Έχω στην κατοχή μου το 3GS & ipad2 wifi. Θέλω λοιπόν κάποιες λίγες φορές που θα χρειαστω Internet στο iPad χωρίς διαθέσιμο wifi να μπορώ να μοίρασω την σύνδεση απο το 3gs μου και να εκμεταλευτω τα δωρεάν mb που έχω.
Ως γνωστό χρειάζεστε iOS 4.3 και πάνω. Επίσης το 3GS δεν υποστηρίζει wifi tethering αλλά μόνο Bluetooth.
Η διαδικασία είναι απο απο γελοία εώς πανευκολη. Απλά ανοίγεται το Bluetooth και στις 2 συσκευές και μόλις το ένα ανακαλύψει το άλλο κάνετε σύζευξη, μετά ανοίγεται το προσωπικό hotspot στο iPhone που βρίσκεται ακριβώς κάτω απο το wifi στα settings και τελειωσατε. Στο iPad π´ανω αριστερά θα εμφανιστεί αντί για το εικονίδιο του wifi το εικονίδιο του tether.
Η σύνδεση είναι αξιόπιστη αρκεί οι δυο συσκευές να είναι κοντά. Μάλιστα οι ταχύτητες που είδα ήταν ίδιες σαν να έκανα πλοήγηση κατευθείαν απο το κινητό μου.
Το μόνο αλλά σημαντικό πρόβλημα σε όλο αυτο το σχεδιακι είναι η μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας στο κινητό σας. Τολμώ να την συγκρινω σαν να έχετε ανοιχτό ένα navigon. Δηλαδή για μεγάλη χρήση καλο είναι να υπάρχει ένας φορτιστής ευκαιρος.
Επίσης προσοχή με την κατανάλωση των mb. Μην ξεχαστειτε και φάτε όλα τα δωρεάν mb του συμβολαίου και μετά πληρώνετε καιρατιατικα,
Εν κατακλείδι, για τους περιστασιακους χρήστες 3g στο iPad που έχουν iPhone και συμβόλαιο με δωρεάν data, το απλό iPad wifi είναι ταμαμ, δεν χρειάζεται το 3g αφού με το personal hotspot κάνετε την δουλειά σας άφοβα.
Τώρα για το θέμα της vodafone που χρεώνει το tether έξτρα τι να πω. Εγώ έχω cosmote και για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη για έξτρα χρέωση, το ίδιο ισχύει για την wind.
Τελευταία επεξεργασία από: WoodyAllen, 30/04/2011 - 07:34