Δημοσίευση 29/08/2009 - 17:38
Γεια σας παιδιά, εγώ χρησιμοποιούσα το iDA σε jailbroken iPhone ωστόσο είπα να μην έχω το iPhone μου πλέον jailbroken, προτιμώ να το έχω normal γιατί και jailbreak που έκανα το έκανα μονο για το iDA το θέμα είναι ότι το iDA ήταν φοβερό χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο όπως "ναβιγον" κτλ απ' ότι είδα το "συγικ" μοιάζει πολύ με το iDA.
Εσείς ποιο πιστεύετε πως αξίζει ή αγοράσω?
Αυτό που μου άρεσε στο iDA ήταν ότι όταν του όριζα μια διαδρομή μπορούσα να του πω ενδιάμεσα είτε κοντά στην διεύθυνση μου είτε κοντά στον προορισμό μου είτε όπου αλλου θέλω οποιοδήποτε POI είτε είναι βενζινάδικο είτε restaurant είτε οτιδήποτε επιλέξω. Και μπορούσα να επιλέξω πάνω από ένα POI ενδιάμεσα στην διαδρομή μου. Επίσης μπορούσα να βάλω και δικες μου ενδιάμεσες στάσεις, πχ ενδιάμεσες διευθύνσεις μέχρι τον τελικό προορισμό.
Επίσης όταν μου έβγαζε μια διαδρομή στις λεπτομέρειες της διαδρομής μου έλεγε ότι η διαδρομή περιέχει λεωφόρους, διόδια κτλ και ανάλογος μπορούσα ή απενεργοποιήσω άμεσα και εύκολα οτιδήποτε απ' αυτά,
Αυτά ήταν τα main features που μου άρεσαν πολύ στο iDA. Και οι χάρτες της Ελλάδος ήταν μια χαρά, ποτε δεν μου έτυχε πρόβλημα όπου και να πήγαινα, πάντα με έβγαζε έξω από το νούμερο που επέλεγα να πάω.
Μου άρεσαν πολύ οι επιλογές που είχα στο iDA, πχ μπορούσα να του ορίζω τα κριτήρια της διαδρομής που θα σχηματίσει, πχ μπορούσα να του ορίσω να μην μου βγάζει διαδρομές με διόδια, η να μου βγάζει πάντα διαδρομές με αποφυγή κίνησης.
Είχα επίσης βάλει Ελληνική φωνή και μπορούσες να επιλέξεις είτε άνδρα είτε γυναικα και ήταν μια πραγματική φωνή και όχι κάποιο robot, κάτι το οποιο μου άρεσε παρα πολύ μιας και έβγαζα άκρη από αυτά που μου έλεγε.
Στην επαναδρομολόγηση συνέχιζε να επαναδρομολογεί με τα κριτήρια που είχα αναθέσει για την συγκεκριμένη διαδρομή, πχ αν από τις ρυθμίσεις είχα απενεργοποιήσει τα διόδια και έβαζα μια διαδρομή την οποια ήξερα ότι μέσο αττικής οδού θα πάω πολύ ποιο γρήγορα, εξαρχής μου έβγαζε την διαδρομή χωρίς αττική οδό μιας και έτσι είχα ρυθμίσει να μου βγάζει την διαδρομή, ωστόσο αν πατούσα στις λεπτομέρειες της διαδρομής να μου συμπεριλάβει και τα διόδια γί αυτή τη διαδρομή μου έβγαζε αττική οδό, αν για κάποιο λόγο χανόμουν πριν φτάσω στην αττική οδό επαναδρομολογουσε με τα κριτήρια της διαδρομής αυτής, δηλαδή συνέχιζε να μου δείχνει την πορεία μου προς αττική οδό.
Μου άρεσε και η αυτόματη αλλαγή του χάρτη σε μέρα και νύχτα (όχι ότι το θεωρούσα απαραίτητο)
Μου άρεσε που μου σφύριζε όταν ξεπερνούσα το όριο ταχύτητας.
Επίσης είχα την δυνατότητα να βάζω δικά μου POIs (όχι ότι το χρησιμοποίησα και πολύ αυτό)
Αυτά ήταν πάνω κάτω αυτά που μου άρεσαν πολύ στο iDA, και τώρα είμαι σε αναζήτηση κάποιου navigation application που να έχει τα features αυτά. Είδα τον συγκριτικό πινακα και απ' ότι είδα το Navigon είναι πολύ δυνατό. Ωστόσο θα ήθελα και μια δεύτερη και τρίτη γνώμη πάνω στο θέμα μιας και δεν έχω σκοπό να κάνω συλλογή από navigation προγράμματα γιατί δεν είναι και τα ποιο φτηνά apps στο app store.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων