Μιλάμε για παρανόηση ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων. Η Apple αγαπητέ μου δεν όφειλε να υποστηρίζει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ και για ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΝ. Πάρτο χαμπάρι. Η Apple κάνει αυτό που κάνει κάθε εταιρία: Πουλάει το προϊόν της ΩΣ ΕΧΕΙ, γιατί αυτό κρίνει σκόπιμο να πουλήσει. Απο εκεί και πέρα, αν εσύ θέλεις BT file transfer, κανένας, ούτε καν η ίδια η Apple, δε σε αναγκάζει να προτιμήσεις την δική της συσκευή έναντι του οποιοδήποτε άλλου κινητού που υποστηρίζει BT file transfer...
Επιτέλους, χωνέψτε το: ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να επικρίνετε την Apple ούτε στο ελάχιστο απο την στιγμή που ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ αγοράσατε μια συσκευή με συγκεκριμένους περιορισμούς. [/b]...
Ο Σάρτρ τελικά το είχε θέσει το ζήτημα στην βάση του με τον πλέον λιτό τρόπο:
"Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΟΙ"
Συνεχίστε λοιπόν να βλέπετε τις καμπούρες των άλλων και όχι τη δική σας...
http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2008/nov/26/iphone-advert-banned
http://www.appleinsi...ing_claims.htmlΌπως καταλαβαίνεις η Apple δεν μπορεί να υποστιρήξει ούτε τις διαφημίσεις της. Για εσένα μπορεί το bluetooth και η camera να σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με bluetooth chip και με τον φακό της κάμερας. Για εμένα σημαίνει ότι υποστιρίζονται από το ανάλογο software οι δυνατότητες του οποίου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να είναι ίδιες και καλύτερες (βάση της τιμής που πληρώνω) από αυτές που είναι κοινά αποδεκτές συμφωνα με τις νόρμες της αγοράς. Δεδομένου όμως της καφρίλας της Apple και των μοδάτων σταυροφόρων υποστιρικτών της, ήξερα (καθώς ενημερώθικα) οτί είμαι τυχερός που το iPhone μπορεί να κάνει κλήσεις χωρίς να χρειάζεται an app for that too. Μερικοι από εμάς έχουμε δουλειές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαβάζουμε τα end user licence agreement με τον δικηγόρο μας πριν πάμε να αγοράσουμε κινητό αλλά μπορούμε να έχουμε πολύ καλη ενημέρωση από τα reviews των χρηστών.
Μπορεί να ξαφνιαστείς, αλλά υπάρχουν και πολυ που δεν ασχολούνται με το licence agreement καθόλου, γιατί διαβάζοντας τα προαναφερθέντα reviews, ξέρουν πως με το jailbreak μπορούν να έχουν αυτά που η Apple διαφημίζει αλλά δεν θέλει να παραδώσει γιατί προτιμάει να σου τα πουλήσει. Βλεπεις για παράδειγμα, εγώ με το userAgentFaker έχω πλήρες internet στο iPhone ενω εσύ τρως ένα ωραίο re-routing στις mobile pages των site όταν σερφάρεις.
To ότι διάβασες το licence agreement δεν σε κάνει πιο ενημερωμένο απλά φοράς φαντεζί παροπίδες και το χαίρεσε. Δεν έχεις καν την περιέργεια να δεις τι είναι το jailbreak και τι δυνατότητες προσφέρει (πέραν των σπασμένων εφαρμογών) και απλά αναλώνεσε σε σχόλια περι κλεφτών και αστυνόμων.
Συνεπώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις κανέναν σε αυτό το φόρουμ γιατί απλούστατα καλύπτεσαι από το γεγονός ότι το κινητό σου είναι Apple και στο πίσω μέρος έχει το μηλαράκι για να το βλέπει όλος ο κόσμος ωσ εκεί φτάνει η κρίση σου. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν σε ενδιαφέρει ότι η Apple δεν σου παρέχει ούτε βασικές λειτουργίες όπως σου τις πουλάει από τις διαφιμήσεις της αλλά πρέπει να ξηλωθείς η να κάνεις jailbreak για να τα αποκτήσεις.
Τέτοιες καταναλωτικές νοοτροπίες δίνουν το άλωθι σε όλες τις εταιρείες να κάνουν ότι γουστάρουν. Καταναλωτές ρομποτάκια που αρέσκονται στην ύπαρξη του μήλου στο τηλεφωνό τους και κοιμούνται ύσηχα ξέρωντας πως τα εμφανή ελλατώματα και shortcommings της συσκευής των 700 αυρώ που αγόρασαν μπορουν να διορθωθούν απλά και μόνο μέσω του προνομίου που τους έδωσε η Apple να μπορούν να αγοράζουν προγράμματα που τους επιτρέπουν το κινητό τους να έχει λειτουργίες που ακόμα και οι κινέζικες απομιμήσαεις τις προσφέρουν δωρεάν.
Μπράβο!
Προσωπικά η δική μου κόλαση έχει να κάνει με το most common element in the universe και τους συσχετισμούς του, και για αυτό το λόγο δεν θα ξαναασχοληθω με το topic. Σας αφήνω να απολαμβάνετε το δικαίωμα που σας έδωσε η Apple να της σκάσετε 700 ευρώ για να μπορείτε να έχετε το μήλο στην συσκευή σας. Όσοι δεν έχετε jailbreak μην σκάτε, κάποια στιγμή θα βγάλει το appstore κάποιο task manager σαν τα SBSettings και θα έχετε το προνόμοιο να το αγοράσετε. Βαρεθήκατε να βλέπετε τα mobile versions των site. Πάλι κάτι θα βγάλει το appstore για να σας καλήψει στην προνομιακή τιμή των 0.99, τι διάολο 700 ευρώ σκάστε τα 99 cents θα λυπηθείτε. Τι πράγμα, δεν μπορείτε να δείτε flash video? Don't worry λεεεεφτά να έχετε να τα ακουμπάτε, εγώ έχω jailbroken iPhone και τις παραπάνω δυνατότητες μου τις δίνουν οι FREE APPS και SYSTEM EXTENSIONS από το Cydia.
Το licence agreement μπορεί η Apple το χώσει εκεί που ξέρει. Σταματήστε να αγοράζετε system "extentions" (bluetooth, file sharing, camera utilities, usb storage, push mail applications, task managers, memory optimizers κλπ.) από το appstore, αγοράζετε μόνο εφαρμογές, παιχνίδια κλπ. και θα δείτε για πότε θα αλλάξει μυαλό η Apple και θα περέχει αυτά τα προγράμματα στο πακέτο των 700 ευρώ.
Τα περισσοτερα system "upgrades" είναι δωρεάν στο Cydia. Jailbreak your iPhone and enjoy η Apple και η κάθε Apple καταλαβαίνει μόνο την γλώσα των αριθμών. Όσες περισσότερες συσκευές είναι jb τόσο περισσότεροι γνωρίζουν το potential του iPhone και μόνο έτσι μπορεί να πιεστεί η Apple να βγάλει ένα ολοκληρωμένο προιόν.
Και για όσους δεν καταλαβαίνεται πως είναι απαράδεκτο ένα smartphone των 700 ευρώ να έχει πολυ πιο περιορισμένες (και μάλιστα εσκεμένα)δυνατότητες (out of the box, δεν μιλάω για το τι μπορείς να αγοράσεις) από ένα απλό camra phone δεν έχω να σας πω κάτι, καληνύχτα.
PS. Η microsoft δεν χρέωσε ποτέ κανέναν για να μπορεί να έχει file storage/manager , bluetooth και camera zoom/utilities στα widows mobile, μόνο η Apple thinks different και μας έχει για υπερκαταναλωτικά ζώα.