Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Εφαρμογή του Android Market υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες κινητών Android

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
61 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   108

108

iPH Contributor

• 1.260 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/07/2010 - 21:26

καλά πριν λίγο καιρό δεν είχαν κλέψει χρήματα απο τις πιστωτικές που ήταν στον λογαριασμό itunes και app store?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   iPhoneHellas

iPhoneHellas

iPH Admin

• 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 29/07/2010 - 21:29

καλά πριν λίγο καιρό δεν είχαν κλέψει χρήματα απο τις πιστωτικές που ήταν στον λογαριασμό itunes και app store?

Ναι, με phishing scam. Υπάρχουν sites που με την καραμέλα των δωρεάν promo codes ζητάνε από τα ανυποψίαστα θύματα να βάλουν το username και password τους ώστε να κερδίσουν μία εφαρμογή δωρεάν.

Φυσικά, αυτό που κερδίζουν είναι ότι κάποιος έχει τα στοιχεία τους, μπαίνει στο App store και αγοράζει ότι θέλει.

Δεν πρόκειται για κενό ασφαλείας αλλά για κενό στον εγκέφαλο του χρήστη.
Behind the Scenes...

#48   108

108

iPH Contributor

• 1.260 μηνύματα

Δημοσίευση 29/07/2010 - 21:32

Ναι, με phishing scam. Υπάρχουν sites που με την καραμέλα των δωρεάν promo codes ζητάνε από τα ανυποψίαστα θύματα να βάλουν το username και password τους ώστε να κερδίσουν μία εφαρμογή δωρεάν.

Φυσικά, αυτό που κερδίζουν είναι ότι κάποιος έχει τα στοιχεία τους, μπαίνει στο App store και αγοράζει ότι θέλει.

ναι αλλά δεν είναι όλοι έξυπνοι σαν τον steve.

sent with taptalk from android by apple

#49   iPhoneHellas

iPhoneHellas

iPH Admin

• 640.961 μηνύματα

Δημοσίευση 29/07/2010 - 21:39

Εκπληκτικό το συμπέρασμα σου!!!

Μετά από αυτό προτείνω να λήξει η "συζήτηση" και να απομείνει το post σου ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές :D
Behind the Scenes...

#50   108

108

iPH Contributor

• 1.260 μηνύματα

Δημοσίευση 29/07/2010 - 21:41

Εκπληκτικό το συμπέρασμα σου!!!

Μετά από αυτό προτείνω να λήξει η "συζήτηση" και να απομείνει το post σου ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές :D

θα γίνω ?

#51   Tillter

Tillter

iPH Contributor

• 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 29/07/2010 - 21:49

Αν και αυτό είναι σίγουρα το πιθανότερο, εντούτοις θα πρέπει να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το εαν ενέχεται ή όχι κίνδυνος για κενό ασφαλείας στο AppStore. Και αυτό δεν το λέω απο κακία, αλλά επειδή η Apple με την ίδια της τη στάση αφήνει αμφιβολίες...

Καταρχάς έχουμε την περίπτωση Molinker που έσκασε τα Χριστούγεννα που πέρασαν, και τις 1.000 του εφαρμογές που αφαιρέθηκαν απο το AppStore. Και η Apple δεν έδωσε καμία απολύτως εξήγηση για το πως τα κατάφερε ο τύπος να κοπιάρει χίλιες εφαρμογές (δεν είναι μικρό νούμερο) και να τις γεμίσει με πεντάστερες κριτικές. Το μόνο που δήλωσε ήταν πως οι εφαρμογές απλά αφαιρέθηκαν απο το Store.
Μετά είχαμε την περίπτωση Thuat Nguyen με τα book apps του. Εδώ η Apple δεν είπε τίποτα ευθέως, αλλά στην επίσημη ανακοίνωση της κάνει έμμεσα λόγο για την πιθανότητα κλεμμένου iTunes password.
Και η τελευταία περίπτωση ήταν αυτή του WiiSHii Network, όπου διάφοροι χρήστες του AppStore ξύπνησαν ένα πρωι ανακαλύπτοντας πως έχει χρεωθεί η πιστωτική τους με ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Κίνα...

Όσο λοιπόν η Apple κρατάει το στόμα της κλειστό και δεν λέει ευθέως ΠΩΣ κατάφεραν οι μάγκες να εξαπατήσουν τόσο κόσμο, η αμφιβολία θα υπάρχει. Άλλωστε η Apple δεν είχε ποτέ προβλημα να ρίξει το φταίξιμο στον χρήστη όταν όντως φταίει ο χρήστης (εδώ δεν έχει πρόβλημα να ρίξει το φταίξιμο στον χρήστη όταν φταίει η ίδια, τι να λέμε τώρα...)

#52   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 29/07/2010 - 22:04

Στο αρχικό μου post αναφέρω επι λέξη "29% των δωρεάν εφαρμογών του Android Market kai 33% των δωρεάν εφαρμογών του App Store έχουν πρόσβαση στα location data του χρήστη. 8% των δωρεάν εφαρμογών του Android Market και 14% των δωρεάν εφαρμογών του App Store έχουν πρόσβαση στα contacts data. 47% των δωρεάν εφαρμογών του Android Market και 23% των δωρεάν εφαρμογών του App Store κάνουν χρήση third party κώδικα", ότι δηλαδή ανέφερε επακριβώς και η έρευνα, χωρίς μάλιστα να χαρακτηρίζει είτε το AppStore είτε το Android Market ως καλύτερο ή χειρότερο ή περισσότερο/ λιγότερο επικίνδυνο.

Μα φυσικά εστιάζουμε μόνο στο τρίτο μέρος αφού για τα πρώτα δύο απαιτείται αυστηρώς (με την εμφάνιση των blue box popups) η έγκριση του χρήστη, ο οποίος δέχεται εν γνώσει του ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει την τοποθεσία του ή ότι θα σκανάρει τις επαφές του, τουλάχιστον στο App Store γιατί στο Android δεν γνωρίζω 100% εάν ζητείται η άδεια του χρήστη (αμφιβάλλω). Xρησιμοποιεί μεν τέτοιες πληροφορίες αλλά κατόπιν της έγκρισης του χρήστη και φανερά. Και 100% να ήταν το ποσοστό αυτών των εφαρμογών δεν θα μου έλεγε τίποτα μιας και ο χρήστης ΕΠΙΛΕΓΕΙ αν θα αφήσει την εφαρμογή να του "κλέψει" τα στοιχεία.

Το τρίτο μέρος της έρευνας που είναι και το πιο επίμαχο αναφέρει γενικά κάποιον τρίτο κώδικα, ο οποίος φυσικά μπορεί να είναι κακόβουλος αλλά και όχι. Στην πλειοψηφία του βέβαια συλλέγει πληροφορίες, όπως γνωρίζουμε και εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι αυτός ο κώδικας υπάρχει πιθανότητα να υφίσταται περισσότερο στο Android και λιγότερο στο App store-> το app store ασφαλέστερο.

Φυσικά δεν υιοθετώ χαρακτηρισμούς όπως "ξέφραγκο αμπέλι" μιας και το app store δεν είναι το ασφαλέστερο και έχουν γίνει και εκεί κακά πράγματα. Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο. Το θέμα είναι συγκριτικά τί γίνεται. Και συγκριτικά η Apple έχει επιβάλλει περιορισμούς στις διαφημιστικές εταιρείες, προσφέρει opt-out ενώ η Google δεν άκουσα να έκανε τίποτα για την εν λόγω εφαρμογή. Συγκριτικά, λοιπόν, νιώθω πιο ήσυχος κατεβάζοντας μια εφαρμογή από το App Store και αυτό το επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά, όσο κουτσουρεμένα και αν είναι

Follow me on twitter

#53   tasgr86

tasgr86

iPH Enthousiast

• 378 μηνύματα

Δημοσίευση 29/07/2010 - 22:11

Ο slay3rg1 δεν είναι admin. Είναι μέλος του forum.

Όντως λάθος μου .

#54   iPhoneHellas

iPhoneHellas

iPH Admin

• 640.961 μηνύματα

Δημοσίευση 29/07/2010 - 22:21

θα γίνω ?

Όχι Ανδρέα μου δεν θα (ξανα)γίνεις
Behind the Scenes...

#55   iPhoneHellas

iPhoneHellas

iPH Admin

• 640.961 μηνύματα

Δημοσίευση 29/07/2010 - 22:22

Όντως λάθος μου .

No worries ;)
Behind the Scenes...

#56   giorgos_rou

giorgos_rou

iPH Contributor

• 1.402 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 30/07/2010 - 02:11

Δε καταλαβαίνω, χαίρεστε να κακολογούν το Android?
To Android είναι εντελώς παραμετροποιήσιμο. Προσφέρει εργαλεία που το iPhone δε μπορεί ούτε να ονειρευτεί. Το να υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές είναι φυσικό, εδώ οι FaceTime συνδιαλέξεις περνούν από τους servers της Apple. Αλλά πού να σας πειράξει αυτό;

#57   WoodyAllen

WoodyAllen

iPH Contributor

• 1.116 μηνύματα

Δημοσίευση 30/07/2010 - 08:17

Ωραία η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση δεν λέω αλλά γίνεται λίγο κουραστική δεν νομίζετε. Λες και κανείς εδώ μέσα έχει επιχειρηματικό συμφέρον για να υποστηρίζει την Apple ή την Google... Τι να πω.
Δυστυχώς back in mid 90's δεν άρπαξα την ευκαιρία να πάρω μετοχές της Apple και διάλεξα χαλυβδόφυλλα :lol: ... the rest is history.

Πάντως το πιο ενδιαφέρον για εμένα σε όλη αυτή τη συζήτηση είναι το δίλημμα που γράφει ο Tilter και αποτελεί για εμένα το πιο hot debate αυτή τη στιγμή στην consumer αγορά πληροφορικής παγκοσμίως.

Αφήνεις στον χρήστη τα κλειδιά του συστήματος (Android) ή κρατάς εσύ τα κλειδιά κάνοντας κεντρική διαχείριση (iOs)

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει clean cut απάντηση και όπως όλα στη ζωή δεν υπάρχει άσπρο μαύρο. Στον enterprise κόσμο είναι αλλιώς το πράγμα και ο απόλυτος έλεγχος είναι το ζητούμενο. Αυτό το έχει αποδεχτεί η αγορά και το debate έχει λήξει.

Τώρα για το αν το άρθρο είχε θέση στο iPhoneHellas η δική μου άποψη είναι ότι είχε. Εδώ είναι ένα φόρουμ για χρήστες smartphone και όλοι νομίζω έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και πως Android μεριά και μας αρέσει να διαβάζουμε για τις εξελίξεις και στα δύο στρατόπεδα. Επίσης πάντα απολαμβάνω να διαβάζω τον tilter διότι ο ρυθμός της γραφής του πάντα είναι καταιγιστικός δίνοντας πολύ ενδιαφέρον στα κείμενα του. Διαφωνούμε σίγουρα σε αρκετά θέματα αλλά πάντα απολαμβάνω ένα καλό debate.

Άλλο αυτό όμως και άλλο το να κατηγορούμε όλους άκριτα για όλους όπως κάνουν οι Ούνοι και Βησιγότθοι οπαδοί του μίζερου ποδοσφαίρου μας. Προπάντων είναι βαρετό και αυτή η στείρα αντιπαράθεση έχει χάσει και τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα.

#58   jastonas

jastonas

iPH newbie

• 62 μηνύματα
  • Twitter:@jastonas
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 30/07/2010 - 09:20

Μα φυσικά εστιάζουμε μόνο στο τρίτο μέρος αφού για τα πρώτα δύο απαιτείται αυστηρώς (με την εμφάνιση των blue box popups) η έγκριση του χρήστη, ο οποίος δέχεται εν γνώσει του ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει την τοποθεσία του ή ότι θα σκανάρει τις επαφές του, τουλάχιστον στο App Store γιατί στο Android δεν γνωρίζω 100% εάν ζητείται η άδεια του χρήστη (αμφιβάλλω). Xρησιμοποιεί μεν τέτοιες πληροφορίες αλλά κατόπιν της έγκρισης του χρήστη και φανερά. Και 100% να ήταν το ποσοστό αυτών των εφαρμογών δεν θα μου έλεγε τίποτα μιας και ο χρήστης ΕΠΙΛΕΓΕΙ αν θα αφήσει την εφαρμογή να του "κλέψει" τα στοιχεία.

Στη μέση του κειμένου σου λες κάτι για αμφιβάλλω.
Καλά κάνεις και αμφιβάλλεις.
Στο android ΟΤΙ πρόγραμμα μπαίνει σου λέει ακριβώς τι χρήση θα κάνει στο κινητό σου και που θα έχει access. Ξεκάθαρα πράγματα. Όχι όπως στο iphone.

#59   jastonas

jastonas

iPH newbie

• 62 μηνύματα
  • Twitter:@jastonas
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 30/07/2010 - 13:55

Δεν θέλω να κάνω quote το τελευταίο ποστ αλλά σε ένα βαθμό (και με διαφορετικό τρόπο) συμφωνώ.

Θεωρώ το ποστ του iPhoneHellas λίγο προσβλητικό και αν είχε σκοπό το χιούμορ ίσως ήταν λίγο τραβηγμένο.

Έχουμε ξεκινήσει μια ωραία κουβέντα με επιχειρήματα και στατιστικά και θα ήταν ωραίο να το κρατήσουμε σε αυτό τον τόνο παρά να ειρωνευόμαστε.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και συγγνώμη απλά αυτή είναι η άποψη μου. Γενικά όμως.. δεν χρειάζεται να τραγικοποιούμε τα πράγματα.. ένα ποστ είναι και αυτό.. μια άποψη.. δεν χρειάζεται να τσαντιζόμαστε και να βρίζουμε (@pafralis)...

ΕΔΙΤ: Σβήστηκε το ποστ που σχολίασα.

Τελευταία επεξεργασία από: jastonas, 30/07/2010 - 13:56

#60   pontios

pontios

iPH newbie

• 4 μηνύματα

Δημοσίευση 30/07/2010 - 14:20

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όπου και εάν πάει η συζήτηση, για την ώρα ο Tillter είναι ο μόνος που έχει μιλήσει με γεγονότα, στατιστικές, ονόματα και συγκεκριμένα παραδείγματα. Επίσης έχει απόλυτο δίκιο στο που αναρτήθηκε το θέμα. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχουν και αναφορές σε άλλα λογισμικά, τηλέφωνα και πάει λέγοντας, αλλά σε δική τους ή γενική κατηγορία.
Το ότι το android είναι ανοιχτό σε τέτοιου είδους applications είναι εάν όχι αυτονόητο, τουλάχιστον ξεκάθαρο. Σίγουρα υπάρχουν οι απλοί χρήστες που θα την πατήσουν. Αλλά είναι σαν να μου λες ότι εγώ μπήκα στην παραλία με τους γυμνηστές για να είμαι ελεύθερος αλλά δεν ήξερα ότι θα κοιτάει καποιος το πόσο την έχω.
Από την άλλη η κα. Apple μας ενημερώνει μονίμως ότι είμαστε ασφαλείς γιατί αυτή ελέγχει τα πάντα. Ποιος όμως μου εγγυάται ότι τα σαίνια της είναι πιο έξυπνα από κάτι τρελαμένους που κυκλοφοράνε εκεί έξω και κάνουνε παπάδες με κώδικα?
Το ότι το OS της γίνεται JB πριν καν βγει στην αγορά δεν τους λέει κάτι?

Για εμένα το θέμα είναι ξεκάθαρο.
Η Google σου λέει ότι κύριε το Android είναι ελεύθερο, οι εφαρμογές μπορεί να είναι και αυτόματο άνοιγμα της κάμερας την ώρα που κατουράς, αλλά εσύ επιλέγεις τι θα εγκαταστήσεις και εγώ απλώς σου λέω που έχει πρόσβαση.
Η Apple σου λέει ότι κύριε το OS μου είναι κλειδωμένο και το ελέγχω απόλυτα, οι εφαρμογές είναι εγκεκριμένες από εμένα και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Εάν έχεις πρόβλημα, θα μου το πεις και εγώ θα ανακοινώσω ότι υπήρχε πρόβλημα και βγήκε το application αλλά δεν θα πω τι έκανε και τι έκλεψε και πιον επηρέασε ή πόσους. Εσύ θα είσαι σίγουρος ότι εγώ το χειρίστικα όπως πρέπει.

Διαλέγεις λοιπόν και παίρνεις.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2