Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 7 ψήφοι

Celeste aka 'Ο αντικαταστάτης του iBlueNova'

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3810 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#166   adenadoume

adenadoume

iPH Addict

• 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/11/2010 - 11:46

Μα το εκνευριστικό είναι ότι ΕΧΕΙ bluetooth αλλά ΜΟΝΟ για ότι θέλει η Apple...
Πάντως το τηλ το πήρα και ας το ήξερα δεν με ενοχλεί. που δεν δουλεύει αλλά αφού υπάρχει καλό θα ήταν να είναι ξεκλείδωτο.

Η Apple ως γνωστόν το έχει το "βίτσιο" να ενσωματώνει "κλειδωμένα" features.

Πιστεύω κιόλας πως την βρίσκει και την βολεύει αυτό το συνεχιζόμενο παιχνίδι της γάτας με του ποντικιού - να κλείνει τρύπες δλδ και μετά να τις ανοίγει η κοινότητα του jailbreak...

Το Bluetooth το έχει κλειδωμένο για αναταλλαγή αρχείων (μουσικής και video κυρίως) γιατί από πίσω παίζεται όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως παιχνίδι με τις μεγάλες μουσικές εταιρίες που δεν θέλουν επ'ουδενί να επιτρέπουν την "παράνομη" μεταφορά των "κτημάτων" τους καθώς χάνουν λεφτά (οι κακομοίρηδες) και θα ήταν και λίγο "κουλό" να επιτρέπει μεταφορα (προσωπικών) φωτογραφιών μόνο και όχι άλλου είδους αρχεία

Η Apple πρέπει να έχει καλυμμένα τα νώτα της, αλλά (προσωπική άποψη) δεν την χαλάει να υπάρχει η δυνατότητα στον χρήστη να κάνει jailbreak και να χρησιμοποιήσει το iBluenova και αργότερα το Celeste ή όποιο άλλο extension κυκλοφορήσει.

Την λέξη extension την θεωρώ πολύ σωστή (όπως έχει δηλώσει και ο Jay Freeman a.k.a. Saurik: το Cydia δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι ανταγωνιστικό προς το Apple Store, αλλά ένα extension store που έρχεται να καλύψει όσους θέλουν κάτι παραπάνω από το iDevice τους)

Πάντως αν και προσωπικά θεωρώ την τεχνολογία Bluetooth απαρχαιωμένη και πιστεύω πως θα μας αποχαιρετίσει όσο πιό πολύ διαδίδεται το mobile internet, έχω το iBluenova (και παλαιότερα το iBluetooth στο 3G) καθώς έχω παραμείνει "πιστός" στην 3.1.3 - με βολεύουν πολλά addons που δεν είναι ακόμα συμβατά με iOS 4.x - ΑΛΛΑ ζήτημα να τα έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές έτσι για πείραμα...και ΟΧΙ για λόγους φιγούρας, ούτε και λόγους ανάγκης να μεταφέρω εικόνα σε άλλο κινητό, Nokia π.χ. καθώς προτιμώ να στέλνω mail.

Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, δεν θεωρώ το iPhone μου ως ένα κινητό αλλά ως ένα πολυ-εργαλείο, το οποίο το κρατάω και περισσότερο στην τσέπη όταν είμαι έξω, ενώ το βγάζω όταν είμαι δίπλα στον iMac μου ή σε κάποιο wi-fi.

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 28/11/2010 - 11:50

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#167   dex

dex

iPH Enthousiast

• 407 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 01/12/2010 - 11:12

όπως ακριβώς και με το ράδιο.. και άντε πές δε θέλει η apple το bluetooth για να αγοράζουμε τραγούδια απο το itunes αλλά το ράδιο γιατί όχι? αντθέτως εκεί που άκουγες ένα ωραίο τραγούδι, να σου έχει η εφαρμογή ένα τρόπο αναγνώρισης του (όπως έχει το soundhound) και να σου δίνει link στο itunes...

#168   geORGIOSb

geORGIOSb

iPH Master

• 7.215 μηνύματα
  • Twitter:@georgiosbr
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad+3G

Δημοσίευση 01/12/2010 - 11:21

Η Apple ως γνωστόν το έχει το "βίτσιο" να ενσωματώνει "κλειδωμένα" features.

Πιστεύω κιόλας πως την βρίσκει και την βολεύει αυτό το συνεχιζόμενο παιχνίδι της γάτας με του ποντικιού - να κλείνει τρύπες δλδ και μετά να τις ανοίγει η κοινότητα του jailbreak...

Το Bluetooth το έχει κλειδωμένο για αναταλλαγή αρχείων (μουσικής και video κυρίως) γιατί από πίσω παίζεται όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως παιχνίδι με τις μεγάλες μουσικές εταιρίες που δεν θέλουν επ'ουδενί να επιτρέπουν την "παράνομη" μεταφορά των "κτημάτων" τους καθώς χάνουν λεφτά (οι κακομοίρηδες) και θα ήταν και λίγο "κουλό" να επιτρέπει μεταφορα (προσωπικών) φωτογραφιών μόνο και όχι άλλου είδους αρχεία

Η Apple πρέπει να έχει καλυμμένα τα νώτα της, αλλά (προσωπική άποψη) δεν την χαλάει να υπάρχει η δυνατότητα στον χρήστη να κάνει jailbreak και να χρησιμοποιήσει το iBluenova και αργότερα το Celeste ή όποιο άλλο extension κυκλοφορήσει.

Την λέξη extension την θεωρώ πολύ σωστή (όπως έχει δηλώσει και ο Jay Freeman a.k.a. Saurik: το Cydia δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι ανταγωνιστικό προς το Apple Store, αλλά ένα extension store που έρχεται να καλύψει όσους θέλουν κάτι παραπάνω από το iDevice τους)

Πάντως αν και προσωπικά θεωρώ την τεχνολογία Bluetooth απαρχαιωμένη και πιστεύω πως θα μας αποχαιρετίσει όσο πιό πολύ διαδίδεται το mobile internet, έχω το iBluenova (και παλαιότερα το iBluetooth στο 3G) καθώς έχω παραμείνει "πιστός" στην 3.1.3 - με βολεύουν πολλά addons που δεν είναι ακόμα συμβατά με iOS 4.x - ΑΛΛΑ ζήτημα να τα έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές έτσι για πείραμα...και ΟΧΙ για λόγους φιγούρας, ούτε και λόγους ανάγκης να μεταφέρω εικόνα σε άλλο κινητό, Nokia π.χ. καθώς προτιμώ να στέλνω mail.

Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, δεν θεωρώ το iPhone μου ως ένα κινητό αλλά ως ένα πολυ-εργαλείο, το οποίο το κρατάω και περισσότερο στην τσέπη όταν είμαι έξω, ενώ το βγάζω όταν είμαι δίπλα στον iMac μου ή σε κάποιο wi-fi.

ισως η ποιο σωστη προσεγγιση του θεματος που εχω διαβασει μεχρι τωρα. ουτε αναθεματισμοι ουτε υπερθεματισμοι. για τους ιδιους λογους κι εγω αν μπορουσα να περασω 3.1.3 στο 4αρι μου θα το ειχα ασυζητητί. ειδικά εκεί που αναφέρεσαι περί πολυεργαλείου είναι όλο το ζουμί. δεν έχουμε κινητό απλό, κινητό Μαγκάιβερ θα έλεγα ότι έχουμε.
+1 απο μενα για την προσεγγιση του θεματος.

Τελευταία επεξεργασία από: geORGIOSb, 01/12/2010 - 11:21

#169   redcom7

redcom7

iPH Enthousiast

• 552 μηνύματα
  • Twitter:@redcom7
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 01/12/2010 - 12:00

οταν πηρα και εγω iphone εκτος απο το πολιτισμικο σοκ που επαθα το οποιο ειχε σαν αποτελεσμα τελικα να παρω και ipad αλλα απο χθες και imac , ειχα και εγω τα ιδια παραπονα οσον αφορα το bluetooth και αλλα "καλουδια " που ειναι κλειδωμενα απο την μηλοεταιρεια .....

τελικα βλεπω οτι bluetooth τελικα δεν μου χρειαζεται και τοσο.... :blush:

#170   bravelover

bravelover

iPH Enthousiast

• 412 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 12:25

Μάλλον Τελικά δεν θα βγει προγράμμα

#171   Agnwristos

Agnwristos

iPH Contributor

• 926 μηνύματα
  • GameCenter:Agnwristos

Δημοσίευση 01/12/2010 - 13:47

Γίνεται το iPhone να φτιάχνει access point και να στέλνει-δέχεται αρχεία??..
Αν ναί τότε βρήκαμε την λύση?

#172   nikosjc

nikosjc

iPH Member

• 254 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 13:58

Αμάν πια ρε παιδιά, το bluetooth δεν μας χρειάζεται, το flash στα sites δεν μας χρειάζεται, file manager στο κινητό δεν μας χρειάζεται, πάντα "κάτι ξέρει η apple", και μόλις μας τα δώσει η apple την κάνουμε θεά μετά (phenomenon!) ή μόλις βγουν στο cydia τρέχουμε να τα κατεβάσουμε!

Για μένα όλα αυτά είναι βασικά, μου λείπουν, και ότι μπορώ το καλύπτω με τις 3ες εφαρμογές του cydia, παρακαλάω για jb σε κάθε έκδοση για να μην τα χάσω και τρέχα γύρευε! Απλά είμαι συνειδητοποιημένος για το τι έχω στα χέρια μου και για όλα τα υπόλοιπα καλά που μου προσφέρει, τα έβαλα σε ζυγαριά με τα αρνητικά των άλλων τηλεφώνων και κατέλειξα ότι το iphone (το 4) με καλύπτει περισσότερο από τα άλλα. Όχι όμως ότι δεν με ενοχλούν τα παραπάνω τα οποία και θεωρώ απαράδεκτα από την πλευρά της apple που δεν μου δίνει την δυνατότητα αν θέλω να τα χρησιμοποιήσω!!!

Φιλικά... :)

#173   poison

poison

iPH User

• 144 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 14:02

Αμάν πια ρε παιδιά, το bluetooth δεν μας χρειάζεται, το flash στα sites δεν μας χρειάζεται, file manager στο κινητό δεν μας χρειάζεται, πάντα "κάτι ξέρει η apple", και μόλις μας τα δώσει η apple την κάνουμε θεά μετά (phenomenon!) ή μόλις βγουν στο cydia τρέχουμε να τα κατεβάσουμε!

Για μένα όλα αυτά είναι βασικά, μου λείπουν, και ότι μπορώ το καλύπτω με τις 3ες εφαρμογές του cydia, παρακαλάω για jb σε κάθε έκδοση για να μην τα χάσω και τρέχα γύρευε! Απλά είμαι συνειδητοποιημένος για το τι έχω στα χέρια μου και για όλα τα υπόλοιπα καλά που μου προσφέρει, τα έβαλα σε ζυγαριά με τα αρνητικά των άλλων τηλεφώνων και κατέλειξα ότι το iphone (το 4) με καλύπτει περισσότερο από τα άλλα. Όχι όμως ότι δεν με ενοχλούν τα παραπάνω τα οποία και θεωρώ απαράδεκτα από την πλευρά της apple που δεν μου δίνει την δυνατότητα αν θέλω να τα χρησιμοποιήσω!!!

Φιλε με καλυψες πληρως και εγω μαζι σου +1 :rolleyes: :rolleyes:

#174   Agnwristos

Agnwristos

iPH Contributor

• 926 μηνύματα
  • GameCenter:Agnwristos

Δημοσίευση 01/12/2010 - 14:04

Επίσης συμφωνώ +1 και απο εμένα..

Γίνεται το iPhone να φτιάχνει access point και να στέλνει-δέχεται αρχεία??..
Αν ναί τότε βρήκαμε την λύση?

#175   redcom7

redcom7

iPH Enthousiast

• 552 μηνύματα
  • Twitter:@redcom7
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 01/12/2010 - 14:16

και απο εμενα μια απο τα ιδια .. ειναι σωστη η αποψηη σου δεν λεω κατι αλλο μπορει να λεμε και το ιδιο ... αρα δεν ειναι πρωτη σου αναγκη το bluetooth στην συσκευη σου......

το οτι μολις βγει στο cydia πανε ολοι και το αγοραζουν οπως θα εκανα και εγω ειναι μπορει και επειδη αφου υπαρχει γιατι να μην το βαλουν....

#176   antartis

antartis

iPH User

• 162 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 14:33

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!
+1 και απο μενα

#177   nikosjc

nikosjc

iPH Member

• 254 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 14:39

και απο εμενα μια απο τα ιδια .. ειναι σωστη η αποψηη σου δεν λεω κατι αλλο μπορει να λεμε και το ιδιο ... αρα δεν ειναι πρωτη σου αναγκη το bluetooth στην συσκευη σου......

το οτι μολις βγει στο cydia πανε ολοι και το αγοραζουν οπως θα εκανα και εγω ειναι μπορει και επειδη αφου υπαρχει γιατι να μην το βαλουν....

Το ότι το bt μπορεί να μην μου χρειάζεται και τόσο, να μην είναι πρώτη μου ανάγκη, δεν θεωρώ πως είναι λογική. Και μια φορά το μήνα μπορεί να το χρειαστώ, αλλά να είναι ανάγκη να στείλω κάτι σε κάποιον φίλο/γνωστό/συνάδερφο είναι πρόβλημα. Και αν δεν είσαι στην Αθήνα, δεν βρίσκεις παντού wifi δίκτυα και μάλιστα ξεκλείδωτα για να στείλεις mail. Η μεταφορά αρχείων δεν είναι μόνο για τραγουδάκια μεταξύ συμμαθητών.

Σίγουρα όσο περισσότερα μας δίνουν, τόσο περισσότερες ανάγκες μας δημιουργούν, όπως όμως ισχύει και το ακριβώς αντίθετο, όσο λιγότερα μας δίνουν τόσο νομίζουμε ότι δεν μας χρειάζονται. Όταν όμως στα προσφέρει ο ανταγωνισμός, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που κάποια πράγματα τα θεωρείς δεδομένα, το να μην έχει ένα κινητό της κλάσης του iphone bluetooth είναι τουλάχιστον αστείο! Υπάρχουν φίλοι μου, που όταν πήραν το iphone έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν για το bluetooth. Και μη μου πείτε δεν ήξεραν τι πήραν! Είναι τουλάχιστον "περίεργο" στην εποχή μας να κοιτάς αν ένα κινητό έχει bluetooth ξεκλείδωτο...!!!

#178   johnbaz7

johnbaz7

iPH newbie

• 4 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 15:29

Ωραια ρε μαγκες,σε αλλους χρειαζετε σε αλλους οχι,δεν θα λυσουμε εδω τις αναγκες κ τα θελω του καθενος!ο καθενας θελει να εχει τα παντα στο κιν του γιατι ετσι γουσταρει,ναχει πχ επιλογες,επι της ουσιας εχουμε κανενα νεο?γιαυτο ανοιχτηκε το θεμα, αυτο περιμενουμε.αλλιως ας φτιαξουμε ενα θεμα με το ''αν σας χρειαζεται πραγματικα το bluetooth στο iphone σας!''γνωμη μου παντα κ χωρις παρεξηγηση!!!

Τελευταία επεξεργασία από: johnbaz7, 01/12/2010 - 15:30

#179   Dimos234

Dimos234

iPH User

• 118 μηνύματα

Δημοσίευση 02/12/2010 - 01:11

μπορει να μην είναι το βασικότερο για εμένα αλλα Υπάρχουν μέρες που το χρειάζομαι το Bluetooth, Είδη εχθές μου Είχαν ζητήσει να τους στείλω Κάτι για την ακρίβεια ένας φίλος μου και μια φίλη μου και Μόλις είπα ότι δεν έχει Bluetooth με κοιτούσαν πολυ παράξενα. Προσωπικά αν μάθω ότι Βγήκε Bluetooth την ίδια μέρα κιόλας θα το περάσω,
Έχει εδω και πόσους μήνες ακούω ότι θα βγει αλλα ακόμη τίποτα Απορώ δηλ ποτε θα δω.
Απο την apple πιστεύω δεν θα δούμε, και να δούμε θα αργήσει και θα το παρουσιάσει ως Κάτι μοναδικό Όπως κανει πάντα.

#180   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9.340 μηνύματα

Δημοσίευση 02/12/2010 - 01:30

Εγω παλι θεωρω οτι δεν θα βγει..τζαμπα καποιοι εχετε φρουδες ελπιδες και καποιοι θεωρειτε οτι θα ενημερωθει το συγκεκριμενο τοπικ.
Η apple δεν εδωσε ποτε το bluetooth απο το πρωτο μηλοφωνο και δεν προοβλεπεται να το δωσει ουτε με το iphone 10.
Οσοι δεν ηξεραν οτι δεν εχει bluetooth ειναι αξιοι της μοιρας του γιατι οποτε πας να κανεις μια αγορα μελετας το προιον δεν πας να το αγορασεις χυμα στο κυμα.
Αφου ξερετε τι δεν εχει το iphone σας 3 σεναρια παιζουν:
1.το ανταλλαζετε και αποκτατε δια βιου bluetooth,flash κτλ
2.συμβιβαζεστε οπως κανουμε ολοι
3.παρακαλατε το Θεο να μεταμορφωθει σε samsung

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android