Παραθέτουμε το πρώτο benchmark για iPhone 4 και iPad, στα οποία έκλεισαν όλες οι εφαρμογές από την multitasking μπάρα, και στην συνέχεια απενεργοποιήθηκαν και επανεκκινήθηκαν οι δύο συσκευές για να τερματιστούν οι όποιες διεργασίες πιθανώς παρέμεναν να εκτελούνται στο παρασκήνιο.
Μέτρηση απόδοσης του iOS 4.3
Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως όλες οι benchmark εφαρμογές είναι iPhone apps, και όχι πραγματικές iPad apps, κάτι όμως που δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι: GeekBench 2 (0,79€), Gauge Mathematical Tool (δωρεάν), BenchTest (0,79€), SunSpider (δωρεάν) και V8 (δωρεάν), οι οποίες μέτρησαν την απόδοση της κάθε έκδοσης iOS για το iPad και iPhone 4. Όλα τα tests πραγματοποιήθηκαν στην ίδια συσκευή iPhone ή iPad, πριν και μετά την αναβάθμιση.
Αποτελέσματα για το Wi-Fi iPad
Από ό,τι βλέπουμε, στα περισσότερα σημεία τα αποτελέσματα των μετρήσεων για το iPad είναι ελαφρώς καλύτερα στο iOS 4.2.1 από ό,τι στο iOS 4.3. Συνολικά όμως μαζί με τα javascript test results, ο Safari του iPad αποδεικνύεται πως είναι σημαντικά ταχύτερος στο iOS 4.3. Μόνο τα Google V8 Javascript tests δεν ολοκληρώνονται στο iPad (κολλάει ή τερματίζει ο Safari - όμοιο πρόβλημα του ιδίου τεστ και στο iPhone 3G).
Αποτελέσματα για το iPhone 4
Όσον αφορά το iPhone 4, υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα για περισσότερες εκδόσεις του λειτουργικού:
Εδώ συνολικά βλέπουμε κάθε φορά μία ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση του iOS στο iPhone 4 μέσα στον χρόνο. Την ίδια τάση ακολουθεί κι η 4.3, όχι όμως στον βαθμό που συνέβη με το iPhone 3G. Προσέξτε επίσης τις συνεχώς βελτιωμένες αποδόσεις της μηχανής Javascript σε κάθε νέα έκδοση. Η αναβάθμιση στην 4.3 είναι πιό σημαντική για το iPhone 4.
Συμπεράσματα
Για τις νέες λειτουργίες της και τις βελτιωμένες javascript επιδόσεις, η 4.3 αποτελεί μία καλή αναβάθμιση και για τις δύο συσκευές. Αυτό που όλοι επιθυμούμε είναι προσθήκη νέων δυνατοτήτων με ελάχιστη ή καθόλου μείωση ταχύτητας ή επιδόσεων.
(via Gigaom)