Με χαρά σας παρουσιάζω την πρώτη μου εφαρμογή για το iPhone. Το iTopography υπολογίζει το εμβαδόν οποιασδήποτε επιφάνειας. Η λειτουργία του στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να προσεγγιστεί από ένα πολύγονο. Έτσι, χρησιμοπιοώντας το GPS δίνεται τη θέση των σημείων του πολυγόνου, και στη συνέχεια το iTopography σχεδιάζει την επιφάνεια και υπολογίζει το εμβαδό καθώς και την περίμετρό της επιφάνειας.
Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το iTopopgraphy δουλεύει ακόμη και στην περίπτωση ασθενού σήματος. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης δίνει τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων, και στη συνέχεια το iTopography υπολογίζει τη θέση αυτών των σημείων.
Συνεπώς, το iTopography μπορεί εύκολα και γρήγορα να υπολογίσει το εμβαδόν του σαλονιού, ενός χωραφιού ή ακόμη και το εμβαδόν ενός σχήματος σε μια άσκηση για το σχολείο.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια το μέλος nickbit για την πολύτιμη βοήθεια του. Νϊκο, σε ευχαριστώ για τα βιβλία που μου πρότεινες, αλλά κυρίως σε ευχαριστώ για τη φιλική διάθεσή σου να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μου.