Καθόμουν και σύγκρινα τα πακέτα "προσφορών" ο θεός να τις κάνει προσφορές..... που έχουν οι 3 εταιρίες μας κινητής τηλεφωνίας για το 4S.
Γιατί αν θα άλλαζα το 32αρη 4άρη μου θα έπαιρνα 32αρη 4S κοίταξα λίγο τις τιμές για το πρόγραμμα στα 45ευρο με 12 μήνες συμβόλαιο και στις 3 εταιρίες.....
Συμπέρασμα? από 711 μέχρι 721 ευρό..... ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!!! Τρέξτε να προλαβεται!
Μπήκα στο apple store της Αγγλίας και είδα ότι την αντίστοιχη συσκευή με ίδια χωρητικότητα της αγοράζεις unlocked με 600 λίρες Αγγλίας.... δηλαδή ακριβώς 701ευρο!!!!
Για μ#$%@%ες ψάχνουν οι δικοί μας εδώ? Μήπως πρέπει να πούμε και ευχαριστώ που κερδίζουν από 10 μέχρι 20 ευρό από τον κάθε ένα μας ΕΧΤΡΑ απο το apple store και μας το πασάρουν και για προσφορά??
Ειλικρινά λύστε μου αυτή την απορία γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο τώρα και θεωρώ ότι είμαστε πολύ βόδια αν πάμε να το αγοράσουμε απο εδώ (δεσμεύοντας τον εαυτό μας και σε 12μηνο συμβόλαιο)
όπα αδερφέ... γιατί να το πάρουμε από Ελλάδα...
ναι ναι συμφωνώ είναι πανάκριβα από εδώ ενώ απέξω είναι πάμφθηνα!! κι όμως δεν είναι έτσι, γιατί κοιτάς μόνο με το κύριο γνώμονα το πρόσκαιρο κέρδος! να γλυτώσουμε λίγα ευρουλάκια...
Το θέμα όμως είναι πολύ βαθύτερο και το φόρουμ δεν νομίζω ότι σηκώνει βαθιά οικονομική ανάλυση... αλλά θα στα πω επιγραμματικά...
Σήμερα ψωνίζεις απ' εξωτερικό... και δεν φτάνει που το κάνεις, αλλά δεν το κάνεις αθόρυβα, αλλά βροντοφωνάζεις ότι είσαι ο εξυπνότερος όλων... πρόσεχε γιατί αυτά έχουν εντελώς αρνητικό αποτέλεσμα.
όχι φίλε, δεν είναι έτσι... Γιατί αυτοί εκεί έξω ναι μεν τα έχουν φτηνότερα αλλά πνίγουν την Ελλάδα με τα χρέη... εσύ δεν υποστηρίζεις την Ελληνική αγορά και ο άμοιρος "κυρ. Μανώλης" που πήρε δάνειο από τους ξένους (τράπεζες) για να ζήσει την οικογένειά του και τα παιδάκια του... θα κλείσει το μαγαζάκι του... αυτό σαν συνέπεια θα έχει να μην έχει λεφτά να αγοράσει από το μαγαζάκι που έχεις εσύ ή εργάζεσαι, οπότε θα σε απολύσουν... αυτό έχει σαν συνέπεια να μην έχεις ούτε εσύ λεφτά να ψωνίσεις και θα κλείσεις με αυτόν τον τρόπο και το μπακάλικο και το περίπτερο και όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής σου... Αν φυσικά στα έβγαζα τα αποτελέσματα αυτής της πράξης με αριθμούς θα έβλεπες ότι χάνεις 600ευρώ και δεν κερδίζεις 300 που θες να πιστεύεις...
Γιατί; γιατί κοιτάς το κέρδος που θα βγάλεις με στόχο άντε 3 μήνες... μετά από αυτούς τους 3 μήνες όμως θα μου κατεβαίνεις στο σύνταγμα και θα μου υποδύεσαι τον αγανακτισμένο και θα κατηγορείς τους πολιτικούς ότι ευθύνονται γιατί δεν έχει λεφτά το κράτος! όταν ΕΣΥ στέλνεις τα λεφτά σου στον ξένο! μπράβο... πολύ έξυπνος είσαι φίλε... μην ψωνίζεις από την Ελλάδα!
θα σε παραδεχόμουν αν έλεγες..."και γιατί να το πουλήσω σε Έλληνα το κινητό μου;"
Καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε με την λογική των προβλημάτων δημοτικού πριν γράφουμε στο forum! Το να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω σε ελληνική επιχείρηση μπορεί να μην κερδίσεις κάτι, αλλά αύριο όταν θα πάει καλά η οικονομιά το αφεντικό σου παίζει να σου πεί... "ρε... πάρε 50 ευρώ αύξηση" ... 50x12 =600ευρώ κέρδος! γι αυτό... κοίτα λίγο με μακρύτερο ορίζοντα!