Παρόλο που είμαι μόνο υπερ του να αγοράζεις εφαρμογές, ποιός όμως θα μπορούσε να αγοράσει το επαγγελματικό photoshop που στοιχιζει γύρω στα 900Ε? Ποιός από όλους το έχει αγοράσει?
Ο
επαγγελματίας γραφίστας που είναι η δουλειά του να χρησιμοποιεί επαγγελματικό Photoshop, που έχει δώσει τα διπλά και τα τριπλά λεφτά για να έχει επαγγελματική οθόνη και λοιπό εξοπλισμό. Σε αυτόν απευθύνεται το Photoshop. Όχι σε οικιακούς χρήστες. Για αυτούς υπάρχει το Photoshop Elements το οποίο έχει 80 δολάρια και όχι 900. Κατανοητόν; Και να είστε σίγουροι πως δεν υπάρχει κανείς (ΚΑΝΕΙΣ) ο οποίος να ΜΗΝ είναι επαγγελματίας γραφίστας και να ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Photoshop CS. ΟΛΟΙ πλην των επαγγελματιών καλύπτονται 100% όχι μόνο απο το Elements, αλλά ακόμα και freeware προγράμματα. Για την ακρίβεια, ο οποιοσδήποτε χρήστης πλήν του επαγγελματία μπορεί να κάνει τα πάντα απλά και μόνο με το Gimp.
Και το ίδιο ακριβώς ισχύει για το Office. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, γι αυτό και έχει 379 ευρώ. Για μαθητές και σπουδαστές έχει 139. Και για αυτούς που δεν διαθέτουν ούτε τα χρήματα, ούτε είναι μαθητές/ σπουδαστες, ούτε έχουν επιχείρηση, υπάρχει το Open Office, το οποίο κάνει ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει και το Office, και είναι freeware.
Και για όσους σκάνε χιλιάρικα για να στήσουν νέο PC αλλά τσιγκουνεύονται τα 100 ευρώ για τα Windows, υπάρχουν ένα κάρο διανομές Linux, ελεύθερες και ωραίες.
Αλλά είναι ωραίο να βάζεις το χέρι σου στο βάζο με το μέλι, ειδικά όταν ξέρεις ότι δεν θα σε πιάσει κανείς...
Και επειδή κάποιος ρώτησε παραπάνω: Κάθε 4 χρόνια στήνω νέο PC. Αγοράζω ΠΑΝΤΑ Windows και Antivirus. Όλα τα άλλα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι freeware. Και κάνω τη δουλειά μου μια χαρά. Όσον αφορά το iPhone, το έχω Jailbreaked και δεν έχω κατεβάσει ποτέ σπασμένη εφαρμογή. Και επειδή κάποιος ανέφερε το Youtube: το να βλέπεις videos στο Youtube είναι τόσο παράνομο όσο και το να ακούς μουσική στο ραδιόφωνο. Και μη μου πείτε πως μπορείτε τα βιντεάκια να τα κάνετε mp3: το θεωρώ τόσο τραγικό όσο και το να βλέπει κανείς ταινίες AVI των 700ΜΒ. Δεν έσκασα ένα κάρο λεφτά για ηχοσύστημα για να ακούω άθλια ριπαρισμένα mp3 απο το Youtube. Και δεν έσκασα και ένα κάρο λεφτά για Home Cinema για να βλέπω εφτακοσαράκια. Αυτό είναι κατάντια και πραγματικά λυπάμαι αυτούς που το κάνουν. Και για μην αναρωτιέστε, όχι, δεν τρέχουν τα λεφτά απο τα μπατζάκια μου. Αλλά προτιμώ να νοικιάσω μια καλή ταινία μια φορά την εβδομάδα και να την απολαύσω, παρά να κατεβάζω σαν τρελός ταινίες με το κιλό, απλά και μόνο επειδή μπορώ να το κάνω.
Τουλάχιστον αυτοί που έχουν καταλάβει τι εννοεί ο Jobs όταν μιλάει για "συνολική εμπειρία χρήσης" μπορούν να κατανοήσουν ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην ποιότητα και την ποσότητα. Αν δεν υπήρχε αυτή η διαφορά, δεν θα είχατε iPhone, αλλά θα χρησιμοποιούσατε ακόμα Nokia...
Μη μασάτε λοιπόν την καραμέλα. Αμα νομίζετε πως μια εφαρμογή είναι ακριβή, τότε δεν την χρειάζεστε. Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, δεν είναι ποτέ ακριβό. Αμα σου φαίνονται πολλά τα 60-90 ευρώ για μια εφαρμογή GPS για το iPhone, τότε δεν σου χρειάζεται το GPS. Αμα έχεις δώσει 10-15 χιλιάδες ευρώ για αμάξι, τότε τα 60-90 ευρώ για το GPS θα σου φαίνονται μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι άλλωστε GPS όταν παίρνεις το λεωφορείο...
PS: Η πλάκα είναι πως όλοι αυτοί που κλαίγονται για τις "ακριβές εφαρμογές του AppStore" δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να σκάσουν 150 ευρώπουλα για ένα Levis 501 και άλλα 50 για ένα T-Shirt που θα τα φορέσουν το Σαββάτο βράδυ στο ορθάδικο που θα χαλάσουν 100-200 ευρώ σε ποτά, με το iPhone στην κωλότσεπη... Αναρωτιέμαι αν κανείς απο αυτούς, όταν πάνε να ψωνίσουν τα Levis τους, είπε ποτέ στον μαγαζάτορα "φίλε, οι τιμές σου είναι ακριβές, γι΄ αυτό και εγώ θα πάρω το παντελονάκι χωρίς να σε πληρώσω, έτσι κι αλλιώς το κέρδος σου θα το βγάλεις απο τα άλλα κορόιδα που θα το πληρώσουν". Θα ήθελα πραγματικά να έβλεπα έστω ΕΝΑΝ να το κάνει αυτό, και μετά θα του έβγαζα το καπέλο...
Τελευταία επεξεργασία από: Tillter, 16/03/2011 - 01:34