Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 7 ψήφοι

iPhone 4 vs Samsung Galaxy S2

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
538 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#226   ekaradimos

ekaradimos

iPH newbie

• 88 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:Vagelis Karadimos

Δημοσίευση 15/09/2011 - 16:21

Είναι αστείος ο τρόπος που οι φανατικοί των 2 συσκευούν υποστηρίζουν τα επιχειρήματα του υπέρ του ενός ή του άλλου κινητού.

Εγώ χαίρομαι που υπάρχει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Δε θεωρώ ότι τα αποκλειστικό μου κριτήριο είναι το hardware σε ένα κινητό. Είναι σημαντικό κριτήριο, αλλά όχι το σημαντικότερο. Το θέμα είναι να αισθάνεται την "ανάσα" των Android συσκευών η Apple, για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να μην εφησυχάζει.
Ο ανταγωνισμός είναι προς το συμφέρον των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, δηλαδή εμάς.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#227   taxiarhisv

taxiarhisv

iPH Member

• PipPipPip
  • 298 μηνύματα

Δημοσίευση 25/09/2011 - 07:58

Παιδιά, η Apple δεν προσπαθεί να εξαπατήσει κανέναν βγάζοντας κατώτερο hardware και πλασάροντάς το ως το καλύτερο. Αν δεν είχε την δυνατότητα να βγάλει το καλύτερο hardware, ίσως να κατέφευγε σε τέτοιες τακτικές παραπλάνησης.
Η Apple συνειδητά επιλέγει πόσο ισχυρό hardware θα βγάλει. Καταλαβαίνετε, είναι αστείο να ισχυριστούμε ότι η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, με απόθεμα σε ρευστό κοντά 70 δίς $ (περισσότερα από την Αμερικανική Κυβέρνηση), η εταιρεία που οδεύει να γίνει η πρώτη trillion dollar company σε συνολική αξία, δεν έχει την δυνατότητα να παράγει hardware δύο γενιές μπροστά! Με τα χρήματα που έχει η Apple, είναι αυτή που μπορεί να παράγει το πιό πρωτοποριακά προίόντα και που έχει το κέρδος λιγότερο ανάγκη από κάθε άλλη εταιρεία!
Επομένως το hardware που χρησιμοποιεί το επιλέγει με γνώμονα τί θεωρεί κατάλληλο, και όχι τι μπορεί να παράγει.

Αν τώρα μια τέτοια τακτική την δικαιώνει, αν και δεν θέλω να κρίνω μόνο εκ του αποτελέσματος, οι πωλήσεις το επαληθεύουν. Αλλά και προσωπικά, που χρησιμοποιώ άπειρες ώρες το iPhone 4 και του έχω 15GB εφαρμογές, ελάχιστες φορές έχω νιώσει ότι θα ήθελα να είναι λίγο πιο γρήγορο. Αλλά και το Android δεν νομίζω να μου το έλυνε αυτό το πρόβλημα. Γιατί ακόμα και καλύτερο Hardware να είχα, Α.)αφενός έχω το Android, το οποίο ως πλατφόρμα βασισμένη σε Java, είναι εγγενώς πιό αργό (κρατήσουμε όλους τους άλλους συντελεστές, π.χ. Hardware, σταθερούς) από το iOS που είναι σε objective-C. Β.)Και από την άλλη έχουμε το θέμα της βελτιστοποίησης.
1.)Αρχικά βελτιστοποίηση σε θέμα λειτουργικού. Με cutom ROMs έχεις κάποιο optimization του λειτουργικού πάνω στην συσκευή σου,αλλά σε καμία περίπτωση στα επίπεδα του iOS.
2.)Έπειτα, έχουμε την βελτιστοποίηση της εφαρμογής μέ βάση το κινητό. Η οποία πάλι δεν φτάνει τα επίπεδα του iOS, για δύο λόγους: Ι.)Πολλές συσκευές, άρα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει βελτιστοποίηση για κάθε μία από αυτές, ΙΙ.)σύμφωνα με έρευνες, οι χρήστες iOS έχουν μάθει να αγοράζουν κάτι που τους αρέσει και αγοράζουν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τους χρήστες Android, επομένως η πιό χρονοβόρα διαδικασία βελτιστοποίησης θα αποφέρει λιγότερα χρήματα στους developers, οι οποίοι αποθαρύνονται.

Δηλαδή, για το εγγενώς πιό αργό (λόγω Java) Android, την έλλειψη βελτιστοποίησης (σε σχέση με το iOS πάντα) του εγγενώς πιο αργού Android στην κάθε συσκευή, και την έλλειψη βελτιστοποίησης των εφαρμογών για την κάθε συσκευή, έρχεται να επανορθώσει το πιό ισχυρό hardware. Και απ'ότι φαίνεται, καλύπτει τις παραπάνω αδυναμίες (εκτός από τα γραφικά πάντα, που λόγω της προσέγγισης που ακολουθεί το Android [αν θέλετε το αναλύουμε], είναι αρκετά πίσω). Επομένως, φανταστείτε πόσο πιο εύκολη δουλειά έχει να κάνει το (αξιοπρεπέστατο) hardware του iPhone!

Αλλά εκτός από την πραγματική ταχύτητα, κάτι που παραλείπεται συχνά να αναφερθεί, είναι η αίσθηση ταχύτητας. Και εξηγούμαι: Έστω ότι πατάω να ανοίξει μια εφαρμογή, για μισό δευτερόλεπτο δεν κινείται τίποτα και μετά "μπάμ" ανοίγει ολοκληρωμένο το παράθυρο της εφαρμογής. Έστω πάλι πατάω να ανοίξω μια εφαρμογή, και μόλις πατήσω το εικονίδιο, αρχίζει να παίζει ένα animation και σταδιακά μετά από ένα δευτερόλεπτο ανοίγει η εφαρμογή. Αντικειμενικά, στην πρώτη περίπτωση άνοιξε πιό γρήγορα, αλλά σου αφήνει μια αίσθηση ότι η δεύτερη περίπτωση ήταν εξίσου γρήγορη ή πιό γρήγορη! Και αν υπολογίσετε ότι η Apple δίνει τρομερή προσοχή στα animations και στο πόσο smooth είναι, παρέχει αυτή την αίσθηση ταχύτητας.

Όσον αφορά το Flash, ευτυχώς δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ στο iOS. Εκτός του ότι είναι παλιά και proprietary τεχνολογία, έχει τρομερά προβλήματα απόδοσης στα smartphones (και στο Mac OS X, για να μην ξεχνιόμαστε!), και ευτυχώς η ευρεία διάδοση του iOS σε συνδυασμό με το ότι δεν το υποστηρίζει, θα "σκοτώσουν" πρόωρα το Flash. (Μία παρένθεση: Πόσες φορές και αν έχω δεί ανρώπους που υποστηρίζουν το Android, να αναφέρουν στα πλεονεκτήματά του : 1.)Είναι open source, 2.)Υποστηρίζει Flash. Και είμαι σε φάση WTF?! Τώρα αυτός καταλαβαίνει τι λέει?!).
Σχετικά με το ραδιόφωνο, δεν θα με χαλούσε να υπάρχει δέκτης (έστω στα ακουστικά), αλλά χλωμό το βλέπω. Κύρια αγορά του iPhone είναι η Αμερική,, η Αγγλία, άντε και Γαλλία Γερμανία. Εκεί τα data plans είναι τεράστια και τα δίκτυα γρήγορα, με αποτέλεσμα όλοι να ασχολούνται με ιντερνετικό ραδιόφωνο (που θα ήταν το ιδανικό, αν είχαμε μεγάλα data plans!).

Bravo!!!
Άξιζε να το διαβάσω.
Με επανεφερες γιατι άρχιζα να πιστεύω ότι τελικά είμαι κολλημενος με την apple. Άρχιζα να σκέφτομαι να πουλήσω το i4 και να πάρω samsung η htc.
Αλλά.
Apple σταθερή αξία και σίγουρο αποτέλεσμα. Απλά χαλαρά.

Λιγο off topic
Έχω από το 98´ windows με χιλιάδες αναβαθμισεις, εδώ και 2 χρόνια Mac χωρίς αναβάθμιση......
Πήρα το πρώτο smartphone windows mobile και του άλλαζα τα φώτα με ρομς για να τρέχει και αφού άλλαξα 3 πανάκριβες συσκευές που μετά από ένα χρόνο ήταν για πέταμα, είπα να πάρω iphone αν και είχα το φόβο για τους περιορισμούς που άκουγα. Πήρα 3gs και κόλλησα. Μετά 4 και έδωσα και το λάπτοπ και πήρα iPad. Ουφ ησήχασα.
Όσο για το jailbreak αναφέρω ότι το χρησιμοποιώ για να προσθέσω παραπάνω δυνατότητες και όχι για να το κάνω πιο γρήγορο. Επίσης όσα και να προσθεσα η απόδοση είναι ίδια.

Δεν επιστρέφω πίσω.

#228   alej

alej

iPH Elite Poster

• 3.333 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 25/09/2011 - 08:20

Ας μας πούνε κάποιοι κάτοχοι S GALAXY SII τι παίζει με

1. Μπαταρία
2. Οθόνη (κιτρινίλες - ροζίλες κλπ)
3. Θερμοκρασίες κινητού
4. WiFi
5. ..?

το S GALAXY SII έχει σαφώς ανώτερα χαρακτηριστικά αλλά δουλεύει;
Εννοώ απροβλημάτιστα, χωρίς προβλήματα;

Έχω επιδότηση και περιμένω το νέο iPhone, αν δεν είναι το 5 ας είναι και το 4S. Ακόμα και το 4αρι, όχι όμως το SII γιατί

1. Από διάφορα forums διαβάζω πολλά παράπονα για τα παραπάνω (Μπαταρία, Οθόνη (κιτρινίλες - ροζίλες κλπ), Θερμοκρασίες κινητού, WiFi)
2. Μέγεθος κινητού. Παίδες αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό. Σίγουρα όσο μεγαλύτερη οθόνη, τόσο το καλύτερο αλλά για μένα οι διαστάσεις του iphone 4 είναι οριακές για κινητό. Μετά υπάρχουν tablets. Ακόμα και η apple να βγάλει κινητό με μεγαλύτερες διαστάσεις, εγώ θα πάρω τότε το 4αρι.
Αυτά είναι γούστα, κάναμε αμάν εμείς οι παλιοί να ξεφύγουμε από τις παντόφλες που υπήρχαν παλιά, μην αρχίζουμε τα ίδια...
Αν μπορεί στις ίδιες διαστάσεις να κάνει μεγαλύτερη την οθόνη καλώς αλλιώς θα πάρω το 4αρι.
Πιστεύω ότι είναι πολλοί σαν εμένα που προτιμούν ''διακριτικά'' κινητά κι όχι γκουμούτσες...

#229   taxiarhisv

taxiarhisv

iPH Member

• PipPipPip
  • 298 μηνύματα

Δημοσίευση 25/09/2011 - 08:38

Θέλω να ρωτήσω τους κατόχους Anroid συσκευών .

ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ IPHONE 4 ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ GALAXY 2 OR HTC ?

Απλό ΝΑΙ η ΟΧΙ.

ευχαριστω.

#230   malias4

malias4

iPH Elite Poster

• 2.593 μηνύματα
  • Twitter:@Gate4
  • Κινητό: iPhone 2G

Δημοσίευση 25/09/2011 - 08:43

Τα δυο κινητα ρε παιδια , το ενα βγηκε πριν 5 μηνες και το αλλο πριν 15 οποτε δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε!
Το galaxy εχει σιγουρα καλυτερα χαρακτηριστικα και μεγαλη οθονη αλλα η apple εχει το appsstore που μαμαει! Σε αντιθεση με το galaxy που εχει το android μαρκετ αλλα υπαρχουν κ αλλα τοσα αντροιντ με αλλες οθονες οποτε επικρατει ενα μπαχαλο..
Εχω το 4αρι τωρα ενα χρονο και κατι και ειμαι ευχαριστημενος , ειδικα με jb και τα τοσα tweaks που δεν αφηνει η apple αλλα υπαρχουν στο cydia τo κινητο ειναι super..
Αλλα χωρις jb για μενα δεν αξιζει, επισης καλυτερα θα ηταν μια λιγο μεγαλυτερη οθονη..
iPhone 12 pro max ios 14.2.1 jb  Apple watch series 7 nike

#231   dusty

dusty

iPH Enthousiast

• 351 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad mini 4
  • GameCenter:dusty

Δημοσίευση 25/09/2011 - 08:50

To μονο που σωζει την Apple ειναι το ΑppStore. Στα υπολοιπα υπολοιπεται.
Τωρα, αν καποιοι βαφτιζουν "απλοτητα και ευκολια στη χρηση", τις σοβαρες ελλειψεις του iOS, εχουν παρωπιδες.
Καλημερες...

#232   dream21

dream21

iPH Hero

• 3.898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 25/09/2011 - 09:03

Ας μας πούνε κάποιοι κάτοχοι S GALAXY SII τι παίζει με

1. Μπαταρία
2. Οθόνη (κιτρινίλες - ροζίλες κλπ)
3. Θερμοκρασίες κινητού
4. WiFi
5. ..?

το S GALAXY SII έχει σαφώς ανώτερα χαρακτηριστικά αλλά δουλεύει;
Εννοώ απροβλημάτιστα, χωρίς προβλήματα;

Έχω επιδότηση και περιμένω το νέο iPhone, αν δεν είναι το 5 ας είναι και το 4S. Ακόμα και το 4αρι, όχι όμως το SII γιατί

1. Από διάφορα forums διαβάζω πολλά παράπονα για τα παραπάνω (Μπαταρία, Οθόνη (κιτρινίλες - ροζίλες κλπ), Θερμοκρασίες κινητού, WiFi)
2. Μέγεθος κινητού. Παίδες αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό. Σίγουρα όσο μεγαλύτερη οθόνη, τόσο το καλύτερο αλλά για μένα οι διαστάσεις του iphone 4 είναι οριακές για κινητό. Μετά υπάρχουν tablets. Ακόμα και η apple να βγάλει κινητό με μεγαλύτερες διαστάσεις, εγώ θα πάρω τότε το 4αρι.
Αυτά είναι γούστα, κάναμε αμάν εμείς οι παλιοί να ξεφύγουμε από τις παντόφλες που υπήρχαν παλιά, μην αρχίζουμε τα ίδια...
Αν μπορεί στις ίδιες διαστάσεις να κάνει μεγαλύτερη την οθόνη καλώς αλλιώς θα πάρω το 4αρι.
Πιστεύω ότι είναι πολλοί σαν εμένα που προτιμούν ''διακριτικά'' κινητά κι όχι γκουμούτσες...

ητο

1)πολυ καλυτερη σε σχεση με iPhone 4 παιζει ρολο βεβαια το custom rom και τι kernel εχεις βαλει στο κινητο.δυστηχως δεν το δουλεψα καθολου με την official rom επειδη απο την αρχη ηθελα να το κανω root για να αποκτησω δικαιοματα supervisor για θεμα developing για android apps καθως και να τεσταρω τους διαφορους kernels.οποτε του εχωσα και custom Rom με την μια.

2)δεν εχω δει κατι στο δικο μου.το εχω διαβασει σε πολλα φορουμ οτι εχουν θεμα με κιτρινιλες

3)εχει ενα ψιλο θεματακι ειδικα εαν παιζεις games

4)το μονο κακο για εμενα ειναι οτι σε σχεση με το iPhone 4 εαν πχ στο σπιτι εχεις static ips lan και βρεθεις εξω σε ενα wifi spot που δινει ips μεσω dhcp server πρεπει να πας ρυθμισεις wifi και να ξετικαρεις τι χρηση στατικου IP ειδαλος ιντερνετ δεν εχει.

Κατα τα αλλα ποτε δεν κρινω με το να φοραω τα κυαλια τις apple μιας και σαν χρηστης αλλα και developer για 3-4 χρονια αναγνωριζω και τα θετικα στα αντιπαλα στρατοπεδα.

#233   dusty

dusty

iPH Enthousiast

• 351 μηνύματα

Δημοσίευση 25/09/2011 - 09:11

Συμφωνω Γιαννη! Εδω ζεσταινεται και το 4αρι ρε συ που ουτε καν 2πυρηνο ειναι.

#234   hackgeo

hackgeo

iPH Enthousiast

• 552 μηνύματα
  • GameCenter:hackgeo19

Δημοσίευση 25/09/2011 - 09:43

Εμενα ξερεται γιατι μου αρεσει η apple γιατι με τα προιντα που εχει σε κανει να κολας να μην θες να τα αλλαξεις.Εγω οταν πηρα το iphone 4 ειπα μονο apple ουτε sony
ουτε νοκια ουτε Samsung.Ενα εχω να πω μονο το πως ειναι κατασκευασμενο το phone 4 δεν θες κατι αλλο για να ακταλαβεις για τι κινητο προκειτε.

#235   dream21

dream21

iPH Hero

• 3.898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 25/09/2011 - 09:54

Συμφωνω Γιαννη! Εδω ζεσταινεται και το 4αρι ρε συ που ουτε καν 2πυρηνο ειναι.

Ενοειται Σωτήρη μου που να δεις με το iOS 5 τι εχει να γινει εδω θα ειμαστε :)

#236   poison

poison

iPH User

• 144 μηνύματα

Δημοσίευση 25/09/2011 - 10:11

Επισης αλλο ενα κατα για το s2 ειναι οτι το παιρνεις ακριβα και αν μετα απο 6 μηνες σκεφτεις να το πουλησεις να παρεις αλλο δεν θα πιασει ουτε τα μισα απο αυτα που θα εχεις δωσει,για εμενα προσωπικα που εχω μανια με τα κινητα οταν ειχα windows mobile καθε 3μηνο αλλαζα κινητο και να σου τα 200-300 αρια τωρα τουλαχιστον αλλαζω καθε ενα χρονο λογο apple και αυτο που εχω να πω ειναι οτι για εμενα δεν εχει επαφη σαν εταιρεια σε σχεση με ολες τις αλλες αν και εγω ειμαι πολυ υπερ της samsung.

#237   xarisk

xarisk

iPH Contributor

• 1.878 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 25/09/2011 - 10:20

Επισης αλλο ενα κατα για το s2 ειναι οτι το παιρνεις ακριβα και αν μετα απο 6 μηνες σκεφτεις να το πουλησεις να παρεις αλλο δεν θα πιασει ουτε τα μισα απο αυτα που θα εχεις δωσει,για εμενα προσωπικα που εχω μανια με τα κινητα οταν ειχα windows mobile καθε 3μηνο αλλαζα κινητο και να σου τα 200-300 αρια τωρα τουλαχιστον αλλαζω καθε ενα χρονο λογο apple και αυτο που εχω να πω ειναι οτι για εμενα δεν εχει επαφη σαν εταιρεια σε σχεση με ολες τις αλλες αν και εγω ειμαι πολυ υπερ της samsung.

συμφωνο...εδω το 2 g και ακομα πωλειτε στο 100+ οσα εχω παρει απο το 2g . 3g , 4ari τωρα τα κραταω ενα χρονο και τα πουλαω στην ιδια τιμη που τα πειρα...παραδειγμα το 2γ το ειχα παρει 220 και οταν το πουλησα το εδωσα 200...μετα απο ενα χρωνο (3 χρονια που υπηρχε)...πιο αλλο κινητο κραταει τξην αξια του?

#238   dusty

dusty

iPH Enthousiast

• 351 μηνύματα

Δημοσίευση 25/09/2011 - 10:36

συμφωνο...εδω το 2 g και ακομα πωλειτε στο 100+ οσα εχω παρει απο το 2g . 3g , 4ari τωρα τα κραταω ενα χρονο και τα πουλαω στην ιδια τιμη που τα πειρα...παραδειγμα το 2γ το ειχα παρει 220 και οταν το πουλησα το εδωσα 200...μετα απο ενα χρωνο (3 χρονια που υπηρχε)...πιο αλλο κινητο κραταει τξην αξια του?

Δηλαδη πρεπει να επικροτουμε το γεγονος οτι κατι αρχαιολογιες σαν το 2G πωλουνται ακομα σε αυτες τις τιμες ε?
Αφου υπαρχουν ακομα θυματα που δινουν τοσα λεφτα για τετοιες συσκευες, προβλημα τους.
Βλεπω ακομα κατι αετους που πουλανε 3GS 250€+ και πραγματικα βαζω τα γελια. :lol:

Οσοι λετε για ποιοτητα κατασκευης του iPhone, εχετε πιασει ποτε στα χερια σας ενα HTC, οπως ειναι το Desire S? ::)
Φανταζομαι οχι.

#239   hackgeo

hackgeo

iPH Enthousiast

• 552 μηνύματα
  • GameCenter:hackgeo19

Δημοσίευση 25/09/2011 - 10:54

Δηλαδη πρεπει να επικροτουμε το γεγονος οτι κατι αρχαιολογιες σαν το 2G πωλουνται ακομα σε αυτες τις τιμες ε?
Αφου υπαρχουν ακομα θυματα που δινουν τοσα λεφτα για τετοιες συσκευες, προβλημα τους.
Βλεπω ακομα κατι αετους που πουλανε 3GS 250€+ και πραγματικα βαζω τα γελια. :lol:

Οσοι λετε για ποιοτητα κατασκευης του iPhone, εχετε πιασει ποτε στα χερια σας ενα HTC, οπως ειναι το Desire S? ::)
Φανταζομαι οχι.

Φιλε μου εχω το HTC sensation (εξωτερικα ειναι σχεδον ιδιο με το desire s) και δεν μπορει να συγκρι8ει σε καμια περιπτωση iphone 4.Πως μπορεις να συγκρινεις το πλαστικο καπακι με το γυαλι?Δεν νομιζω να εχει βγει πιο ομορφο κινητο απο το 4...

Για να μην παρεξηγηθουμε στα λεω εντελως φιλικα :)

#240   dusty

dusty

iPH Enthousiast

• 351 μηνύματα

Δημοσίευση 25/09/2011 - 10:57

Δεν ξερω τι λες για το Sensation φιλε μου, αλλα το Desire S ειναι εκπληκτικο σε συναρμολογηση υλικα και εργονομια, καθως ειναι σαφως πιο βολικο στο πιασιμο απο το 4αρι. Ειναι κατα τη γνωμη μου, αν οχι ανωτερο, τουλαχιστον εφαμιλλο του iPhone 4. 8)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες