Cydia - Οδηγός επίλυσης προβλημάτων
Δημοσίευση 16/02/2010 - 15:40
Ad
Δημοσίευση 16/02/2010 - 15:51
Δημοσίευση 17/02/2010 - 01:00
παιδια σημερα εκανα update το categories και το bitesms και απο τοτε δεν μπορω να μπω στο Cydia! δωκιμασα την λυση στο πρωτο post αλλα εξακολουθει να μην μπαινει. μπορει καποιος να πει κατι?
FYI τα app αναβαθμιστικαν κανονικα!
κανεις καποια ιδεα??
Δημοσίευση 18/02/2010 - 19:48
Δημοσίευση 19/02/2010 - 11:33
file system files, saved games, calendar items, safari internet cache/cookie/history, mails, sms, contacts, και διαφορα υπολειμματα απο μουσικη, βιντεο κτλ, που δεν σβηστηκαν ή ειχαν αλλαξει ονομα και ξεμειναν κτλ (σχετικα κολληματα με το sync δηλαδη).
Δεν μπορεις να το καθαρισεις ολο, ισως σβηνοντας καποια mail accounts ή internet items κτλ, να μειωθει λιγο ο χωρος.
Οσον αφορα το cydia, δυστυχως πρεπει να ψαξεις για τις εφαρμογες που ειχες να δεις που αφηνουν και αν αφηνουν, υπολειμματα. Πολλοι για να μειωσουν το χωρο απο λαθη του sync της μουσικης κτλ, συγχρονιζουν με αλλο υπολογιστη ή σβηνουν τα παντα απο μουσικη, βιντεο κτλ και συγχρονιζουν και παλι. Το "Other" δεν θα το δεις ποτε μηδεν.
Δημοσίευση 20/02/2010 - 05:02
Δημοσίευση 20/02/2010 - 12:08
Εγω θα το εκανα παντως με τον εξης τροπο (θελεις SSH και κονσολα, καλυτερα απο καποιον υπολογιστη πχ PuTTy).
με την εντολη dpkg -l κανεις list ολα τα εγκατεστημενα πακετα (τα παντα που εχουν σχεση με Cydia).
απο εκει και περα μπορεις να κανεις dpkg --purge ονομα_πακετου ονομα_πακετου2 ονομα_πακετου3 κτλ. μπορεις να βαλεις οσα πακετα θελεις, αρκει να γνωριζεις βεβαια πιθανα dependencies. Γιατι αν πχ το πακετο3 εξαρταται απο την υπαρξη του πακετου2, τοτε δεν θα σε αφησει να βγαλεις το πακετο2, αν δεν εχεις πρωτα βγαλει το πακετο3.
Το --purge ειναι η καλυτερη παραμετρος που μπορεις να δωσεις για πληρη απεγκατασταση, γιατι οχι μονο απεγκαθιστα το πακετο, αλλα και οποιο configuration/setting ειχε μεινει απο αυτο το πακετο.
Ειχα κατσει να γραψω ενα script να το κανει αυτοματα (να κανει απεγκατασταση ολο το περιβαλλον του Cydia με ολα τα παρελκομενα), αλλα βαρεθηκα να καθομαι να ψαχνω ολα τα πιθανα dependencies.
Δημοσίευση 20/02/2010 - 12:46
Από λίγο Google search που έκανα βρήκα μια λύση που έλεγε να μπω με ssh και να σβήσω τα αρχεία σε ένα φάκελο επονομαζόμενο list, το πρόβλημα δυστυχώς δεν λύθηκε και αναγκαστικά να κάνω update σε 3.1.3 και jailbreak.
Το πρόβλημα διορθώθηκε και όλα ήταν μια χαρά. Αλλά σήμερα μου το ξανάκανε!!! Ενώ κατέβαζα το buuf2 theme με πέταξε στην αρχική οθόνη κ εκτοτε δεν μπορώ να ξαναμπώ! Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Δεν μπορώ να ξανακάνω restore και άντε πάλι από την αρχή ένα-ένα τα repositories και τα προγράμματα που θέλω!!
Στο νετ βρήκα άλλη μια λύση που έλεγε να κάνω reinstall to cydia από το ssh αλλά όταν παταγα την εντολή στο terminal μου έβγαζε error…
Δημοσίευση 20/02/2010 - 12:47
Δημοσίευση 20/02/2010 - 12:55
Δημοσίευση 20/02/2010 - 13:13
Καλημερα και οριστε τα δυο μηνυματα που εμφανιζει!
Σχετικα με το πρωτο μηνυμα, και για να μην εχεις προβλημα με timeouts οταν τρεχεις μια εντολη, κανε τα παρακατω:
Κατεβασε και το putty.exe και βαλε το μεσα στο C:\Program Files\WinSCP\PuTTY
Ανοιξε το winSCP και πηγαινε options > preferences
Βαλε οτι βλεπεις στην εικονα (αν θες βαλε να ανοιγει αυτοματα τα putty sessions).
http://www.iphonehel...&attach_id=3255
αν δεν το ειχες αυτοματα, ανοιξε το putty πατωντας στο μαρκαρισμενο εικονιδιο.
http://www.iphonehel...&attach_id=3256
Σχετικα με το δευτερο μηνυμα, κανε τα παρακατω:
αν στο apt-get σου βγαλει command not found κατεβασε το απο εδω http://www.sendspace.com/file/nwqf7c και βαλτο στο φακελο /usr/bin και σε αυτον τον φακελο, πανω στο αρχειο apt-get κανε δεξι κλικ και properties και στην περιοχη permissions βαλε 775 ή 777.
Δημοσίευση 20/02/2010 - 13:45
φιλε MIKEXS σ ευχαριστω , αλλα το βλεπω λιγο μπλεξιμο το θεμα,οποτε λεω να το αφησω προς το παρον..thanks και παλι!χμμμ... δεν νομιζω να γινεται ολες μαζι χρησιμοποιωντας καποιο αντιστοιχο πακετο που το κανεις εγκατασταση και το κανει αυτοματα.
Εγω θα το εκανα παντως με τον εξης τροπο (θελεις SSH και κονσολα, καλυτερα απο καποιον υπολογιστη πχ PuTTy).
με την εντολη dpkg -l κανεις list ολα τα εγκατεστημενα πακετα (τα παντα που εχουν σχεση με Cydia).
απο εκει και περα μπορεις να κανεις dpkg --purge ονομα_πακετου ονομα_πακετου2 ονομα_πακετου3 κτλ. μπορεις να βαλεις οσα πακετα θελεις, αρκει να γνωριζεις βεβαια πιθανα dependencies. Γιατι αν πχ το πακετο3 εξαρταται απο την υπαρξη του πακετου2, τοτε δεν θα σε αφησει να βγαλεις το πακετο2, αν δεν εχεις πρωτα βγαλει το πακετο3.
Το --purge ειναι η καλυτερη παραμετρος που μπορεις να δωσεις για πληρη απεγκατασταση, γιατι οχι μονο απεγκαθιστα το πακετο, αλλα και οποιο configuration/setting ειχε μεινει απο αυτο το πακετο.
Ειχα κατσει να γραψω ενα script να το κανει αυτοματα (να κανει απεγκατασταση ολο το περιβαλλον του Cydia με ολα τα παρελκομενα), αλλα βαρεθηκα να καθομαι να ψαχνω ολα τα πιθανα dependencies.
Τελευταία επεξεργασία από: dimitri69, 20/02/2010 - 13:46
Δημοσίευση 20/02/2010 - 14:02
Σχετικα με το πρωτο μηνυμα, και για να μην εχεις προβλημα με timeouts οταν τρεχεις μια εντολη, κανε τα παρακατω:
Κατεβασε και το putty.exe και βαλε το μεσα στο C:\Program Files\WinSCP\PuTTY
Ανοιξε το winSCP και πηγαινε options > preferences
Βαλε οτι βλεπεις στην εικονα (αν θες βαλε να ανοιγει αυτοματα τα putty sessions).
http://www.iphonehel...&attach_id=3255
αν δεν το ειχες αυτοματα, ανοιξε το putty πατωντας στο μαρκαρισμενο εικονιδιο.
http://www.iphonehel...&attach_id=3256
Σχετικα με το δευτερο μηνυμα, κανε τα παρακατω:
αν στο apt-get σου βγαλει command not found κατεβασε το απο εδω http://www.sendspace.com/file/nwqf7c και βαλτο στο φακελο /usr/bin και σε αυτον τον φακελο, πανω στο αρχειο apt-get κανε δεξι κλικ και properties και στην περιοχη permissions βαλε 775 ή 777.
ευχαριστω πολυ μαν! δουλεψε μια χαρα! υπαρχει ομως λογος που το κανει τοσο συχνα? μου κανει εντυπωση στον ενα χρονο να μου το κανει τωρα πρωτη φορα και μαλιστα δυο συνεχωμενες φορες...
Δημοσίευση 20/02/2010 - 14:15
Δημοσίευση 20/02/2010 - 19:04
Πρεπει να ανησυχω για κατι,γιατι κατα τα αλλα δεν μου παρουσιαζει κανενα προβλημα;
Τελευταία επεξεργασία από: SoCiaL, 20/02/2010 - 19:06
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7
0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες