Καλησπερα κ απο εμενα,
χαιρομαι πολυ που διαβαζω ελληνικα και οχι γκρινγκλις οι λογοι που συμβαλουν σ αυτο ειναι διαφοροι
1ον, βρισκομαστε στο iPhoheHELLAS, αρα δεν μπορεις να μην γραφεις ελληνικα, και ελληνικα θα πει με ελληνικους χαρακτηρες, το οτι καπου εχουν επικρατησει τα greeknglish και διαβαζεις τα μισα ποστ στα ελληνικα και τα αλλα μισα σε γκρινγκλις, για τα δικα μου ματια ειναι ολιγον τουρλου.
2ον, οι λεξεις εχουν η καθε μια την σημασια της, τη εννοια της, δεν μπορει να υπαρξει νοημα λεξης χωρις τα αναλογα στοιχεια (γραμματα), προκυπτει αλλιωση, εξαμπλ : σαποουζ γιου νιντ του εξπλειν λαικ δις, τζειλμπρεικινγκ ον οπερειτινγκ σιστεμ... μαλλον σε μπερδεμα παμε...
3ον, καθως ειμαστε ελληνες, και παρακολουθησαμε τα ελληνικα σχολεια, μαθαμε να γραφουμε, να διαβαζουμε και να κατανοουμε πρωτα στα ελληνικα. Δεν μπορεις να λειτουργησεις το ιδιο διαβαζοντας greeklish. Σε πιο νεα παιδια, ισως ειναι οικεια η αναγνωση, αλλα πως μπορεις να περασεις σε πολυπλοκοτερες εννοιες γραφοντας ετσι ? Αλλωστε δεν γινεσαι περισσοτερο ευρωπαιος γραφοντας γκρινγλις.
Κανενας δεν σου λεει πως πρεπει να γραφεις, αλλα και εσυ δεν μπορεις να επιβαλεις πως θελουν οι αλλοι να σε διαβαζουν
Η ελευθερια καθενος φτανει ως εκει που ξεκιναει η ελευθερια του διπλανου του
αλλωστε και ειπε κ ο DINFUN πιο πανω, μην τσιμπας, ηταν απλα ενα αστειο.
Δεν ειμαι πανω απο 55 για να σου πω ακριβως, ομως διδαχτηκα πολυτονικο, και εχω να πω το εξης,
για εμας που το ειχαμε μαθει, οπως μαθαμε γενικως ορθογραφια δεν ηταν τιποτε ιδιαιτερο οι ψιλες,οι δασειες, οι περισπομενες και οι οξειες. Για εσας ομως, που δεν τις διδαχτηκατε απο νωρις, για πες μου λιγο ποσο κινεζικα σου φανηκαν τ αρχαια οταν τα αρχισες στο γυμνασιο-λυκειο ?
Μ αλλα λογια, η καταργηση του πολυτονισμου δεν εξυπηρετησε τη προοδο της γλωσσας μας πουθενα, αλλα επιπροσθετα δυσκολεψε τους μαθητες στις επομενες ταξεις.
Αλλο να εχουν μπει τ αγγλικα στη ζωη μας, και αλλο να φτανεις και να γραφεις με αγγλικους χαρακτηρες ελληνικα, ανεφερα παραδειγμα παραπανω, γιου γουντ'εντ ραιτ λαικ δις, γουντ γιου ? ορ λετς χαβ σαμ κοφι.
Ατυπα ειναι ηδη καθιερωμενη σαν 2η γλωσσα, φαντασου να γινει 1η και 2η τα ελληνικα. Βλεπεις πως δεν υπαρχει αντιρηση στη λεξη "ποστ" που χρησιμοποιησες (αντι για δημοσιευση)
Και δεν ειναι μονο η ορθογραφια, ειναι γενικα η δομη, η συνταξη.
Χρησιμοποιει πληθυντικο γιατι δεν ηταν ατομικη του αποφαση.
Θα ηθελα πραγματικα πολυ να καταλαβω που ακριβως νομιζεις οτι υπαρχει "περιοριστικη αποφαση με υποκειμενικα κριτηρια" και μανδυες διασωσης και ψευτοκουλτουρες, ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα
Ελληνες ειμαστε, ελληνικα μιλαμε κ γραφουμε για να μπορουμε στο τελος να συννενοηθουμε. Θα προτιμουσες δηλαδη να διαβαζες μηνυματα τυπου : To kopi to pita ?
Για εσενα υπαρχει λυση παρε μια δακτυλογραφο (τωρα που εξαφανιστηκε και η whitera1n... )
Τρομερο παραδειγμα παντως, μα καλα 5 σελιδες σου πηρε ? ? ?
Εκφραση συνυπαξης και συννενοησης ειναι και το παρκαρισμα.
13χρονο τι δουλεια εχεις 1.30 στο ιντερνετ ? υπνο γρηγορα!! σχολειο αυριο (σημερα)
Τοσο δυσκολο ειναι δηλαδη απλα ν αλλαξετε γλωσσα και βαριεστε ? Δεν ειναι πιο ευκολο, ισα ισα, απλα συνηθεια ειναι, οσο για τα ορθογραφικα εχεις 100% δικιο
Κανοντας τοσα quote, δεν προσπαθω να ερθω σε προσωπικη αντιπαραθεση, συζητηση γινεται απλα γραφω τις σκεψεις μου, δεκτες απαντησεις
Τελος, εχω να πω πως διαβαζοντας, σχετικα συχνα, το φορουμ ειναι απο τα πιο ταξινομημενα, οργανωμενα και καλαισθητα
και σε αυτο εχουν συμβαλει κατα πολυ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ
με φιλικους χαιρετισμους
Αζαλεα
υγ.*ορισμενες εκφρασεις και λεξεις ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ
πχ. Παρθενωνας = Virgin House ?
Να τος και ο υπερασπιστής που πολυτονικού , σας τα έλεγα! χαχαχαχα!!!!
Πέρα από την πλάκα , η άποψη σου είναι απόλυτα σεβαστή αν και μου μοιάζει εντελώς outdated...