Εγκαταστηστε εφαρμογες στο iphone ακομα και αν απαιτουν νεοτερη εκδοση iOS...
Δημοσίευση 23/04/2012 - 22:15
Ad
Δημοσίευση 03/05/2012 - 15:44
Περιμενω απαντησεις απο ατομα που το εχουν κανει. Επειδη πλεον παρα πολλες απαιτουν iOS5, θελω να δω τι συμβατοτητα υπαρχει με αυτους που βρισκονται στο iOS4 ακομα (πχ 3G που δεν μπορουν να πανε πανω απο 4.2.1)
Κανω την διαδικασια με την εφαρμογη της apple, iPhoto, η οποια απαιτει iOS>5.1.
Η συγκεκριμενη εφαρμογη σιγουρα δεν θα παιξει, αφου οι απαιτησεις απο την apple ειναι πολλες και κρασαρει στις υπολοιπες εκδοσεις (αλλα κ συσκευες), αλλα το θεμα μας εδω ειναι πως μπορουμε να παρακαμψουμε τον περιορισμο που υπαρχει μεσα στην εφαρμογη και δεν αφηνει το itunes να την εγκαταστησει στο iphone.
1. Ανοιγουμε το itunes και επιλεγουμε την καρτελα apps. Βρισκουμε την εφαρμογη που μας ενδιαφερει (στην περιπτωση μας την εφαρμογη iphoto) και την σερνουμε με τον κλασσικο τροπο στην επιφανεια εργασιας μας.
1.png 145,29KB 30 λήψεις
2. Κανουμε δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο της στην επιφανεια εργασιας μας και επιλεγουμε το "ανοιγμα με"...
2.png 100,27KB 32 λήψεις
3. Επιλεγουμε να ανοιξουμε την εφαρμογη με το winrar.
3.png 169,23KB 31 λήψεις
4. Αφου ανοιξει το παραθυρο του winrar, βλεπουμε μπροστα μας το "payload" το οποιο και επιλεγουμε.
4.png 14,09KB 29 λήψεις
5. Στη συνεχεια επιλεγουμε το ονομα της εφαρμογης με καταληξη ".app" (στην περιπτωση μας επιλεγουμε το iphoto.app)
5.png 9,2KB 31 λήψεις
6. Στη συνεχεια θα μας εμφανιστει μια λιστα με πολλα αρχεια τα οποια υπαρχουν μεσα εκει και εμεις θα ψαξουμε για το πολυποθητο "info.plist"
6.png 39,97KB 28 λήψεις
7. Το οποιο στη συνεχεια επιλεγουμε και σερνουμε με τον κλασσικο τροπο παλι, στην επιφανεια εργασιας μας.
7.png 143,86KB 28 λήψεις
8. Δεξι κλικ πανω του και "ανοιγμα με..."
8.png 42,82KB 24 λήψεις
9. Στη λιστα με τα προγραμματα επιλεγουμε να ανοιξει με το plist editor που εχουμε κατεβασει (μπορουμε να το κατεβασουμε δωρεαν απο εδω) και παταμε ΟΚ.
9.png 112,81KB 20 λήψεις
10. Παμε να κανουμε την σημαντικη αλλαγη τωρα... Ψαχνουμε προσεκτικα μεσα στο info.plist να βρουμε το "MinimumOSVersion" το οποιο απο κατω θα εχει γραμμενη την ελαχιστη που θα πρεπει να εχει η συσκευη που προκειται να εγκατασταθει, στην περιπτωση μας εχει "5.1", το οποιο απλα και ευκολα το αλλαζουμε σε "5.0", η οποιαδηποτε αλλη εκδοση θελουμε, δεν υπαρχει προβλημα εδω (πχ μπορει ο περιορισμος να ειναι 4.3.3 και εμεις να θελουμε να την εγκαταστησουμε σε συσκευη με 3.1.3 κτλ...)
10.png 22,97KB 20 λήψεις
11. Στη συνεχεια κλεινουμε το παραθυρο του plist editor και επιλεγουμε να αποθηκευσουμε τις αλλαγες που εχουμε κανει στο αρχειο.
12.png 13,37KB 22 λήψεις
12. Τωρα κανουμε την αντιστροφη διαδικασια που καναμε και στο βημα 7, δηλαδη σερνουμε το "info.plist" απο την επιφανεια εργασιας μας, μεσα εκει που ηταν στο παραθυρο του winrar εκει ακριβως που το ειχαμε αφησει και βρισκεται επισης και το παλιο του αντιγραφο, το οποιο και επιλεγουμε να αντικαταστησει πατωντας το ΟΚ και στη συνεχεια κλεινουμε το παραθυρο του winrar.
11.png 210,46KB 17 λήψεις
13. Στη συνεχεια κανουμε την αντιθετη διαδικασια που καναμε στο βημα 1, οποτε και σερνουμε την εφαρμογη μεσα στην καρτελα "apps" του itunes.
13.png 163,63KB 16 λήψεις
14. Και επιλεγουμε το "replace", ωστε να αντικαταστησει την παλια πλεον εκδοση της εφαρμογης που συνεχιζει να βρισκεται στο itunes.
14.png 171,95KB 17 λήψεις
15. Τελευταιο βημα ειναι να δοκιμασουμε να εγκαταστησουμε την εφαρμογη στη συσκευη μας. Συνδεεουμε την συσκευη στον υπολογιστη μας και επιλεγουμε απο την καρτελα apps να εγκαταστησουμε την εφαρμογη και κανουμε συγχρονισμο. Αν ολα εχουν παει καλα η εφαρμογη θα βρισκεται πλεον μεσα στο iphone μας.
img1615.png 302,95KB 19 λήψεις
Απο κει και περα, χρειαζεστε και τυχη για να λειτουργησει σωστα η εφαρμογη, αναλογως τις απαιτησεις της εφαρμογης που θελετε να εγκαταστησετε. Σιγουρα ομως αξιζει μια προσπαθεια, αφου ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια και μπορει να την κανει ο οποιοσδηποτε, ειδικα οι κατοχοι συσκευων που δεν εχουν την δυνατοτητα να αναβαθμισουν σε νεοτερη εκδοση. Επισημαινω οτι ειναι πολυ περισσοτερες οι πιθανοτητες μια εφαρμογη που η εκδοση που απαιτει ειναι κοντα στην εκδοση που εχει η συσκευη, να λειτουργησει. Αντιθετα οσο μεγαλωνει η αποσταση αναμεσα στις δυο αυτες εκδοσεις (στην εκδοση που εχει η συσκευη δηλαδη και στην εκδοση που απαιτει η εφαρμογη) τοσο λιγοστευουν και οι πιθανοτητες...
Περιμενω σχολια, ερωτησεις κ δοκιμες απο εσας..
Δημοσίευση 04/05/2012 - 11:47
Δημοσίευση 17/06/2012 - 16:12
bit.ly/iPhoneHellas
Δημοσίευση 17/06/2012 - 19:16
Κι ομως εχει... Κανε αλλη μια πιο προσεκτικη αναζητηση στο info.plist και θα το βρεις..Για συσκευή 3G καλή η περίπτωση να την ρίξω σε 3.1.3 απο 4.2.1 για να "τρέχει" καλύτερα, αλλά σε συγκεκριμένη εφαρμογη "Facebook" γιατί δεν μπορώ να εντοπίσω το "MinimumOSVersion"
Στην τελευταια εκδοση του τουλαχιστον που εχω για να δω, ειναι 4.0 η μικροτερη εκδοση που πρεπει να εχεις για να εγκατασταθει.
Δημοσίευση 17/06/2012 - 23:13
Κι ομως εχει... Κανε αλλη μια πιο προσεκτικη αναζητηση στο info.plist και θα το βρεις..
Στην τελευταια εκδοση του τουλαχιστον που εχω για να δω, ειναι 4.0 η μικροτερη εκδοση που πρεπει να εχεις για να εγκατασταθει.
Σπύρο απο τον κώδικα βλέπω αυτό:
bplist00fl !"#$%&'()*,-./014=>?@IJNOQRS\DTXcodeBuild\CFBundleNameWDTXcodeYDTSDKNameZDTSDKBuild_CFBundleDevelopmentRegion_CFBundleVersion_BuildMachineOSBuild_UIStatusBarStyle^DTPlatformName_CFBundlePackageType_CFBundleSupportedPlatforms_CFBundleInfoDictionaryVersion_CFBundleExecutableZDTCompiler_FBPlatformVersion_MinimumOSVersion^UIDeviceFamily_CFBundleURLTypes_CFBundleIdentifier_UIPrerenderedIcon_DTPlatformVersion_CFBundleIconFiles_CFBundleDisplayName_ UISupportedInterfaceOrientations_CFBundleSignature_%UISupportedInterfaceOrientations~ipad_CFBundleResourceSpecification_UILaunchImageFile_DTPlatformBuildV4E1019XFacebookT0431[iphoneos5.1U9B176RenV4110.0V11D50b_UIStatusBarStyleBlackOpaqueXiphoneosTAPPL°+XiPhoneOSS6.0XFacebook_"com.apple.compilers.llvm.clang.1_0U4.1.1S4.0¢23°5“6789_CFBundleURLName_CFBundleURLSchemes\com.facebook£:;<VfbauthWfbauth2Rfb_com.facebook.Facebook S5.1®ABCDEFGHXIcon.png[Icon-72.png^Icon-72@2x.png[Icon@2x.png^Icon-Small.png_Icon-Small@2x.png_Icon-Small-50.png_Icon-Small-50@2x.pngXFacebook£KLM_UIInterfaceOrientationPortrait_#UIInterfaceOrientationLandscapeLeft_$UIInterfaceOrientationLandscapeRightT????§KLMP_(UIInterfaceOrientationPortraitUpsideDown_ResourceRules.plist[Default.jpgU9B176GTais~ö¨¬’‰˙7LWk~熵…›Ò*>fÜö¨≥º¡Õ”÷›‰(MSWZ\^`ewåôù§¨Ø«»Ã’fi͢(<S\`Åߌ”ÿ%T+
Αλλάζω κάτι στα "[iphoneos5.1U9B176RenV4110.0V11D50b" , "com.apple.compilers.llvm.clang.1_0U4.1.1S4.0" να υποθέσω;
*Το αρχείο .plist το ανοίγω με το Coda
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τελευταία επεξεργασία από: kormos, 17/06/2012 - 23:20
bit.ly/iPhoneHellas
Δημοσίευση 17/06/2012 - 23:16
Οχι... Κανενα απο τα δυο δεν αλλαζεις. Πιο πανω θα δεις το MinimumOSVersion, κατω απο αυτο θα δεις να γραφει το 4.0 το οποιο και αλλαζεις σε 3.1.3..Σπύρο απο τον κώδικα βλέπω αυτό:
bplist00fl !"#$%&'()*,-./014=>?@IJNOQRS\DTXcodeBuild\CFBundleNameWDTXcodeYDTSDKNameZDTSDKBuild_CFBundleDevelopmentRegion_CFBundleVersion_BuildMachineOSBuild_UIStatusBarStyle^DTPlatformName_CFBundlePackageType_CFBundleSupportedPlatforms_CFBundleInfoDictionaryVersion_CFBundleExecutableZDTCompiler_FBPlatformVersion_[b]MinimumOSVersion[/b]^UIDeviceFamily_CFBundleURLTypes_CFBundleIdentifier_UIPrerenderedIcon_DTPlatformVersion_CFBundleIconFiles_CFBundleDisplayName_ UISupportedInterfaceOrientations_CFBundleSignature_%UISupportedInterfaceOrientations~ipad_CFBundleResourceSpecification_UILaunchImageFile_DTPlatformBuildV4E1019XFacebookT0431[iphoneos5.1U9B176RenV4110.0V11D50b_UIStatusBarStyleBlackOpaqueXiphoneosTAPPL°+XiPhoneOSS6.0XFacebook_"com.apple.compilers.llvm.clang.1_0U4.1.1S4.0¢23°5“6789_CFBundleURLName_CFBundleURLSchemes\com.facebook£:;<VfbauthWfbauth2Rfb_com.facebook.Facebook