Φίλε Βάγγο
όπως οι διπλοί επεξεργαστές φάνηκαν χρήσιμποι στπυς κανονικούς υπολογιστές, το ίδιο χρήσιμοι θα είναι και στις φορητές συσκευές όπως το Ipad, iphone και λοιπά smartphones καθώς προσφέρουν καλύτερο multitasking και γενικότερα καλύτερη διαχείριση/απόδοση. Και δεν πάει ότι 2χ1 επερξεργαστές = 2χ1 κατανάλωση μπαταρίας! Όπως συνέβη και στους σταθερούς υπολογιστές με τους πολυήρυνους επεξεργστές, βελτιώνοντας τη τεχνική λιθογράφησης των μικρο-επεξεργαστών και χρησιμοποιώντας περισσότερους στο ίδιο die επιτυγχάνεις μικρότερη κατανάλωσης και μεγαλύτερες ταχύτητες λόγω της εγγύτητας των κυκλωμάτων και καταφέρνεις να διεκπαιρεώσεις απαιτητικές εργασίες σε λιγότερο χρόνο ή να "σηκώσεις" βαρύτερο λογισμκό (παιχνίδια με καλύτερα γραφικά - εφαρμογές real-time επεξεργασίας βίντεο/φωτο).
Εγώ ούτε εκπλήσσομαι ούτε απογοητεύομαι από την παρουσίαση της Apple για το Ipad 2. Παρουσίασε ένα σωστό update για το επιτυχημένο προιόν της χωρίς τις υπερβολές υπεραισιόδοξων μπλόγκερ και ονειροπόλων θαυμαστών. Τι να έκανε δηλαδή, να παρουσίαζε ένα Ipad 2 με οκταπύρηνο επεξεργαστή και διπλή κάρτα γραφικών με 3D οθόνη και ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα και >Full HD ανάλυση κάμερας; Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει κάποτε και αυτό, άλλα όχι και πολύ σύντομα
Εγώ προσωπικά δεν έχω Ipad, αλλά έχω το Iphone4 το οποίο είναι παραπάνω από υπεραρκετό και ένα high-end laptop για πιο σοβαρά πράγματα.
Και ειλικρινά μου ποτέ δεν κατάλαβα προς τι χαίρονται όλοι αυτοί που το έχουν πάρει;
Τι πάει να πει ότι είναι ιδανικό για την "κατανάλωση" ψηφιακού περιεχομένου; Εδώ λέμε ότι είναι κακό να είσαι άβουλος καταναλωτής και κάποιοι χαίρονται που αποχαυνώνονται περαιτέρω με το γυαλιστερό Ipad; Και τι τους προσφέρει έναντι ενός πανομοιότυπου Iphone και ενός οποιουδήποτε laptop; Επειδή το έξυπνο marketing της Apple το τοποθέτησε ανάμεσα σε κινητά και φορητούς υπολογιστές σημαίνει ότι τους καλύπτει ανάγκες που οι δύο αυτοί κόσμοι δεν αρκούν να τους καλύψουν; Και πότε ανακάλυψαν αυτές τις ανάγκες; Όταν βγήκε το Ipad; Εγώ θεωρώ το ipad τελείως περιττή συσκευή, όταν έχω τα καλύτερα παραδείγματα των δύο άκρων αυτού του φάσματος και δεν μου χρειάζεται μια συσκευή που βρίσκεται στη "μέση".
Ελπίζω να μην κατηγορηθώ για αφορισμό ( ), με ενθουσιάζει η ταχύτητατη πρόοδος της τεχνολογίας αλλά δεν έχω καμμία διάθεση να πέσω θύμα του στοχευμένου και έξυπνου μάρκετινγκ!
Τελευταία επεξεργασία από: Feregorn, 03/03/2011 - 01:17