Άσχετο αυτό που θα γράψω αλλά είναι ατυχείς η σύγκριση με την Mercedes(είναι προφανές ότι δεν είχες ποτέ στην κατοχή σου Mercedes για να διαπιστωνες ο ίδιος τα προβλήματα της)!
Απο το στομα μου το πηρες..!
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:17
Άσχετο αυτό που θα γράψω αλλά είναι ατυχείς η σύγκριση με την Mercedes(είναι προφανές ότι δεν είχες ποτέ στην κατοχή σου Mercedes για να διαπιστωνες ο ίδιος τα προβλήματα της)!
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:20
Επειδή βαρέθηκα να διαβάζω βλακείες θα προσπαθήσω να εξηγήσω την διαφορά μπας και καταλάβουν μερικοί. Αν το παλικάρι (ο topic starter) έλεγε ότι π.χ. το iphone 4 το βρίσκει άσχημο, προσωπικά δεν θα απαντούσα καθόλου στο μήνυμά του (όχι γιατί θα απαξιούσα αλλά γιατί θα ήταν η άποψή του). Η εξωτερική εμφάνιση, η ομορφιά και η ασχήμια είναι εντελώς υποκειμενικό πράγμα και φυσικά διαφορετικό για κάθε άτομο. Εγώ το βρίσκω όμορφο αλλά κάποιος άλλος άσχημο. ΑΥΤΟ είναι να εκφέρει κάποιος την άποψή του. Τώρα η ποιότητα της οθόνης του iphone 4 δεν επαφίεται στην άποψη του καθενός απο εμάς. Είναι γεγονός ότι είναι καταπληκτική οθόνη. Είναι μια κατάσταση. Οπόταν το να έρχετε κάποιος και να αμφισβητεί το κατεστημένο, κάτι το οποίο ισχύει και είναι αποδεκτό δεν είναι άποψη αλλά βλακεία! Οπόταν απόψεις του τύπου "είπε την άποψή του το παλικάρι και το φάγατε", ή "δεν δέχεστε αντίθετη άποψη απο την δική σας" είναι άτοπα και ανοίκουν στην ίδια κατηγορία βλακείας με το αρχικό ποστ.
Και θα δώσω ακόμα ένα παράδειγμα. Φανταστείτε κάποιος να αμφισβητήσει τα MERCEDES. Είναι γνωστή η ποιότητα κατασκευής τους, η ασφάλεια τους, τα φρένα τους, η άνεση στο ταξίδι, η μακροζωία τους, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού κτλ. Αν κάποιος πει δεν είναι καλά τα mercedes τότε είναι προφανές ότι ο άνθρωπος είναι αδαής και σίγουρα χαμηλής αντίληψης.
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:22
Μπορεί η σύγκριση να μην ήταν η καλύτερη πιστεύω όμως ότι η συσχέτισή της με το θέμα μας είναι τέλεια. Α και στην οικογένοιά μου έχουμε περίπου 10 mercedes (αδέλφια, θείοι,ξαδέλφια) οπόταν ξέρω πολύ καλά τι λέω. Και αφού εσύ έχεις/είχες mercedes σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, τί προβήματα έχει η mercedes;
Υ.Γ1 Αν σε έπιασαν άσχετο και σου πούλησαν διαλυμένη Mercedes δεν φταίμε εμείς....
Υ.Γ2 Συγγνώμη για το off topic
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:22
Τελευταία επεξεργασία από: moviemaker, 02/09/2010 - 16:22
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:23
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:27
Έχεις κάποιο δίκιο αλλά δεν συμφωνώ απόλυτα με όσα λες
Εμένα δεν μου αρέσει το 4 όσο το 3 σαν εμφάνιση και η οθόνη δεν με εντυπωσίασε. Είναι καλύτερη αλλά δεν θα την έλεγα καταπληκτική. Δεν λέω καμία καταπληκτική btw (ούτε του samsung ούτε κανενός) γιατί πολύ απλά καμία δεν με έχει εντυπωσιάσει.
