Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Μήνυση της Systemgraph σε καταναλωτή

• Please log in to reply
142 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#91   dream21

dream21

iPH Hero

• 3,898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:11

Την λύση θα τι δώσει η ελληνική δικαιοσύνη, απο εκεί και πέρα ὀλα τα άλλα είναι "για άλλους λόγους να αγαπιόμαστε "

Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 01/01/2011 - 20:16.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#92   gizmo9002

gizmo9002

iPH Member

• 321 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:16

Το λογικό είναι ότι έπρεπε να πάει στα Public αλλά σκεφτείτε και το εξής. Εφόσον τα public τον έστειλαν στη Systemgraph ουσιαστικά και αυτοί είναι που του «χάλασαν» παραπάνω τον υπολογιστή αν θα πήγαινε πάλι στα Public αυτοί θα του λέγανε ότι "τι φταίμε εμείς που στο χαλάσανε άλλοι?". Σκέψου μετά γραφειοκρατία ευθυνών. Μπορεί να μην ήταν νομικά αρμόδια η Systemgraph (αν και αυτό μάλλον δεν ισχύει) αλλά ο πελάτης θα ταλαιπωρούνταν πολύ καιρό για μηχάνημα σημαντικής αξίας (και όχι ασήμαντης όπως άκουσα να αναφέρεται κάπου εδώ μέσα)

Πολύ σωστά! Κι εγώ μαζί σου... Πρέπει όμως να μάθουμε όλοι να ΕΙΜΑΣΤΕ μάγκες καταναλωτές, γνωρίζοντας τα δικαιώματά μας, και όχι να το ΠΑΙΖΟΥΜΕ εκ των υστέρων, αφού θα έχει γίνει η στραβή!

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κειμενάκι:

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Με βάση την εναρμόνιση του Αστικού Κώδικα,με την ευρωπαϊκή νομοθεσία,απο το 2002 ισχύουν τα παρακάτω:

ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ.

Οταν δεν εκπληρεί τις "συμφωνημένες ιδιότητες" δηλαδή δεν έχει τις ιδιότητες που περιέγραψε ο πωλητής,τα χαρακτηριστικά που προβάλλονται σε διαφημίσεις,στα μάνουαλς,καρτελάκια επάνω στο προϊόν κλπ.
Αν έστω και μία απ' αυτές δεν τηρείται,το προϊόν σύμφωνα με τον νόμο είναι ελαττωματικό.

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται μεσολάβηση δικηγόρου.Ο καταναλωτής απευθύνεται απευθείας στο κατάστημα αγοράς,όπου έχει συναφθεί η "συμφωνία πώλησης".Το κατάστημα πώλησης είναι υπεύθυνο,για το πουλημένο ελαττωματικό προϊόν κι όχι η εδώ αντιπροσωπεία εισαγωγής του προϊόντος. Συνήθως λέγεται στον καταναλώτή,ότι υπεύθυνη για επισκευή ή αντικατάσταση κλπ είναι η αντιπροσωπεία της οποίας είναι κι η επίσημη εγγύηση,αλλά αυτή η πρακτική είναι παράνομη.Ο λόγος είναι,ότι ο νόμος επιβάλλει σ' όποιον πουλάει κάτι,να αναλαμβάνει και την ευθύνη γι' αυτό που πουλάει,επειδή κερδίζει μέσω αυτού.

ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ;

Είναι γνωστό,ότι η εγγύηση παρέχεται απο τον κατασκευαστή των προϊόντων.Είναι όμως λάθος,η αντίληψη,ότι σ΄ αυτόν πρέπει να απευθυνθούμε.Στην πραγματικότητα,η εγγύηση του κατασκευαστή λειτουργεί συμπληρωματικά εν είδει "διπλής προστασίας.Με βάση τον νόμο,έχετε δικάιωμα επιλογής μεταξύ και των δύο επιχειρήσεων,που υποχρεούνται κι οι δύο να επισκευάσουν το προϊόν.Το κατάστημα πώλησης,είναι υποχρεωμένο με δικά του έξοδα να αποκαταστήσει την βλάβη,είτε στέλνοντας το προϊόν στην αντιπροσωπεία είτε μέσω δικού του service.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Το άρθρο 540 του Αστικού Κώδικα προβλέπει για τον καταναλωτή

-Να απαιτήσει χωρίς επιβάρυνσή του επισκευή ή αντικατάσταση του προϊόντος.
-Να μειώσει το αρχικό τίμημα αγοράς(π.χ άν τελικά κρατηθεί το ελαττωματικό προϊόν απο τον καταναλωτή).
-Να υπαναχωρήσει απο την σύμβαση αγοράς(γίνεται με απλή δήλωση κι επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος).

ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Ο νόμος δίνει δικαίωμα άσκησης των παραπάνω δικαιωμάτων σε διάρκεια 2(δύο) χρόνων.Ετσι αυτά που λέγονται ή δίνονται προς υπογραφή στους πελάτες απο τα καταστήματα(π.χ επιστροφή εντός 15 ημερών,εγγύηση 1 χρόνου....),είναι παράνομα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Ή ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

-Ινστιτούτο προστασίας καταναλωτή 210 3632443.
-Γενική Γραμματεία Καταναλωτή(Υπουργείο ανάπτυξης) 1520.
-Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής(ΕΚΠΟΙΖΩ) 210 3304444,2310 257776.

Απλά και κατανοητά. Το πουλάς; Το στέλνεις και για service!
Δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να απευθυνθεί αλλού!

Αν είχε ψάξει ο τυπάκος εκ των προτέρων, θα είχε λύσει το προβλημά του γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Κι εγώ έχω MBP 17" αγορασμένο από multirama τον 11/2009 και πάνω στο 3μηνο μου έβγαλε πρόβλημα το logic board.
Τους το πήγα και τους το άφησα. Μου το έστειλαν με δικά τους έξοδα γιατί ΑΠΟ ΕΚΕΙ το αγόρασα και γιατί ΚΑΝΕΙΣ όταν το παράγγειλα δε μου είπε ότι δεν κάνουν service, και τελείωσε το πανηγυράκι.

Τελευταία επεξεργασία από: gizmo9002, 01/01/2011 - 20:22.

#93   Wishman

Wishman

iPH newbie

• 65 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:18

Φίλε μου μην προσπερνάς έντεχνα το πραγματικό συμβάν. Όταν το πας για Servis στα ! Επίσημα και το παίρνεις πίσω το ΙΔΙΟ, το ΛΟΓΙΚΟ μυαλό ενός γιατρού κ κάθε λογικού ανθρώπου σκέφτεται: "Δεν φτιάχνεται" "Θέλω αντικατάσταση" πιο απλό κ πιο λογικό νομίζω δεν γίνεται.Αν τώρα ο ανταγωνισμός είναι τεραστειος και το κέρδος που βγάζουν αυτά τα καταστημα δεν τους είναι αρκετό για να κάνουν την δουλειά τους καλά, δεν οφείλει ο αγοραστής που έχει βγάλει 2000 απο το παντελόνι για να έχουν όλοι αυτοί κέρδος να αλλάξει την λογική του. Ούτε να είναι Ανεκτικός στις Αστοχειες τους.Γι'αυτο λένε ο πελάτης έχει δίκιο γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ που δεν έχει συμφέρων από μια αστοχεια και ο μόνος που έχει πληρώσει. Όλοι οι άλλοι έχουν πληρωθεί. Έχουν λοιπόν ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΕΙ για την υποστήριξη του προϊόντος.!

Τελευταία επεξεργασία από: Wishman, 01/01/2011 - 20:20.

#94   Wishman

Wishman

iPH newbie

• 65 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:35

Πολύ σωστά! Κι εγώ μαζί σου... Πρέπει όμως να μάθουμε όλοι να ΕΙΜΑΣΤΕ μάγκες καταναλωτές, γνωρίζοντας τα δικαιώματά μας, και όχι να το ΠΑΙΖΟΥΜΕ εκ των υστέρων, αφού θα έχει γίνει η στραβή!

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κειμενάκι:

Απλά και κατανοητά. Το πουλάς; Το στέλνεις και για service!
Δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να απευθυνθεί αλλού!

Αν είχε ψάξει ο τυπάκος εκ των προτέρων, θα είχε λύσει το προβλημά του γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Κι εγώ έχω MBP 17" αγορασμένο από multirama τον 11/2009 και πάνω στο 3μηνο μου έβγαλε πρόβλημα το logic board.
Τους το πήγα και τους το άφησα. Μου το έστειλαν με δικά τους έξοδα γιατί ΑΠΟ ΕΚΕΙ το αγόρασα και γιατί ΚΑΝΕΙΣ όταν το παράγγειλα δε μου είπε ότι δεν κάνουν service, και τελείωσε το πανηγυράκι.

Σ'αυτο δεν θα διαφωνήσω .. Αλλά ολοι έχουμε ζησει το εξής σε πλησιάζει "φιλικα" υποτίθεται ο Πωλητής κ σου λεει δεν το πας εσυ να γλυτώσεις μια εβδομάδα ? γιατι μεεεεεεεεχρι να το στείλουμε εμείς.... Εκεί την ΠΑΤΑΣ γιατί πλήρωσες για να το έχεις. Αλλά αυτές οι συμπεριφορές είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.

Τελευταία επεξεργασία από: Wishman, 01/01/2011 - 20:40.

#95   gizmo9002

gizmo9002

iPH Member

• 321 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:49

Φίλε μου μην προσπερνάς έντεχνα το πραγματικό συμβάν. Όταν το πας για Servis στα ! Επίσημα και το παίρνεις πίσω το ΙΔΙΟ, το ΛΟΓΙΚΟ μυαλό ενός γιατρού κ κάθε λογικού ανθρώπου σκέφτεται: "Δεν φτιάχνεται" "Θέλω αντικατάσταση" πιο απλό κ πιο λογικό νομίζω δεν γίνεται.Αν τώρα ο ανταγωνισμός είναι τεραστειος και το κέρδος που βγάζουν αυτά τα καταστημα δεν τους είναι αρκετό για να κάνουν την δουλειά τους καλά, δεν οφείλει ο αγοραστής που έχει βγάλει 2000 απο το παντελόνι για να έχουν όλοι αυτοί κέρδος να αλλάξει την λογική του. Ούτε να είναι Ανεκτικός στις Αστοχειες τους.Γι'αυτο λένε ο πελάτης έχει δίκιο γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ που δεν έχει συμφέρων από μια αστοχεια και ο μόνος που έχει πληρώσει. Όλοι οι άλλοι έχουν πληρωθεί. Έχουν λοιπόν ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΕΙ για την υποστήριξη του προϊόντος.!

Δεν προσπερνάω κανένα συμβάν φίλε μου. Αντιθέτως επικεντρώνομαι στο ίδιο το συμβάν και παραθέτω τις απόψεις μου.
Λογική δεν υπάρχει σε πολλά πράγματα. Γι αυτό υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Γιατί λογικό θα ήταν αν κάποιος, κάτω από ορισμένες συνθήκες σου σκότωνε τη μάνα, να σκοτώσεις κι εσύ τη δικιά του.
Με την ίδια λογική φίλε μου, θα έπρεπε να σου αντικαταστήσουν και ολόκληρο αυτοκίνητο από το service αν ο κινητήρας παρουσίαζε πρόβλημα, και γινόταν άστοχη επισκευή εντός εγγύησης. Δε συμφωνώ.

"Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο". Παρεξηγημένη έκφραση κατ' εμέ. Ο ΣΩΣΤΟΣ πελάτης έχει πάντα δίκιο. Οι πελάτες του σήμερα ωστόσο, θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα, αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους.

#96   gizmo9002

gizmo9002

iPH Member

• 321 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:56

Σ'αυτο δεν θα διαφωνήσω .. Αλλά ολοι έχουμε ζησει το εξής σε πλησιάζει "φιλικα" υποτίθεται ο Πωλητής κ σου λεει δεν το πας εσυ να γλυτώσεις μια εβδομάδα ? γιατι μεεεεεεεεχρι να το στείλουμε εμείς.... Εκεί την ΠΑΤΑΣ γιατί πλήρωσες για να το έχεις. Αλλά αυτές οι συμπεριφορές είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.

Σε αυτό φταίμε οι καταναλωτές που δίνουμε τα περιθώρια να μας κάνουν μπαλάκι.

Το έχω πάρει λίγο προσωπικά το θέμα και ζητώ συγνώμη, γιατί έχω αντιμετωπίσει αρκετά τέτοιου είδους σκηνικά σαν πωλητής.
Ποτέ δεν έχω πει σε πελάτη "μέέέέχρι να το στείλουμε εμείς". Όλα τα service μου φεύγουν αυθημερών, και ας μην έχουν αγοραστεί από το κατάστημα που εργάζομαι, στα πλαίσια της καλής εξυπηρέτησης που θέλω να προσφέρω στους πελάτες που προτιμούν τον χώρο μου για οποιονδήποτε λόγο, αλλά και γιατί σέβομαι τον εαυτό μου πάνω απ'όλα και δεν ανέχομαι κανέναν να μιλήσει αρνητικά για το άτομο μου και για την εταιρία που εκπροσωπώ!

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάτσω να με γ....ν (να με συγχωρείτε για την έκφραση), επειδή η πολιτική της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ εταιρίας ορίζει διαφορετικά από αυτό που ο εκάστοτε πελάτης θεωρεί "σωστό" ή "λογικό".

Τελευταία επεξεργασία από: gizmo9002, 01/01/2011 - 20:57.

#97   GodfatherGR

GodfatherGR

iPH Addict

• 844 μηνύματα
  • Twitter:@Godfather_gr
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:gcop33

Δημοσίευση 01/01/2011 - 20:59

Τώρα και λόγο του ότι έκανα αναφορά στον τρόπο εξυπηρέτηση, ως επί το πλείστον... αν όντως έτσι έγινε με βάση αυτά που είπε ο υπεύθυνος νομίζω ότι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το χειρίστηκε αρκετά σωστά, αλλά όχι "στρατηγικά έξυπνα" !
Ελπίζω να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να λήξη εδώ το πράγμα!
Λόγο του ότι κάτι υπόθικε για τα "εξουσιοδοτημένα service" εταιριών. Λόγο του ότι σε μια από τις εταιρίες που δούλευα, ήταν τόσο μεγάλη που είχε 10 εξουσιοδοτημένα service στην Αθήνα και έχω μια μικρή εμπειρία, γιαυτό θα σας πω ότι δεν έχει σημασία είτε αν το πήρα από το Διακοπτό, είτε από την ίδια την εταιρία να ψώνιζε ο πελάτης, το εξουσιοδοτημένο service ήταν ο καθρέπτης της εταιρίας και είχε υποχρέωση να εξυπηρετήσει σαν να είναι η ίδια η εταιρία και μετά εκείνοι (του service) τα έβρισκε με εμάς (την εταιρία). Η εταιρία πληρώνετε αρκετά λεφτά για να παρέχει ΤΡΕΛΗ υποστήριξη στα service αυτά γιατί είναι σαν να είναι η ίδια η εταιρία, ακόμα και αν ανήκουν ιδιώτες. έχω στείλει και έχω πάει πάρα πολλές φορές ο ίδιος στο service της Sony και μου έχουν αντικαταστήσει προϊόντα, και ανήκει σε ιδιώτη... τα λεφτά τα πιστώνει η εταιρία και δεν αφορά τον πελάτη! έτσι εξυπηρετούν τα service σε όλο τον κόσμο

#98   Wishman

Wishman

iPH newbie

• 65 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 21:04

Ας είμαστε αντικειμενικοί όσο μπορούμε τουλάχιστον κ μην πετάμε την μπάλα στην εξέδρα με άστοχα παραδείγματα. Αλλά αν προσπερνάς τις υποχρεώσεις Servis - Πωλητή κ επικεντρώνεις στου Αγοραστή,,,? εγώ τουλάχιστον δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω αυτή την συζήτηση. Άπλα να πω ότι ο άνθρωπος την πάτησε μάλλον κ απο καλή διάθεση να εξυπηρετήσει τον πωλητή.

#99   gizmo9002

gizmo9002

iPH Member

• 321 μηνύματα

Δημοσίευση 01/01/2011 - 21:07

Τώρα και λόγο του ότι έκανα αναφορά στον τρόπο εξυπηρέτηση, ως επί το πλείστον... αν όντως έτσι έγινε με βάση αυτά που είπε ο υπεύθυνος νομίζω ότι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το χειρίστηκε αρκετά σωστά, αλλά όχι "στρατηγικά έξυπνα" !
Ελπίζω να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να λήξη εδώ το πράγμα!
Λόγο του ότι κάτι υπόθικε για τα "εξουσιοδοτημένα service" εταιριών. Λόγο του ότι σε μια από τις εταιρίες που δούλευα, ήταν τόσο μεγάλη που είχε 10 εξουσιοδοτημένα service στην Αθήνα και έχω μια μικρή εμπειρία, γιαυτό θα σας πω ότι δεν έχει σημασία είτε αν το πήρα από το Διακοπτό, είτε από την ίδια την εταιρία να ψώνιζε ο πελάτης, το εξουσιοδοτημένο service ήταν ο καθρέπτης της εταιρίας και είχε υποχρέωση να εξυπηρετήσει σαν να είναι η ίδια η εταιρία και μετά εκείνοι (του service) τα έβρισκε με εμάς (την εταιρία). Η εταιρία πληρώνετε αρκετά λεφτά για να παρέχει ΤΡΕΛΗ υποστήριξη στα service αυτά γιατί είναι σαν να είναι η ίδια η εταιρία, ακόμα και αν ανήκουν ιδιώτες. έχω στείλει και έχω πάει πάρα πολλές φορές ο ίδιος στο service της Sony και μου έχουν αντικαταστήσει προϊόντα, και ανήκει σε ιδιώτη... τα λεφτά τα πιστώνει η εταιρία και δεν αφορά τον πελάτη! έτσι εξυπηρετούν τα service σε όλο τον κόσμο

Συμφωνώ απόλυτα! Άλλο όμως να πάρεις ένα προϊόν να το στείλεις για service, και να επικοινωνήσεις με την εταιρία και να ζητήσεις αντικατάσταση "στα πλαίσια της καλής εξυπηρέτησης του πελάτη", και άλλο να έρχεται ο καθένας με το έτσι θέλω, να σου το πετάει στα μούτρα και να σου λέει "δώσε μου καινούριο".

Τελευταία επεξεργασία από: gizmo9002, 01/01/2011 - 21:07.

#100   deleteduser

deleteduser

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2011 - 00:30

Παιδιά,έχω βάσιμες πληροφορίες ότι ο Steve Jobs δεν έφαγε χθες λόγω του συμβάντος.....
Μην σας πω,θα βομβαρδίσει τη Systemgraph μέσω iPhone,και θα ζητήσει θανατική ποινή για τον μηνυτή...

Καλή χρονιά!!!

#101   deleteduser

deleteduser

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 03/01/2011 - 09:20

Πάντως,πλάκα-πλάκα,έχουν και οι δύο και γαμώ τα fun club....Το τί "βαλτοί" παίζουν δεν λέγεται...

#102   Conrad

Conrad

iPH newbie

• 46 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 03/01/2011 - 10:37

H είδηση μπηκε και στο cnet.

http://news.cnet.com...0026918-71.html

;)

#103   taxiarhisv

taxiarhisv

iPH Member

• PipPipPip
  • 298 μηνύματα

Δημοσίευση 03/01/2011 - 10:52

Εδω και χρονια (Πολλα) εχουν ξεχασει στην Ελλαδιτσα (με τους 300) :mad: μας οτι ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ. :lol:

#104   uriaman1

uriaman1

iPH Enthousiast

• 478 μηνύματα
  • Twitter:@ilperfecto
  • Tablet:iPad 2 +3G
  • GameCenter:uriaman1

Δημοσίευση 03/01/2011 - 11:15

αποσο λεει ο αρθρογραφος στο CNET εχει στειλει μηνυμα στην Apple σχετικα με το ζητημα... εντυπωσιακες οι διαστασεις που εχει παρει το θεμα (δικαιως βεβαια), δεν το περιμενα :)

#105   GR1337

GR1337

iPH Member

• 306 μηνύματα

Δημοσίευση 03/01/2011 - 12:19

http://www.tekgoblin...or-a-complaint/

http://apple.slashdo...r-For-Complaint

Πάρτε άλλους 2.
Παγκοσμίως ξεφτίλα η systemgraph.

Ad

Ad