Μπραβο φιλε μου.Πολυ καλή ιδέα.Βέβαια δεν εχω καταλάβει πως δουλευει ακομα αλλα το αγόρασα και πιστευω να καταφερω να το καταλαβω.Επισεις καλα θα ήταν να έχει και μια επιλογή για πιο απλή χρήση.Πώς καταλαβαινει κανεις τι εννοει οταν γράφει "Angle", δεξια ή αριστερά? (Δηλαδή μετρόντας κάπου στριβουμε σε κάποια γωνία στην περιμετρο ενος οικοπέδου.
Επισεις για την ακρίβεια βλέπω τα 10 μέτρα.Τι εννοειται με αυτό.Δηλαδη εάν έχω ένα μικρό οικόπεδο ισως βγει ότι είναι πάνω στο δίπλα οικόπεδο? Βελτιώνεται αυτό?
Πιστευω να βοηθήσω κάποιους που ειναι το ιδιο ασχετοι με εμενα στο θέμα του πώς οριζουμε ένα τοπογραφικο... και με τι εννοιες το περιγράφουμε μέσα σε ενα προγραμμα και σε τι το μετράμε.
Όλα αυτα βέβαια χωρίς να το έχω δει καλα καλα επιδει πρέπει να βγώ και εξω για να γινει αυτο.
Παντος φοβερή σκεψη και σιγουρα εάν εξελιχτει θα γινει "must" στα iphone όλου του κόσμου.Μπράβο.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και χαίρομαι για τις ερωτήσεις σου. Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς την ιστοσελίδα, όπου δίνω αναλυτική περιγραφή (μαζί με σχήματα) του τρόπου εισαγωγής των σημείων.
Σε γενικές γραμμές, η ιδέα είναι η εξής: Σκέψου το οικόπεδο που θέλεις να μετρήσεις σαν ένα πολύγωνο. Για κάθε γωνία του πολυγώνου, θα πρέπει να προσθέσεις και ένα σημείο. Τη θέση αυτού το σημείου μπορείς να τη βρείς είτε με το GPS είτε να την προσδιορίσεις εσύ. Στην πρώτη περίπτωση, απλά πατάς το κουμπί "Add Points" και περιμένεις. Δυστυχώς, η ακρίβεια του μηχανήματος δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά αν εκεί που είσαι έχεις σήμα 3G, θα έχεις καλή ακρίβεια. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να δώσεις τη θέση του σημείου σε σχέση με τη θέση των προηγούμενων 2 σημείων. Ετσί εκτός από την απόσταση του νέου σημείου από το προηγούμενο σημείο, το πρόγραμμα ζητάει τη γωνία που σχηματίζεται από τα 3 σημεία, καθώς και αν το νέο σημείο βρίσκεται στα αριστερά ή στα δεξιά των δύο προηγούμενων σημείων.
Ναι, αν έχεις ένα μικρό οικόπεδο μπορεί να σε βγάλει στο διπλανό οικόπεδο. Μη ξεχνάς ότι το iPhone δεν είναι επαγγελματικό GPS όργανο. Βέβαια, διαβάζω ότι η ακρίβεια του GPS βελτίωνεται από το 3G, στο 3Gs και στο 4.