Δημοσίευση 12/11/2010 - 15:32
Δεν αποκλείεται να φτάνουν τις 250000, αλλά προσωπικά το θεωρώ σαν μέγιστο, δηλαδή να υπάρχει κάτι μεταξύ των 200-250000 ενεργές συσκευές στην Ελλάδα.
Όσο για το θέμα εντύπωσης σαφώς και είναι πρώτο, διαφορετικά η apple δεν θα έφτανε αυτά τα ποσοστά σε μερίδιο αγοράς. Για το ενδιαφέρον της αγοράς και των content providers δεν μπορώ πάρα να δεχτώ την άποψη σου καθώς σίγουρα έχεις καλύτερη εικόνα αλλά και γνώση. Η ανάγνωση όμως η δική μου είναι ο απλός κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τη συσκευή κάτι που «αναγκάζει» εσένα στη δουλειά σου να δείξεις ενδιαφέρον για το iOS. Δηλαδή, πιστεύω πως αν η συσκευή iphone ήταν ένα android n symbian κινητό πάλι θα έκανε παρεμφερείς πωλήσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα που το smartphone και το mobile internet μου δίνουν την αίσθηση πως είναι περισσότερο στη φάση «κοίτα τι κάνει το κινητό μου» πάρα ένα εργαλείο. Αν έχω δίκαιο σε περιμένει πολύ περισσότερη δουλειά όσο τα κινητά αυτά θα γίνονται εργαλεία που θα χρειάζονται την ανάλογη υποστήριξη.
Όσο για τον σκεπτικισμό που λες, δεν αφορά το hype, αυτό είναι δεδομένο, απλά πάντα είμαι δύσπιστος στην ερμηνεία των αριθμών. Βλέπεις, οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέμματα, αρκεί να ξέρεις για τι πράγμα σου μιλάνε. Μεγάλο μέρος της δυσπιστίας αυτής πηγάζει και από το γεγονός πως δεν υπάρχουν απόλυτοι αριθμοί πωλήσεων από τις εταιρείες και καταλήγουμε σαν τις δημοτικές εκλογές όπου όλοι βγήκαν κερδισμένοι.
Εις στο επανιδείν λοιπόν.