Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iMessage: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
93 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   Ananeotis

Ananeotis

iPH newbie

• 66 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 15/10/2011 - 15:04

κοιτα για το 1 αν δεν περιεχει φωτογραφιες βιντεο επαφη τελοσπαντων το μηνυμα, τοτε δεν ειναι καν για να το κουβεντιασουμε. ελαχιστα ΚΒ αναλογως ποσους χαρακτηρες εχει.. για το 2 ισχυει το ιδιο..
κοιτα γενικα για το iphone χρειαζεσαι ενα προγραμμα να σου δινει αρκετα MB το μηνα. η σε καρτοκινητο πακετα που σου δινουν καποια ΜΒ. χωρις αυτα δεν πας πουθενα, οι χρεωσεις τσακιζουν..

Εχεις απολυτο δικιο..Ουτε κουβεντα γι αυτα που λες..Δυστυχως εγω ειμαι εξωτερικο και στη χωρα που ειμαι ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα.

Θα σου πω ομως κατι...Αν εχεις για παραδειγμα 150 mb free σε ενα καρτοκινητο..Ειναι ασφαλες να εχεις ανοιχτο για παραδειγμα το weather widget?Θελω να πω οτι αυτο μπορει να συνδεεται καθε 5 λεπτα και να τραβαει kb για ενημερωση...Γενικα πρεπει να πεσει μια ενημερωση (εννοω απο την apple) για το τι "καιει" το καθενα απο αυτα τα "μπιχλιμπιδια" (ακουσα εναν μπαρμπα να τα λεει ετσι και πεθανα στα γελια)..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   spiros23

spiros23

iPH Guru

• 9.284 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 15/10/2011 - 15:12

Εχεις απολυτο δικιο..Ουτε κουβεντα γι αυτα που λες..Δυστυχως εγω ειμαι εξωτερικο και στη χωρα που ειμαι ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα.

Θα σου πω ομως κατι...Αν εχεις για παραδειγμα 150 mb free σε ενα καρτοκινητο..Ειναι ασφαλες να εχεις ανοιχτο για παραδειγμα το weather widget?Θελω να πω οτι αυτο μπορει να συνδεεται καθε 5 λεπτα και να τραβαει kb για ενημερωση...Γενικα πρεπει να πεσει μια ενημερωση (εννοω απο την apple) για το τι "καιει" το καθενα απο αυτα τα "μπιχλιμπιδια" (ακουσα εναν μπαρμπα να τα λεει ετσι και πεθανα στα γελια)..

εγω βαζω πακετα των 100mb.. με το μπιχλιμπιδι του καιρου που λες και εσυ λοιπον μονιμα στο notification center, τα mail ανανεωση καθε 15 λεπτα, επισκεψεις στο cydia και κατεβασμα (μικρα πακετα), κανενα gazzetta για αθλητικα απο την εφαρμογη η iphonehellas απο τον safari οταν ειμαι εξω, και ειμαι πααααρα πολυ καλα..
εκει που "καιει" πολυ ειναι βιντεο (youtube κτλ), μουσικη, ραδιοφωνο κτλ η αν αρχιζεις και κατεβαζεις apps..
τωρα η apple δε νομιζω να ενημερωσει ποτε για αυτα, αλλα τωρα που μου το θυμισες κυκλοφορεις μια εφαρμογη απο το cydia που σου λεει τι δεδομενα ανεβοκατεβαζει καθε εφαρμογη που εχουμε στο iphone... το θεμα ειναι να την θυμιθω και να την βρω ομως.... ::)

#48   Ananeotis

Ananeotis

iPH newbie

• 66 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 15/10/2011 - 15:37

εγω βαζω πακετα των 100mb.. με το μπιχλιμπιδι του καιρου που λες και εσυ λοιπον μονιμα στο notification center, τα mail ανανεωση καθε 15 λεπτα, επισκεψεις στο cydia και κατεβασμα (μικρα πακετα), κανενα gazzetta για αθλητικα απο την εφαρμογη η iphonehellas απο τον safari οταν ειμαι εξω, και ειμαι πααααρα πολυ καλα..
εκει που "καιει" πολυ ειναι βιντεο (youtube κτλ), μουσικη, ραδιοφωνο κτλ η αν αρχιζεις και κατεβαζεις apps..
τωρα η apple δε νομιζω να ενημερωσει ποτε για αυτα, αλλα τωρα που μου το θυμισες κυκλοφορεις μια εφαρμογη απο το cydia που σου λεει τι δεδομενα ανεβοκατεβαζει καθε εφαρμογη που εχουμε στο iphone... το θεμα ειναι να την θυμιθω και να την βρω ομως.... ::)

Βοηθησεις αρκετα τουλαχιστον για να καταλαβω με τι περιπου πακετο μπορω να ειμαι ησυχος και να μην εχω παλι κανα κλειδωμα της SIM....Ευχαριστω πολυ.

Τελευταία επεξεργασία από: Ananeotis, 15/10/2011 - 15:37

#49   spiros23

spiros23

iPH Guru

• 9.284 μηνύματα

Δημοσίευση 15/10/2011 - 15:53

Βοηθησεις αρκετα τουλαχιστον για να καταλαβω με τι περιπου πακετο μπορω να ειμαι ησυχος και να μην εχω παλι κανα κλειδωμα της SIM....Ευχαριστω πολυ.

Τιποτα φιλε μου, σιγα τη βοηθεια..
Αν βρω την εφαρμογη αυτη απο το cydia που λεει ποσο καταναλωνει η καθε εφαρμογη θα την γραψω εδω να την δεις..

#50   leymar

leymar

iPH newbie

• 99 μηνύματα

Δημοσίευση 15/10/2011 - 16:11

τι ηλιθιες που ειναι οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας σε σχεση με τα data plan.
εχω ενα φιλο στη σουηδια και εχει 1 gb και αν το ξεπερασει απλα του κοβουν τη ταχυτητα ουτε εξτρα χρεωσεις ουτε τιποτα ειτε με συμβολαιο ειτε με καρτοκινητο.

#51   omersub

omersub

iPH newbie

• 86 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2011 - 19:46

ρε παιδια μηπως καταφερε καποιος να ενεργοποιησει το imessage σε 3gs με baseband 06.15.00?

#52   Constantine32

Constantine32

iPH User

• 102 μηνύματα
  • Twitter:@cka2684
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad mini 4 +4G

Δημοσίευση 17/10/2011 - 11:13

Καλημέρα,

Εχτές έκανα τις πρώτες απόπειρες με φίλους για το iMessage και δούλεψε σε όλους μας άψογα. Με το που πάς να στείλεις SMS σε κάποιον που το έχει ενεργοποιήσει γυρνάει σε κλάσματα σε iM.

Αν υπάρχουν και άλλοι που το χρησιμοποιούν θα ήθελα να ελέγξουν κάτι και να μου πουν και εμένα. Είδα πολύ μεγάλη κατανάλωση στην μπαταρία απο τη στιγμή που το χρησιμοποίησα και δε γνωρίζω ποιά είναι η λειτουργία του στο background. Μπορείτε να το τσεκάρετε και να μου πείτε? Υπάρχει η πιθανότητα να παίζει πολύ με το 3G και αυτό να επιβαρύνει την μπαταρία...

Ευχαριστώ..

#53   marian

marian

iPH Addict

• 894 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 17/10/2011 - 12:11

Εγώ παρατήρησα το εξής με το iMessage που με εκνεύρισε απίστευτα:

Ξεκινάω να κάνω δοκιμές με φίλο στο εξωτερικό (ευκαιρία να μιλάμε τσάμπα). Μας δίχνει και στους δυο ότι με την συγκεκριμένη επαφή είναι δυνατό το iMessaging και αρχίζουμε και στέλνουμε δωρεάν. Σε κάποια φάση ο φίλος βγαίνει εκτός δικτύου internet (μόνο απλό σήμα). Εμένα μου δίχνει κανονικά όμως ότι το imessage είναι διαθέσιμο (μπλε χρωματάκι κλπ), συνεπώς στέλνω κανονικά το μήνυμα. Αφού το έστειλα και είχε μπλε χρώμα, μετά από 1 λεπτό το χρώμα έγινε πράσινο γιατί δεν βρήκε σήμα internet στον άλλο και εγώ χρεώθηκα 3 SMS στο εξωτερικό!!!!

Δηλαδή ουσιαστικά δεν ελέγχει κάθε φορά την σύνδεση και των 2 και αν ένας από τους δυο βρεθεί χωρίς internet ο άλλος θα χρεωθεί SMS... Μεγάλη πατάτα...

#54   spiros23

spiros23

iPH Guru

• 9.284 μηνύματα

Δημοσίευση 17/10/2011 - 14:13

Εγώ παρατήρησα το εξής με το iMessage που με εκνεύρισε απίστευτα:

Ξεκινάω να κάνω δοκιμές με φίλο στο εξωτερικό (ευκαιρία να μιλάμε τσάμπα). Μας δίχνει και στους δυο ότι με την συγκεκριμένη επαφή είναι δυνατό το iMessaging και αρχίζουμε και στέλνουμε δωρεάν. Σε κάποια φάση ο φίλος βγαίνει εκτός δικτύου internet (μόνο απλό σήμα). Εμένα μου δίχνει κανονικά όμως ότι το imessage είναι διαθέσιμο (μπλε χρωματάκι κλπ), συνεπώς στέλνω κανονικά το μήνυμα. Αφού το έστειλα και είχε μπλε χρώμα, μετά από 1 λεπτό το χρώμα έγινε πράσινο γιατί δεν βρήκε σήμα internet στον άλλο και εγώ χρεώθηκα 3 SMS στο εξωτερικό!!!!

Δηλαδή ουσιαστικά δεν ελέγχει κάθε φορά την σύνδεση και των 2 και αν ένας από τους δυο βρεθεί χωρίς internet ο άλλος θα χρεωθεί SMS... Μεγάλη πατάτα...

ναι αλλα αν πας ρυθμισεις-μηνυματα και απενεργοποιησεις το "αποστολη ως sms', τοτε δε θα γινεται αυτο και ετσι δε θα χρεωνεσαι.. ;)

#55   marian

marian

iPH Addict

• 894 μηνύματα

Δημοσίευση 19/10/2011 - 09:47

ναι αλλα αν πας ρυθμισεις-μηνυματα και απενεργοποιησεις το "αποστολη ως sms', τοτε δε θα γινεται αυτο και ετσι δε θα χρεωνεσαι.. ;)

Χαίρω πολύ, αλλά εγώ το θέλω ενεργοποιημένο αυτό, σε περίπτωση που ΕΓΩ δεν έχω σήμα internet να στέλνει sms.

Δήλαδή είναι τόσο δύσκολο να ελέγχει αν ο ΑΛΛΟΣ έχει σήμα internet και αν όχι να περιμένει να βρει για να του το στείλει ή έστω να μου το κάνει πράσινο ώστε να καταλάβω ότι δεν έχει και να περιμένω εγώ;

#56   hackertom

hackertom

iPH Contributor

• 1.095 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 19/10/2011 - 10:31

Χαίρω πολύ, αλλά εγώ το θέλω ενεργοποιημένο αυτό, σε περίπτωση που ΕΓΩ δεν έχω σήμα internet να στέλνει sms.

Δήλαδή είναι τόσο δύσκολο να ελέγχει αν ο ΑΛΛΟΣ έχει σήμα internet και αν όχι να περιμένει να βρει για να του το στείλει ή έστω να μου το κάνει πράσινο ώστε να καταλάβω ότι δεν έχει και να περιμένω εγώ;

Κάτι απλό είναι παιδιά! ΑΡΕ Apple...!!! :unsure:

#57   iMarilina

iMarilina

-

• 13.499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 19/10/2011 - 10:36

Ναι αλλά ίσως είναι κάτι στιγμιαίο που έπεσε στην περίπτωση. Και γω χτές έκανα imessage απο τον ΗΣΑΠ και κάποια στιγμή έφυγε για μερικά δευτερόλεπτα το data και το έκανα cancel το μήνυμα και περίμενα.
Whatsapp doc?

#58   spiros23

spiros23

iPH Guru

• 9.284 μηνύματα

Δημοσίευση 19/10/2011 - 12:23

Καλα εγω απλα στο προτεινα ειναι η μοναδικη λυση νομιζω.. Θα προτιμουσα να το ενεργοποιησω αυτο, και απλα οταν δεν εχω και εγω ιντερνετ, να μην τον στελνει.. Παρα να την παταω και να με χρεωνει τοσο οταν δεν εχει ιντερνετ ο αλλος.

#59   marian

marian

iPH Addict

• 894 μηνύματα

Δημοσίευση 19/10/2011 - 15:56

Καλα εγω απλα στο προτεινα ειναι η μοναδικη λυση νομιζω.. Θα προτιμουσα να το ενεργοποιησω αυτο, και απλα οταν δεν εχω και εγω ιντερνετ, να μην τον στελνει.. Παρα να την παταω και να με χρεωνει τοσο οταν δεν εχει ιντερνετ ο αλλος.

Αυτό θέλω και εγώ, όταν δεν έχω εγώ internet να μου βγάζει πράσινο και όταν ο άλλος δεν έχει internet να μπαίνει το imessage στην αναμονή. Ουσιαστικά δεν χρειάζεται καν να κάνει έλεγχο αν έχει ο άλλος εκέινη την ώρα interent, γιατί όπως είπαν και πιο πάνω μπορεί το σήμα του το επόμενο δευτερόλεπτο να χαθεί. Αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει είναι ότι απαξ και εμένα μου δείχνει μπλε και το στείλω σαν imessage να μην το λαμβάνει ο άλλος με τίποτα σαν SMS. Απλά να περιμένει να βρει σήμα.

Το άλλο επίσης που θα μου άρεσε θα ήταν σε κάθε επαφή να μπορώ να διαλέξω μέσα στην συνομιλία αν θέλω να φύγει το μήνυμα σαν SMS ή σαν imessage. Για παράδειγμα εγώ έχω cosmote σύνδεση και στους cosmote έχω τσάμπα sms ούτως ή άλλως. Γιατί να χαλάω τα data μου στέλνοντας imessage σ' αυτούς; (οκ είναι λίγα τα data αλλά αν τύχει κάποιο μήνα και είμαι οριακά να μπορώ να έχω την επιλογή). Στους vodafone φίλους με iphone να μπορώ να στέλνω imessage όταν είναι διαθέσιμο. Ένα κουμπί δηλαδή μέσα στην συνομιλία. Γιατί έτσι όπως είναι τώρα, αν θέλω σε κάποιον να στείλω SMS όπως και δήποτε (ας έχει imessage διαθέσιμο) πρέπει να βγω, να πάω στα settings, να κλείσω το imessage, να στείλω μήνυμα, να μπω στα settings και να το ξανανοίξω για να στείλω σε κάποιον άλλο που έχει vodafone. Και αν αυτός ο άλλος που έχει vodafone πάει εκείνη την ώρα να μου στείλει εμένα imessage, επειδή δεν θα βρει το δικό μου ενεργοποιημένο, θα χρεωθεί για SMS!!!

Προς το παρόν μόνο whatsapp που είναι εγγυημένο!

ΥΓ. όλες οι λύσεις στα παραπάνω που περιγράφω και δεν έχω υπ' όψιν μου είναι ευπρόσδεκτες

Τελευταία επεξεργασία από: marian, 19/10/2011 - 15:58

#60   billymos

billymos

iPH newbie

• 53 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/11/2011 - 16:23

Καλησπερα και απο μενα...

Ειχα ενα 3Gs σε 5.0.1 και απεκτησα και το 4s σε 5.0.
Το παλιο το εδωσα στη συζυγο μου, αλλα το imessage δε δουλευει... ειναι παντα πρασινο.
μπορει να οφειλεται στη διαφορετικη εκδοση ή επειδη και τα δυο κινητα χρησιμοποιουν το ιδιο λογαριασμο apple id?

ευχαριστω για τις απαντησεις σας..

ΥΓ: οι δοκιμες γινονται με το ενα κινητο σε wifi και το αλλο σε 3g

Τελευταία επεξεργασία από: billymos, 14/11/2011 - 16:25

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια