Παιδιά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για κάποιον που έχει δουλέψει και android.
Για μένα το μόνο σημείο που υπερτερεί το Naxus S η το galaxy S, είναι το browsing κυρίως λόγο μεγέθους οθόνης γιατί την ταχύτητα την έχασε με την προσθήκη του flash.
Πριν πουλησω το Galaxy S πρόλαβα να κάνω ένα συγκριτικό με το i4 που μόλις είχα αγοράσει.
Το iPhone 4 είναι σταθερά πάνω απο το μέσο όρο σε όλους τους τομείς. Κάτι που δεν συμβαίνει με καμία άλλη συσκευη. Δεν βλέπεις δηλαδή να είναι κάπου πολυ καλο και κάπου μέτριο η κακο.
Είναι η πιο ολοκληρομενη συσκευη και τρέχει την πληρέστερη έκδοση του iOS.
To Nexus S σε σχέση με το galaxy S που γνωρίζω πολυ καλα, σίγουρα θα υπερτερεί στο software όχι μόνο λόγο νεότερης έκδοσης λειτουργικού, αλλα κυρίως γιατί η 2.3 κτίσθηκε πάνω σ αυτο.
Όμως απο εκει και πέρα δεν μπορούν να βελτιωθούν πράγματα όπως η απόδοση της καμερας. Φαίνεται καθαρά στις φωτο η διάφορα και δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Οποίος όμως αμφιβάλει, έχω φωτο και βιντεο απο το galaxy s και μπορω να αποδείξω που υστερεί.
Το copy paste ήταν το καθημερινό μου πρόβλημα. Χρειάζομαι να κρατώ αποσπάσματα διαφόρων mails τα οποία κάνω paste στο ToDo και στις σημειώσεις μου. Ακόμα και με το froyo μου ήταν δύσκολο να επιλέξω το τμημα του κειμενου. Το καταφερνα μετα απο αρκετές προσπάθειες. Με την 2.1 δεν υπήρχε καν δυνατότητα επιλεκτικου copy paste στο Gmail.
Η οθόνη του είναι αρκετά καλή. Απλα η retina εντυπωσιάζει ακομα και διπλα στην οθονη του ipad μου, αφου είναι σαν να βλέπεις φωτογραφία τυπωμενη σε ιλουστρασιον.
Τελευταίο και σημαντικό είναι η ποιότητα κατασκευης. Καμία σχέση. Οι Κορεάτες έχουν φτιάξει το nexus και το galaxy s με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν στο galaxy 3 των διακοσίων ευρώ. Μιλώ για τα πλαστικά μέσα και έξω.
Θεωρώ μέγα λάθος να πουλήσει κάποιος το iPhone 4 για να αγοράσει αυτο. Είναι σαν να έχεις BMW 320 και να την δίνεις για να πάρεις hundai sonata
.
Και τα δυο έχουν 2000cc, παρόμοια specs, αλλα απο εκει και πέρα.......