Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iphone4-πρόβλημα απο την πρώτη χρήση

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
41 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   xivelord

xivelord

iPH newbie

• 17 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:11

Καλησπέρα σας.
Το Σάββατο πήρα το iphone4 απο το istorm στο κολωνάκι.Το έβαλα να φορτίσει αλλά η οθόνη δεν άναψε ποτέ.Ο ήχος κατά την είσοδο του φορτιστή ακουγόταν κανονικά,ενώ τα itunes to έβλεπαν κανονικά.Πάτωντας το home και το πανω κουμπί να το κλείσω,όταν ξαναπάταγα να ανάψει μου έδειχνε το μήλο για 1 δευτερόλεπτο και μετά πάλι νεκρό.
Την ίδια μέρα κιόλας το πήγα πίσω στο istorm και μου είπαν οτι θα το στείλουν τη Δευτέρα,σήμερα δηλαδή,στη vodafone (??!!!???) να το κοιτάξει.
Οταν γύρισα σπιτι είδα όντως στη ζελατίνα της συσκευασιας οτι εισαγωγέας είναι η vodafone (Ωραίο κατάστημα της apple...).
Πήρα σήμερα το πρωί στο istorm και μου είπαν οτι το χουν στειλει στη vodafone και μάλλον θα με πάρει υπαλληλος της voda τηλεφωνο,ή θα επικοινωνήσουν μαζί τους και κατεπεκταση θα πάρουν εμένα.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν..
Θα μου δώσουν καινούργιο,αλλά πως θα το καταλάβω αν είναι ή όχι.
Και επίσης πότε επιτέλους θα το πάρω πίσω?660 ευρώ έσκασα.Γιατί δεν το άλλαξαν αμέσως αφού ήταν από την αρχή χαλασμένο?

Να σημειώσω ότι μία μπροστά μου αγόρασε 3 κομμάτια και μου έκατσε εμένα το συγκεκριμένο.. >:(

Τελευταία επεξεργασία από: xivelord, 06/09/2010 - 15:11

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Fotis88

Fotis88

iPH Enthousiast

• 491 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:18

Για να μπορέσεις να καταλάβεις εαν σου έδωσαν καινούριο θα έπρεπε να σημειώσεις το IMEI της συσκευής που έδωσες,ώστε να δεις εάν διαφέρει σε αυτήν που θα παρεις.Το έκανες αυτό??
Αλλά αν δεν κάνω λάθος στο 3G και στο 3GS μπορείς να δεις το ΙΜΕΙ μέσω itunes και χωρίς να έχεις συνδεδεμένη την συσκευή στον υπολογιστή.
Λογικά το ίδιο θα ισχύει και στο 4..

#3   xivelord

xivelord

iPH newbie

• 17 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:28

Το κράτησα αλλά άλλο θέλω να πω.Δεν θα είναι στη ζελατίνα του?

#4   batjump

batjump

iPH Contributor

• 1.467 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:31

Καλησπέρα σας.
Το Σάββατο πήρα το iphone4 απο το istorm στο κολωνάκι.Το έβαλα να φορτίσει αλλά η οθόνη δεν άναψε ποτέ.Ο ήχος κατά την είσοδο του φορτιστή ακουγόταν κανονικά,ενώ τα itunes to έβλεπαν κανονικά.Πάτωντας το home και το πανω κουμπί να το κλείσω,όταν ξαναπάταγα να ανάψει μου έδειχνε το μήλο για 1 δευτερόλεπτο και μετά πάλι νεκρό.
Την ίδια μέρα κιόλας το πήγα πίσω στο istorm και μου είπαν οτι θα το στείλουν τη Δευτέρα,σήμερα δηλαδή,στη vodafone (??!!!???) να το κοιτάξει.
Οταν γύρισα σπιτι είδα όντως στη ζελατίνα της συσκευασιας οτι εισαγωγέας είναι η vodafone (Ωραίο κατάστημα της apple...).
Πήρα σήμερα το πρωί στο istorm και μου είπαν οτι το χουν στειλει στη vodafone και μάλλον θα με πάρει υπαλληλος της voda τηλεφωνο,ή θα επικοινωνήσουν μαζί τους και κατεπεκταση θα πάρουν εμένα.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν..
Και επίσης πότε επιτέλους θα το πάρω πίσω?660 ευρώ έσκασα.Γιατί δεν το άλλαξαν αμέσως αφού ήταν από την αρχή χαλασμένο?

Να σημειώσω ότι μία μπροστά μου αγόρασε 3 κομμάτια και μου έκατσε εμένα το συγκεκριμένο.. >:(

Με λιγα λογια και τα iphone του istorm η Arvato τα φτιαχνει

Γ@μ* την Ελλαδα μου Γ@μ*!!!!!!!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από: batjump, 06/09/2010 - 15:31

#5   DINFUN

DINFUN

-

• 16.182 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:32

Εγώ θα απαιτούσα την ίδια ώρα αντικατάσταση.. Και όχι να το στείλουν οπουδήποτε.. Και να μου πουν.. Δεν θα το δεχομουν.. Και θα καλούσα και την αστυνομία.. Επιτόπου.. Και με πολύ ήρεμο τροπο..

#6   JohnHasio

JohnHasio

iPH Contributor

• 1.268 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:33

Συνεχίζονται τα προβλήματα (σαν ποσοστό εννοώ, υπάρχουν και τυχεροί) με τα 4ρια στην Ελλάδα και αρχίζω να φοβάμαι πως μας έστειλαν την "καλύτερή" τους φουρνιά!!
Ότι προβληματικά κομμάτια είχαν τα έστειλαν προς τον Επίγειο παράδεισο όλων των αλλοδαπών του κόσμου, την Ελλάντα!!
Αν και ήμουν ενάντια στην αρχή, έχω αρχίσει να πιστεύω πως ίσως να είναι καλύτερη μια αγορά από εξωτερικό!!

edit.. Θα συμφωνήσω και με τον DINFUN από πάνω, έπρεπε να κάνεις ακριβώς αυτό για την περίπτωσή σου!!

Τελευταία επεξεργασία από: JohnHasio, 06/09/2010 - 15:36

#7   Fotis88

Fotis88

iPH Enthousiast

• 491 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:43

Εγώ θα απαιτούσα την ίδια ώρα αντικατάσταση.. Και όχι να το στείλουν οπουδήποτε.. Και να μου πουν.. Δεν θα το δεχομουν.. Και θα καλούσα και την αστυνομία.. Επιτόπου.. Και με πολύ ήρεμο τροπο..

Παιδιά δεν είναι έτσι..Όταν αγοράζεις μια συσκευή αυτόματα αποδέχεσαι κάποιους όρους.Ένας απο αυτούς είναι οτι σε περίπτωση που το προιον είναι ελλατωματικό( σε ηλεκτρονικές συσκευές πάντα υπάρχει ένα ποσοστό ελαττωματικών συσκευών το οποίο δικαιολογεί η εταιρία) έχουν δικαίωμα να σου το αντικαταστήσουν.Άρα η Αστυνομία δεν έχει καμία δικαιοδοσία απο την στιγμή που έχουν δεχτεί να σου το αλλάξουν.
Καλώς ή κακώς έτσι ειναι..
Σου λέει,εαν δεν σου αρεσει αυτο μην αγοράζεις απο μας..

#8   Adrianos

Adrianos

iPH newbie

• 31 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:45

Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν..

Όταν ένα προϊόν είναι ελαττωματικό από την αρχή δεν υπόκειται καν στους όρους της εγγύησης. Σύμφωνα με το νόμο η αγορά είναι ως μη γεννώμενη και ο πελάτης δικαιούται είτε αντικατάσταση είτε επιστροφή χρημάτων.

Συγκεκριμένα

Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.
Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ’ επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. α μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

#9   gpsgr

gpsgr

iPH newbie

• 50 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:47

βασικα πανω στην αποδειξη αγορας που σου δωσανε δν λεει το σειριακο της συσκευης????

συνηθως στις αντικαταστασεις δινουν ανακατασκευασμενα κινητα απο οτι ξερω χωρις να ειναι σιγουρο αυτο

οντως και γω θα τα ειχα σπασει εκει μεσα..
τα λεφτα σου πισω

#10   JohnHasio

JohnHasio

iPH Contributor

• 1.268 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:54

Παιδιά δεν είναι έτσι..Όταν αγοράζεις μια συσκευή αυτόματα αποδέχεσαι κάποιους όρους.Ένας απο αυτούς είναι οτι σε περίπτωση που το προιον είναι ελλατωματικό( σε ηλεκτρονικές συσκευές πάντα υπάρχει ένα ποσοστό ελαττωματικών συσκευών το οποίο δικαιολογεί η εταιρία) έχουν δικαίωμα να σου το αντικαταστήσουν.Άρα η Αστυνομία δεν έχει καμία δικαιοδοσία απο την στιγμή που έχουν δεχτεί να σου το αλλάξουν.
Καλώς ή κακώς έτσι ειναι..
Σου λέει,εαν δεν σου αρεσει αυτο μην αγοράζεις απο μας..

Τι μας λες ρε μεγάλε!!! :blink:
Για πες και σε ποιο μαγαζί δουλεύεις/έχεις να μην πατήσουμε ποτέ το πόδι μας!!!
Εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ΠΡΕΠΕΙ ν' αντικατασταθεί κατευθείαν με καινούργιο ή να επιστραφούν τα χρήματα!! (προϋπόθεση φυσικά να μην έχει υποστεί φθορές από τον αγοραστή μετά το άνοιγμα) Κάπου υπάρχει αυτό που σου λέω και σε νόμο για τον καταναλωτή, αν το βρω θα στο δείξω ...

Τελευταία επεξεργασία από: JohnHasio, 06/09/2010 - 15:57

#11   sotoskawasaki

sotoskawasaki

iPH Enthousiast

• 426 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 15:58

Τι μας λες ρε μεγάλε!!! :blink:
Για πες και σε ποιο μαγαζί δουλεύεις/έχεις να μην πατήσουμε ποτέ το πόδι μας!!!
Εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ΠΡΕΠΕΙ ν' αντικατασταθεί κατευθείαν με καινούργιο ή να επιστραφούν τα χρήματα!! (προϋπόθεση φυσικά να μην έχει υποστεί φθορές από τον αγοραστή μετά το άνοιγμα) Κάπου υπάρχει αυτό που σου λέω και σε νόμο για τον καταναλωτή, αν το βρω θα στο δείξω ...

To ίδιο πράγμα είπε και ο απο πάνω...Εφόσον είναι ελαττωματική αντικαταστάται......Και πολύ σωστά είπε για την αστυνομία γιατί ούτε καν θα πατούσε το πόδι της για τέτοια διαφορά....

Τελευταία επεξεργασία από: sotoskawasaki, 06/09/2010 - 16:00

#12   JohnHasio

JohnHasio

iPH Contributor

• 1.268 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 16:05

To ίδιο πράγμα είπε και ο απο πάνω...Εφόσον είναι ελαττωματική αντικαταστάται......Και πολύ σωστά είπε για την αστυνομία γιατί ούτε καν θα πατούσε το πόδι της για τέτοια διαφορά....

Δεν εννοεί αυτό, αν δεις έκανε παράθεση σε αυτό που είπε ο DINFUN σχετικά με το το ότι έπρεπε να γίνει άμεση επιστροφή χρημάτων ή αλλαγή με καινούργιο (και γιατί όχι και να καλέσει αστυνομία)!!
Θα πάω εγώ να σκάσω 600-800 ευρώ κάπου και θα πάρω ένα χαλασμένο προϊόν και θα δεχτώ να μου το κάνουν αντικατάσταση με κάποιο άλλο (μεταχειρισμένο-διορθωμένο προφανώς) που θα το πάρω μετά από 1-2 μήνες? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Αλλαγή με καινούργιο εκείνη την στιγμή ή με λεφτά!!
Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή από τα λαμόγια που μας γδύνουν τόσα χρόνια ..
Αν δεν ξυπνήσουμε εμείς σαν καταναλωτές και δεν αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, μια ζωή στα ίδια σ... θα είμαστε!!!

Τελευταία επεξεργασία από: JohnHasio, 06/09/2010 - 16:07

#13   Fotis88

Fotis88

iPH Enthousiast

• 491 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 19:23

Δεν εννοεί αυτό, αν δεις έκανε παράθεση σε αυτό που είπε ο DINFUN σχετικά με το το ότι έπρεπε να γίνει άμεση επιστροφή χρημάτων ή αλλαγή με καινούργιο (και γιατί όχι και να καλέσει αστυνομία)!!
Θα πάω εγώ να σκάσω 600-800 ευρώ κάπου και θα πάρω ένα χαλασμένο προϊόν και θα δεχτώ να μου το κάνουν αντικατάσταση με κάποιο άλλο (μεταχειρισμένο-διορθωμένο προφανώς) που θα το πάρω μετά από 1-2 μήνες? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Αλλαγή με καινούργιο εκείνη την στιγμή ή με λεφτά!!
Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή από τα λαμόγια που μας γδύνουν τόσα χρόνια ..
Αν δεν ξυπνήσουμε εμείς σαν καταναλωτές και δεν αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, μια ζωή στα ίδια σ... θα είμαστε!!!

Κι όμως μεγάλε,αυτο ακριβώς είπα...Ο Sotos πως το κατάλαβε??
Και να σημειώσω οτι δεν δουλεύω σε κανένα μαγαζί! Απο την στιγμή που πας και τους λές να σου το αλλάξουν και σου λένε ΟΚ τί δουλειά έχει η αστυνομία?? Κάνουν ακριβώς αυτό που λέει η εγγύηση!!! Ούτε μπορείς να τους κατηγορήσεις οτι το προιον ειναι ελλατωματικό γιατι είπα και πριν οτι όλοι οι Ευρωπαικοι Νόμοι καλύπτουν μια εταιρία μέχρι ένα ποσοστο ελλατωματικών συσκευών(είπαμε,αρκει να τις αντικαθιστουν/επισκευάζουν)
Και όλα τα υπόλοιπα που λές είναι λάθος!
1ον) Δεν υπάρχει αυτό που λες οτι το προιον μετα την αντικατάσταση θα είναι χρησιμοποιημένο..Εννοείται οτι πρέπει να είναι καινούριο..Αν αποδείξεις οτι είναι χρησιμοποιημένο φέρε την Αστυνομία,την Interpol και την Scotland Yard..Εκεί εννοείται πως είμαι μαζί σου!!
2ον) Όταν αγοράζεις ένα προιόν με τόσο μεγάλη ζήτηση τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του και βγει ελαττωματικό, εννοείται πως πρέπει να περιμένεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση του, αφού όπως είναι φυσικό έχουν έλλειψη κομματιών.. Είναι αυτό που είπα και πριν. Αυτά προσφέρει η εταιρία και τα αποδέχεσαι όταν αγοράζεις την συσκευή.. Αν δεν γουσταρες ή αν δεν μπορείς να αποδεχτείς το μικρό αλλα υπαρκτό ρίσκο να μην αγόραζες...Καλώς η κακώς έτσι είναι!!!

#14   moviemaker

moviemaker

-

• 1.078 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 19:27

Έχει DOA να πας αύριο να πάρεις το τηλέφωνο σου.
Δεν ξεκινάει καλά το iStorm και έτσι δεν κάνει την διαφορά.

#15   DINFUN

DINFUN

-

• 16.182 μηνύματα

Δημοσίευση 06/09/2010 - 19:36

Κι όμως μεγάλε,αυτο ακριβώς είπα...Ο Sotos πως το κατάλαβε??
Και να σημειώσω οτι δεν δουλεύω σε κανένα μαγαζί! Απο την στιγμή που πας και τους λές να σου το αλλάξουν και σου λένε ΟΚ τί δουλειά έχει η αστυνομία?? Κάνουν ακριβώς αυτό που λέει η εγγύηση!!! Ούτε μπορείς να τους κατηγορήσεις οτι το προιον ειναι ελλατωματικό γιατι είπα και πριν οτι όλοι οι Ευρωπαικοι Νόμοι καλύπτουν μια εταιρία μέχρι ένα ποσοστο ελλατωματικών συσκευών(είπαμε,αρκει να τις αντικαθιστουν/επισκευάζουν)
Και όλα τα υπόλοιπα που λές είναι λάθος!
1ον) Δεν υπάρχει αυτό που λες οτι το προιον μετα την αντικατάσταση θα είναι χρησιμοποιημένο..Εννοείται οτι πρέπει να είναι καινούριο..Αν αποδείξεις οτι είναι χρησιμοποιημένο φέρε την Αστυνομία,την Interpol και την Scotland Yard..Εκεί εννοείται πως είμαι μαζί σου!!
2ον) Όταν αγοράζεις ένα προιόν με τόσο μεγάλη ζήτηση τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του και βγει ελαττωματικό, εννοείται πως πρέπει να περιμένεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση του, αφού όπως είναι φυσικό έχουν έλλειψη κομματιών.. Είναι αυτό που είπα και πριν. Αυτά προσφέρει η εταιρία και τα αποδέχεσαι όταν αγοράζεις την συσκευή.. Αν δεν γουσταρες ή αν δεν μπορείς να αποδεχτείς το μικρό αλλα υπαρκτό ρίσκο να μην αγόραζες...Καλώς η κακώς έτσι είναι!!!

αυτο που αναφερθηκε απο τον υπαλληλο.. ειναι πως θα το στειλουν στην vodafone.. για να δουν τι προβλημα υπαρχει.. και εαν ειναι θα το αντικαταστησουν.. ειναι υποχρεωμενοι.. να το ελεγξουν εκεινη την στιγμη και να δωσουν αλλη σφραγισμενη.. και οχι ανακατασκευασμενη... θα παει η συσκευη στην vodafone.. και θα πουν μηπως ειχες αναμενο το air condition στο αυτοκινητο πηγαιονοντας.. σπιτι.. γιατι εχει παρει υγρασια... ο,τι θελεις ακους.. ο καταναλωτης δεν βρισκει το δικιο του.. χωρις φοβερα.. :mad:

edit: ο,τι ισχυει για το e-shop ..ισχυει για ολες τις αγορες..

Η εγγύηση DOA παρέχεται για έως 7 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος, υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις: Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί από τον πελάτη σε οποιοδήποτε «e-shop point» εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του, με την πλήρη συνοδευτική συσκευασία του. Η αδυναμία λειτουργίας του προϊόντος πρέπει να οφείλεται σε ελάττωμα του κατασκευαστή και όχι σε βλάβη που προκλήθηκε από κακή χρήση του προϊόντος, όπως για παράδειγμα και όχι αποκλειστικά από πτώση, λειτουργία εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή, επέμβαση στο εσωτερικό του από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς κ.τ.λ. Τέλος, σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκές απόθεμα για την αντικατάσταση του προϊόντος DOA, το e-shop.gr υποχρεούται να αντικαταστήσει το προϊόν με άλλο καινούριο ιδίων ή ανώτερων τεχνικών προδιαγραφών ή να προχωρήσει σε επιστροφή των χρημάτων στην αρχική τιμή αγοράς στον πελάτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτές «γλυτώνουν το χρόνο που συνήθως απαιτείται σε περιπτώσεις αντικατάστασης (χρόνος αναμονής για να επιστραφεί το ελαττωματικό προϊόν στον κατασκευαστή) αφού εφόσον το ελαττωματικό προϊόν πληροί της προϋποθέσεις DOA η αντικατάσταση με καινούριο προϊόν γίνεται επιτόπου με κόστος που επιβαρύνει το e-shop.gr.

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 06/09/2010 - 19:40

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2