S5.1®ABCDEFGHXIcon.png[Icon-72.png^Icon-72@2x.png[Icon@2x.png^Icon-Small.png_Icon-Small@2x.png_Icon-Small-50.png_Icon-Small-50@2x.pngXFacebook£KLM_UIInterfaceOrientationPortrait_#UIInterfaceOrientationLandscapeLeft_$UIInterfaceOrientationLandscapeRightT????§KLMP_(UIInterfaceOrientationPortraitUpsideDown_ResourceRules.plist[Default.jpgU9B176GTais~ö¨¬’‰˙7LWk~熵…›Ò*>fÜö¨≥º¡Õ”÷›‰(MSWZ\^`ewåôù§¨Ø«»Ã’fi͢(<S\`Åߌ”ÿ%T+Αλλάζω κάτι στα έντονα γράμματα να υποθέσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τελευταία επεξεργασία από: spiros23, 17/06/2012 - 23:18
Δημοσίευση 17/06/2012 - 23:22
Οχι... Κανενα απο τα δυο δεν αλλαζεις. Πιο πανω θα δεις το MinimumOSVersion, κατω απο αυτο θα δεις να γραφει το 4.0 το οποιο και αλλαζεις σε 3.1.3..
Δεν ξέρω αν φταίει κάτι αλλά ο μόνος κώδικας που έχω βλέπω ανοίγοντας το αρχείο είναι αυτός που έχω παραθέσει σε προηγούμενο μου μήνυμα. Αυτό μου λες ή όντως δεν το βλέπω ή δεν μπορώ να καταλάβω...
bit.ly/iPhoneHellas
Δημοσίευση 17/06/2012 - 23:30
Οχι... Κανενα απο τα δυο δεν αλλαζεις. Πιο πανω θα δεις το MinimumOSVersion, κατω απο αυτο θα δεις να γραφει το 4.0 το οποιο και αλλαζεις σε 3.1.3..
Δεν ξέρω αν φταίει κάτι αλλά ο μόνος κώδικας που έχω βλέπω ανοίγοντας το αρχείο είναι αυτός που έχω παραθέσει σε προηγούμενο μου μήνυμα. Αυτό μου λες ή όντως δεν το βλέπω ή δεν μπορώ να καταλάβω...
Τελικά εντόπισα το πρόβλημα, ο Coda μου έδειχνε λάθος τον κώδικα του αρχείου info.plist , με τον PlistEdit Pro όλα φαίνονται ποιο καθαρά. Ευχαριστώ
bit.ly/iPhoneHellas
Δημοσίευση 26/06/2012 - 11:35
Θα ήθελα μια πληροφορία ακόμα, προσπαθώ να "περάσω" μια εφαρμογή την οποία κατάφερα να "πειράξω" MinimumOSVersion, αλλά όταν συγχρονίζω μου πετάει σφάλμα(!), τι μπορεί να φταίει;
bit.ly/iPhoneHellas
Δημοσίευση 26/06/2012 - 17:54
Τι σφαλμα πεταει;Καλησπέρα σας και πάλι,
Θα ήθελα μια πληροφορία ακόμα, προσπαθώ να "περάσω" μια εφαρμογή την οποία κατάφερα να "πειράξω" MinimumOSVersion, αλλά όταν συγχρονίζω μου πετάει σφάλμα(!), τι μπορεί να φταίει;
Δημοσίευση 27/06/2012 - 17:23
Τι σφαλμα πεταει;
0XE8003FFE
bit.ly/iPhoneHellas
Δημοσίευση 27/06/2012 - 17:47
Δημοσίευση 03/09/2012 - 00:59
0XE8003FFE
Ακριβώς το ίδιο σφάλμα εμφανίζει και σε μένα!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5
0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες