Δεν πιστεύω οτι υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει χρησιμοποιήσει πειρατικό λογισμικό.
Το θέμα είναι πως στο mobile software (ίσως και στο pc software) υπάρχει τόσο η "ανάγκη" που προαναφέρθηκε, είτε μιλάμε για δοκιμή της εφαρμογής, είτε για έλλειψη (άμεσων) χρημάτων όσο και η νοοτροπία μερικών που θέλουμε να τα έχουμε όλα τζάμπα.
Για την άμεση ανάγκη που λέμε δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Μια φορά μόνο μου έχει τύχει να χρειάζομαι άμεσα gps software και να το κατεβάσω από μαγαζάκι επειδή δεν προλάβαινα να βάλω φράγκα στην χρεωστική. Στην τελική το αγόρασα γιατί με βόλεψε. Στα της δοκιμής, ίσως στο Android τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού πέρα από το fragmentation, η πολιτική επιστροφής χρημάτων της google ισχύει μόνο για 15 λεπτά (!!!) μετά την αγορά. Πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσεις το pes2011 και τελικά δεν σου αρέσει, μόνο και μόνο μέχρι να κατέβουν τα data έχεις χάσει το 5ευρω. True story.
Προσωπικά στο sensation έχω πάνω από 100 αγορασμένες εφαρμογές με 5-10 σπασμένες, κάποιες από αυτές δεν μπορώ να αγοράσω κανονικά λόγω υποτιθέμενης ασυμβατότητας, άλλες τις έχω αγοράσει αλλά δεν μπορούσα να τις κατεβάσω λόγω διαφορών σε αμερικάνικο/ελληνικό market. Στο iPhone 4 έχω δοκιμάσει αρκετές σπασμένες, έχω κρατήσει μόνο 12 που σκοπεύω να αγοράσω όταν με το καλό βάλω φράγκα στην κάρτα. Το αν το παίζω ηθικός με τις αγορές μου ας έρθει να μου το πεί κάποιος που ξέμεινε από την α,β εφαρμογή όταν την χρειάστηκε άμεσα (επειδή δεν είχε βρεί σπασμένη την τελευταία έκδοση),ή κάποιος που γκρινιάζει που η χ,ψ developer σταμάτησε να βγάζει εφαρμογές (επειδή παρά τα €0.70 που την έδινε, to 80% των χρηστών της την είχαν τζάμπα).
Για το τζάμπα τώρα αναφέρθηκαν σχεδόν όλοι. Απλά να συμπληρώσω πως γνωστός μου με άλλες δυο high-end συσκευές, ο οποίος πρόσφατα έριξε 900 ευρώ για να πάρει το 64ρι s, με χαρακτήρησε θύμα όταν παίζαμε με το Solar Walk στο 4ρι μου και του είπα πως "μου αρέσει, θα το αγοράσω". Τα συμπεράσματα δικά σας.
Γενικά για την πειρατεία όμως, ας κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου:
Food for thought...
Τελευταία επεξεργασία από: akpe, 31/12/2011 - 19:26