Witcher Adventure Board Game
Μετά το πολύ καλό Arcane Quest 2 (βλεπ. πιο πάνω) το οποίο το έχω λιώσει ένα ακόμη αναμενόμενο Digital Board Game έκανε την εμφάνιση του το περασμένο ΣΚ - ο λόγος για το Witcher της CD Project το οποίο βασίζεται στο γνωστό τίτλο των PC. Το παιχνίδι είναι κάτι ανάμεσα σε Talisman - Elder Sign - Lord of Waterdeep και Runeboud χωρίς όμως να μπορεί να ταυτιστεί με κάποιο από όλα αυτά. Οι παίκτες αναλαμβάνουν έναν από τους 4 χαρακτήρες του κόσμου και το ωραίο είναι ότι ο καθένας από αυτούς παίζεται εντελώς διαφορετικό τρόπο οι χαρακτήρες αυτοί είναι: Gealt (Warrior) η Tris (Μάγισσα) ο Zigrin (νάνος) και ο Dabdelion (Rogue).
Gameplay
Το παιχνίδι παίζεται σε γύρος και σκοπός του κάθε παίχτη είναι να έχει μαζέψει τα περισσότερα Victory Points το πρώτο ευχάριστο στοιχείο εδώ είναι ότι οι κανόνες είναι τέλεια δομημένοι σε Digital στιλ και έτσι δεν υπάρχει τίποτε το κρυφό όλα είναι φανερά σε όλους από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με ότι καλό (τέλεια προσαρμογή στο Ipad) και ότι κακό (Λείπει το στοιχείο του αιφνιδιασμού) συνεπάγεται αυτό.
Στην αρχή του παιχνιδιού κάθε παίκτης διαλέγει ένα από τα δύο διαθέσιμα Quest και ξεκινάει - για να ολοκληρωθεί ένας γύρος παίκτης πρέπει να γίνουν 3 πράγματα τα οποίο περιλαμβάνουν 2 δράσεις και μια επίλυση μυστηρίου (αχ αυτές οι μεταφράσεις) .
Δράσεις - Action : Travel, Fast Travel (Τραβάς μια κάρτα νεκροκεφαλή), Invstigate (τραβάς μια κάρτα χρώματος,), Develop (ανάπτυξη χαρακτήρα), Ειδική ικανότητα (μοναδική για κάθε παίκτη) Rest (θεραπεύεις τα τραύματα σου)
Travel: Η ενέργεια σου επιτρέπει να ταξιδέψεις ανάμεσα στις περιοχές αλλά μόνο μια θέση - μπορείς επίσης να ταξιδέψεις δύο θέσεις αλλά τότε τραβάς νεκροκεφαλή
Investigate: Διαλέγεις μια κάρτα από τις τρεις διαθέσιμες τράπουλες (Μοβ, Μπλε, Κόκκινη) και κάνεις ακριβώς αυτό που λέει - συνήθως σου δίνει ένα Resource Αντίστοιχου χρώματος
Develop: Εδώ ουσιαστικά βρίσκεται η λειτουργία ανάπτυξης του χαρακτήρα μας τραβάμε δύο κάρτες και επιλέγουμε τη μια - οι κάρτες αυτές μας δίνουν διάφορες δυνατότητες, τρόπους να μαζεύουμε VP , Χρήματα, Resource κτλ
Ειδική ικανότητα: Αυτή είναι διαφορετική σε κάθε παίκτη ο πολεμιστής - witcher πίνει τα ποτάκια του (ουσιαστικά ενεργοποιεί της Develop κάρτες του, Η μάγισσα ενεργοποιεί και αυτή τις δικές της Develop Κάρτες οι οποίες είναι Spells, Ο Rogue μαζεύει χρήματα, και ο νάνος τραβάει κάρτες νάνων που του προσφέρουν διάφορες επιλογές.
Resolve: Σε αυτή τη φάση ο παίκτης επιλέγει αν θα επιτεθεί ή αν θα τραβήξει κάρτα πεπρωμένου (νεκροκεφαλή) αν στην περιοχή που βρίσκεται δεν υπάρχει ούτε κάρτα παρεπομένου ούτε τέρας τότε απλά μετακινεί τον σχετικό δείκτη και νέα τέρατα ή κάρτες κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή.
Μάχες
Όταν σε μια περιοχή υπάρχει τέρας ή όταν από το τράβηγμα καρτών εμφανιστεί κάποιο οι παίκτες πρέπει να το αντιμετωπίσουν - η μάχη γίνεται ως εξής - Κάθε τέρας έχει δύο χαρακτηριστικά επίθεση(σπαθί) και άμυνα(ασπίδα) ο παίκτης ρίχνει τα ζάρια του (3 κανονικά και 1 του χαρακτήρα με εξαίρεση τον πολεμιστή που ρίχνει 6 (3 κανονικά και 3 του χαρακτήρα)) και προσπαθεί να συγκεντρώσει τον αριθμό των σπαθιών για να σκοτώσει το τέρας και τον αριθμό των ασπίδων για να μην πάρει ζημιά από αυτό)
Damage στο παιχνίδι υπάρχουν δύο είδη ζημιών (μικρή και μεγάλη) αυτά είναι δείκτες που κάθονται πάνω σε κάποιες ενέργειες και σε εμποδίζουν να τις πραγματοποιήσεις αν δεν θεραπεύσεις πρώτα τα τραύματα σου - η διαδικασία αυτή γίνεται με το Rest όπου χάνεις ένα Action και μπορείς να θεραπεύσεις είτε 2 μικρά τραύματα είτε ένα μεγάλο.
Ολοκλήρωση παιχνιδιού και νίκη ή ήττα
Στην αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες συμφωνούν στη διάρκεια του αυτό γίνεται αποφασίζοντας πόσα Quest θα παιχτούν (1 , 3 , 5) για αρχή προτείνω το 1. ξεκινώντας το παιχνίδι κάθε παίκτης έχει ένα βασικό quest το οποίο δίνει και τους περισσότερος πόντους. Για να κάνουμε το βασικό μας Quest πρέπει να μαζέψουμε τα ανάλογα Resource και να πάμε στην τοποθεσία που μας λέει μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι - Εκτός από το βασικό μας quest η κάρτα αποστολής μας περιέχει και άλλες δευτερεύουσες αποστολές (Side Quest) που και αυτές όταν ολοκληρωθούν δίνουν εξτρά πόντους - τέλος κάθε κάρτα έχει και μια τρίτη κατηγορία Support Quest τα οποία πραγματοποιούνται μόνο από τους αντιπάλους μας όταν αυτοί βρίσκονται στην ίδια περιοχή με εμάς και τους δίνουν πόντους νίκης. όταν ένας παίκτης καταφέρει να ολοκληρώσει το βασικό του quest οι υπόλοιποι παίζουν έναν ακόμη γύρο στη συνέχεια το παιχνίδι τελειώνει και μετράμε τους πόντους νίκης!
https://itunes.apple...d735549884?mt=8
Τελευταία επεξεργασία από: lula, 01/12/2014 - 11:17