Καλα ναι παίζει και αυτο....κάπως πρεπει να βγαλουν τα σπασμενα και αυτοί!ξέρω και εγω ποσταρουν κάτι που περιέχει τις λέξεις iPad 2 και Jailbreak και τσουπ 50 donations!μηπως το κανουν για να εκμαιευσουν donates...;
i0n1c: To jailbreak του iPad 2 θα δοθεί στους χρήστες επί πληρωμή..
Δημοσίευση 16/05/2011 - 10:38
Ad
Δημοσίευση 16/05/2011 - 10:45
Τελευταία επεξεργασία από: nikolakis91, 16/05/2011 - 10:46.
Δημοσίευση 16/05/2011 - 10:52
Δημοσίευση 16/05/2011 - 12:06
Το beta testing είναι τσάμπα, γι αυτό και όλοι κοτσάρουν ένα beta και δημοσιεύουν. Ολόκληρη microsoft και αντί να πληρώνει (που θα πληρώνει αλλά ο όγκος και η πολυπλοκότητα δεν το επιτρέπει) χρησιμοποιεί όλο το σύμπαν για testing, τσάμπα.
Το jb είναι προνόμιο και όχι υποχρέωση. Καλή και η ιδεολογία, αλλά καποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι ο χρόνος είναι χρήμα όταν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να το βγάλεις. Κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι που ευεργετείς για να ικανοποιήσεις την καψούρα σου, την κ@υλα σου, το χόμπυ σου είναι απλά αχάριστοι, οπότε και σταματάς, ή τους χρεώνεις και πολλά, απλά για να λένε ευχαριστώ. Ευχαριστώ που ξέχασαν να λένε από το πολύ τσάμπα του ιντερνετ.
Καταλαβαίνω ότι η αγωνία σας να βγεί ένα νέο jb είναι μεγάλη, ότι μπορεί ακόμη ακόμη να αγοράσατε μια συσκευή με την υπόθεση ότι θα βγει κάποια στιγμή, και όταν ο χρόνος περνάει και η συσκευή κάθεται στο συρτάρι (περίπτωση locked συσκευών πχ) να εκνευρίζεστε και να φτάνετε να απαιτείτε από τον "hacker" να βγάλει το πολυαναμενόμενο σπάσιμό του, αλλά να θυμάστε ότι αυτό μπορεί να μην έρθει ποτέ, γιατί απλά και αυτός είναι άνθρωπος. Και σαν άνθρωπος, τσαντίζεται (ειδικά όταν φτάνουν στα αφτιά του σχόλια σαν αυτά που κάνετε εσείς και πολλοί πολλοί άλλοι), κουράζεται, απελπίζεται, βαριέται και πρέπει και να δουλεύει για να τρώει. Βέβαια μετά από αυτόν θα έρθουν κι άλλοι να συμπληρώσουν το κενό, αλλά αυτό είναι απλά υπόθεση.
Γιατί να μην πληρώνετε για jb? Είναι εύκολο να φτιαχτεί? Είναι διαδεδομένο? Μπορούν όλοι να το κάνουν? Πόσοι στην πραγματικότητα μπορούν να γράψουν ένα εργαλείο που να το κάνει τόσο εύκολο όσο αυτοί? Βασικά, όχι πόσοι μπορούν, πόσοι μπαίνουν στη διαδικασία να το κάνουν?
Στον πλακατζή γιατί πληρώνετε για να σας αλλάξει τα πλακάκια του μπάνιου και λέτε και ευχαριστώ? Γιατί δεν απαιτείτε να σας το κάνει τσάμπα?
Οπότε λοιπόν γιατί να μην πληρώνετε για το εργαλείο αυτό?
Τότε μπορείτε να έχετε απαιτήσεις.
Και τότε εγώ θα έβαζα στον κώδικα και δικλείδες που βάζουν εταιρίες του είδους (κυρίως ελληνικές). Και να σας δώ τότε όταν το cracked jb μετά από ένα μήνα σκάσει στα μούτρα σας..
Η άποψή μου και μόνο..
Δημοσίευση 16/05/2011 - 12:29
Φιλικά πάντα...Νικος!
Τελευταία επεξεργασία από: nikolakis91, 16/05/2011 - 12:30.
Δημοσίευση 16/05/2011 - 12:29
Και μην αρχίσετε να λέτε ότι το ξέραμε από την αρχή, οπότε δεν έπρεπε να πάρουμε συσκευή της Apple. ΟΛΑ τα λειτουργικά, βασίζονται στο σπάσιμο. Ακόμα και τα "ανοιχτού" κώδικα, περνάνε ένα "χεράκι" από χακεράδες. Microsoft, Google-Android, Ios, Windows Mobile αλλά και λειτουργικά υπολογιστών, έχουν όλα και το σπάσιμο-ξεκλείδωμά τους.
Σαφώς και δεν απαιτώ από χακεράδες να σπάσουν ένα λειτουργικό, αλλά αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα να περιμένω και να ανυπομονώ για το jailbreak της συσκευής μου, που όσο αργεί να έρθει τόσο περισσότερο με εξοργίζει η πολιτική της Apple...
Δώσε ρε Jobs την δυνατότητα στον πελάτη σου να "παίξει" και να πειραματιστεί με την συσκευή του... Αυτό είναι που θα τον κρατήσει για πάντα πελάτη σου, γιατί με την τακτική σου αρχίζει και κουράζεται πολύ κόσμος. Αυτό το κυνήγι σκύλου-γάτας, με αναβαθμίσεις λειτουργικού για να κλείνουν τρύπες του jailbreak, έχει καταντήσει αγχωτικό...
Δημοσίευση 16/05/2011 - 14:05
1.Να μπλοφάρουν για να δούν πόσοι θα ψαρώσουν και θα αρχίσουν τα: μα...οχ...και τωρα...
2.Να τα έχουν πάρει με τα Αμερικανάκια (κυρίως) που σε κάθε tool που βγαίνει τους την λένε με το παραμικρό Bug...
3.Να θέλουν να βγάλουν τίποτα γιατί τώρα με την οικονομική κρίση τα πράγματα δυσκολεύουν...
Ότι και να ισχυεί αν το χρεώσουν, όσοι είναι τώρα JB (ή τουλάχιστον το 90% αυτων) θα τρέξουν να το αγοράσουν...ο χρόνος όμως θα τα δείξει όλα...
Δημοσίευση 16/05/2011 - 14:16
Δημοσίευση 16/05/2011 - 14:32
Ωπα τσολια χαλάρωσε!τα πηρεσ ολα σβαρνα!πρώτον επειδή είσαι και καινούργιος να σου γνωστοποίησω ότι τα πιτσιρίκια εδώ μέσα είναι πολυ λίγα!δεύτερον ότι και να λέμε εδω μέσα είναι και λίγο στην πλάκα...μην αρπαζεσαι!πίστεψε με όλοι εδω μέσα θα πληρωναμε γιατί πολυ απλά γνωρίζουμε αυτούς τους κόπους των hackers που αφιερωνουν χρονο στο να δημιουργούν τα JB!απλώς ξέρεις η αλλαγή(αν έρθει) απο το τζάμπα στο "πλαιρωνε" είναι λίγο παράξενη και έπειτα εσένα ο πλακάτζης σου δεν νομίζω και πότε να σου έβαζε τζάμπα πλακάκια και μετα να στο γύρισε στο "πλήρωσε κύριος"!έπειτα το παράδειγμα σου είναι άτοπο γιατί ο πλακάτζης είναι τέχνη-επάγγελμα και όχι κ@υλα ούτε χάρισμα!και μην ανησυχείς δεν τσαντιζονται και πολυ...αυτοί οι άνθρωποι "φτιάχνονται" ας πουμε με όλη αυτήν την ενασχόληση γύρω απο το πρόσωπα τους καθώς και απο την αναγνωρισημοτητα-prestige!είναι η ουσία που τους παρακινεί!και έπειτα επειδή ωραία τα είπες.....έχεις κάνει κανά donate πότε ας πουμε στον geohot ή στον i0nic ή στο musclenerd!ξέρεις υπάρχει και αυτός ο τροπΟς ανταμοιβης τους!μην κλείνουμε τα ματιά όπου δεν μας βολεύει!
Φιλικά πάντα...Νικος!
Καιρό πολύ είχε να με πεί κάποιος καινούργιο! Πολύ καλό! Δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά μόλις το διάβασα, χαμογέλασα αυτόματα.
Στον δικό μου κόσμο Νίκο μου, ο πλακατζής ΜΟΥ, θα μου τα έβαζε τσάμπα τα πλακάκια, οπότε το παραδειγμά μου μπορεί να ήταν λάθος, για τον κόσμο ΣΟΥ.
Για να καταλάβεις λίγο το σκεπτικό μου, σκέψου λίγο τον γιό του γείτονα που ξέρει να κάνει φορμάτ, να βάζει καμιά μητρική και να βρίσκει και όλα τα πολυπόθητα προγράμματα. Τον πιτσιρικά που καλείς -όχι εσύ ο διαβασμένος, οι άλλοι- για να σου φτιάξει το pc -για τους άλλους λέω, όχι για τα νερντς με τα μακ- και στο τέλος του λες ευχαριστώ πολύ. Ε, κάποια στιγμή ο πιτσιρικάς θα θέλει ένα καφέ παραπάνω, μια καινούργια gpu ή θα αρχίσει το κάπνισμα και τα ευχαριστώ δεν περνάνε στα περίπτερα. Τότε, όταν τον φωνάζεις και δεν έρχεται, το πιο πιθανό είναι να πείς, κοίτα τον π@υστη, ξεθάρεψε κι αυτός. Στο παράδειγμα αυτό, το 20αρικο που έπρεπε να του δίνεις όποτε σε εξυπηρετουσε, άσχετα με την ώρα, είναι το donation. Και το 50αρικο που θα δίνεις στο service του Πλαισίου, είναι η αμοιβή που θα δίνεις αν το jb γίνει επάγγελμα.
Οι άνθρωποι αυτοί Νίκο μου, είναι άνθρωποι που το κάνουν αυτό μόνο για την κ@υλα τους. Και μόνο. Όσο δεν τους εμποδίζει από τη ζωή τους.
Και κάνεις και ένα λάθος δυστυχώς. Η τέχνη του πλακατζή, χάρισμα είναι, αυτός μπορεί να το κάνει, εσύ όχι. Τόσο απλά.
Και η αναγνωρισιμότητα θα συνεχίσει και όταν δουλεύουν. Δεν θα την χάσουν αν πληρώνονται. Αρκεί να συνεχίσουν να παράγουν χρήσιμα πράγματα.
Πάρε το παράδειγμα του Geohot. Που πολύ το μετάνοιωσα το donation που του έκανα. Όταν άρχισε να ξυπνάει, όταν οι φίλοι και γνωστοί του είπαν, ρε μ@λάκα, βγάλε κανα φράγκο, τι να λέει που βγαίνει η φάτσα σου όταν κάνουν jb οι άλλοι? Χαζός είσαι? Τι έκανε αυτός? Πήγε και έσπασε το PS3, και μαγκιά του (γι αυτό το πήρε το donation, αν και δεν το έσπασα ποτέ, μεγάλωσα μάλλον..), και μετά έγραψε, αμα θέλετε παιχνιδομηχανές καλά κλειδωμένες πάρτε με για δουλειά.
Κατάλαβες? την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς, όπως σοφά λέει ο λαός.
Και φίλε μου Νίκο, όλοι οι άνθρωποι τσαντίζονται, όταν μπορούν. Σκέψου το αυτό.
Δημοσίευση 16/05/2011 - 14:32
Δημοσίευση 16/05/2011 - 15:44
πχ:
θα δίνατε 0,5-1€ για το jb? Εγώ ναι.
Πιστευετε πως ο κόπος αυτών των παιδιών δεν αξίζει το 1 € σας?
Μην αρχίσετε να λέτε "Μα, 1€ επί τόσες χιλιάδες χρήστες μπλα μπλα μπλα"
Εδώ δίνουμε λεφτά για apps. Apps μπορεί (τεχνικά) να φτιαξει οποιοσδήποτε πολύ ευκολα. Jb μπορουν ελάχιστοι.
Και στην τελική όταν ο άλλος λιώνει για να βρει bugs και λιώνει ακόμη περισσότερο για να τα εκμεταλλευτεί σωστά, αξίζει μια ανταμοιβή πέραν από την ηθίκη.
Τόσο χρόνια άλλωστε τσάμπα το δίνανε. Δεν έχουν και καμιά υποχρέωση, ούτε κάθονται μέσα σε ένα απόγευμα και το κάνουν.
Λέω τα παραπάνω έχοντας στο νου μόνο μικρά συμβολίκα ποσά. Όμως μάλλον τα ίδια ισχύουν και για όχι και τόσο συμβολικά ποσά.
Δημοσίευση 16/05/2011 - 15:48
Δημοσίευση 16/05/2011 - 16:59
Δημοσίευση 16/05/2011 - 17:13
Και οπως πολυ σωστα το λεει και ο Jimmy08 κανεις δεν τους υποχρεωσε να το κανουν!Και αν αρχισουν να θελουν και χρηματα εγω σαν χρηστης τουλαχιστον θα απαιτησω απο αυτους και εγγυηση στη συσκευη μου για αν παθει το παραμικρο απο το J/B μιας και η ιδια η apple δε θα μου το καλυπτει...
Τελευταία επεξεργασία από: HaVaNeZoS, 16/05/2011 - 17:22.
Δημοσίευση 16/05/2011 - 17:36
Τα μποκαλακια μας και σε αλλη παραλια που λενε..
Ποιος απο μας ξερει οτι αυτο δεν τους ευχαριστει και απλα το κανουν ετσι για τηναπολαυση τους ..δειτε το οτι για αυτους μπορει να ειναι σαν να πηγαινουν με γυναικα οταν καταφερνουν να το βρουν..
Τωρα θα μου πειτε οτι ακομα και για τσιχλες δινεις 0,10 λεπτα. για κατι τετοιο δεν θα δωσεις..Απλα το jaikbrake (δικη μου αποψη ) ειναι αυτο που κρατα πολλα ατομα στην Mηλοεταιρια..αμα δεν ητανε αυτο μπορει να πηγαινανε απεναντι (android) ή ακομα καλυτερα για εμας να βλεπαμε την Apple να απελευθερωνει ολο και πιο πολλες δυνατοτητες του κινητου απο μονη της..
Σκεφτειτε και το αλλο ολα αυτα ακουγονται απο την στιγμη που ανακοινωθηκε οτι η google θα περιορισει πολυ το android ..
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες