Δημοσίευση 15/02/2011 - 22:50
Γι αυτο λέω ότι πρέπει να βγει ενα τούλαχιστον iPhone ακόμα. Δεν γίνεται με μια συσκευη να καλύψεις όλα τα γούστα.
Μεγαλύτερη οθόνη σημαίνει άνεση και ταχύτητα σε ότι κάνουμε.
Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη οθόνη. Πρώτα πρώτα απο τα gestures που δοκιμάστηκαν στις beta 4.3 και αυτο σημαίνει κατάργιση η μετακίνηση του home button απο την προσωψη της οθόνης.
Ειπαμε οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν μπορει η apple να αγνοεί τις εξελίξεις γιατί είναι πολλοί σαν τον φίλο που είπε πριν ότι καλοβλεπει το galaxy S2.
Αυτη η πίεση των android συν η έλευση του iPad ήταν που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν πραγματα απαραιτητα που ελειπαν πριν.
Θα μπορούσε να σταθεί σημερα το iPhone στην αγορα όπως ήταν με την 3.1.2 ?
Να μην μπορείς να αποθηκευσεις ενα attachment, να μην μπορείς να ανοίξεις απ ευθείας ενα αρχείο office στην αντίστοιχη εφαρμογη?
Να μην έχεις multi tasking?
Και μην μου πείτε ότι δεν είχαν την δυνατότητα και τα κατάφεραν μόλις λίγο πριν βγει η 4.0
Για το multi tasking μπορει αλλα όλα τα υπόλοιπα τα κρατούσαν για διάφορους λόγους.
Πιστεύω ότι θα δοθούν πολυ σύντομα όλα όσα λείπουν σε σχέση με τον ανταγωνισμο.
Η αγορα αλλάζει ραγδαία, δεν σου επιτρέπει να μείνεις ούτε ενα τρίμηνο πίσω απο τις εξελίξεις.
Το κυριότερο μειονέκτημα των android ήταν η κακή διαχείριση μνήμης, η ελειψη δυνατών εφαρμογών και οι συνεχείς αναβαθμισεις που δεν δίνονται στην ώρα τους απο τους κατασκευαστές.
Τα δυο πρώτα δεν υφίστανται πλέον.
Με τους θηριωδεις επεξεργαστες και τις ram να φτάνουν το 1 giga, ξεπέρασαν το πρόβλημα της κακής διαχείρισης μνήμης.
Οι βασικές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, βρίσκονται πλέον και στο android market.
Λείπουν μόνο κάποιες καλές για streaming. Αλλα κι αυτές είναι θέμα χρόνου.
Οι συσκευές τους βελτιώνονται με εκπληκτική ταχύτητα. Οι Ασιάτες είναι εδω και πολλα χρόνια κατασκευαστές των αμερικανικών συσκευών, τους ελειπε η σωστη σχεδίαση και το management. Μαθαίνουν όμως πολυ γρήγορα.
Άρα συμφέρει την apple να μείνει στάσιμη? δεν νομίζω.
Όπως είπα με τις προσθήκες που κάνει τελευταία δείχνει πως έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα πολυ γρηγορότερα απο μας.
Ο Steve δεν θα αφήσει το οικοδόμημα της δεύτερης περιόδου του που βασίστηκε στο iPhone, να χάσει την κυριαρχία του.
Μας απέδειξε με το multi tasking, ότι όταν θέλει η apple κάτι, μπορει και ξέρει να το κάνει καλύτερα απ όλους.
Τρανό παράδειγμα το iPad που με μόλις 256 ΜΒ ram, τα καταφέρνει πολυ καλύτερα απο τα ανδροειδη των 512ΜΒ.
Νομίζω ότι οι φήμες αυτές δεν διερευσαν τυχαία, ακριβώς τις μέρες που ανακοινώθηκαν οι νέες συσκευές των ανταγωνιστών στην έκθεση της Βαρκελώνης.
Ήταν ηθελημενη διαρροή για να πληροφορηθεί το κοινο ότι η apple δεν πρόκειται να μείνει πίσω.