Το Android ξεπερνά το iPhone στο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ
Δημοσίευση 01/11/2010 - 17:31
Συγκεκριμένα, η Canalys βρήκε ότι οι πωλήσεις Android συσκευών έφτασαν τα 9.1 εκατομμύρια με μερίδιο αγοράς 44% ενώ η Apple έφτασε τις 5.5 εκατομμύρια πωλήσεις με μερίδιο αγοράς 26%. Η RIM ακολουθεί με μικρή διαφορά, όπως θα βλέπετε στο διάγραμμα:
Η μεγάλη αυτή διαφορά εξηγείται καθώς η Apple κινείται στην αγορά με μία μόνο συσκευή ενώ υπάρχει πληθώρα συσκευών Android και BlackBerry. Η Apple, άλλωστε έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ξεπερνώντας τη RIM.
H Canalys υπολογίζει ότι παγκοσμίως τα αντίστοιχα ποσοστά για το Android είναι στο 25% που παραμένει υψηλότερο από το 17% μερίδιο αγοράς της Apple και το 15% της RIM. Αυτό, βέβαια, μοιάζει κάπως περίεργο αφού ο Steve Jobs είχε δηλώσει ότι η Apple ενεργοποιεί 275,000 iPhone την ημέρα σε αντίθεση με το Android που ενεργοποιεί 100,000 την ημέρα. Είναι λογικό να υπάρχει μια διαφορά στις πωλήσεις και στις ενεργοποιήσεις αλλά θα έπρεπε να είναι σχετικά μικρή και να μην αντικατοπτρίζεται από σχεδόν διπλάσια διαφορά.
Follow me on twitter
Ad
Δημοσίευση 01/11/2010 - 17:44
Τελευταία επεξεργασία από: alfaromeo156, 01/11/2010 - 17:45.
Δημοσίευση 01/11/2010 - 17:57
Ε νταξ, να μη πει κανα ψεμματάκι ο Στηβ, υπερ της εταιρίας του;
Τελευταία επεξεργασία από: hostolis, 01/11/2010 - 17:57.
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:05
σιγουρα καποιος απο τους 2 εχει πει ψεμματα.η ο steve για τα iphone η η εταιρεια που εκανε την ερευνα.σημασια εχει οτι πραγματι τα android εχουν καθιερωθει,και αν οχι τωρα σε λιγο καιρο ομως πραγματικα θα ξεπερασουν τα IPHONE γιατι και συσκευες με καλυτερες δυνατοτητες υπαρχουν στα android και το android market συνεχεια εμπλουτιζεται.αν θελει ας συνεχισει ετσι ο steve"Αυτό, βέβαια, μοιάζει κάπως περίεργο αφού ο Steve Jobs είχε δηλώσει ότι η Apple ενεργοποιεί 275,000 iPhone την ημέρα σε αντίθεση με το Android που ενεργοποιεί 100,000 την ημέρα."
Ε νταξ, να μη πει κανα ψεμματάκι ο Στηβ, υπερ της εταιρίας του;
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:17
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:23
εχεις δικιο σε αυτο.απλα φαινεται πως εκανε συγκριση πλατφορμας και οχι πωλησεις συσκευων ανα εταιρεια.ακομα και αυτο ομως πρεπει να ανησυχησει τον steve και μακαρι αυτος ο ανταγωνισμος να οφελησει εμας τους iphonelovers να δουμε και νεα χαρακτηριστικα στα μηλοτηλεφωνα μαςΟ κουβάς (συνολικές πωλήσεις Android) δεν έχει και τόση σημασία όσο έχουν οι πωλήσεις ανά συσκευή. Το iPhone ανταγωνίζεται εκατοντάδες Android και τα αποτελέσματα είναι πλασματικά. Το θέμα είναι τα αποτελέσματα "ένας προς ένας"... ελπίζουμε κάποια στιγμή να έχουμε αναλυτικότερα δεδομένα από US για να έχουμε μία ποιό ξεκάθαρη εικόνα.
Τελευταία επεξεργασία από: alfaromeo156, 01/11/2010 - 18:24.
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:31
λογικο ειναι να περναει μπροστα το android και σε λιγο καιρο να ξεφευγει!
παντως μην περιμενετε να δινει ο στηβ φοβερα πραγματα,απλα θα δωσει κατι οπως το copy paste,to facetime(την βιντεοκληση) και ολοι οι κολλημενοι θα πουνε ουαου!
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:37
συμφωνω φιλε μου.αυτην την τακτικη εχει ακολουθησει μεχρι τωρα αλλα πιστευω πως ο ανταγωνισμος θα τον κανει να αλλαξει μυαλα.αν δεν αλλαξει πιστευω πως οι κολλημενοι με το iphone(και εγω μεσα) θα μειωνονταιστην ουσια συγκρινουν τα os!
λογικο ειναι να περναει μπροστα το android και σε λιγο καιρο να ξεφευγει!
παντως μην περιμενετε να δινει ο στηβ φοβερα πραγματα,απλα θα δωσει κατι οπως το copy paste,to facetime(την βιντεοκληση) και ολοι οι κολλημενοι θα πουνε ουαου!
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:47
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:49
καλα αν δωσει και ραδιοφωνο και bt καλα εκει βλεπω να διοργανωνουμε party προς τιμην τουΚαι καταγραφη κλησεων ρε φιλε. Ελεος!!
Δημοσίευση 01/11/2010 - 18:50
ειμαι απο αυτους που δεν γουσταρουν τα mac!συμφωνω φιλε μου.αυτην την τακτικη εχει ακολουθησει μεχρι τωρα αλλα πιστευω πως ο ανταγωνισμος θα τον κανει να αλλαξει μυαλα.αν δεν αλλαξει πιστευω πως οι κολλημενοι με το iphone(και εγω μεσα) θα μειωνονται
θεωρω τα windows τα πιο ευελικτα και χρησιμα!
θεωρω την apple πολυ "αμερικλ@νια" απλα εχει δωσει το καλυτερο κινητο(με jailbrake),για τον μεσο χρηστη οπως εγω αρκει!
δεν νομιζω παντως να αλλαξεις κινητο γιατι απλως τα αλλα υστερουν στο μενου!
Δημοσίευση 01/11/2010 - 19:00
κοιτα δεν θα αλλαξεις μια δεν θα αλλαξεις δυο μετα ομως θα το κανεις.αν συνεχισει ο ανταγωνισμος να δινει πολλα περοσσοτερα θα κατσεις να περιμενεις το τι θα κανει η apple?ειμαι απο αυτους που δεν γουσταρουν τα mac!
θεωρω τα windows τα πιο ευελικτα και χρησιμα!
θεωρω την apple πολυ "αμερικλ@νια" απλα εχει δωσει το καλυτερο κινητο(με jailbrake),για τον μεσο χρηστη οπως εγω αρκει!
δεν νομιζω παντως να αλλαξεις κινητο γιατι απλως τα αλλα υστερουν στο μενου!
Δημοσίευση 01/11/2010 - 19:02
Δημοσίευση 01/11/2010 - 19:08
οπως ειπα και πριν αυτο γενικα ειναι καλο να υπαρχει ανταγωνισμος γιατι ειναι παντα προς οφελος του καταναλωτη.μακαρι να δουμε αλλαγεςκαιρος δεν ηταν να γινει αυτο?αν δεν αλλαξει μυαλα η apple θα μεγαλωση και αλλο η διαφορα!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3
0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες