Η Apple δημιουργεί ειδική SIM για το iPhone (?)
Δημοσίευση 02/11/2010 - 01:00
Το σχετικό ROM θα περιέχει τα παραπάνω δεδομένα, έτσι ώστε το iPhone 5 να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Με αυτόν τον τρόπο η Apple θα έχει περισσότερο έλεγχο πάνω στην διανομή του iPhone. Η Google είχε επιχειρήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο με το Nexus One χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.
Ad
Δημοσίευση 02/11/2010 - 01:33
Follow me on twitter
Δημοσίευση 02/11/2010 - 08:29
Εγώ είμαι υπέρ. Επιτέλους να τελειώνει αυτό το ανέκδοτο με τις κάρτες SIM που είναι μια εντελώς παρωχημένη τεχνολογία που δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον.
Δημοσίευση 02/11/2010 - 17:13
Εγώ είμαι υπέρ. Επιτέλους να τελειώνει αυτό το ανέκδοτο με τις κάρτες SIM που είναι μια εντελώς παρωχημένη τεχνολογία που δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον.
Και αν θελεις προσωρινα, για τον οποιοδηποτε λογο, να αλλαξεις καρτα "SIM" πως θα γινεται? Θα πρεπει να βρεις τροπο να κανεις ενεργοποιηση του νεου αριθμου? ο οποιος πιθανα να ανηκει και σε αλλο παροχο?
Δημοσίευση 02/11/2010 - 20:05
Δημοσίευση 02/11/2010 - 20:21
Και αν θελεις προσωρινα, για τον οποιοδηποτε λογο, να αλλαξεις καρτα "SIM" πως θα γινεται? Θα πρεπει να βρεις τροπο να κανεις ενεργοποιηση του νεου αριθμου? ο οποιος πιθανα να ανηκει και σε αλλο παροχο?
Θα κατεβάζεις τα settings του νέου πάροχου. Γιατί πρέπει να μεσολαβεί SIM; Μην είμαστε εκ προοιμίου καχύποπτοι με αυτό. Η κάρτα SIM είναι παρωχημένος τρόπος identification και πρέπει σιγά σιγά να μας αφήσει χρόνους...
Δημοσίευση 02/11/2010 - 20:30
Δημοσίευση 02/11/2010 - 20:53
Θα κατεβάζεις τα settings του νέου πάροχου. Γιατί πρέπει να μεσολαβεί SIM; Μην είμαστε εκ προοιμίου καχύποπτοι με αυτό. Η κάρτα SIM είναι παρωχημένος τρόπος identification και πρέπει σιγά σιγά να μας αφήσει χρόνους...
Θελω να διαβασω λιγο περισσοτερο για το πως θα λειτουργει για να εχω μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη.
Πανω που γυρισαμε σε microSIM, τωρα θα τις αποχωριστουμε τελειως?
Δημοσίευση 02/11/2010 - 20:56
Θελω να διαβασω λιγο περισσοτερο για το πως θα λειτουργει για να εχω μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη.
Και εγώ και εγώ.
Δημοσίευση 19/11/2010 - 14:11
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευρωπαϊκοί πάροχοι συζητούν την πιθανότητα «πολέμου» εναντίον της Apple εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη. Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η Apple προσπαθεί να ελέγξει τη σχέση μεταξύ των παρόχων και των πελατών με την εξάλειψη των ίδιων. Οι πάροχοι σκέφτονται να σταματήσουν να επιδοτούν τη συσκευή στα συμβόλαια ρισκάροντας ρήξη των σχέσεών τους με την Apple.
Ο προβληματισμός βρίσκεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερη δύναμη στα χέρια τους. Άμεση συνέπεια αυτού θα ήταν η αύξηση του ενδιαφέροντος για ξεκλείδωτα iPhone αφού η εναλλαγή του παρόχου θα ήταν πολύ εύκολη χωρίς την ανάγκη συνομιλίας με κάποιον εκπρόσωπο για την διαδικασία. Οι πάροχοι φοβούνται μην καταλήξουν να είναι πάροχοι ίντερνετ αφού εν τέλει θα πρέπει να ανταγωνίζονται με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών τους χωρίς την έξτρα χρέωση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.
H αντίδραση των ευρωπαϊκών παρόχων είναι παράξενη αφού ήδη η Apple έχει την υποστήριξη του παγκόσμιου GSM οργανισμού με την αρωγή των AT&T, Verizon, T-Mobile & Deutsche Telecom να συμφωνούν για τον σχεδιασμό ενσωματωμένης SIM απλοποιώντας, έτσι, τη διαδικασία ενεργοποίησης ενός τηλεφώνου.
Follow me on twitter
Δημοσίευση 19/11/2010 - 14:28
Δημοσίευση 19/11/2010 - 15:04
Δημοσίευση 19/11/2010 - 15:42
Δημοσίευση 19/11/2010 - 16:04
Τα μόνα «σίγουρα» είναι τα εξής.
Δε θα μπορούμε ένα νούμερο (SIM) να το χρησιμοποιήσουμε σε δύο και πλέον συσκευές, (αν η μία από αυτές είναι το iPhone).
Ξεχνάμε τη δυνατότητα χρήσης Dual SIM, (εκτός αν προκύψει άλλος τρόπος για αυτό, κάτι μάλλον αδύνατο!)
Στον αντίποδα, ουσιαστικά αχρηστεύεται η κλοπή του νέου iPhone, όπως εξηγεί ο kamberis πιο πάνω.
Θα μπορεί να βρεθεί δηλαδή ανά πάσα στιγμή, ενώ λόγω της ταυτοποίησης δε θα μπορεί να αλλάξει νούμερο κάποιος ώστε να κάνει χρήση.
Δεν νομίζω όμως να έχουν στο νου τους τα παραπάνω οι άνθρωποι της Apple.
Είναι θέμα συμφωνιών και τακτικών της εταιρίας και σίγουρα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν καταλήξουμε στο αν θέλουμε κάτι τέτοιο η όχι.
Και όποιος καταλήξει στο δεύτερο, καλό θα ήταν να μην πέσει στο τρυπάκι να το πάρει ούτως ή άλλως.
Οι καταναλωτές έχουν δύναμη αλλά μόνο όταν είναι «σκεπτόμενοι». Αλλιώς καλά κάνουν και μας έχουν (συνήθως) γραμμένους...
Δημοσίευση 19/11/2010 - 16:26
ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες