Δεν έχω ιδέα από unix και ούτε θέλω να αποκτήσω...
Το Galaxy S2 το έκανα root με ένα εργαλείο που λειτουργεί όπως ακριβώς και το redsn0w.
H HTC που αναφέρεις έχει πλέον βγάλει tool για να ξεκλειδώνεις τον bootloader της συσκευής σου μόνος σου...
Φίλε μου δεν είσαι ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στον χώρο του android και παραπληροφορείς...
Βέβαια είναι πολύ εύκολο να κάνεις root το s2 samsung
Πηγαίνουμε και βλέπουμε στις πληροφορίες της συσκευής την έκδοση του Kernel. (Πληροφορίες σχετικά με την συσκευή κάτω κάτω στις ρυθμίσεις και τέρμα κάτω πάλι εκεί που λέει "Έκδοση Kernel". Για παράδειγμα το δικό μου λέει: 2.6.35.7-I9100XWKE2-CL187606 root@DELL101 #2. Αγνοούμε τα πάντα και σημειώνουμε αυτά που έχω έντονα με κόκκινα. Δηλαδή το XWKE2 στην δική μου περίπτωση. Το σημειώνουμε κάπου (σημαντικό).
Κατεβάζουμε τα αρχεία που επισυνάπτω στο παρών θέμα. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΟΝΟΝ αυτά που επισυνάπτω γιατί με αυτά έκανα επιτυχημένα το root. Για παράδειγμα ακούστηκαν προβλήματα με την τελευταία έκδοση του SuperOneClick οπότε χρησιμοποίησα αυτήν που επισυνάπτω για να είμαστε σίγουροι. Επίσης το oritzinal thread στους XDA Devs χρησιμοποιεί το τελευταίο ODIN. Αυτό επισυνάπτω και εγώ. Μαζί με αυτά επισυνάπτω και τον "πειραγμένο" kernel XWKDD_insecure.tar, καθώς και τους 6 αυθεντικούς kernels Που υπάρχουν έως αυτήν την χρονική στιγμή που γράφετε το άρθρο. Εσείς κατεβάζετε αυτόν που σας ταιριάζει. Για παράδειγμα σε μένα (θυμάστε που είπαμε να σημειώσετε την έκδοση του kernel?) ταιριάζει ο KE2_oritzinal.tar και αυτόν θα κατεβάσω.
Με φορτισμένο το κινητό μας ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30-40% το κλείνουμε από το power button.
Το ανοίγουμε κρατώντας πατημένα το Home button (κεντρικό πλήκτρο), το Volume Down και το POWER BUTTON. Θα μας βγάλει σε μια οθόνη όπου θα μας εξηγεί τους κινδύνους και ότι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πατήσουμε το Volume Up. Έτσι λοιπόν το Galaxy SII μπαίνει σε download mode έτοιμο για φλασάρισμα με το ODIN.
Αν δεν έχουμε κάνει εγκατάσταση το KIES το κάνουμε τώρα. Αν το έχουμε εγκαταστήσει ποιο πριν προτείνω να το ΕΠΑΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ και να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του προγράμματος από την Samsung Και να την εγκαταστήσουμε εκ νέου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ και μόνον αν είστε σίγουροι ότι έχετε τελευταία έκδοση η δεν έχετε κάνει κάποια άλλη εγκατάσταση κάποιου άλου συμβατού ADB android Κινητού!!!
Τρέχουμε μέσα από τον φάκελο το ODIN που έχουμε κατεβάσει.
Συνδέουμε το κινητό και περιμένουμε να εγκαταστήσει τους drivers.
Μόλις τελειώσει θα δούμε μήνυμα στο ODIN ότι συνδέθηκε η συσκευή σε κάποια COM Θύρα.
Φορτώνουμε στο πεδίο PDA το αρχείο XWKDD_insecure.tar.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ. Δεν τικάρουμε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ (αν είναι τίποτε επιλεγμένο το αποεπιλέγουμε) παρά μόνον να είναι επιλεγμένα τα "Auto reboot" και "F. Reset Time"
Πατάμε το Start. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και η συσκευή θα κάνει μόνη της επανεκκίνηση και θα δούμε μήνυμα επιτυχίας στο ODIN. Μην πανικοβληθείτε όταν στην οθόνη του κινητού εμφανιστεί ένα κίτρινο θαυμαστικό. Εϊναι φυσιολογικό. Θα κάνει κανονικά επανεκκίνηση και θα μπει στο λειτουργικό σφεράτα (όπως πάντα άλλωστε ).
Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις > εφαρμογές > Ανάπτυξη εφαρμογών και τσεκάρουμε τον "Εντοπισμό σφαλμάτων"
Φορτώνουμε το SuperOneClick.
Πατάμε root. Σε μερικά δευτερόλεπτα θα τελειώσει με μήνυμα επιτυχίας. Μας ρωτά να τρέξει μια εντολή και το αγνοούμε.
Κάνουμε επανεκκίνηση το κινητό. Θα ξαναδούμε το θαυμαστικό το κίτρινο. Αγνοήστε το και πάλι. Μόλις μπει στο λειτουργικό κάντε εγκατάσταση μια εφαρμογή που ζητά SuperUser. Εγώ έκανα το RootExplorer και βεβαιώθηκα ότι λειτουργεί το root σωστά.
Ακολουθούμε τα βήματα από το 4 έως ΚΑΙ το 11. Αλλά αυτήν την φορά επιλέγουμε τον αυθεντικό KERNEL Που ταιριάζει με αυτόν που είχαμε σημειώσει στην αρχή της διαδικασίας. Εγώ για παράδειγμα επέλεξα όπως σας είπα τον KE2_oritzinal.tar.
Κάνει το κινητό επανεκκίνηση και πλέον το θαυμαστικό εξαφανίζεται, το κινητό έχει τον αυθεντικό kernel Που είχε και πριν την διαδικασία και φυσικά το root παραμένει!
Φίλε μου αναφερεσε σε ψευδης ειδήσεις και ο λογος έιναι οτι η htc επίσημα μεν σου δίνει το ξεκλείδωμα αλλά χάνεις και επίσημα την εγγυηση.
Htc
Htc
Και απο το επίσημο facebook page τις HTC
Htc
Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 26/08/2011 - 15:22.