Τι σχέση έχει το ΙΚΑ με την φορολόγηση; Μίλησα εγώ για ασφάλιση ή μήπως νομίζεις πως μέσα στο 45% που φορολογείται ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι και το ταμείο ασφάλισής του; Εδώ μιλούμε για καθαρή φορολόγηση που δεν αφήνει τον ιδιώτη να αναπνεύσει και που το συντριπτικά μεγαλύτερό της μέρος προορίζεται αποκλειστικά για την μισθοδοσία του δημοσίου. Όσο για το ποιός μας χρεωκόπησε, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σίγουρα το κράτος ευθύνεται αλλά μάλλον σου διαφεύγει πως κράτος δεν είναι οι εκάστοτε 300 αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι συμβάλλουν στο ποσοστό που τους αναλογεί στην ανικανότητά του, κάτι που όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά.Μισό λεπτό φίλε μου... Μιλάς για υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, όταν δεν γνωρίζεις πόσα φορολογούμαι και εγώ κάθε μήνα από το ΙΚΑ και μόνο (για να μην πούμε και άλλα που δεν έχουν σχέση)...
Και για να είμαι σαφής θα επαναλάβω κάτι που είπα αρκετές φορές. Ούτε μένος προσωπικά κατά οποιουδήποτε δημοσίου υπαλλήλου τρέφω, ούτε το "κυνήγι κεφαλών" είναι το ζητούμενο σήμερα. Από την άλλη όμως, όταν το κράτος που και εσύ μέμφεσαι, αυτό δηλαδή της κυβέρνησης, δια στόματος Γ.Παπανδρέου δηλώνει "καμμιά απόλυση στο δημόσιο" ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται την αδυναμία πληρωμής τους δίχως την ενίσχυση της ΕΕ και του ΔΝΤ, τότε έχω ως νοήμων πολίτης που θα πληρώσω όλα αυτά τα υπέρογκα δάνεια κάθε δικαίωμα να απαιτώ ως ελάχιστο την υποταγή των δημοσίων στο ίδιο καθεστώς που ορίζει την δική μου μισθοδοσία ως ιδιώτη και στο ίδιο καθεστώς ελεύθερης και μη εξασφαλισμένης εργασιακής σχέσης.
Αν νομίζεις πως πρόκειται κανείς πλην των ενδιαφερομένων, να δεχτεί να φορολογείται, να χρωστά τα μαλλιοκέφαλά του και αυτός και τα εγγόνια του, να χάνει τη δουλειά του και να του πίνουν το αίμα σε φόρους μόνο και μόνο για να διατηρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα δεκάδες επιδόματά τους, την μονιμόνητά τους, το επτάωρό τους, και το αιώνιο ξύσιμό τους είσαι γελασμένος. Εξακόσια ευρώ παίρνει ο κυρ-Κωσταντής ο σερβιτόρος, κινδευνεύει να χάσει τη δουλειά της η Μαρία η πωλήτρια γιατί άργησε; Κουβαλά κιβώτια ο Δημήτρης ενώ έχει τρία πτυχία και προσελήφθει ως τεχνικός; Τα ίδια να εφαρμοστούν και στους απανταχού δημόσιους υπαλλήλους. Και όπως όταν ο ιδιώτης "αφεντικό" χρεωκοπήσει παίρνουν τον δρόμο της ανεργίας οι υπάλληλοί του, έτσι να πιάσουν ουρά στον ΟΑΕΔ και οι υπάλληλοι των χρεωκοπημένων δημόσιων οργανισμών.
Αυτό προστάζει η κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, αυτό να εφαρμοστεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Τελευταία επεξεργασία από: Athan, 03/01/2011 - 14:03