Παιδιά συγκεντρωθείτε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλει η Apple το Xcode σε αλλα λειτουργικά, είναι σαν να μου λέτε να βγάλει τα OS X Lion για όλα τα PC!!! Tragik!!!! Καλά κάνει και έχει την συνδρομή, αλλιώς ο κάθε κακομοίρης θα έκανε Dev Account!!!
Δεύτερον, αν θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς έχει άπειρα βιβλία για Objective-C (όχι C και C++ όπως είπαν κάποιοι) και μπορείς να κάνεις δοκιμές την εφαρμογή σου από το simulation.
Επειδή σχετικά πρόσφατα ξεκίνησα objective c και έψαχνα κατάλληλα βιβλία, έχω να προτείνω δύο:
Αν κάποιος θέλει σχετικά γρήγορα να μπει στο πνεύμα της γλώσσας το Objective-C Programming: The Big Nerd Ranch Guide είναι ό,τι πρέπει. Πιστεύω όμως πως θέλει κάποιο background στον προγραμματισμό γιατί ουσιαστικά ξεπετάει κάποια πράγματα γρήγορα ή αφήνει να εννοούνται.
Αν κάποιος θέλει κάτι πιο αναλυτικό και να σε κάνει τα καταλάβεις λεπτομέριες της γλώσσας τότε το Programming in Objective-C (4th Edition) επιβάλλεται.
Και τα δύο βιβλία είναι σε απλά, σχετικά, Αγγλικά, έχουν ασκήσεις στο τέλος των κεφαλαίων και επίσης και τα δύο έχουν forums για τις απορίες σας.
Προσωπικά διαβάζω και τα δύο ώστε το ένα συμπληρώνει το άλλο. Καλή αρχή σε όλους 
Και επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω, και εγώ με αυτά τα δύο ξεκίνησα.
Αλλα να πάρεις την 3 έκδοση,
Objective-C Programming: The Big Nerd Ranch Guide, εγώ έχω την δεύτερη. Η τρίτη είναι για Xcode 4.3 και εφαρμογές που τρέχουν σε iOS 5 και κάτω.
Τελευταία επεξεργασία από: fenomeno69, 17/05/2012 - 00:06.