/Media/DCIM/ και χειροκίνητα να τις κατεβάσετε μέσω SSH ασύρματα. Προσοχή, αν έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο, μπορεί μέσω ασύρματου να διαρκέσει αρκετή ώρα η αντιγραφή στον υπολογιστή σας.
3. Κρατήστε screenshot κάθε σελίδα του SpringBoard σας.
Επίσης κρατήστε screenshot και από τις ρυθμίσεις του WinterBoard και των Ρυθμίσεων εκεί που είναι η λίστα των Jailbroken προσθήκων, ώστε να γνωρίζετε τι είχατε βάλει μέσα (π.χ. Ρυθμίσεις Activator κλπ.)
4. Ανοίξτε το Cydia και σημειώστε ή τραβήξτε πάλι screenshots οτιδήποτε θα βρείτε στο μενού Manage > Packages που είναι και ότι έχει περαστεί στην συσκευή σας μετά το Jailbreak.

Τώρα τα παρακάτω δεν θα χρειαστεί να τα κάνετε αν έχετε ένα synched backup αλλά εδώ μιλάμε για περιπτώσεις που π.χ. το synched backup αναφέρει κάπου εσφαλμένα και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή αν δεν έχετε κρατήσει καθόλου backup. Για πάμε παρακάτω..

5. Backup τα Voice Memos: χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Media/Recordings , εάν θέλετε να τα επαναφέρετε στο νέο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει και το αρχείο Recordings.db.
6. Backup των Επαφών (Contacts): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/AddressBook/AddressBook.sqlitedb και τις εικόνες/φωτογραφίες των επαφών σας στον ίδιο φάκελο το αρχείο: AddressBookImages.sqlitedb
7. Backup του Ημερολογίου (Calendar): χειροκίνητα μέσω SSH από/private/var/mobile/Library/Calendar/Calendar.sqlitedb
8. Backup Ιστορικού Κλήσεων (Call History): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/CallHistory/call_history.db
9. Backup Αυτόματες Διορθώσεις κατά την Γραφή & Λεξιλόγιο (Keyboard Auto-Corrections): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/ Keyboard/user_autocorrections.plist και user_dictionary.plist . Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε το αρχείο dynamic-text.dat . Φαίνεται να χρησιμοποιείται για φράσεις λέξεων που χρησιμοποιείτε όταν πληκτρολογείτε και το iPhone τις προσαρμόζει στα μέτρα σας στην προσπάθεια να μαντέψει τι πάτε να γράψετε!
10. Backup Χαρτών (Maps), Αγαπημένων/Σελιδοδίκτες (Bookmarks), Πλοηγήσεις (Directions) και Ιστορικό (History): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/ Maps/Bookmarks.plist, Directions.plist & History.plist
11. Backup των Σημειώσεων (Notes): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/Notes/notes.db & notes.idx
12. Backup των Safari Bookmarks, Ιστορικό Πλοήγησης (History) & Τελευταία Κατάσταση (Last State): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/ Safari/Bookmarks.plist, History.plist & SuspendState.plist
13. Backup των Μηνυμάτων SMS (Text Messages): χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/SMS/sms.db
14. Αν είχαμε στην Ελλάδα Voicemail θα κάνατε το παρακάτω..
Backup των Voicemail Messages: χειροκίνητα μέσω SSH από /private/var/mobile/Library/Voicemail/voicemail.db και ότι άλλα αρχεία τελειώνουν με κατάληξη .amr
15. Backup των WebClips (bookmarked σελίδες που έχετε προσθέσει στην home screen σας): /private/var/mobile/Library/ WebClips/(όλοι οι φάκελοι που τελειώνουν με .webclip)
16. Backup Πληροφοριών AppStore: μερικές εφαρμογές του App Store αποθηκεύουν πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεστε. Για παράδειγμα, λίστες todo, λογαριασμούς twitter, κλπ. Πρέπει να τσεκάρετε κάθε φάκελο που θα βρείτε στην τοποθεσία /private/var/mobile/Applications . Μερικές φορές είναι και θέμα τύχης να πετύχεις τον φάκελο που ψάχνεις γιατί είναι ονομασμένοι με νούμερα και χαρακτήρες σε τυχαία σειρά. Πάντως κάθε εφαρμογή μέσα τις έχει έναν φάκελο Documents, εκεί βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να κρατήσετε (αυτό ονομάζεται app sandbox και να λέμε και κανέναν όρο). Υπάρχει περίπτωση μερικές εφαρμογές να μην έχουν το «Documents» μέσα τους αλλά κάτι άλλο. Εκεί είναι στην κρίση σας να βγάλετε άκρη ποιο να κρατήσετε!

Όταν λοιπόν τα έχετε όλα αυτά στην άκρη ασφαλή και είστε έτοιμοι, κάντε το μεγάλο βήμα για Restore από το iTunes, κάντε πάλι re-jailbreak την συσκευή σας και πετάξτε τα όλα στην θέση τους όπως τα είχατε πριν. Όλα τα προγράμματα του Cydia δυστυχώς θα πρέπει να επανεγγατασταθούν (πράγμα που ο φίλος μου GeekSada το έχει λύσει με το πρόγραμμα cydback για τερματικό μέσα από το iPhone, αλλά περισσότερο για αυτό σε άλλο post). Θα χρειαστεί μέσω του SBSettings και από το μενού του που διορθώνει τα Permissions στον φάκελο του χρήστη να το κάνετε ενώ πριν έχετε φροντίσει ότι περάσετε πίσω στην συσκευή να είναι chmod’ed recursively σε 777 και αν δείτε μετά από όλα αυτά π.χ. μια εφαρμογή όπως τα SMS να την ανοίγετε και να κλείνει είναι σίγουρα τα permissions λάθος και προσπαθήστε πάλι με chmod και τέλος SBSettings & Reboot και θα το πετύχετε. Αυτό στην κυριολεξία είναι ότι κάνει το iTunes όμως χειροκίνητα χωρίς όλη την σαβούρα που μπορεί να έχει μαζευτεί από το προηγούμενο Firmware που είχατε μέσα.
Αν έχω ξεχάσει κάτι ή αν θέλετε να σημειώσετε κάτι πάνω στο όλο σκηνικό μην διστάσετε να σχολιάσετε από κάτω και θα φροντίσω σε προσθήκη ή διόρθωση! Θα ήθελα να ξέρω επίσης αν καταφέρατε να έχετε με επιτυχία επαναφορά των δεδομένων στην συσκευή σας!

Γράφει ο SomniusX αρχική δημοσίευση στo HellasProject.com

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   kofths

kofths

iPH Member

• 223 μηνύματα

Δημοσίευση 26/07/2010 - 23:13

(πράγμα που ο φίλος μου GeekSada το έχει λύσει με το πρόγραμμα cydback για τερματικό μέσα από το iPhone, αλλά περισσότερο για αυτό σε άλλο post).

α)+1
β)περιμένω το παραπάνω Post πριν κάνω αναβαθμιση σε ios4.0.1
γ)όπου αναφέρεις χειροκείνιτα εννοείς μέσω winspc?

Τελευταία επεξεργασία από: kofths, 26/07/2010 - 23:14

#3   Somnius

Somnius

iPH Addict

• 630 μηνύματα

Δημοσίευση 26/07/2010 - 23:17

α)+1
β)περιμένω το παραπάνω Post πριν κάνω αναβαθμιση σε ios4.0.1
γ)όπου αναφέρεις χειροκείνιτα εννοείς μέσω winspc?

α) Ευχαριστώ αδερφέ..
β) Ξέρεις να παίζεις με ssh και ναι (γ) με WinScp? Αν ναι τότε θα βρεις στο repo μου το πρόγραμμα να το βάλεις και μετά μέσω Shell Terminal (είτε μέσω κινητού είτε μέσω υπολογιστή το τρέχεις και ακολουθάς τις οδηγίες που θα σου εμφανίσει!

To πρόγραμμα λάθος έγραψα πάνω ονομάζεται "cydbr" και κατά την εκτέλεσή του αναφέρει με το backup και restore τι γίνεται. Μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις, αλλά, καλό θα ήταν πάντα τα Cydia Stuff γενικά να έχουν μια σειρά προτεραιότητας κατά την εγκατάστασή τους.!

#4   kofths

kofths

iPH Member

• 223 μηνύματα

Δημοσίευση 26/07/2010 - 23:30

Μηχανικός δικτύων σε isp είμαι και το έχω το ssh..Μάλιστα είχα προσπαθήσει να στήσω έναν tftp server και να τραβάω back up τα dirs απ ευθείας μέσω terminal αλλά δεν έπαιξε τελικά :lol:
Ok θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί και θα έχετε feedback μου..

#5   Somnius

Somnius

iPH Addict

• 630 μηνύματα

Δημοσίευση 26/07/2010 - 23:47

Ωραίος!

Θα περιμένω να μου πεις ως 1ος crash tester της τελευταίας έκδοσης!!

#6   kofths

kofths

iPH Member

• 223 μηνύματα

Δημοσίευση 26/07/2010 - 23:57

Το repo σου είναι?? :unsure:

Τελευταία επεξεργασία από: kofths, 26/07/2010 - 23:57

#7   Somnius

Somnius

iPH Addict

• 630 μηνύματα

Δημοσίευση 27/07/2010 - 00:00

Αν και δεν ξέρω αν είναι πολύ πρεπον αλλά link απο το site μου, τεσπα! Είναι το repo.hellasproject.com αλλά περισσότερες πληροφοριες του τι παίζει στο hellasproject.com/repo

#8   hitechisious

hitechisious

iPH newbie

• 21 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 03/08/2010 - 01:23

παιδια δυστυχως ευτυχως δεν περιμενα και εκανα update sto 4.0.1 χωρις να κανω πρωτα restore.(τα βρηκα σκουρα με το back up).
opvw καταλαβαινετε αρχισε τα crasharismata to iphone 3gs.
to το θεμα ειναι προσπαθησα να κανω αυτο με το openssh kai to bosspref αλλα για καποιον λογο δε λειτουργουν στο ios4.0.1 .
στη τελικη το μονο που με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη ειναι οι επαφες ειναι το σημαντικοτερο κακα τα ψεματα(χαλαλι οι εφαρμογες :P )
ενας απλος τροπος για να σωσω μονο αυτες ποιος ειναι???

περιμενω τα φωτα σας ευχαριστω

#9   dimidimi

dimidimi

iPH newbie

• 15 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 04/08/2010 - 21:42

Φίλοι μου γεια σας!

Νομίζω ότι ήρθε ώρα για την αναβάθμιση από 3.1.2 σε 4.0.1 και απ’ όσα έχω διαβάσει έχω καταλήξει στην στρατηγική του Restore+Set up as New iPhone. Οπότε όπως καταλαβαίνεται ο παραπάνω οδηγός θα μου φανεί πολύ χρήσιμος :)

Αυτή τη διαδικασία πρόκειται να την ακολουθήσω από Snow Leopard στο οποίο έχω ήδη εγκαταστήσει το CuberDuck. Έχω όμως μερικές απορίες... :unsure:

0) Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω backup τα setting των email accounts έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περάσω ξανά servers, usernames και passwords?

1) Σε πολλά σημεία του οδηγού αναφέρεται: χειροκίνητα μέσω SSH από... Αυτό σημαίνει ότι πρέπει αντιγραφή να γίνει μέσα από το Terminal του MacOS ή μέσω του GUI του CyberDuck? Αν πρέπει να χρησιμοποιήσω το Terminal μπορεί κάποιος να με κατευθύνει στη εντολή που πρέπει να χρησιμοποιήσω;

2) Εδώ η ερώτηση είναι ίδια με την παραπάνω αλλά αυτή τη φορά αφορά την φάση της επαναφοράς των αρχείων. Δηλαδή το αμύθητο πετάξτε τα όλα στην θέση τους όπως τα είχατε πριν :lol: CyberDuck λοιπόν ή Terminal; Η εντολή του Terminal είναι παρόμοια με την παραπάνω αλλά με αντεστραμμένα τα source και destination;

3) Τέλος τα Permissions. Ποιος ακριβώς είναι ο φάκελος του χρήστη; Σε περίπτωση που το κόλπο με το SBSettings δεν δουλέψει με ποια ακριβώς chmod εντολή θα αλλάξω τα permissions σε 777;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια ή/και συμβουλή

#10   ckyrias

ckyrias

iPH Enthousiast

• 439 μηνύματα

Δημοσίευση 04/08/2010 - 21:50

+1! πολυ καλος οδηγος! αναλυτικοτατος! αν κ πιστευω οτι γινεται κ με λιγοτερο κοπο ετσι ειναι σιγουρο οτι δε θα χαθει τπτ!!!!!
(το λιγοτερο κοπο δε το αναφερω ειρωνικα φυσικα!! απλα εμενα με ενδιαφερουν μονο τα contacts κ τα Notes. ολα τα αλλα μου αρεσει να τα ξαναπερναω! μαζοχακι! :))

#11   Luciferia

Luciferia

iPH Member

• 320 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 04/08/2010 - 22:13

Καλησπερα..
για οσους θελουν να κρατησουν backup τις επαφες τους..κατεβαστε το idrivelite απο Apple Store!!1 και 1 για τετοιες περιπτωσεις

#12   Somnius

Somnius

iPH Addict

• 630 μηνύματα

Δημοσίευση 04/08/2010 - 23:59

παιδια δυστυχως ευτυχως δεν περιμενα και εκανα update sto 4.0.1 χωρις να κανω πρωτα restore.(τα βρηκα σκουρα με το back up).
opvw καταλαβαινετε αρχισε τα crasharismata to iphone 3gs.
to το θεμα ειναι προσπαθησα να κανω αυτο με το openssh kai to bosspref αλλα για καποιον λογο δε λειτουργουν στο ios4.0.1 .
στη τελικη το μονο που με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη ειναι οι επαφες ειναι το σημαντικοτερο κακα τα ψεματα(χαλαλι οι εφαρμογες )
ενας απλος τροπος για να σωσω μονο αυτες ποιος ειναι???

περιμενω τα φωτα σας ευχαριστω

Βασικά στο iOS 4.0.1 όπως και στο 4.0 λειτουργεί κανονικά το SSHd αλλά το BossPrefs γιατί το έβαλες? Δεν θυμάμαι να το είχα αναφέρει κάπου στον οδηγό, αντιθέτως ανέφερα το SBSettings που εάν έχεις εγκατεστημένο το OpenSSH εμφανίζεται αυτόματα στο SBSettings το SSH για να το ενεργοποιήσεις. Άλλο θέμα που μπορεί να συνάντησες και να μην το πήρες χαμπάρι, είναι ότι την πρώτη φορά που συνδέεσαι στην συσκευή μέσω SSH πρέπει να έχεις υπομονή περίπου 30+ δευτερόλεπτα που δεν συμβαίνει τίποτα, έτσι τουλάχιστον φαίνεται, αλλά συμβαίνει το εξής, κάνει η συσκευή και ο δαίμονας του SSH δημιουργία μοναδικών κλειδιών ασφαλείας που είναι ο τρόπος που δουλεύει το SSH και κάθε επικοινωνία μέσω αυτού, μόλις γίνουν μετά στον υπολογιστή που θα είσαι (είτε WIndows είτε Mac είτε Linux) θα σου γίνει αναφορά να δεχτείς τα κλειδιά ασφαλείας κι ας είναι και καλά χωρίς πιστοποίηση για να επιτευχθεί η σύνδεση στην συσκευή.

Για να σώσεις λοιπόν τις επαφές σου, μιας και έχουμε πλέον στην κυκλοφορία το Jailbreakme.com, αν το κάνεις έμπα Cydia βάλε το OpenSSH βάλε SBSettings βάλε καιτο A2F ή AFC Service για να μπορείς να έχεις πλήρης πρόσβαση στο FIle System. Μετά πλοηγήσου στο ανάλογο βήμα που αναφέρω για τις επαφές και κάνε το αντίγραφό σου.

Μην ξεχάσεις μετά όταν τις επαναφέρεις σε άλλο Firmware να διορθώσεις τα Permissions ανάλογα..

Φίλοι μου γεια σας!

Νομίζω ότι ήρθε ώρα για την αναβάθμιση από 3.1.2 σε 4.0.1 και απ’ όσα έχω διαβάσει έχω καταλήξει στην στρατηγική του Restore+Set up as New iPhone. Οπότε όπως καταλαβαίνεται ο παραπάνω οδηγός θα μου φανεί πολύ χρήσιμος , Αυτή τη διαδικασία πρόκειται να την ακολουθήσω από Snow Leopard στο οποίο έχω ήδη εγκαταστήσει το CuberDuck. Έχω όμως μερικές απορίες... ??

0) Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω backup τα setting των email accounts έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περάσω ξανά servers, usernames και passwords?

1) Σε πολλά σημεία του οδηγού αναφέρεται: χειροκίνητα μέσω SSH από... Αυτό σημαίνει ότι πρέπει αντιγραφή να γίνει μέσα από το Terminal του MacOS ή μέσω του GUI του CyberDuck? Αν πρέπει να χρησιμοποιήσω το Terminal μπορεί κάποιος να με κατευθύνει στη εντολή που πρέπει να χρησιμοποιήσω;

2) Εδώ η ερώτηση είναι ίδια με την παραπάνω αλλά αυτή τη φορά αφορά την φάση της επαναφοράς των αρχείων. Δηλαδή το αμύθητο πετάξτε τα όλα στην θέση τους όπως τα είχατε πριν lol CyberDuck λοιπόν ή Terminal; Η εντολή του Terminal είναι παρόμοια με την παραπάνω αλλά με αντεστραμμένα τα source και destination;

3) Τέλος τα Permissions. Ποιος ακριβώς είναι ο φάκελος του χρήστη; Σε περίπτωση που το κόλπο με το SBSettings δεν δουλέψει με ποια ακριβώς chmod εντολή θα αλλάξω τα permissions σε 777;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια ή/και συμβουλή

Καλησπέρα (μάλλον καλημέρα) φίλε μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τον οδηγό. Είναι καλό που μερικοί καταλαβαίνουν την σημασία του "χειροκίνητου" του να "ξέρεις τι κάνεις" σε κάθε βήμα. Σε άλλα μέρη δέχτηκα και εντάσεις, τέσπα.. επίσης το CyberDuck (με Y όχι U ρε) είναι τρομερό πρόγραμμα.. λοιπόν..

Απάντηση στο 0) Δεν έχω κοιτάξει τα Mails τόσο πολύ γιατί είναι μια από τις απλές διαδικασίες, ειδικά στην περίπτωση του αν είσαι χρήστης Gmail και έχεις ανοιχτό IMAP, βάζεις το mail & pass και είναι όλα οκ! Θα κοιτάξω αν κάπου πάνε αυτά τα Info και θα ενημερώσω ανάλογα.

Απάντηση στο 1) Όπως γουστάρεις το κάνεις, είναι στην επιλογή του καθενός το τι τρόπο/πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει, όλα το ίδιο αποτέλεσμα έχουν άλλα με UI άλλα μέσω Τερματικού. Αν θες μέσω Terminal ας πούμε να τραβήξεις ότι έχει μέσα το Library ωμά και χύμα είναι μια εντολή σαν την παρακάτω : (όπου ~ είναι συμβολο για το home directory συμβατό με όλα τα λειτουργικά βασισμένα σε *nx)
Σε terminal mac με ανοιχτό το sshd στο iphone και καρφωτές ip του στυλ 192.168.0.2 το mac και .6 το iPhone..
scp -r root@192.168.0.6:/private/var/mobile/Library ~/Desktop/Library
που θα πάρει όλο το Library και θα το πετάξει στο Desktop σου ως φάκελο Library, βέβαια μπορείς να το χοντρίνεις λιγάκι το θέμα, να εγκαταστήσεις και το zip από το Cydia και να πάμε το παρακάτω
ssh root@192.168.0.6 'cd /private/var/mobile && zip -r iPhone_Mobile_Library.zip Library/'
scp root@192.168.0.6:/private/var/mobile/Library.zip ~/Desktop/iPhone_Mobile_Library.zip
ssh root@192.168.0.6 'cd /private/var/mobile && rm iPhone_Mobile_Library.zip'
έτσι θα βρεις ένα iPhone_Mobile_Library.zip στο Desktop σου με τα περιεχόμενα του Library του iPhone. Εννοείται πως θα είναι μεγάλο το ZIP ειδικά αν έχεις φωτό/βίντεο όπως εγώ όπως επίσης θα πάρει πολύ ώρα να κάνει το zip, να το αντιγράψει στο mac σου κλπ. Μην ξεχνάς με κάθε εντολή θα σου ζητάει τον default sshd iphone κωδικό που είναι "alpine" εκτός αν τον έχεις αλλάξει! Επίσης αν κάνεις το ΖΙP θα μπορούσες να πάρεις το αρχείο και με κάποιο πρόγραμμα μέσω USB, βλέπε DiskAid/PhoneView, για να μην περιμένεις 10 αιώνες. (υ.γ. συνήθως αλλά όχι πάντα το zip κρατάει και τα permissions!)

Απάντηση στο 2) Παίξε καλύτερα με το CyberDuck και κάνε Get Info για κάθε φάκελο που θες να αλλάξεις Permissions και να είναι recursively ώστε να αλλάξει permissions στον φάκελο αλλά και στα περιεχόμενά του όποια και να είναι αυτά..

Απάντηση στο 3) Ο φάκελος του user που ο user ονομάζεται "mobile" βρήσκεται στο /private/var/mobile/ όπως αναφέρεται στον οδηγό. Η εντολή είναι ως χρήστης root όμως
cd /private/var/mobile
chown -R mobile:wheel *
chmod -R 777 *
και μετά όμως προτείνεται να πας μια βόλτα από το SBSettings ξανά για να είσαι οκ.. και να ξαναδοκιμάσεις να Fix Permissions.

Άντε καλή τύχη!

+1! πολυ καλος οδηγος! αναλυτικοτατος! αν κ πιστευω οτι γινεται κ με λιγοτερο κοπο ετσι ειναι σιγουρο οτι δε θα χαθει τπτ!!!!!
(το λιγοτερο κοπο δε το αναφερω ειρωνικα φυσικα!! απλα εμενα με ενδιαφερουν μονο τα contacts κ τα Notes. ολα τα αλλα μου αρεσει να τα ξαναπερναω! μαζοχακι! :))

Ευχαριστώ ρε φιλαράκι, να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια..

επισης μαζόχα for ever ρεεε!!

Καλησπερα..
για οσους θελουν να κρατησουν backup τις επαφες τους..κατεβαστε το idrivelite απο Apple Store!!1 και 1 για τετοιες περιπτωσεις

Ε καλό είναι και αυτό, αλλά με το χέρι έχει άλλη γλύκα..

edit: υπόψιν με το iDrive Lite είναι όμως εκτεθειμένες οι επαφές σε online υπηρεσία/site και δεν σώνει και τις φωτογραφίες, μόνο βασικές πληροφορίες.. με το χέρι τα παίρνεις όλα και τις φωτό με τις φάτσες σε κάθε επαφή κλπ κλπ..

Τελευταία επεξεργασία από: Somnius, 05/08/2010 - 00:01

#13   dimidimi

dimidimi

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 05/08/2010 - 00:11

Somnium,έγραψες! ή μάλλον ξανάγραψες!!! Tomorrow is the day :)

#14   liana88

liana88

iPH Member

• 343 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 05/08/2010 - 00:46

4. Ανοίξτε το Cydia και σημειώστε ή τραβήξτε πάλι screenshots οτιδήποτε θα βρείτε στο μενού Manage > Packages που είναι και ότι έχει περαστεί στην συσκευή σας μετά το Jailbreak.

Αυτό το κάνω πάντα ::) χαχαχα

#15   dimidimi

dimidimi

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 08/08/2010 - 21:11

Εδώ και δύο μέρες είμαι σε brand new iOS 4.0.1 jailboken :D Αν εξαιρέσω τα πρόβλημα που αντιμετώπισα με την non-OEM μπαταρία όλα πήγαν περίφημα. Ο οδηγός backup/restore απλά τέλειος!! Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω restore είναι το CallHistory και αυτό γιατί μετά την αναβάθμιση δεν βρήκα το directory /private/var/mobile/Library/CallHistory. Δημιούργησα ένα και πέταξα εκεί το call_history.db, άλλαξα τα permissions, αλλά τίποτα. Φαίνεται ότι κάτι πρέπει να έχει αλλάξει στο iOS4. Τέλος καλό, όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ όσους με βοήθησαν, κατεύθυναν και ενθάρρυναν!!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες