H AT&T παίρνει μέτρα κατά του μη-εξουσιοδοτημένου Tethering (π.χ MyWi)
Δημοσίευση 18/03/2011 - 21:54
για να δίνουν Internet παντού ?
Ad
Δημοσίευση 18/03/2011 - 21:56
Δέν κατάλαβα καλά μάλλον. Υπάρχει απεριόριστο πρόγραμμα για DATA απο την AT&T και το "εκμεταλεύονται" οι χρήστες
για να δίνουν Internet παντού ?
Τίποτα δεν είναι απεριόριστο φίλε μου. Πάντα υπάρχουν τα ψιλά γράμματα που περιγράφουν την πολιτική ορθής χρήσης της κάθε εταιρείας.
Τελευταία επεξεργασία από: ktzaf, 18/03/2011 - 21:57
Δημοσίευση 18/03/2011 - 22:24
Είναι εντελώς ελεεινό να ζητάει μία εταιρία έξτρα ποσά για να κάνει κανείς...Tethering...!!! Λες και ποιος ξέρει τι super feature είναι (τεχνολογικά αναφέρομαι)..!!! Αντί να ευχαριστούνε τον κόσμο που "ξοδεύει περισσότερα λεφτά" χρησιμοποιώντας το internet του κινητού (έστω και με tethering όπου εκεί ίσως καταναλώσεις και περισσότερα χρήματα μιας και δεν θα μπαίνεις σε Mobile Versions των σελιδών στο internet όπου αυτές υφίστανται) που "καίει" περισσότερο χρήμα από το κανονικό Internet, τους βάζουν να πληρώνουν και έξτρα? Απαράδεκτες, όπως και απαράδεκτη και η Vodaphone. Ένας από τους λόγους που δεν έχω βάλει Vodaphone είναι αυτός...!!! Η Cosmote ευτυχώς δεν κάνει τέτοιες βλακείες (προς το παρόν).
Εγώ για παράδειγμα ίσως χρειαστώ το Tethering μερικές φορές που είμαι εκτός έδρας και πάλι ΑΝ το χρειαστώ...!!!
Θα κάθομαι να πληρώνω έξτρα πάγιο στους εκμεταλλευτές..? Μπα, δεν παίζει...!!! Θα με έχαναν και από πελάτη στανταρ...!!
Τώρα δηλαδή με το iOS v.4.3 και το Wifi Hot Spot, τι θα κάνουν οι εταιρίες στην Αμερική?
Ε, ρε αισχροκέρδεια που υπάρχει...!!!!
Δηλαδή στην Vodafone αν χρησιμοποιήσει κανείς την κάρτα SIM του κινητού του (που έχει υποτίθεται Data Plan για internet) σε ένα στικάκι για ίντερνετ, δεν θα έχει ίντερνετ? Αν έχει, ας αγοράσουν οι χρήστες ένα USB Stick και όταν θέλουν στο Laptop τους itnernet, ας χρησιμοποιούν το flash-άκι (με την κάρτα SIM του κινητού τους)...!!!!
Τρελαίνομαι όταν ακούω τέτοια "χαζά" πάντως από τις εταιρίες...!!!
Τελευταία επεξεργασία από: Vag3D, 18/03/2011 - 22:28
Δημοσίευση 18/03/2011 - 22:37
Στα android γινεται κανονικα και δωρεαν ακομα και απο vodafone
Μηπως η apple "βοηθαει" τις εταιριες να καταλαβουν οτι γινετε tethering?Μηπως δεν ειναι κακια μονο η vodafone?
Λεω γω τωρα...
Τελευταία επεξεργασία από: Federer, 18/03/2011 - 22:38
Δημοσίευση 18/03/2011 - 23:03
Η εξτρα χρεωση απ'οτι ξερω ειναι ΜΟΝΟ για thethering μεσω iphone...
Στα android γινεται κανονικα και δωρεαν ακομα και απο vodafone
Μηπως η apple "βοηθαει" τις εταιριες να καταλαβουν οτι γινετε tethering?Μηπως δεν ειναι κακια μονο η vodafone?
Λεω γω τωρα...
Αν ισχύει αυτό που λες, τότε ναι βάζει και η Apple το χεράκι της (ούτως ή άλλως η apple να τα έχει καλά θέλει με τις εταιρίες, με τους developers και με τους χρήστες. Θυμάσαι για παράδειγμα στις αρχές που τα τραγούδια είχαν DRM κλείδωμα και μετά το ξεκλείδωσαν αργότερα). Δεν σου λέω οτι η Cosmote και οι άλλες εταιρίες είναι "άγιες" ή "αθώες"...!!! Ούτε έχω κάτι με την Vodafone προσωπικά. Εάν δηλαδή για παράδειγμα η Vodafone με δελεάσει σαν πελάτη και μου δίνει αυτά που θέλω, τότε ίσως γίνω πελάτης της. (ένα πράγμα που μου αρέσει με την Cosmote είναι οτι για πράδειγμα ΔΕΝ στα πρήζει όλη την ώρα με προσφορές και λοιπά και λοιπά. Δεν είναι πάντα οι καλύτερες τιμές "το καλό" σε μία εταιρία)
Αλλά στο παραπάνω παράδειγμα του άρθρου, όπου "πήρε μυρωδιά" η AT&T ότι χρησιμοποιούν tethering μέσω Jailbreak και τους πιέζει να σταματήσουν ή να κάνουν Data-Plan, θεωρητικά θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και με όσους έχουν Android που δεν χρειάζονται jailbreak για να κάνουν Tethering.
Δηλαδή γενικότερα στην κατηγορία των "SmartPhones" δεν τους επιτρέπουν να κάνουν Τethering χωρίς Special Data Plan.
Σε περίπτωση που ισχύει το παραπάνω (για όλα τα Smartphones δηλαδή) αυτομάτως γίνεται "κακιά" η AT&T και κάθε AT&T (πχ. και η Vodafone που δεν έχει ξεκλείδωτο το Tethering, που στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είναι και κάτι "τεχνολογικά σπουδαίο"..!!! Ακόμα και το Wifi Hot Spot θα έπρεπε να υπήρχε από παλιότερα. Μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως εφόσον τα iPhone είχαν Wifi κεραία. Και πολύ άργησε μην σου πω..!!!) (οκ ίσως τα παλιότερα iPhone να μην ήταν τόσο "δυνατά" για να το παίξουν "server" - οπότε θα μπορούσα να "πάω και πάσο").
Θέλω να πω δηλαδή οτι εμείς οι καταναλωτές δεν είμαστε και τόσο "πρόβατα" όσο θέλουν να πιστεύουν οι εταιρίες... έτσι ώστε να πληρώνουμε και έξτρα για Tethering - όταν μάλιστα έχουμε τις στοιχειώδης γνώσεις να αντιληφθούμε ότι το Tethering είναι απλώς θέμα σωστού λογισμικού και Hardware....!!!
Ήδη πληρώνουμε αρκετά χρήματα για τις υπάρχουσες υπηρεσίες που είναι αδικαιολόγητο για την εποχή μας...!!!
Στο τέλος θα μας πούνε οτι και για τις συνδέσεις τις σταθερές (static/Wired) που έχουμε στα σπίτια μας για το Internet, θα πρέπει να πληρώνουμε έξτρα χρήματα για κάθε WIFI κούμπωμα που κάνει έξτρα συσκευή/computer, (εκτός του δικού μας υπολογιστή δηλαδή) στο router...!!! Looolll...!!!!
Το ίδιο πράγμα είναι και το "tethering"...!!!
Δηλαδή αν πάρω ένα Stick-άκι της AT&T (ή της Vodafone ή δεν ξέρω ποιά άλλη εταιρία δεν επιτρέπει το tethering στην Ελλάδα τελοσπάντων για να μην λέμε μόνο την Vodafone) για internet και το κοτσάρω σε ένα Laptop και κάνω Internet Sharing με άλλους υπολογιστές και με το iPhone μου, θα μου πούνε τίποτα? Θα μου ζητήσουν να κάνω "Special Data Plan" ειδικό για Tethering..?? Χαχαχαχα
Show some Mercy...!!! Δεν είμαστε και τόσο τεχνολογικά αγράμματοι ώστε να το χάψουμε αυτό το παραμύθι...!!!
Λοοολλλλλλ....!!!! Ελεεινές καταστάσεις - άθλια εκμετάλλευση...!!!
Τελευταία επεξεργασία από: Vag3D, 18/03/2011 - 23:06
Δημοσίευση 19/03/2011 - 00:20
Δημοσίευση 19/03/2011 - 01:56
Από τη στιγμή που ούτε επιπλέον όγκο δεδομένων χρησιμοποιεί κάποιος, ούτε μεγαλύτερη χρήση εύρους ζώνης για την άντλησή τους (το ίδιο modem του iPhone τα αντλεί, ασχέτως σε ποια μηχανήματα τα διαμοιράζει). Με ποιο τρόπο το tethering αντιβαίνει στην "πολιτική ορθής χρήσης";
Δηλαδή μας κλέβουν απροκάλυπτα πλέον;
Δημοσίευση 19/03/2011 - 02:18
Μπορούν να το καταλάβουν από το user-agent.. Βέβαια προγράμματα στυλ MyWi μπορούν να στείλουν ότι δεδομένα γουστάρουν.. Πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα το κάνουν update με αυτή την πατέντα..
Καλα αυτο είναι το λιγότερα. Πολυ ευκολά μπορει να αλλάξει και δεν αποτελει επιχειρημα για την εταιρια.
Απο την άλλη όμως θα πρέπει να έχει κάποια πολύ σοβαρά επιχειρήματα για να σου ενεργοποιεί από μόνη της πακέτο που σε χρεώνει.
Πολύ θέλω να το κάνει σε κάποιον, ο οποίος να είναι σχετικός με το άθλημα και να τους τραβηξει σε δικαστήρια κτλ.
Πιστεύω οτι δεν έχουν νομική κατοχύρωση (αν και δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής). Αγοράζεις πακέτο που σου προσφέρει πρόσβαση στο ιντερνετ. Το τι θα το κάνεις δεν τους αφορά και δεν θα έπρεπε να κοιτάνε να βγάλουν λεφτά από αυτό.
Εγώ μπορεί άλλωστε να γουστάρω να κατεβάζω torrents ή διανομές linux στο smartphone μου. Επίσης μπορεί να θέλω να χρήσιμοποιώ εναν browser που να στέλνει τον firefox ως user agent. Τι θα μου πουν? Οτι το χρησιμοποιώ για το PC?
Θεωρώ οτι το λένε για εκφοβισμό και πως αν το πραγματοποιήσουν θα το κάνουν με τη λογική οτι κανείς δεν θα σταθεί "εμπόδιο" ή θα το ψάξει παραπέρα.
Πες τα! Συμφωνώ απόλυτα.Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μας ενημερώσει, ποιο λόγο προβάλλουν επισήμως οι εταιρείες ώστε να χρεώσουν extra το tethering;
Από τη στιγμή που ούτε επιπλέον όγκο δεδομένων χρησιμοποιεί κάποιος, ούτε μεγαλύτερη χρήση εύρους ζώνης για την άντλησή τους (το ίδιο modem του iPhone τα αντλεί, ασχέτως σε ποια μηχανήματα τα διαμοιράζει). Με ποιο τρόπο το tethering αντιβαίνει στην "πολιτική ορθής χρήσης";
Δηλαδή μας κλέβουν απροκάλυπτα πλέον;
Το μόνο που μπορω να σου εξηγήσω είναι to bold. Την αντιβαίνει αν η "πολιτική ορθής χρήσης" αναφέρει οτι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Γιατί πολυ απλά είναι δική τους και μπορούν να βάζουν οτι όρους θέλουν.
Φυσικά δεν ξέρω αν μπορούν να βάλουν έναν τέτοιο όρο. 9ασχέτως του τι κάνουν)
πχ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο ίσως ήταν ακόμη και αντισυνταγματικό..
Τελευταία επεξεργασία από: LiKBeAsT, 19/03/2011 - 02:28
Δημοσίευση 19/03/2011 - 13:49
Αν ισχύει αυτό που λες, τότε ναι βάζει και η Apple το χεράκι της (ούτως ή άλλως η apple να τα έχει καλά θέλει με τις εταιρίες, με τους developers και με τους χρήστες. Θυμάσαι για παράδειγμα στις αρχές που τα τραγούδια είχαν DRM κλείδωμα και μετά το ξεκλείδωσαν αργότερα). Δεν σου λέω οτι η Cosmote και οι άλλες εταιρίες είναι "άγιες" ή "αθώες"...!!! Ούτε έχω κάτι με την Vodafone προσωπικά. Εάν δηλαδή για παράδειγμα η Vodafone με δελεάσει σαν πελάτη και μου δίνει αυτά που θέλω, τότε ίσως γίνω πελάτης της. (ένα πράγμα που μου αρέσει με την Cosmote είναι οτι για πράδειγμα ΔΕΝ στα πρήζει όλη την ώρα με προσφορές και λοιπά και λοιπά. Δεν είναι πάντα οι καλύτερες τιμές "το καλό" σε μία εταιρία)
Αλλά στο παραπάνω παράδειγμα του άρθρου, όπου "πήρε μυρωδιά" η AT&T ότι χρησιμοποιούν tethering μέσω Jailbreak και τους πιέζει να σταματήσουν ή να κάνουν Data-Plan, θεωρητικά θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και με όσους έχουν Android που δεν χρειάζονται jailbreak για να κάνουν Tethering.
Δηλαδή γενικότερα στην κατηγορία των "SmartPhones" δεν τους επιτρέπουν να κάνουν Τethering χωρίς Special Data Plan.
Σε περίπτωση που ισχύει το παραπάνω (για όλα τα Smartphones δηλαδή) αυτομάτως γίνεται "κακιά" η AT&T και κάθε AT&T (πχ. και η Vodafone που δεν έχει ξεκλείδωτο το Tethering, που στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είναι και κάτι "τεχνολογικά σπουδαίο"..!!! Ακόμα και το Wifi Hot Spot θα έπρεπε να υπήρχε από παλιότερα. Μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως εφόσον τα iPhone είχαν Wifi κεραία. Και πολύ άργησε μην σου πω..!!!) (οκ ίσως τα παλιότερα iPhone να μην ήταν τόσο "δυνατά" για να το παίξουν "server" - οπότε θα μπορούσα να "πάω και πάσο").
Θέλω να πω δηλαδή οτι εμείς οι καταναλωτές δεν είμαστε και τόσο "πρόβατα" όσο θέλουν να πιστεύουν οι εταιρίες... έτσι ώστε να πληρώνουμε και έξτρα για Tethering - όταν μάλιστα έχουμε τις στοιχειώδης γνώσεις να αντιληφθούμε ότι το Tethering είναι απλώς θέμα σωστού λογισμικού και Hardware....!!!
Ήδη πληρώνουμε αρκετά χρήματα για τις υπάρχουσες υπηρεσίες που είναι αδικαιολόγητο για την εποχή μας...!!!
Στο τέλος θα μας πούνε οτι και για τις συνδέσεις τις σταθερές (static/Wired) που έχουμε στα σπίτια μας για το Internet, θα πρέπει να πληρώνουμε έξτρα χρήματα για κάθε WIFI κούμπωμα που κάνει έξτρα συσκευή/computer, (εκτός του δικού μας υπολογιστή δηλαδή) στο router...!!! Looolll...!!!!
Το ίδιο πράγμα είναι και το "tethering"...!!!
Δηλαδή αν πάρω ένα Stick-άκι της AT&T (ή της Vodafone ή δεν ξέρω ποιά άλλη εταιρία δεν επιτρέπει το tethering στην Ελλάδα τελοσπάντων για να μην λέμε μόνο την Vodafone) για internet και το κοτσάρω σε ένα Laptop και κάνω Internet Sharing με άλλους υπολογιστές και με το iPhone μου, θα μου πούνε τίποτα? Θα μου ζητήσουν να κάνω "Special Data Plan" ειδικό για Tethering..?? Χαχαχαχα
Show some Mercy...!!! Δεν είμαστε και τόσο τεχνολογικά αγράμματοι ώστε να το χάψουμε αυτό το παραμύθι...!!!
Λοοολλλλλλ....!!!! Ελεεινές καταστάσεις - άθλια εκμετάλλευση...!!!
Τεχνολογικά δεν ξέρω αλλά νομικά αγράμματοι είμαστε
Άλλωστε, καλό είναι να προσέχουμε που βάζουμε υπογραφές, ειδικά όταν είναι συμβόλαια (τέτοιου τυπου). Αν οι όροι το δηλώνουν ξεκάθαρα και εσύ τους αποδέχεσαι κάνοντας χρήση της όποιας υπηρεσίας, τότε όσο τεχνολογικά εγγράμματος και να είσαι, χαψεις δεν χάψεις το "παραμύθι" (που είναι πραγματικότητα), η εταιρία σε έχει στο έλεος της. Αν αποφασίσει να πράξει έτσι, και μάλιστα είναι στους όρους που δέχτηκες, τότε κλαφτα χαράλαμπε. Αυτό, ή πάς σε άλλη εταιρία (μέχρι να γλυκαθεί και αυτή και να πράξει τα ίδια ). Τέλος, μπορείς επίσης να κάνεις το πρόβατο και να αποδεχτείς τα πράγματα, ή απλά να διακόψεις την υπηρεσία... Χάνεις βέβαια αλλά η χασούρα θα είναι μεγαλύτερη για την εταιρία. Τότε ΙΣΩΣ νίωσουν.
Δημοσίευση 19/03/2011 - 15:52
Δημοσίευση 19/03/2011 - 16:14
Τελευταία επεξεργασία από: nikolakis91, 19/03/2011 - 16:14
Δημοσίευση 20/03/2011 - 14:09
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες