Νομιζω οτι αυτο το Hack αξίζει !!
Τί χρειαζόμαστε:
PUTTY γιά εντολές (cmd) download link ή το Mobile Terminal απο Cydia
winSCP (windows iphone browser) download link
HEX Editor download link
Σημείωση: Τα αρχεία του Rapidshare έχουν pass: zip
1. Jailbreak your iphone
2. Στο Cydia κάνουμε install α)Open SSH β) Erica Utilities γ) ldid
3. Στο Cydia κάνουμε install SysInfoPlus που με αυτό κλείνουμε την εφαρμογή MobileMusicPlayer ή κάνουμε install το SBsettings μαζί με το processes για να κλείσουμε αργότερα την εφαρμογή ipod.
4. Αντιγραφή το /Applications/MobileMusicPlayer.app/MobileMusicPlayer στο desktop με το iphone browser ή WinSCP (για log user:root pass:alpine)
5. Ανοίγουμε το HEX editor και αντικαθιστούμε τα νούμερα στην αριστερή πλεύρα με 0 (μηδέν) που αντιστοιχούνε στα γράμματα τα παρακάτω στην δεξιά πλευρά.
(Κρατήστε Back up το αρχικό αρχείο μήπως και δεν λειτουργήσει)
wantsSplashView
hideSplashView
showSplashView
setSplashViewImage:
exitPlayerForAccessorySplash
_accessorySplashViewWillAppearNotification:
AccessorySplashViewWillAppearNotification
splashViewImage
_splashView
6. Κλείνουμε την εφαρμογή MobileMusicPlayer με το SysInfoPlus ή με το SBsettings και processes κλείνουμε την εφαρμογή ipod.
7. Με το WinSCP αντιγραφή το hacked MobileMusicPlayer app στο iphone/ipod
8. Με το WinSCP αλλάζουμε τα permissions του αρχείου MobileMusicPlayer σε 777 (δεξί κλικ properties)
9. Με το Putty ή Mobile Terminal (για log user:root pass:alpine) εκτέλεση :
α) apt-get install ldid
β) ldid -S /Applications/MobileMusicPlayer.app/MobileMusicPlayer
γ) sysctl -w security.mac.proc_enforce=0 security.mac.vnode_enforce=0 (δύο φορές)
10. Κλείνουμε την εφαρμογή MobileMusicPlayer με το SysInfoPlus ή με το SBsettings και processes κλείνουμε την εφαρμογή ipod.
Αυτό λειτουργεί σε ipod και σε iphone 3g kai 3g's με firmware 3.0 και 3.0.1.
Σε περίπτωση που η εφαρμόγη ipod δεν ανοίγει μην πανικοβληθείτε και κάνετε restore απλως αντιγράφουμε το αρχικό αρχείο και reboot
Έχω βάλει αντάπτορα σε ένα BMW e46 και με αυτό το hack τώρα δεν βγένει αυτό το ενοχλητικό μήνυμα <<Accesessory Attached>> και εχω πρόσβασει πλέον στο iphone/ipod και στα κουμπιά του αυτοκινήτου και επιπλέον το TEXT στην οθόνη του αυτ/του δουλεύει κανονικά.
Για τις περιπτώσεις εκείνες που η εφαρμογή ipod δεν παίζει μετα απο reboot του iphone/ipod ακολουθεί το δευτερό μου post...