Να καταθέσω κι εγώ την πολύ πρόσφατη εμπειρία που είχα, σχετικά με την ανανέωση 2 γραμμών κινητής Cosmote.
Συμβόλαιο προ διετίας για 2 γραμμές, η μια στο XL (1500'-1500sms-2.8GB) στα 36 ευρώ και η άλλη στο Προς όλους 200'(200'-15sms-300MB) στα 20 ευρώ, σύνολο 56 ευρώ/μήνα, το οποίο αυξήθηκε στα 65 ευρώ το τελευταίο τετράμηνο, λόγω "ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας" και κάποιων "αναπροσαρμογών" από την Cosmote στα προγράμματά της.
Να σημειώσω πως οι 2 γραμμές κινητής ήταν μαζί με το σταθερό στο πρόγραμμα One (1000' από το σταθερό προς τα κινητά και το αντίστροφο), μαζί με VDSL30.
Χάνω λοιπόν το χρόνο μου αρχικά πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα για να διαπραγματευτώ, γιατί ήθελα να παραμείνω στην Cosmote, αλλά όχι με αυτό το κόστος. Μου προτείνουν ανανέωση στα ίδια χρήματα (65 ευρώ), γιατί "οι εκπτώσεις που έχετε είναι οι μέγιστες δυνατες"...η φορητότητα είναι μονόδρομος...
Παίρνω τηλεφωνική προσφορά από Vodafone, για RED1 και Προς όλους 700' στα 58 ευρώ/μήνα συνολικά, την οποία και αποδέχομαι χωρίς πολλά πολλά. Υπέγραψα το συμβόλαιο που μου έστειλαν, παρέλαβα και τις SIM και ήμουν σε αναμονή για τηλέφωνο από Cosmote.
Η αντιπροσφορά που μου έγινε για να ακυρώσω τη φορητότητα και να παραμείνω ήταν η εξής:
Η 1η γραμμή στο XL, αλλά με +1GB (3.8GB total) στα 31 ευρώ.
Η 2η γραμμή στο Προς όλους 200', με δώρο άλλα 200' (400' total) και 1.8GB για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου, στα 16 ευρώ.
Σύνολο: 47 ευρώ/μήνα
Επίσης στο σταθερό μου έκαναν μείωση παγίου κατά 6 ευρώ/μήνα και αναβάθμιση της γραμμής σε VDSL50.
Συμφώνησα και παρέμεινα στην Cosmote με καλύτερο deal, όπως ήθελα αρχικά.