Η Apple ως γνωστόν το έχει το "βίτσιο" να ενσωματώνει "κλειδωμένα" features.Μα το εκνευριστικό είναι ότι ΕΧΕΙ bluetooth αλλά ΜΟΝΟ για ότι θέλει η Apple...
Πάντως το τηλ το πήρα και ας το ήξερα δεν με ενοχλεί. που δεν δουλεύει αλλά αφού υπάρχει καλό θα ήταν να είναι ξεκλείδωτο.
Πιστεύω κιόλας πως την βρίσκει και την βολεύει αυτό το συνεχιζόμενο παιχνίδι της γάτας με του ποντικιού - να κλείνει τρύπες δλδ και μετά να τις ανοίγει η κοινότητα του jailbreak...
Το Bluetooth το έχει κλειδωμένο για αναταλλαγή αρχείων (μουσικής και video κυρίως) γιατί από πίσω παίζεται όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως παιχνίδι με τις μεγάλες μουσικές εταιρίες που δεν θέλουν επ'ουδενί να επιτρέπουν την "παράνομη" μεταφορά των "κτημάτων" τους καθώς χάνουν λεφτά (οι κακομοίρηδες) και θα ήταν και λίγο "κουλό" να επιτρέπει μεταφορα (προσωπικών) φωτογραφιών μόνο και όχι άλλου είδους αρχεία
Η Apple πρέπει να έχει καλυμμένα τα νώτα της, αλλά (προσωπική άποψη) δεν την χαλάει να υπάρχει η δυνατότητα στον χρήστη να κάνει jailbreak και να χρησιμοποιήσει το iBluenova και αργότερα το Celeste ή όποιο άλλο extension κυκλοφορήσει.
Την λέξη extension την θεωρώ πολύ σωστή (όπως έχει δηλώσει και ο Jay Freeman a.k.a. Saurik: το Cydia δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι ανταγωνιστικό προς το Apple Store, αλλά ένα extension store που έρχεται να καλύψει όσους θέλουν κάτι παραπάνω από το iDevice τους)
Πάντως αν και προσωπικά θεωρώ την τεχνολογία Bluetooth απαρχαιωμένη και πιστεύω πως θα μας αποχαιρετίσει όσο πιό πολύ διαδίδεται το mobile internet, έχω το iBluenova (και παλαιότερα το iBluetooth στο 3G) καθώς έχω παραμείνει "πιστός" στην 3.1.3 - με βολεύουν πολλά addons που δεν είναι ακόμα συμβατά με iOS 4.x - ΑΛΛΑ ζήτημα να τα έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές έτσι για πείραμα...και ΟΧΙ για λόγους φιγούρας, ούτε και λόγους ανάγκης να μεταφέρω εικόνα σε άλλο κινητό, Nokia π.χ. καθώς προτιμώ να στέλνω mail.
Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, δεν θεωρώ το iPhone μου ως ένα κινητό αλλά ως ένα πολυ-εργαλείο, το οποίο το κρατάω και περισσότερο στην τσέπη όταν είμαι έξω, ενώ το βγάζω όταν είμαι δίπλα στον iMac μου ή σε κάποιο wi-fi.
Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 28/11/2010 - 11:50