Κάνεις λάθος. Σού απάντησε ο jastonas. Άλλο να πειράζεις το λειτουργικό και άλλο να φτιάχνεις ένα από την αρχή στις προτιμήσεις σου.Για να αλλάξεις roms κτλ πρέπει να κάνεις root και άλλες ιστορίες, τα οποία κάτι αντίστοιχο του jailbreak αν δεν κάνω λάθος.
Κατεβάζεις το λειτουργικό που σου πάει περισσότερο και δεν είσαι εγκλωβισμένος σε αυτό που ήρθε με την μαμά του...Εγώ αγοράζοντας πχ ένα HTC και χωρίς να ασχοληθώ με hacks και tweaks κτλ, που βλέπω το πλεονέκτημα του ανοιχτού λειτουργικού στη συσκευή μου?
Στερείσαι ελευθερίας, στερείσαι την δυνατότητα να διαμορφώνεις όπως θέλεις εσύ την συσκευή σου. Και αυτό είναι σε όλα τα επίπεδα, από το iTunes, μέχρι πόσες φορές θα κάνει blink το led του κινητού στα μηνύματα, τί χρώμα θα έχει στα e-mails, πώς ακριβώς θα δονείται (με ποιο pattern). Ο αδερφός το κοιτάει από μακριά ή δονείται με έναν τρόπο και αμέσως καταλαβαίνει τί του ήρθε όταν είναι π.χ. σε meeting. Εγώ μέχρι να τα δω όλα αυτά ούτε καν που φανταζόμουν ότι θα είναι τόσο βολικό. Εμείς έχουμε μείνει με το Marimba, το Strum & to Xylophone... Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.Αντιστρέφοντας την ερώτηση, τι θα είχα στερηθεί αν δεν ήταν ανοιχτού λογισμικού?
Μπορείς να φτιάξεις το κινητό σου. Κάνεις λάθος με το root, το είπαμε και πριν. Π.χ. στο Nexus One/Nexus S κάνεις issue μόνο μία εντολή fastboot oem unlock και μετά τρέχεις όποια rom θέλεις. Δεν περιμένεις να βρουν τρύπες στον bootloader. Σου την δίνει την δυνατότητα η ίδια η Google. Γιατί ακριβώς είναι open. Και ακριβώς επειδή μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά από την αρχή με την αγορά της συσκευής, υπάρχει σύγκριση με το linux και τις διανομές του. Ψάξε λίγο καλύτερα και θα δεις ότι έχω δίκιο.Συγκρίνοντας με τα linux
Mπορώ να "φτιάξω" το pc μου και να εγκαταστήσω δωρεάν linux μιας και δεν έχω να πληρώνω για windows.
Απο τη στιγμή που δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στο κινητό μου πως συγκρίνουμε android με linux? (παλι τα root κτλ τα αφήνω απέξω γιατί δεν παρέχονται με την αγορά της συσκευής)
Θα συμφωνήσω με τον Jastonas. Εδώ το βρίσκω 485€, ενώ το iPhone 4 630€. Εάν υποθέσουμε ότι η διαφορά στην τιμή είναι λόγω λογισμικού κι όχι λόγω υψηλής τιμολογιακής πολιτικής της Apple ως είθισται, θεωρώ ότι 145€ διαφορά στο λογισμικό σε κάθε συσκευή, ναι, είναι πάρα πολλά αυτα που γλιτώνω για κινητό παρόμοιου hardware (ίσως και καλύτερου; ).Τέλος, κερδίζει άραγε ο καταναλωτής με το android? ΔΝΤ
Θα έπρεπε συσκευές αντίστοιχου hardware με το iPhone 4 να κοστίζουν 300 ευρω max - μιας και το λειτουργικό διανέμεται δωρεάν.
Για να δώ ένα στην τύχη...
Δε νομίζω Τάκη...
Μην αφήνετε πάντως την ευχαρίστηση σας σε ένα προϊόν να είναι τροχοπέδη για μία πιο αυστηρή κριτική. Εμείς επωφελούμαστε από τον ανταγωνισμό, οι τελικοί καταναλωτές. Ναι, το Android έχει θέσει ψηλά τον πήχυ (ξαναλέω μάς περασε στο wifi hotspot, στο bluetooth, στο nfc, στα widgets κλπ.) αλλά αυτό είναι προς συμφέρον μας. Ίσως έτσι η Apple κινηθεί προς τα μπροστά. Ήδη έβαλε κι αυτή το hotspot και κάπου είχε πάρει το μάτι μου για nfc στο iPhone 5.
Τελευταία επεξεργασία από: nickolasemp, 07/04/2011 - 09:15.