Όταν βγαίνει στο προσκήνιο μια καινούρια τεχνολογία έχει τα υπέρ και τα κατά της σε σχέση με άλλες. Πχ η retina οθόνη έχει προφανώς καλή ανάλυση αλλά εχει άλλα μειονεκτήματα σε σχέση με την super amoled.
Και για να πατήσω στο παράδειγμά σου: όταν είχαν πρωτοβγει τα ABS από τις πρώτες εταιρίες που τα ενσωμάτωσαν στα αμάξια ήταν η mercedes. Τρέξαν τότε οι κλασσικοί Ελληνάρες να αγοράσουν τέτοιο αμάξι για να λένε ότι έχουν ABS πρώτοι από όλους. Όμως οι εργαζόμενοι που τα είχαν ρυθμίσει δεν τα είχαν προσαρμόσει όπως έπρεπε όταν πήραν την τεχνολογία από τα αεροπλάνα η οποία δεν "δούλευε" σωστά στους δρόμους. Τότε να δεις προβλήματα και ανακαλέσεις αμαξιών που γίνονταν...
Eκεί που θέλω να καταλλήξω είναι ότι πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με ότι καινούριο πασάρουν οι εταιρίες ως επαναστατικό και κορυφαίο και να μαθαίνετε να έχετε και πάνω από όλα να λέτε την άποψή σας χωρίς να βασίζεστε και να επηρεάζεστε από κατευθυνόμενα reviews περιοδικών και blogs
Δημοσίευση 02/09/2010 - 16:31
Ωραίο στιβαρό κρύσταλλο ελάχιστη διαφορά στην χρήση απο τον προκάτοχο αν εξαιρέσεις το φίλτρο θορύβου (σημαντικό)Ετσι ειναι.! Αλλα με το hype που ειχε προηγηθει του iphone4 , ηταν δεδομενο οτι καποιοι θα ειχαν υποστει πλυση. Οχι οτι δεν ειναι καλη συσκευη. Απλα καποιοι περιμεναν περισσοτερα πραγματα για τοσο μεγαλο ντορο που δημιουργηθηκε. Και οχι απλα ενα lifting του 3gs...
Δημοσίευση 02/09/2010 - 20:39
Δημοσίευση 02/09/2010 - 22:31
Καταρχήν θα ήθελα να πω την καλησπέρα μου σε όλα τα μέλη του φόρουμ μιας και είναι το 1ο μου ποστ. Ονομάζομαι Γιάννης και ζω στην Αγγλία τα τελευταία 3 χρονιά.
Διαβάζω εδώ και 1 ώρα περίπου τις 17 αυτές σελίδες του θέματος αυτού και θα ήθελα να εκφράσω και γω την άποψη και τους προβληματισμούς μου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κάτοχος Iphone 4 ή άλλου Smartphone. Ένα απλό Nokia έχω που κάνει τα πολύ απλά πράγματα που μερικοί μπορεί να έχετε ξεχάσει (λολ) –στέλνει μηνύματα και πραγματοποιεί κλήσεις-. Βρίσκομαι όμως σε δίλημμα για την αγορά ενός Iphone 4 ή ενός Galaxy S (ναι, ξέρω μπορεί για μερικούς να μην αποτελεί καν δίλημμα αλλά για έναν απλό καταναλωτή σαν και μένα με μέτρια προς καλή αγοραστική δύναμη, ακόμη και η διαφορά στην τιμή μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο αγοράς.)
Είχα την ευκαιρία μέσα από την εταιρία που δουλεύω να έχω στην κατοχή μου δοκιμαστικά για μια εβδομάδα έκαστος (όσο μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό διάστημα αυτό, αλλά τι να κάνω τόσο είχα) τις 2 συσκευές και επίσης ένα 3gs ενός καλού μου φίλου (χωρίς JB παρακαλώ).Παρακάτω θα εκφράσω τους προβληματισμούς μου πάνω στα 2 προϊόντα.
Και οι 2 εταιρίες είναι πρωτοπόρες. Και οι 2 εταιρίες δεν έχουν το τέλειο προϊόν.
1)Οθόνη
Πραγματικά τρομερή οθόνη του Samsung.Στα συν της τα έντονα χρώματα και ειδικά το μαύρο-πάντα στα μάτια μου. Επίσης 4΄΄ και με πολύ καλή απόκριση. Όμως,
Πραγματικά τρομερή και η Retina του Iphone 4. Απόκριση, η καλύτερη ίσως που ένιωσα με περισσότερη φωτεινότητα από το Samsung. Όχι τόσο έντονα χρώματα αλλά με ένα πιο βολικό μέγεθος. Ανάλυση απιστευτη αλλα για να είμαι ειλικρηνης χανεται σαν πλεονεκτημα γιατι στο Samsung δεν χρειαζεται λογω μεγεθους οθονης να κάνεις τόσο ζουμ κατά το σερφαρισμα. Όπως και να έχει βεβαία, είναι πανέμορφη.
Προσωπικά και οι 2 είναι οι καλύτερες που κυκλοφορούν. Και οι 2 είναι τοπ κλας μέχρι να βγει κάποια καλύτερη έτσι δεν είναι? Οποία σου κάθεται πιο καλά στο μάτι, παίρνεις.
2)Κάμερα
Εν έτη 2010 θεωρώ ότι και οι 2 εταιρίες είναι απαράδεκτες ως προς τον ανταγωνισμό.
Για το δε Samsung είναι το λιγότερο αστείο να μην διαθέτει φλας. Πόσο δηλαδή κόστιζε και δεν το βάλανε. Κρίμα γιατί αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Κάποιοι βέβαια την έχουν κατακρίνει την συγκεκριμένη έλλειψη-σεβαστή η άποψη τους- αλλά και η Apple μέχρι πρόσφατα από όσο γνωρίζω δεν είχε φλας όταν είχε το φτωχό μου Nokia 3720.
Το δε Iphone 4 ας μη γελιόμαστε δεν ανακάλυψε και τον τροχό με την κάμερα των 5ΜΡ τη στιγμή που υπάρχουν κινητά με 12ΜΡ (ξέρω, δεν είναι όλα θέμα ΜΡ αλλά όπως και να χει 2010 έχουμε-εντυπωσίασε τον αμύητο-εμένα.)Καλύτερη εικόνα σαφέστατα από το Samsung , δεν το συζητάμε και ίσως από τις καλύτερες που έχω δει σε κινητό πραγματικά.
Το Facetime ας το αφήσω κατά μέρος γιατί αυτός ο περιορισμός μέσω wifi είναι το λιγότερο αστείος. Είμαστε παρεα 12 ατομων και μόνο 2 έχουν Iphone . Oποτε δεν το λες και το πιο χρήσιμο πράγμα. Βέβαια θα μου πεις γιατι ρε φιλε? Μήπως και τη βιντεοκληση την έχεις κάνει χρήση? Προσωπικά, όχι. Και ας υπάρχει στην Ευρώπη εδώ και χρόνια…
3)Μπαταρία
Εδω πραγματικά με κέρδισε το Iphone 4. Άντεχε σε μέση χρήση λίγο περισσότερο από το Samsung και αναφέρομαι στην ομιλία και το σερφαρισμα. Αναμονή πάνω-κάτω ίδια είχαν.
4)Ταχύτητα και λογισμικό.
Το Iphone 4 έχει 800αρη επεξεργαστή. Τι λέει αυτό από μόνο του? Τίποτα. Δεν είναι δα και ο ταχύτερος που κυκλοφορεί. Έχει όμως και ένα λογισμικό να τον πλαισιώνει και να τον αξιοποιεί στο έπακρο κάνοντας τη συσκευή πραγματικά γρήγορη.
Το Samsung έχει 1000αρη επεξεργαστή. Είναι πιο γρήγορο? Ναι, σε κάποιες λεπτομέρειες. Όχι σε άλλες. Σε γενικές γραμμές είναι και αυτό εξίσου ταχύτατο με το Iphone 4.Από λογισμικό έχει το γνωστό Android.
Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι η μεν Αpple έχει έναν τρομερό κώδικα και χαμηλότερο cpu ενώ το Samsung το αντίθετο. Στον επόμενο χρόνο όμως που θα διανύσουμε και οι 2 εταιρίες έχουν ένα σκοπό. Να βελτιώσουν τον κώδικα τους ώστε να εκμεταλλευτούν πλήρως το φάσμα του cpu.Μπροστά η Apple εδώ αλλά πεπερασμένη από hardware.Αντίθετα η Samsung έχει το πάνω χέρι στο hardware (σε αριθμούς πάντα) αλλά θέλει εξέλιξη το Android. Είδωμεν λοιπόν.
Γνωστά τα συν και τα πλην του κάθε λογισμικού όσον αφορά τα κλειδώματα, εφαρμογές κλπ. Ας μην αναλωθούμε. Περί ορέξεως λοιπόν και εδώ.
5)Ποιότητα κατασκευής
Πολύ καλή το Iphone 4.Ισως η καλύτερη αυτή τη στιγμή. Φαίνεται και είναι πιο πριμιουμ αν θέλετε την άποψη μου.
Απλά καλή του Samsung, ναι, με πλαστικό στο πίσω μέρος. Αλλά ας σταματήσει και αυτό το παραμύθι πια. Είναι κουραστικό βρε παιδιά. Και το 3gs μέχρι χτες με πλαστικουρα ήταν , ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας-τη στιγμή που άλλες εταιρίες βγάζαμε κινητά από κράματα τιτανίου.
Προς θεού δεν λέω ότι ήταν καλύτερα, απλά θέλω να καταλήξω και πάλι ότι εν έτη 2010 δεν έχουμε ανακάλυψη του τροχού. Ναι, έχουμε όμως διαφορές στην ποιότητα κατασκευής. Δεν εθελοτυφλώ.
6)Μεταπωλητικη αξία.
(Σαφέστατα μεγαλύτερη το Iphone 4.)
Κάποιοι θα έχετε πεθάνει ήδη στα γέλια με αυτόν τον παράγοντα αλλά για μένα έχει αξία και μετραει. Γιατι αν καποια στιγμη θελω να το πουλησω για χ-ψ λόγους θα ήθελα να ξέρω τι «πιάνει». Άλλωστε δεν σύναψα σύμφωνο συμβίωσης με καμιά εταιρία από τις 2, ούτε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι εφόσον προμηθευτώ κάποιο από τα 2 τηλέφωνα θα ξυπνώ κάθε μέρα και θα στιβω το κεφάλι μου να βρω αίτιες και επιχειρήματα για να δικαιολογήσω σε μένα και τους άλλους ότι έκανα τη καλύτερη αγορά και θα πρέπει να κοιμάμαι ήσυχος. Είναι το λιγότερο αστεία αντιμετώπιση και ελπίζω να το καταλαβαίνουμε όλοι. Δεν είμαστε έρμαιο καμιάς εταιρίας είτε λέγεται Apple , είτε Samsung ,είτε Κυρ-Μήτσος ελεκτρονικς. Και στο κάτω κάτω της γραφής 500 λίρες για μένα είναι 5 μέρες διακοπές στην Ευρώπη που λέει ο λόγος. Καθένας έχει τις προτεραιότητες του. LOL
7)Μultitasking
Λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι. Εν μέρη το Iphone 4, Φουλ το Galaxy S και η μάχη συνεχίζεται...
Εν κατακλείδι:
Προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ το Iphone 4 όσον αφορά τη συμβίωση μαζί του. Απλό και καλό.(είχα καποια θεματακια με τη κεραία αλλά ας μην το κάνω θέμα.) Από άποψη δυνατοτήτων πιο πολύ μου άρεσε το Galaxy S. Έτσι όπως το βλέπω από την δική μου οπτική, δεν έχουν κάποιο «τέλμα». Και με τα 2 είμαι ερωτευμένος. Αλλά δεν κάνουν φραπέ, ούτε παίρνουν π*πες όπως είπε αστειευόμενος ένας συμφορουμιτης. Ε και τι κάνω τελικά? Δεν παίρνω κανενα? Καταναλωτης ειμαι και γω δώσω κάπου τα λεφτά μου…Aλλα δεν θα χάσω και τον ύπνο μου. Με συγχωρείτε. 34 ειμαι. Δεν το έχω αυτό ανάγκη. Και στην τελική αν ήμουν από τους έχοντες και κατέχοντες, ούτε θα το σκεφτομουνα πιο να πάρω. Θα τα έπαιρνα και τα 2 και τελείωσε η υπόθεση. Έτσι δεν θα έφερνα σε δύσκολη θέση και τον εαυτό μου. Θα συμφωνούσα και με τους υπέρμαχους του Iphone 4 και με το αντίπαλο δέος αυτών. Όταν έχεις τα απαραίτητα χρήματα για σπατάλη, και ανάγκες δημιουργείς από το πουθενά, και τις καλύπτεις, και τότε πιστέψτε με δεν έχει καμιά σημασία το αν θα πας από 3gs σε 4…
Φιλικά, Γιαννης από Leicester.
Χάρηκα και πάλι που σας βρήκα.
Δημοσίευση 02/09/2010 - 22:31
Πάλι offtopic αλλά αν είχες αγοράσει και εσυ μια τον 45000€ και σε άφηνε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο στον δρόμο δυο φορές μέσα σε έξι μήνες τότε να σε έβλεπα απο κοντά!Μπορεί η σύγκριση να μην ήταν η καλύτερη πιστεύω όμως ότι η συσχέτισή της με το θέμα μας είναι τέλεια. Α και στην οικογένοιά μου έχουμε περίπου 10 mercedes (αδέλφια, θείοι,ξαδέλφια) οπόταν ξέρω πολύ καλά τι λέω. Και αφού εσύ έχεις/είχες mercedes σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, τί προβήματα έχει η mercedes;
Υ.Γ1 Αν σε έπιασαν άσχετο και σου πούλησαν διαλυμένη Mercedes δεν φταίμε εμείς....
Υ.Γ2 Συγγνώμη για το off topic
Δημοσίευση 02/09/2010 - 22:35
Φιλε γιαννη μαλλον εβαλες τα γυαλια σε ολους εδω μεσα..! Μετα απο αυτο δεν νομιζω οτι μπορει να ειπωθει τιποτα.!
Δημοσίευση 02/09/2010 - 22:39
Φιλε γιαννη μαλλον εβαλες τα γυαλια σε ολους εδω μεσα..! Μετα απο αυτο δεν νομιζω οτι μπορει να ειπωθει τιποτα.!
Δημοσίευση 02/09/2010 - 23:46
Βασικά μπορεί!
Ο Γιάννης είναι άσχετος, αναποφάσιστος, δε θέλει iPhone, θέλει Galaxy, να σηκωθεί να πάει σε άλλο forum γιατί εδώ δε τον θέλει κανείς, είναι τυφλός που δε βλέπει την υπεροχή της Retina και σιγά μην είχε ποτέ άλλο τέτοιο κινητό!
(..πλάκα κάνω φυσικά..)
Δημοσίευση 02/09/2010 - 23:54
lloooollll μιλαμε επαθα πλακα. μεχρι να δω οτι κανεις χιουμορ νομιζα οτι δεν βλεπω καλα. χαχαχα καλοοοο
Δημοσίευση 03/09/2010 - 00:21
0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες