Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Κανένα DΟΑ από την Apple! Έχω τρελαθεί...

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
121 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#106   Paris1986

Paris1986

iPH Community Leader

• 12.751 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 03/11/2010 - 20:29

www.ingramsw.com

Εdit:Παντα χρειαζεται ενας υπολογιστης με win. :D

Τελευταία επεξεργασία από: Paris1986, 03/11/2010 - 20:30

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#107   Gianniskaz

Gianniskaz

iPH Enthousiast

• 575 μηνύματα
  • GameCenter:Gianniskaz

Δημοσίευση 03/11/2010 - 20:30

1) Το συγκεκριμένο λινκ αφορά την εξαίρεση από τα DOA όταν ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ refurbished. όχι όταν σου δίνουν σε αλλαγή τέτοιο.
Με το που σου κάνουν αντικατάσταση συσκευή, ισχύει - ξεκινάει ΝΕΑ εγγύηση. Αλλιώς θα ηταν ανακόλουθο το όλο σύστημα...

1ον)Σε ευχαριστω για την διευκρινηση σχετικα με το link διοτι δεν το ειχα καταλαβει οτι μιλαει συγκεκριμενα για ΑΓΟΡΑ. :)
2ον)Δηλαδη εχω μια συσκευη και στους 9 μηνες βγαζει προβλημα και μου το αλλαζουν εντος εγγυησης...Δηλαδη θα εχω ακομα ενα χρονο εγγυησης;Και οταν εισαι εκτος εγγυησης και απλα δινεις ενα ποσο(225Ε αν ξερω καλα) για να παρεις refurbished συσκευη και αυτη εχει αλλο 1 χρονο εγγυηση;
3ον)Οι refurbished συσκευες απο αντικατασταση λογω εγγυησης ή λογω DOA,εχουν DOA για 2-3-14(ή οσων να ναι τελος παντων) ημερων;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Τελευταία επεξεργασία από: Gianniskaz, 03/11/2010 - 20:31

#108   zvrikos

zvrikos

iPH Addict

• 668 μηνύματα
  • Twitter:@zvrikos
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 03/11/2010 - 20:52

Από την στιγμή που σου δίνουν συσκευή με άλλο ΙΜΕΙ σημαίνει πρακτικά νέα εγγύηση. Το αντίθετο θα οδηγούσε σε απογύμνωση από τα δικαιώματα του τον αγοραστή.
Απ΄ό όσο γνωρίζω refurbished δεν πωλούτναι επισήμως στην Ελλάδα. Αρα δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής του DOA. Οϋτως ή άλλως βέβαια, στην σελίδα που μας έδωσε ο Πάρις γράφει ρητώς ότι εξαιρούνται από αυτό...

#109   zvrikos

zvrikos

iPH Addict

• 668 μηνύματα

Δημοσίευση 03/11/2010 - 20:55

www.ingramsw.com

Εdit:Παντα χρειαζεται ενας υπολογιστης με win. :D

Σε αυτό το σαιτ με πήγαινε αλλά είναι νομίζω στα Ολλανδικά ή κάτι τέτοιο? Την τύφλα μου καταλαβαίνω... Αγγλικά, γιοκ ?

#110   Gianniskaz

Gianniskaz

iPH Enthousiast

• 575 μηνύματα

Δημοσίευση 03/11/2010 - 21:02

Από την στιγμή που σου δίνουν συσκευή με άλλο ΙΜΕΙ σημαίνει πρακτικά νέα εγγύηση. Το αντίθετο θα οδηγούσε σε απογύμνωση από τα δικαιώματα του τον αγοραστή.
Απ΄ό όσο γνωρίζω refurbished δεν πωλούτναι επισήμως στην Ελλάδα. Αρα δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής του DOA. Οϋτως ή άλλως βέβαια, στην σελίδα που μας έδωσε ο Πάρις γράφει ρητώς ότι εξαιρούνται από αυτό...

Απ΄ό όσο γνωρίζω refurbished δεν πωλούτναι επισήμως στην Ελλάδα. <---Καλα αυτο ειναι σιγουρο εδω δεν εχουμε Apple store.
Αλλα οσο αναφορα τις συσκευες(refurbished) που παιρνεις μεσω DOA ή μεσω εγγυησης,υποκεινται σε DOA γιατι ουσιαστικα μας λενε οτι μας δινουν 'καινουργια' συσκευη,αρα λογικα θα επρεπε να εχει και αυτη DOA 3-14 ημερων,εχουν ομως;

#111   Balema

Balema

iPH Enthousiast

• 427 μηνύματα
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 03/11/2010 - 21:08

Το DOA προυποθέτει ότι θα πάρεις συσκευή σφραγισμένη, μετά την έλευση του DOA και ενώ έχεις ακόμα εγγύηση έχουν δικαίωμα αν δε σου επισκευάσουν τη συσκευή σου να σου δώσουν refburnished συσκευή (αντικατάσταση). Ε εντάξει μωρέ αυτή τη tiny λεπτομέρεια στη Vodafone Ελλάς των 14 ημερών της DOA γενικά δε δίνουν και πολλή σημασία!!!!! Επίσης έχω καταλάβει είτε είναι από DOA είτε πάρεις συσκευή refburnished συσκευή στους 9 μήνες ανανεώνεται εκ νέου η αρχική εγγύηση (δηλαδή άλλος 1 χρόνος). Τέλος δύσκολα θα είναι χαλασμένη η refburnished συσκευή δηλαδή DOA γιατί πολύ απλά έχει ελεγχθεί αφού είναι μεταχειρισμένο και δε στάλθηκε κατευθείαν από το εργοστάσιο παραγωγής! Αυτά....(έχω λιώσει τις τελευταίες δύο μέρες στα post)

Τελευταία επεξεργασία από: Balema, 03/11/2010 - 21:14

#112   Gianniskaz

Gianniskaz

iPH Enthousiast

• 575 μηνύματα

Δημοσίευση 03/11/2010 - 21:10

Το DOA προυποθέτει ότι θα πάρεις συσκευή σφραγισμένη, μετά την έλευση του DOA και ενώ έχεις ακόμα εγγύηση έχουν δικαίωμα αν δε σου επισκευάσουν τη συσκευή σου ή να σου δώσουν refburnished συσκευή (αντικατάσταση). Ε εντάξει μωρέ αυτή τη tiny λεπτομέρεια στη vodafone Ελλας των 14 ημερών της DOA γενικά δε δίνουν και πολή σημασία!!!!!

Ευχαριστω πολυ...!Αυτο ηθελα να μαθω...!
Φιλε οτι και να πω ειναι λιγο...
Παντως καλη δυναμη...!

#113   Paris1986

Paris1986

iPH Community Leader

• 12.751 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 03/11/2010 - 21:11

Καλη τυχη και απο εμενα.

Οταν εχεις καποιο νεο κανε μια ενημερωση και για τους υπολοιπους.

#114   Balema

Balema

iPH Enthousiast

• 427 μηνύματα

Δημοσίευση 03/11/2010 - 21:15

Ευχαριστώ πραγματικά παιδιά και ελπίζω αυτή την αδικία που νιώθω να μη τη νιώσει άλλος... Ι'll keep u updated....

Υ.Σ. Άλλαξα και το profile μου όσο αφορά στο device, ορίστε κάνω και χιούμορ τώρα, χαχαχαχαχαχα!

Τελευταία επεξεργασία από: Balema, 03/11/2010 - 21:18

#115   Agnwristos

Agnwristos

iPH Contributor

• 926 μηνύματα
  • GameCenter:Agnwristos

Δημοσίευση 03/11/2010 - 22:12

Το DOA προυποθέτει ότι θα πάρεις συσκευή σφραγισμένη, μετά την έλευση του DOA και ενώ έχεις ακόμα εγγύηση έχουν δικαίωμα αν δε σου επισκευάσουν τη συσκευή σου να σου δώσουν refburnished συσκευή (αντικατάσταση). Ε εντάξει μωρέ αυτή τη tiny λεπτομέρεια στη Vodafone Ελλάς των 14 ημερών της DOA γενικά δε δίνουν και πολλή σημασία!!!!! Επίσης έχω καταλάβει είτε είναι από DOA είτε πάρεις συσκευή refburnished συσκευή στους 9 μήνες ανανεώνεται εκ νέου η αρχική εγγύηση (δηλαδή άλλος 1 χρόνος). Τέλος δύσκολα θα είναι χαλασμένη η refburnished συσκευή δηλαδή DOA γιατί πολύ απλά έχει ελεγχθεί αφού είναι μεταχειρισμένο και δε στάλθηκε κατευθείαν από το εργοστάσιο παραγωγής! Αυτά....(έχω λιώσει τις τελευταίες δύο μέρες στα post)

Δέν συμφωνώ εφόσον δέν νομίζω οτι νομικά η refurbished συσκευή ισοδυναμεί με του κουτιού..

#116   Balema

Balema

iPH Enthousiast

• 427 μηνύματα

Δημοσίευση 03/11/2010 - 22:32

Άπλώς σόρυ, μπορείς να πεις συγκεκριμένα σε ποιο από όλα δε συμφωνείς που είπα γιατί δε κατάλαβα.

Τελευταία επεξεργασία από: Balema, 03/11/2010 - 22:36

#117   Agnwristos

Agnwristos

iPH Contributor

• 926 μηνύματα
  • GameCenter:Agnwristos

Δημοσίευση 03/11/2010 - 22:57

#118   Balema

Balema

iPH Enthousiast

• 427 μηνύματα

Δημοσίευση 03/11/2010 - 23:06

Μετά το πέρας των 14 ημερών μπορούν να στο αντικαταστήσουν το κινητό με refburnished κινητό ή να στο επισκευάσουν ή και να δώσουν καινούριο σφραγισμένο στην αρχική του συσκευασία (αυτό όμως για το iPhone ξεχάστε το) πριν όμως δε μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο αν δηλωθεί σαν DOA παρά να στο αντικαταστήσουν με καινούριο σφραγισμένο στην αρχική του συσκευασία. Ούτε καν να στο επισκευάσουν δεν έχουν δικαίωμα. Γενικά για το υπάρχων καθεστώς στις ηλεκτρικές συσκευές μιλάω...

Τελευταία επεξεργασία από: Balema, 03/11/2010 - 23:14

#119   zvrikos

zvrikos

iPH Addict

• 668 μηνύματα

Δημοσίευση 04/11/2010 - 00:25

Μετά το πέρας των 14 ημερών μπορούν να στο αντικαταστήσουν το κινητό με refburnished κινητό ή να στο επισκευάσουν ή και να δώσουν καινούριο σφραγισμένο στην αρχική του συσκευασία (αυτό όμως για το iPhone ξεχάστε το) πριν όμως δε μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο αν δηλωθεί σαν DOA παρά να στο αντικαταστήσουν με καινούριο σφραγισμένο στην αρχική του συσκευασία. Ούτε καν να στο επισκευάσουν δεν έχουν δικαίωμα. Γενικά για το υπάρχων καθεστώς στις ηλεκτρικές συσκευές μιλάω...

Εδώ υπάρχει μια γενικότερη συζήτηση. Λες "Μπορούν να στο αντικααταστήσουν ή να στο επισκευάσουν ή να δώσουν καινούργιο σφραγισμένο.
Δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι από αυτά.
Συγχρόνως ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει κάποιο από αυτά. Η υποχρέωση συνιστά δικαίωμα.
Απλό ερώτημα:
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ? Γιατί η λογική λέει πως ανά περίπτωση δεν είναι το ίδιο...
Εδώ σε θέλω..
Υπάρχει και η περίπτωση εντός 6 μηνών ο καταναλωτής να επιστρέψει το ελαττωματικό ή να αξιώσει επιστροφή μέρους των χρημα΄των που κατέβαλε, ή να αντκατάσταση με της ίδια ποιότητας....
Αυτό λέει ο Νόμος που είναι φυσικά πάνω από τους όρους και τα ψιλά γράμματα που θέλουν να μας τα χτυπάμε όταν ζητάμε κάτι αλλά ουδέποτε μας τα συζήτησαν ή τα διαπραγματευτήκαμε..

#120   Balema

Balema

iPH Enthousiast

• 427 μηνύματα

Δημοσίευση 04/11/2010 - 08:35

Δε θέλω να το παίξω ξερόλας γιατί δε ξέρω, αλλά να σου πω και κάτι φίλε, και που ξέρω ότι όταν είναι DOA πρέπει να μου δώσουν σφραγισμένο μπας και μου το δίνουν; Μου λένε αν δε μου αρέσει να κινηθώ νομικά... παρεπιμπτόντως ενδιαφέρεται κανένας για αυτό το θέμα να κινηθούμε από κοινού εναντίον της; Για να μειωθούν και τα κόστη, άμα είναι με τα λεφτά που θα ζητήσουμε θα μπορούμε να πάρουμε μετά και το iPad! ;)

Τελευταία επεξεργασία από: Balema, 04/11/2010 - 08:39

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5