Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Αγορά MacBook Air

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
109 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   Researcher

Researcher

iPH Hero

• 3.615 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/08/2011 - 08:59

Όταν είχα πάρει το fujitsu - το πρώτο laptop-μου είχαν πει στο κατάστημα ότι όταν το έχω στη πρίζα να βγάζω την μπαταρία!!θα την βάζω μόνο Οτάβα θέλω να τη φόρτιση!!!δεν μου είπαν όμως ότι εάν δεν τη φόρτισω θα χαλάσει!! Πήγα και μετά απο ένα χρόνο- τόσο νωρίς- να φόρτισω τη μπαταρία για να το χρησιμοποιήσω εκτός σπιτιού κ δεν φορτιζε!!!παει....!!!γι αυτό ρώτησα!!αν και δεν πρόκειται να το βγάλω εκτός μιας κ έχω το iPad!!!

Δεν έκανες το calibration 1x/ μήνα...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   tgnikit

tgnikit

iPH Contributor

• 1.137 μηνύματα

Δημοσίευση 10/08/2011 - 09:30

Εγώ πάλι πήρα iMAC γι αυτό το λόγο. Για χρήση στο σπίτι. Απο εκεί και πέρα, οτι και να κάνεις κάποια στιγμή η μπαταρία θα χαλάσει. Νομίζω η apple λέει 300 πλήρης φορτίσεις είναι η διάρκεια ζωής της.

#78   nikostsitsos

nikostsitsos

iPH Enthousiast

• 361 μηνύματα
  • GameCenter:nikostsitsoulis

Δημοσίευση 10/08/2011 - 09:34

Εγώ πάλι πήρα iMAC γι αυτό το λόγο. Για χρήση στο σπίτι. Απο εκεί και πέρα, οτι και να κάνεις κάποια στιγμή η μπαταρία θα χαλάσει. Νομίζω η apple λέει 300 πλήρης φορτίσεις είναι η διάρκεια ζωής της.

τουλαχιστον η apple οσον αφορα το iphone λεει οτι η μπαταρια του διατηρει το 80% της χωρητικοτητας μετα απο 400 φορτισεις ενω για να macbook μετα απο 1000.

#79   giannisg2004

giannisg2004

iPH Contributor

• 914 μηνύματα

Δημοσίευση 10/08/2011 - 12:15

Συμφωνούμε σε όλα εκτός από αυτό που αναφέρεις πάνω. Μπορείς να παραθέσεις μία πηγή?

Δές το πρότελευταίο post εδώ: https://discussions....hreadID=1764220

Ακόμη, ρίξε μιά ματιά και εδώ:https://discussions....hreadID=1764220
Το παραπάνω έχει πολλές πληροφορίες μαζεμένες σχετικά με τίς μπαταρίες των MacBook.

Τέλος, από την επίσημη σελίδα της Apple, αυτό που μπόρεσα να βρώ είναι το εξής:http://support.apple.com/kb/TS1909
Στην ουσία το κύκλωμα αυτό εμποδίζει το overcharging, και για να το κάνει αυτό η φόρτιση σταματάει όταν φορτίσει πλήρως. Γι'αυτό, μπορεί κανείς να δεί ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη π.χ. στο 97% αν και το laptop είναι συνεχώς συνδεδεμένο στην πρίζα. Αυτό το τελευταίο μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ από προσωπική εμπειρία με το MacBook Pro (unibody late2009). Μόλις φορτίσει πλήρως, σταματά η φόρτιση, και η μπαταρία αρχίζει πολύ αργά να πέφτει (π.χ. 1-2% σε μιά μέρα), αλλά γράφει "Battery in not charging" και το λαμπάκι του φορτιστή γίνεται από κόκκινο πράσινο, ενώ η φόρτιση δέν ξαναξεκινάει αν δέν πέσει η μπαταρία κάπου στο 94-95%.

Ps: sorry για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά το βράδυ βγήκα για ποτό και τώρα ξύπνησα και είδα το post σου.

#80   giannisg2004

giannisg2004

iPH Contributor

• 914 μηνύματα

Δημοσίευση 10/08/2011 - 12:22

Η Apple λέει ότι μέχρι 300 φορτίσεις η μπαταρία κρατάει το 80% της χωρητικότητάς της, ενώ γενικά η μπαταρία αντέχει μέχρι 1000 κύκλους. Και αυτό γιατί δέν είναι ιόντων λιθίου (όπως οι περισσότερες μπαταρίες των συσκευών) αλλά είναι πολυμερών λιθίου. Ακόμη, χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται adaptive charging και επεκτείνει την ζωή της μπαταρίας (σχετικά με το adaptive charging, μπορείτε να δείτε στην σελίδα της Apple, στα features των MacBook Pro.).

#81   mamakossa

mamakossa

iPH Member

• 304 μηνύματα

Δημοσίευση 10/08/2011 - 12:27

ρε παιδία και τα ρουχα λερώνονται τα πλενεις και χαλανε..
τι να κανουμε να μην τα φοραμε για να μην χαλανε
σημασιά έχει να χαρούμε τον υπολογιστη μας
ασε που το φορητό δεν ειναι γαι να τοχεις να δουλευει 24ώρες το 24
είναι φορητο για να κανει δουλειες συγκεκριμένες
εμεις τα θελουμε ολα

Τελευταία επεξεργασία από: mamakossa, 10/08/2011 - 12:28

#82   atma

atma

iPH newbie

• 55 μηνύματα

Δημοσίευση 10/08/2011 - 23:23

Μιας και πήρα το i5 Air στα 256... Βλέπω ότι πολλοί το σκέφτεστε, έγραψα ένα review, ρίξτε μια ματιά... ίσως λύσει μερικές απορίες.

#83   Researcher

Researcher

iPH Hero

• 3.615 μηνύματα

Δημοσίευση 10/08/2011 - 23:53

Εγώ συμπολίτη, πήρα το macbook pro i7 με του κότσαρα τον τοπ SSD. Αυτό είναι μηχάνημα πλέον. Τα results από benchmarks είναι τρομακτικά...

Kαι θα συνιστούσα όποιος νομίζει πως θα ξεφύγει από τα surfing, emailing και facebook να το αφήσει το Air καλύτερα. Το Air είναι φιγουρίνι απλά.

Ελπίζω να έχουν διορθώσει το πρόβλημα των πρώτων Air που έσπαγε η οθόνη στο hinch της.

ps: με γεια και καλοδούλευτο.

#84   larryf13

larryf13

iPH Member

• 250 μηνύματα
  • GameCenter:larryf13

Δημοσίευση 11/08/2011 - 10:47

H μπαταρία δεν παθαίνει τίποτα. Αφήστε τους πάντες να κάθονται να παιδεύονται. Έχω εμπειρία με πάνω από 30 φορητούς και δεν έχει καμία σχέση πως τον έχεις και τι τον κάνεις.

Έχω δει μπαταρία να πεθαίνει από άτομο που όταν είχε στο ρεύμα το μηχάνημα την έβγαζε.

Τελευταία επεξεργασία από: larryf13, 11/08/2011 - 10:47

#85   Evangelia

Evangelia

iPH Enthousiast

• 548 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 11/08/2011 - 13:35

Καλησπέρα η sd card slot είναι υποδοχή για sd card έτσι;;δηλαδή διαβάζει τη συγκεκριμένη? δηλαδή τις memory stick pro duo δεν τις διαβάζει? επίσης τι είναι το apple care?

#86   Researcher

Researcher

iPH Hero

• 3.615 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2011 - 13:39

H μπαταρία δεν παθαίνει τίποτα. Αφήστε τους πάντες να κάθονται να παιδεύονται. Έχω εμπειρία με πάνω από 30 φορητούς και δεν έχει καμία σχέση πως τον έχεις και τι τον κάνεις.

Έχω δει μπαταρία να πεθαίνει από άτομο που όταν είχε στο ρεύμα το μηχάνημα την έβγαζε.

Με τόσα επιχειρήματα, παραδείγματα και αναφορές εμένα με έπεισες! :lol: :lol: :lol:

#87   giannisg2004

giannisg2004

iPH Contributor

• 914 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2011 - 15:40

Καλησπέρα η sd card slot είναι υποδοχή για sd card έτσι;;δηλαδή διαβάζει τη συγκεκριμένη? δηλαδή τις memory stick pro duo δεν τις διαβάζει? επίσης τι είναι το apple care?

Για τήν SD slot δέν ξέρω με σιγουριά αν διαβάζει pro duo, αλλά διαβάζει διάφορους τύπους (όχι μόνο SD).
Όσον αφορά το Apple Care, είναι επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια, για οτιδήποτε συμβεί, ενώ παράλληλα έχεις και τηλεφωνική υποστήριξη.

#88   larryf13

larryf13

iPH Member

• 250 μηνύματα

Δημοσίευση 11/08/2011 - 21:11

Με τόσα επιχειρήματα, παραδείγματα και αναφορές εμένα με έπεισες! :lol: :lol: :lol:

Εσύ με τι μας έπεισες;

#89   larryf13

larryf13

iPH Member

• 250 μηνύματα

Δημοσίευση 14/08/2011 - 11:09

Πάντως χειρότερη οθόνη από το Air δεν έχω ξαναπετύχει. Και δεν αναφέρομαι σε ανάλυση, χρώματα κτλ., αλλά στην επιφάνεια που κάνει τρομακτική αντανάκλαση και στον ήλιο δε μπορείς να δείς τίποτα. Επιπρόσθετα λερώνεται πάρα πολύ εύκολα και ακόμα και κόκκοι σκόνης κάνουν μπαμ πάνω της και ενοχλούν απίστευτα.

Ευτυχώς υπάρχει και το Άζαξ, γιατί αλλιώς θα πεθαίναμε στο τρίψιμο!

#90   atma

atma

iPH newbie

• 55 μηνύματα

Δημοσίευση 16/08/2011 - 03:27

Εγώ συμπολίτη, πήρα το macbook pro i7 με του κότσαρα τον τοπ SSD. Αυτό είναι μηχάνημα πλέον. Τα results από benchmarks είναι τρομακτικά...

Kαι θα συνιστούσα όποιος νομίζει πως θα ξεφύγει από τα surfing, emailing και facebook να το αφήσει το Air καλύτερα. Το Air είναι φιγουρίνι απλά.

Ελπίζω να έχουν διορθώσει το πρόβλημα των πρώτων Air που έσπαγε η οθόνη στο hinch της.

ps: με γεια και καλοδούλευτο.

Φιγουρίνι είναι όντως, αλλά υπερκαλύπτει το 90% των απαιτήσεων που έχει ο μέσος χρήστης... Σαν να λέμε το 95% των χρηστών. Επίσης άποψη μου είναι πως για cpu intensive εργασίες, καλύτερα να πάρεις έναν iMac με τουλάχιστον 27" οθόνη. Από την οθόνη δεν έχω παράπονο, αλλά από την άλλη δεν είμαι και ιδιαίτερα απαιτητικός (μάλλον) ...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες