Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

AppleTV (2010 model)

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
234 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#166   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini Retina +4G

Δημοσίευση 16/12/2010 - 20:05

Ναι φιλε zograge, το Best Deals ειναι και με καθυσηχασες αρκετα με αυτο που μου ειπες!! (δεν ηθελα να πω ονομα για να μη θεωρηθει διαφημιση!)
Λογικα δε θα του κανω jailbreak (ετσι λεω τωρα τουλαχιστον) μιας και το conversion που κανει το AirVideo ειναι πολυ καλης ποιοτητας (και σχετικα γρηγορο). Απλα θελω να δω live την ταινια (που μετετρεψα) στην TV και αν μεινω ευχαριστημενος το αφηνω ως εχει ;)

Τελευταία επεξεργασία από: ChriSS78, 16/12/2010 - 20:06

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#167   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα

Δημοσίευση 17/12/2010 - 15:46

Το παρελαβα και οταν παω να μεταφερω εικονα και ηχο απο ταινια του iPod στο Apple TV μου μουταφερει μονο ηχο. Αλλα το κυριως προβληματακι του ειναι οτι σε ταινια που παιζει το Apple TV απο το iTunes και ενω η ποιοτητα ειναι κορυφαια μου "κουρευει" την κατω σειρα στους υποτιτλους. Δηλαδη το κατω οριο της οθονης μου κοβει λιγο απο τους υποτιτλους. Θυμιζω οτι τη μετατροπη της ταινιας και την ενσωματωση υποτιτλων την εχει κανει το AirVideo.

Ξερει κανεις κατι γι' αυτο?

Τελευταία επεξεργασία από: ChriSS78, 17/12/2010 - 15:47

#168   ReaLity

ReaLity

iPH Member

• 284 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/12/2010 - 15:59

Το παρελαβα και οταν παω να μεταφερω εικονα και ηχο απο ταινια του iPod στο Apple TV μου μουταφερει μονο ηχο. Αλλα το κυριως προβληματακι του ειναι οτι σε ταινια που παιζει το Apple TV απο το iTunes και ενω η ποιοτητα ειναι κορυφαια μου "κουρευει" την κατω σειρα στους υποτιτλους. Δηλαδη το κατω οριο της οθονης μου κοβει λιγο απο τους υποτιτλους. Θυμιζω οτι τη μετατροπη της ταινιας και την ενσωματωση υποτιτλων την εχει κανει το AirVideo.

Ξερει κανεις κατι γι' αυτο?

Για το πρωτο μου το κανει κ εμενα οταν τρεχω μια ταινια απο π.χ. VLC του iphone/ipad ή απο αλλα αντιστοιχα. Αυτο το κανει διοτι δεν εχει δωσει δικαιωματα η apple. Αυτο με το JB διορθωνεται και νομιζω προοριζει να το δωσει ουτως η αλλως η apple.

Για το AirVideo δεν το γνωριζω καθολου γιατι δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

[ΕΔΙΤ] ΑΑΑΑ κ καλωριζικο....

Τελευταία επεξεργασία από: ReaLity, 17/12/2010 - 16:00

#169   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα

Δημοσίευση 17/12/2010 - 16:10

Σε ευχαριστω ρε φιλε. Απλα μαλλον δε το εγραψα καλα εγω το προβλημα. Κανω convert την ταινια και μετα τη βαζω στο iTunes και απο κει στο iPod. Δηλαδη ο player που εχει το iPod παιζει την ταινια. Και μολις παταω στο σχετικο εικονιδιο του AirPlay μου δινει επιλογη το Apple TV, ομως διπλα του εχει μια μικρη ζωγραφια ενος ηχειου... Και ετσι βλεπω εικονα στο iPod και ηχο στην TV !!!! Αλλα δε με ενδιαφερει αυτο τοσο πολυ, δε σκοπευω να κανω stream ταινια απο το iPod ... Το αλλο με απασχολει περισσοτερο που "κουρευονται" οι υποτιτλοι λιγο στο κατω μερος τους :o (σε ταινια που επιλεγω απο το Apple TV μεσω τoυ library του iTunes...)

Τελευταία επεξεργασία από: ChriSS78, 17/12/2010 - 16:11

#170   ReaLity

ReaLity

iPH Member

• 284 μηνύματα

Δημοσίευση 17/12/2010 - 16:17

Δοκιμασε (iMac δεν εχεισ??? ) να το κανεις convert με το Videora iPhone4 Converter η καποιο απο τα αλλα που σου προτεινανε πιο πανω!! κ ξαναδοκιμασε το! Εγω ετσι τα κανω και παιζουν μια χαρα! Δοκιμασε μια ταινια 720p για να μη σου κανει κ εναν αιωνα. κ δωσε του τη μεγαλυτερη αναλυση που δινει το Videora για 720p δηλαδη :
H.264 720p 2048Kbps Stereo /128Kbps

[edit] Τi ταινια προσπαθεις να δεις δηλαδη η αρχικη σου τι ειναι .mkv ???

Τελευταία επεξεργασία από: ReaLity, 17/12/2010 - 16:18

#171   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα

Δημοσίευση 17/12/2010 - 16:28

Ναι ειναι .mkv συνηθως 1280x720 (σειρες βλεπω ως επι των πλειστων) και ξεχωριστω αρχειο .srt . Τωρα το κατεβασα : υποτιτλους πως βαζεις?

#172   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 17/12/2010 - 16:35

Σε ευχαριστω ρε φιλε. Απλα μαλλον δε το εγραψα καλα εγω το προβλημα. Κανω convert την ταινια και μετα τη βαζω στο iTunes και απο κει στο iPod. Δηλαδη ο player που εχει το iPod παιζει την ταινια. Και μολις παταω στο σχετικο εικονιδιο του AirPlay μου δινει επιλογη το Apple TV, ομως διπλα του εχει μια μικρη ζωγραφια ενος ηχειου... Και ετσι βλεπω εικονα στο iPod και ηχο στην TV !!!! Αλλα δε με ενδιαφερει αυτο τοσο πολυ, δε σκοπευω να κανω stream ταινια απο το iPod ... Το αλλο με απασχολει περισσοτερο που "κουρευονται" οι υποτιτλοι λιγο στο κατω μερος τους :o (σε ταινια που επιλεγω απο το Apple TV μεσω τoυ library του iTunes...)

Τι version εχει το Apple TV?

#173   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα

Δημοσίευση 17/12/2010 - 16:58

Του εκανα το update και εχει 4.1.1 απ' οτι γραφει... Λοιπον το προβλημα λυθηκε. Αλλαξα μια ρυθμιση στην TV και δεν κοβει ουτε υποτιτλους ουτε τιποτα..! Και οσον αφορα το προβλημα με το streaming απο το iPod εκανα το εξης πειραμα: αφου μετετρεψα ενα επεισοδιο καποιας σειρας απο DVDRIP σε .m4v και το περασα απο το iTunes στο iPod μου εβγαλε κανονικα επιλογη να το παιξει στο AppleTV (το εικονιδιο εγινε απο ηχειακι ---> τηλεοραση) και το παιζει κανονικα στη TV (και μαλιστα πρεπει να κανει και καποιο upscale διοτι παρατηρησα λιγο καλυτερη ποιοτητα)

Συμπεραινω λοιπον (ας με διορθωσει καποιος αν ειμαι λαθος) οτι απο το iPod δε μπορει να κανει stream (μεσω του AirPlay) "καλης ποιοτητας" ταινια (αλλο .m4v με μεγεθος 370MB και αλλο .m4v με μεγεθος 1.05GB , μιλωντας φυσικα για το ιδιο αρχειο video)

Οτι κανω λοιπον μεσω streaming θα ειναι απo τον iMac που εχω (ή τελοσπαντων απο το iTunes σε οποιοδηποτε PC)

Τελευταία επεξεργασία από: ChriSS78, 17/12/2010 - 16:58

#174   nikkosnet

nikkosnet

iPH User

• 193 μηνύματα
  • GameCenter:Nikkos K

Δημοσίευση 17/12/2010 - 17:23

Γενικά αρχεία HD έχουν προβλήματα στο stream όταν αυτό γίνεται μέσω WiFi και αυτό δεν ισχύει μόνο για το Apple TV αλλά για όλες τις συσκευές.
Στην προ Mac εποχή μου, που το set up μου ήταν Windows 7 PC και XBox 360, το stream από το PC στο XBox κόλλαγε συνεχώς. Τα δε αρχεία φυσικά τεράστια.

Σωστά λές "αλλο .m4v με μεγεθος 370MB και αλλο .m4v με μεγεθος 1.05GB" και θα συμπληρώσω ότι και τα 54Mbps του WiFi είναι λίγα.

#175   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα

Δημοσίευση 17/12/2010 - 17:49

Νικο σημαντικα αυτα που εγραψες. Κατι αλλο τωρα: Στο κυριως μενου του AppleTV που εχω δει σε βιντεακια στο youtube εμφανιζονται και καποιες επιλογες οπως netflix κτλ. Εγω δε τα βλεπω στο δικο μου επειδη καταλαβαν οτι ειμαι στην Ελλαδα οπου αυτες οι υπηρεσιες δεν ειναι διαθεσιμες?
Και αν ειναι ετσι, ενδεχεται καποια στιγμη να γινουν διαθεσιμες? Ξερει καποιος κατι συγκεκριμενο? (εχω διαβασει καποια posts εδω αλλα δεν ειπωθηκε κατι σιγουρο)
Ευχαριστω και παλι...

Υ.Γ : 1) πολυ καλη η εταιρεια φιλε zografe... αμεση επικοινωνια, εξυπηρετηση και αποστολη...
2) Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας και τις συμβουλες σας.

Τελευταία επεξεργασία από: ChriSS78, 17/12/2010 - 17:52

#176   nikkosnet

nikkosnet

iPH User

• 193 μηνύματα
  • GameCenter:Nikkos K

Δημοσίευση 17/12/2010 - 18:11

To βλέπω δύσκολο για Netflix στη χώρα μας. Όχι επειδή...βρωμάνε τα πόδια μας, αλλά επειδή η εταιρία μάλλον δεν ενδιαφέρεται για επέκταση πέραν των Η.Π.Α και Καναδά.

Άσε που με τις συνδέσεις internet-φαινόμενο στην Ελλάδα, εγώ δεν θα ήμουν ήσυχος ότι θα δούλευε σωστά.

#177   ChriSS78

ChriSS78

iPH Enthousiast

• 364 μηνύματα

Δημοσίευση 20/12/2010 - 00:48

MKVTools χρησιμοποιώ, κυρίως. Είναι ότι ποιο απλό και γρήγορο. Βέβαια, επειδή έχω το Turbo .264 HD της Elgato, χρησιμοποιώ και το αντίστοιχο App της Elgato που κάνει μετατροπές σε απίστευτους χρόνους, αλλά η αλήθεια είναι ότι (εκτός από το MKVTools - άντε και το MKVToolnix) Mac και .mkv δεν είναι ιδιαίτερα καλός συνδυασμός ... Πάντως με αυτά τα Apps τα καταφέρνω μια χαρά !

Καλο φαινεται το mkvtools σε ενα trial που κατεβασα αλλα δυστηχως (μετα το conversion που εκανα) δε βλεπω υποτιτλους στο αρχειο video που δημιουργηθηκε. Σιγουρα κατι κανω λαθος.... Στις επιλογες του πατησα MP4 και στο device Apple TV. Καποια αλλη ρυθμιση που πρεπει να προσεξω?

#178   zografos

zografos

iPH User

• 192 μηνύματα

Δημοσίευση 20/12/2010 - 08:08

Καλο φαινεται το mkvtools σε ενα trial που κατεβασα αλλα δυστηχως (μετα το conversion που εκανα) δε βλεπω υποτιτλους στο αρχειο video που δημιουργηθηκε. Σιγουρα κατι κανω λαθος.... Στις επιλογες του πατησα MP4 και στο device Apple TV. Καποια αλλη ρυθμιση που πρεπει να προσεξω?

Αν ενσωματώσεις αρχείο υποτίτλων, πρέπει να κάνεις re-encode το video ... μάλλον αυτό σου ξέφυγε.
Πάντως από άποψη χρόνου, αυτό που συμφέρει είναι να μην ενσωματώσεις τους υπότιτλους με το MKVTools, αλλά αφού φτιάξεις το m4v, να τους κάνεις MUX με το iSubtitle ...

#179   tgnikit

tgnikit

iPH Contributor

• 1.137 μηνύματα

Δημοσίευση 20/12/2010 - 08:34

Περιμένω appleTV απο αγγλία (ebay). Να το κάνω update (σε περίπτωση που έχει παλαιότερο λογισμικό) ή JB είναι καλύτερα με παλαιότερο?

#180   ReaLity

ReaLity

iPH Member

• 284 μηνύματα

Δημοσίευση 20/12/2010 - 10:16

να περιμενεις για εμενα τις εξελιξεις δεν αργουνε τωρα Χριστουγεννα λογικα θα εχουμε universal jb για ολες τις συσκευες.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες