Φίλε μου γράφεις ωραία και συγνώμη που σε είπα καινούργιο εφόσον δεν είσαι!πρώτον δεν είπα πότε ότι "α τους "μαλακες" θα βγάλουν το JB επι πληρωμης".....αντίθετα μάλιστα αν διαβαζες προς την αρχή του ποστ είχα πει ότι έβαλα ένα ευρο ήδη στην άκρη!επίσης δεν λέω ότι οι hackers ζουν με φως και αύρα!πρεπει να βιωποριστουν και αυτοί κάπως!απλώς ξέρεις δεν τους ζορισε κανείς να ξεκινήσουν όλη αυτήν τρέλα!επίσης να είσαι πλακατζης είναι τέχνη!μπορείς να πας δίπλα σε έναν τεχνιτη και να μάθεις!τεσπα ΕΣΥ πιστεύεις έτσι και εγω αλλιώς!καλα ο geohot είναι άλλη τρέλα...ας μην τον συζητήσουμε εδω!Καιρό πολύ είχε να με πεί κάποιος καινούργιο! Πολύ καλό! Δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά μόλις το διάβασα, χαμογέλασα αυτόματα.
Στον δικό μου κόσμο Νίκο μου, ο πλακατζής ΜΟΥ, θα μου τα έβαζε τσάμπα τα πλακάκια, οπότε το παραδειγμά μου μπορεί να ήταν λάθος, για τον κόσμο ΣΟΥ.
Για να καταλάβεις λίγο το σκεπτικό μου, σκέψου λίγο τον γιό του γείτονα που ξέρει να κάνει φορμάτ, να βάζει καμιά μητρική και να βρίσκει και όλα τα πολυπόθητα προγράμματα. Τον πιτσιρικά που καλείς -όχι εσύ ο διαβασμένος, οι άλλοι- για να σου φτιάξει το pc -για τους άλλους λέω, όχι για τα νερντς με τα μακ- και στο τέλος του λες ευχαριστώ πολύ. Ε, κάποια στιγμή ο πιτσιρικάς θα θέλει ένα καφέ παραπάνω, μια καινούργια gpu ή θα αρχίσει το κάπνισμα και τα ευχαριστώ δεν περνάνε στα περίπτερα. Τότε, όταν τον φωνάζεις και δεν έρχεται, το πιο πιθανό είναι να πείς, κοίτα τον π@υστη, ξεθάρεψε κι αυτός. Στο παράδειγμα αυτό, το 20αρικο που έπρεπε να του δίνεις όποτε σε εξυπηρετουσε, άσχετα με την ώρα, είναι το donation. Και το 50αρικο που θα δίνεις στο service του Πλαισίου, είναι η αμοιβή που θα δίνεις αν το jb γίνει επάγγελμα.
Οι άνθρωποι αυτοί Νίκο μου, είναι άνθρωποι που το κάνουν αυτό μόνο για την κ@υλα τους. Και μόνο. Όσο δεν τους εμποδίζει από τη ζωή τους.
Και κάνεις και ένα λάθος δυστυχώς. Η τέχνη του πλακατζή, χάρισμα είναι, αυτός μπορεί να το κάνει, εσύ όχι. Τόσο απλά.
Και η αναγνωρισιμότητα θα συνεχίσει και όταν δουλεύουν. Δεν θα την χάσουν αν πληρώνονται. Αρκεί να συνεχίσουν να παράγουν χρήσιμα πράγματα.
Πάρε το παράδειγμα του Geohot. Που πολύ το μετάνοιωσα το donation που του έκανα. Όταν άρχισε να ξυπνάει, όταν οι φίλοι και γνωστοί του είπαν, ρε μ@λάκα, βγάλε κανα φράγκο, τι να λέει που βγαίνει η φάτσα σου όταν κάνουν jb οι άλλοι? Χαζός είσαι? Τι έκανε αυτός? Πήγε και έσπασε το PS3, και μαγκιά του (γι αυτό το πήρε το donation, αν και δεν το έσπασα ποτέ, μεγάλωσα μάλλον..), και μετά έγραψε, αμα θέλετε παιχνιδομηχανές καλά κλειδωμένες πάρτε με για δουλειά.
Κατάλαβες? την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς, όπως σοφά λέει ο λαός.
Και φίλε μου Νίκο, όλοι οι άνθρωποι τσαντίζονται, όταν μπορούν. Σκέψου το αυτό.
Α και κάτι τελευταίο "είμαι ο γιος του γείτονα" και πίστεψε με ,τουλάχιστον μέχρι αυτήν την στιγμή τουλάχιστον, δεν έχω νιώσει άσχημα που μπορώ να βοηθαω τον κόσμο μέχρι εκει που με περνει χωρίς ανταλλαγμα!αλλα ναι και τον φραπέ θα ζητήσω και καμία τρακα τσιγάρο!η μάλλον δεν θα χρειαστεί....γίνονται και donations
Τελευταία επεξεργασία από: nikolakis91, 17/05/2011 - 00:50.