iPhone 4 vs Samsung Galaxy S2
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:17
Ad
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:22
Εγω για να πω την αποψη μου,θεωρω αδικη την συγκριση iphone 4 με S2 ωστοσο το ανδροειδες 2.3 μου αρεσε πολυ και γενικοτερα το μενου τους μου αρεσει πιο πολυ απο το κουρστικο ios(βεβαια το ios εχει αλλα προτερηματα,σπιρταδα λειτουργικου τουλαχιστον μεχρι την 4.Χ απο κει και περα αγνωστο). Εγω θελω να βγαλουν ενα υβριδικο(οχι αμαξι ) που να τα συνδιαζει και τα 2 και σπιρταδα του ios και τις δυνατοτητες που δινει το android!
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:28
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:41
Υπερβολικα μεγαλο για κινητο ,μαλλον δεν ταιριαζει στα γουστα μου.Μετα απο 15 λεπτα χρησης Navigon εκαιγε το κακομοιρο τοσο πολυ που δεν ξερω ποσο φυσιολογικο ειναι αυτο.Αυτα τα αρνητικα προλαβα να δω αναμεσα στα δεκαδες θεωρητικα θετικα του.
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:44
Αυτη ειναι κ η μεγαλη διαφορα(για την μεταπωληση που λετε εδω μεσα) το SGS 2 δεν το παιρνεις για να το πουλησεις μετα απο κανα χρονο οπως κανουν ολοι(+εμενα) με το iPhone το παιρνεις για να το εχεις αρκετα χρονακια με αυτα που σ προσφερει κ οοοοταν σταματησει με τα standar χαρακτηριστικα του να παιρνει τις νεες εκδοσεις android(που θα περασουν αρκετα χρονια που να παψει να το υποστηριζει) τοτε του κανεις ενα root τραβας ενα overclock στη CPU βαζεις κ μια custom rom με καλυτερη διαχειριση μνημης και ποσα αλλα κ εισαι ανετος ενω στο μηλοφωνακι τιοσοι εχουν 3GS τωρα τι γινεται με το iOS 5 και οσοι ειχαν το 3G???Εβιβα...η αποσβεση χρηματων του sgs 2 ειναι πολυ καλυτερη εν τελει απο οτι του iPhone...παντα στην περιπτωση που θες ενα smartphone για καιρο λειτουργικο και οχι απλα να το παιζεισ μουρης και καθε χρονο να θες το νεο iPhone και οχι απο αναγκη αλλα απλα να δειχνεσαι...
Κανεις τεραστιο λαθος, και θα σου φερω το πιο απλο παραδειγμα. Το Galaxy S (i9000) εκανε περσυ 560 ευρω, σημερα κανει ~350 euro καινουριο, και μεταχειρισμενο πασχιζεις για να το δωσεις στα 260. Ενω το 3G, κινητο που οπως ειπες εχει σταματησει η υποστιριξη του απο την Apple, και αυτο λογο hardware (οχι οτι δεν μπορεις να βαλεις τις υπηρεσιες του iOS 5, jb ftw ) πουλιεται ανετα 200 ευρω. Και δεν βγηκε τον περασμενο Σεπτεμβρη οπως το i9000, αλλα το 2008. Και ετσι γινεται με ολα τα iDevices. Καλος η κακος.
Επισης, δεν χρειαζεται να αγοραζεις καθε iDevice με το που κυκλοφορει, εκτος αν εχεις τα λευτα και την κ@υλα. Παραδειγμα, αν εχεις 3G θα παρεις το 4, και θα δεις τεραστια διαφορα. Αν εχεις 3GS δεν χρειαζεσαι το 4αρι, εκτος αν σ'αρεσει το design του, κοινως θες να τα σκασεις, και θα το κανεις. Οπως και με τα iPad. Αμα εχεις το 1, δεν θες το 2. Αμα δεν εχεις κανενα, θα παρεις το 2.
ΥΓ. Το Galaxy S i9000, που βγηκε παρεα με το iPhone 4, ειχε ακριβως τα χαρακτηριστηκα του 3GS.
ΥΓ2. Δεν εχω το JB για τα free apps.
ΥΓ3. Συμφωνω με αυτα που ειπες περι κοπιας του Cydia.. Ειναι φυσικο επομενο
ΥΓ4. Το 3GS θα υποστιριζεται για πολυ καιρο ακομα, μιας και ειναι πολυ σφαιρατο για κινητο.
ΥΓ5. Γιατι τα θυμαμαι 1-1 ?
Τελευταία επεξεργασία από: nosgr, 08/06/2011 - 18:49
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:54
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:57
Και εσυ μιλησεις για Value for Money, κατι που σου εξηγησα γιατι δεν παιζει. Κινητο που περσυ εκανε 560 πριν 9 μηνες, τωρα κανει 260. Και κινητο που εκανε 600 ευρω πριν 3 χρονια, πουλιεται στην ιδια τιμη περιπου.
Τελευταία επεξεργασία από: nosgr, 08/06/2011 - 18:58
Δημοσίευση 08/06/2011 - 18:59
Το πρόβλημα στα Android, και ιδίως στα παλιότερα, ήταν η ενσωματωμένη μνήμη που γέμιζε για πλάκα, ακόμα και με το Αpps2sd... Αν δεν έβαζες την dalvik cache στην κάρτα, είχες πρόβλημα. Αυτό ήταν το φρένο τους...Δεν καταλαβες τι σ λεω...το iphone καλως ή κακως μετα απο 2-3 χρονια το πουλας αναγκαστηκα αν θελεις τις νεες αναβαθμισεις(+ του οτι για να γευτεις ολα οσα σ προσφερει το iOS χρειαζεσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ την πιο προσφατη συσκευη iPhone) ενω στα android κανεις ενα overclock στη CPU βαζεις κ custom rom κ εισαι ετοιμος δεν χρειαζεται να ξανασκας λεφτα για νεες αναβαθμισμενες συσκευες κ εχεις τα παντα που μπορει να σ προσφερει η καθε νεα εκδοση του android...διαβαζε λιγο καλυτερα αυτα που γραφω για να καταλαβεις ...
Πάντως, μιας και λέγαμε για μεταπώληση, πούλησα το Desire μου μετά από 6 μήνες σε υπεράριστη κατάσταση και με θήκη 200 ευρώ και το είχα πάρει 500...
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:02
Το πρόβλημα στα Android, και ιδίως στα παλιότερα, ήταν η ενσωματωμένη μνήμη που γέμιζε για πλάκα, ακόμα και με το Αpps2sd... Αν δεν έβαζες την dalvik cache στην κάρτα, είχες πρόβλημα. Αυτό ήταν το φρένο τους...
Πάντως, μιας και λέγαμε για μεταπώληση, πούλησα το Desire μου μετά από 6 μήνες σε υπεράριστη κατάσταση και με θήκη 200 ευρώ και το είχα πάρει 500...
Αυτο.. πραγματικα εχουνε την χειροτερη μεταπωληση τα Android. Βασικα ολα τα κινητα περα απο τα iDevices. Και αυτο το εμαθα αφου ασχοληθηκα και με τα 2.
ΥΓ. Δεν ειμαι κανενας φανατικος ( της Nokia ναι, αλλα τα εχει κανει μουσκεμα ) βαση λογικης ειναι ολα αυτα που λεω.
Τελευταία επεξεργασία από: nosgr, 08/06/2011 - 19:02
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:03
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:03
unforgiven...παλαιοτερα οπως το λες...τωρα ομως ολα ειναι μια χαρα τουλαχιστον στο sgs 2 στις αλλες συσκευες δεν ξερω τι γινεται κ δεν με νοιαζει κιολας !!!
Ενω το Galaxy S i9000 Που δεν υποστηριζει Android 2.3.. Τι το κανεις?
Και εσυ μιλησεις για Value for Money, κατι που σου εξηγησα γιατι δεν παιζει. Κινητο που περσυ εκανε 560 πριν 9 μηνες, τωρα κανει 260. Και κινητο που εκανε 600 ευρω πριν 3 χρονια, πουλιεται στην ιδια τιμη περιπου.
ΤΟΣΗ ωρα λεω οτι ΔΕΝ χρειαζεται να το μεταπουλησεις κ εσυ μ λεσ για αξια μεταπωλησης...!!!!επισησ κανενα iPhone 3 χρονων τωρα δεν πιανει πανη απο 200-250 οχι και 600 που λες κ κοντα στην ιδια τιμη μην υπερβαλουμε...εδω το 3gs αν ειναι το 32 και σε αριστη κατασταση 3 αγορασμενο 3 χρονια πριν ζητημα να πιασει πανω απο 300 μη λεμε κ οτι θελουμε...
Τελευταία επεξεργασία από: HaVaNeZoS, 08/06/2011 - 19:10
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:04
δεν θελω να σου αλλαξω την γνωμη,αλα ειναι πολυ πιο γρηγορη η αντικατασταση συσκευης ενος κατοχου με android(οπως βλεπεις γενικα μιλαω,αφου αυτη η π΄λατφορμα υπαρχει σχεδον σε ολες τις εταιριες που ασχολουνται με κινητα τηλ) σε σχεση με εναν κατοχο ενος iphone.....Δεν καταλαβες τι σ λεω...το iphone καλως ή κακως μετα απο 2-3 χρονια το πουλας αναγκαστηκα αν θελεις τις νεες αναβαθμισεις(+ του οτι για να γευτεις ολα οσα σ προσφερει το iOS χρειαζεσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ την πιο προσφατη συσκευη iPhone) ενω στα android κανεις ενα overclock στη CPU βαζεις κ custom rom κ εισαι ετοιμος δεν χρειαζεται να ξανασκας λεφτα για νεες αναβαθμισμενες συσκευες κ εχεις τα παντα που μπορει να σ προσφερει η καθε νεα εκδοση του android...διαβαζε λιγο καλυτερα αυτα που γραφω για να καταλαβεις ...
και μιλωντας ουσιαστικα για overclocking η coocked roms ποσοι απο τους χρηστες του android ασχολουνται με αυτα που αναφερεις?η ξερουν να τα κανουνη θα ασχοληθουν??
και κατι αλλο,οι αναβαθμησεις που αναφερεις και υποστηριξη λογισμικου αναμεσα στα δυο αυτα λειτουργικα δειχνει την διαφορα τους.....
τα πςερισσοτερα android υποστηριζΟνται για σχεδον 2 αναβαθμησεις ενω πολυ απλα για παραδειγμα το 3gs θα παρει μερικος αναβαθμηση σε IOS5.....ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ και μιλαμε για συσκευη που κυκλοφορησε το 2009....
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:09
Μα τη παραπληροφοριση ειναι παλι αυτηΤην υποστηριζει κ ανετα κιολας...την 2.3 φαντασου οτι την υποστηριζει μεχρι και το Lg optimus one κινητο των 170 ευρω ανετα κιολας!!!και οοοοταν το galaxy S ερθει η μερα που δε θα υποστηριζει την 2.3 επισημα του ριχνεις ενα ροοτ(κατι σαν το jailbreak στο iphone φαντασου) του κανεις overclock στη CPU κ εισαι οκ!Απλα νομιζω τα εξηγω εκτος και αν δεν ξερεις οτι το overclock ειναι η αναβαθμιση του επεξεργαστη σε υψηλοτερη συχνοτητα οπως και η custom rom ειναι εκδοσεις του android που γραφουν hackers και με την συγκαταθεση της καθε εταιριας κινητων για την οποια και γραφουν με σκοπο να ειναι optimized με καλυτερη διαχειριση μνημης ram και ενα σωρο αλλα τρικ που κανουν ωστε να μπαινει σε παλαιοτερες συσκευες...!!!Κατι που με το iOS δεν γινεται και δεν θα γινει ποτε...!!!
Δεν ειναι παραπληγοροφοση. Πριν κανα 2-3 βδομαδες που εκανα Update το κινητο του κολλητου μου ( αφου αλλαξαμε 3 PC για να μπορεσει να γινει ) του το εκανε με την μια σε Android 2.2 και του ελεγε οτι ειναι η last. Και ειχα διαβασει σε sites οτι την περιμενουνε ακομα. Ε δεν ειμαι τοσο χαζος.
Ναι ξερω και το τι ειναι OC και τα λοιπα. Μαζι σου, OC δεν γινεται στa iDevices. Απλα σου ειπα οτι τα features tou iOS 5, οπως το iMessaging ευκολα μπαινει σε 3G, με JB. Δεν νομιζω να μην το βαλουνε με καποιο τροπο.
Κυριως επιμενω και ειμαι τελειως αντιθετος σε αυτο που ειπες. Οτι με τα Android κερδιζεις λεφτα, ενω με τα iDevices οχι. Κατι που ειναι τελειως λαθος. Ισχυει by far το αντιθετο
Τελευταία επεξεργασία από: nosgr, 08/06/2011 - 19:11
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:11
Φίλε συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το Angry Birds είναι δωρεάν στο Android. Δεν είναι λογικό καταρχάς! Μήπως είναι lite έκδοση; Ή μήπως μιλάς για το άλλο το Market δεν θυμάμαι το όνομά του που έχει τις σπασμένες εφαρμογές; Βέβαια δεν γνωρίζω για το θέμα οπόταν μπορεί να είναι και δωρεάν. Απλά δεν μου φαίνεται λογικό!...
Ενα απο τα free παιχνιδια ειναι το angry birds σιγουρα...ποσο ωραια νιωθει καποιος με iPhone που για να το παρει νομιμα πρεπει να δωσει ενα ποσο ενω ΟΛΟΙ οι χρηστες android το εχουν τσαμπε? Και μιλαμε για το παιχνιδι σημαια του iPhone ετσι? Και μη πεταχτει κανεις και πει α κανει 79 λεπτα μονο...ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ενω οι χρηστες android το εχουν δωρεαν απο το πουθενα!!!
...
Δημοσίευση 08/06/2011 - 19:12
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες