γεια σας παιδεια και απο εμενα!!!
μια ερωτηση σχετικα με το 3gs εχει αναφερθει σε διαφορα forum οτι το καινουργιο iphone 3gs υπερθερμενεται με αποτελεσμα να μην δουλευει κανονικα το τηλεφωνω και να τρωει κολληματα!!!
ξερει κανεις κατι γι'αυτο?
Η αλήθεια όπως την παρουσιάζουν άσχετοι δημοσιογράφοι που το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν copy/paste τα sci/tech news του Reuters και να προσθέτουν μπόλικη σάλτσα κατά την μετάφραση:
To νέο iPhone 3GS υπερθερμαίνεται σε σημείο να τηγανίζεις αυγό επάνω του. Προκαλεί έγκαυμα πέμπτου βαθμού στο δέρμα, ακτινοβολεί ραδιενέργεια, ακτίνες Χ, ακτίνες Γ και σύντομα θα εκραγεί σε σουπερνοβα δημιουργώντας μαύρη τρύπα. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.Η πραγματική αλήθεια: Σε κάποιες περιπτώσεις, υπό κάποιες (αδιευκρίνιστες?) περιστάσεις, όχι συνεχώς και όχι σε όλες τις συσκευές παρατηρείται υπερθέρμανση κατά την φόρτιση ή υπερκατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα. Δεν είναι για αστείο σίγουρα, μια συσκευή χεριού η οποία ανεβάζει θερμοκρασίες 40-50-60 βαθμών σίγουρα μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Φαίνεται ότι το κάνει και στα 3G και στα 3GS και μάλλον είναι θέμα software bug της 3.0. Ένα reboot συνήθως αρκει για να στρώσει και δεν το ξανακάνει ή το ξανακάνει παλι σε ανύποπτο χρόνο. Αναμένουμε bugfix έκδοση.
Λίγο offtopic αλλά θέλω καιρό να το ρωτήσω:
Ξέρει κάποιος (φυσικός/μηχανικός?) να μας εξηγήσει από που μπορεί να οφείλεται το φαινόμενο? Με κίνδυνο να φανώ γραφικός και ημιμαθής θα πω το εξής και συγχωρέστε με αλλά είμαι έξω από τα νερά μου:
Άνοδος θερμοκρασίας = κατανάλωση ενέργειας και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η προσφερόμενη ενέργεια για τη φόρτιση να είναι μικρότερη από την ενέργεια που καταναλώνει η συσκευή = ακόμα και να το έχεις στην πρίζα αδειάζει!
Αλλά ποιος είναι αυτός που τραβάει την ενέργεια από την μπαταρία? Τα τρανζίστορ και τα ηλεκτρονικά της συσκευής ή οι πομποδέκτες? Να ανησυχώ μήπως έχω έναν μίνι φούρνο μικροκυμάτων στην τσέπη μου που όποτε του καπνίσει λόγο bug στο software αρχίζει να ακτινοβολεί σε επικίνδυνα επίπεδα?
Υπάρχουν κόφτες στους πομποδέκτες ώστε να μην εκπέμπουν ενέργεια μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη (δείκτες SAR κλπ) ή αν τους πεις "βγάλε τώρα όλη την μπαταρία στον αέρα μέσα σε ένα λεπτό" θα το κάνουν ασυζητητή?
Τελευταία επεξεργασία από: dpap, 10/07/2009 - 15:17.